Προς το περιεχόμενο

Aξιζουν οι οθόνες με Vga συνδεση.

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω μια οθόνη γυρω στα 100 ευρω και κατι ψηλά

http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/othones/lg-w2240s-pn-othoni-pc-tft-215/prod901889pp/

Βρηκα αυτη μεταξυ αλλων.

Το μονο που μου την δινει ειναι οτι η εισοδος σηματος ειναι με VGA.Λιγο ξεπερασμενο δεν ειναι;

θα εχει πολλες διαφορες,απώλειες απο μια με HDMI/DVI?

Δημοσ.

Mην λέτε ότι να ναι το vga είναι πολύ καλο μια χαρά. Tο vga μπορεί να δείξει και HD ανάλυσεις άμα το monitor σου υποστηρίζει τέτοιες ανάλυσεις

Δημοσ.

Ναι αξιζει αν ειναι η μονη σου επιλογη. Το οτι μπορει να απεικονισει Full hd αναλυση δε σημαινει κατι απο μονο του.

Σκεψου οτι το σημα περναει 2 μετατροπες(ψηφιακο καρτας->αναλογικο->ψηφιακο οθονης) για να φτασει στα ματια σου και ως αποτελεσμα χανεις με τις συνεχομενες κβαντωσεις. Και επειδη ειναι η παλιοτερη και πιο παρωχημενη λυση, ειναι και η πιο φθηνη αλλα και χειροτερης ποιοτητας.Εχει το πλεονεκτημα του οτι υποστηριζει περισσοτερα hertz απο το dvi(75vs60) αλλα η ποιοτητα στο dvi ειναι ανωτερη και η διαφορα φαινεται, δε μενει στα χαρτια.

Δημοσ.

Άμα σου βάλω την ίδια ανάλυση με την ίδια οθόνη την μια φορα με dvi την μια με vga αποκλείεται να δεις την διαφορα. Μοιάζει με την ιστορία τα ρούχα του βασιλιά. Dεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε με οτιδήποτε καινούργιο.

Για την ιστορία το vga δεν πάει μονο 75h εγώ 90s είχα την ΕΙΖΟ F35 που πήγαινε 85h

η σημαντική διαφορα του dvi είναι ότι δεν χρειάζεται να κεντράρεις την οθόνη αριστερά δεξιά πάνω κάτω με το dvi γίνετε αυτόματα

Δημοσ.

Καμία σχέση παιδιά ο ρυθμός ανανέωσης VGA με ψηφιακό σήμα. Στο ψηφιακό είναι άλλη η σάρωση.

Μία χαρά θα είναι η οθόνη, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο φίλος.

Σίγουρα μία με DVI έχει καλύτερη ποιότητα, αλλά δεν νομίζω να την βάλει δίπλα σε κάποια με DVI.

Σε φίλο έχω αγοράσει 24" VGA Monitor και δείχνει μία χαρά!

Δημοσ.

Άμα σου βάλω την ίδια ανάλυση με την ίδια οθόνη την μια φορα με dvi την μια με vga αποκλείεται να δεις την διαφορα. Μοιάζει με την ιστορία τα ρούχα του βασιλιά. Dεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε με οτιδήποτε καινούργιο.

Για την ιστορία το vga δεν πάει μονο 75h εγώ 90s είχα την ΕΙΖΟ F35 που πήγαινε 85h

η σημαντική διαφορα του dvi είναι ότι δεν χρειάζεται να κεντράρεις την οθόνη αριστερά δεξιά πάνω κάτω με το dvi γίνετε αυτόματα

Καταρχην δε τρελενεται κανενας, just talking. Η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης κυριως στα γραμματα, οταν διαβαζεις κειμενο.Τωρα αν δεν εχεις μετρο συγκρισης δεκτον αλλα και στην Samsung που ειχα αλλα και στην LG που εχω τωρα, αυτη τη θολουρα τη βλεπω οταν ενναλασω το source.

Τωρα για τις Eizo τι να πω... Eizo να ναι κι οτι να ναι. :P

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι παραπανω απο εμφανης κυριως στα γραμματα, οταν διαβαζεις κειμενο

Αυτό που είπες ακριβώς έχω παρατηρήσει!

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.Απλα θα τους παιζει ο κωλος σε μια οθονη των 100 ευρω να βαζαν και ενα Dvi/hdmi?

Ξενερωνω με το VGA.

Δοκιμασα πριν μια asus 19αρα με VGA του αδερφου μου που την ειχε ως 2η.Και τα γραμματα φαινονταν λιγο θολά και τα χρωματα ξεπλημενα.Βεβαια ηταν οθονη 3-4 ετων.

Τωρα με αυτη που παρεθεσα το link λετε να ειναι καλυτερα με vga?

Mαλλον για καμια με Dvi με κοβω και μετα καλωδιο HDMI(απο καρτα γραφ.που εχει μονο ΗDMI/VGA) tο DVi για την οθόνη.

Δημοσ.

Kαμια θολούρα στα γράμματα δεν έχει το vga ούτε τα χρώματα αλλοιώνονται - απλός το vga θέλει settings για την τοποθέτηση τις οθόνης brightness contrast και λοιπά ενώ το dvi ως ένα βαθμό το κάνει μονο του άρα έτσι χάνει το vga ενώ άμα τα βάλεις τα settings σωστά είναι το ίδιο. Metro σύγκρισης έχω σε όλες τις περίπτωσεις. Οποια συσκευή δεν δείχνει καλά σε vga έχει αυτή κάποιο θέμα. Σε συσκευές που έχουν πολλά βύσματα δεν παίζουν όλα το ίδιο καλά και στον βέλτιστο βαθμό.

Tώρα βεβαια ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός, εγώ δεν θα ανησυχούσα άμα είχε μονο vga η οθόνη

Δημοσ.

Το να λέμε η διαφορά δεν είναι τόσο τραγική και μπορούμε να την φάμε απέχει πολύ με το να λέμε ότι δεν υπάρχει διαφορά και όποιος βλέπει διαφορά έχει πρόβλημα η συσκευή του ή αυτός. :)

Το ένα είναι αναλογικό σήμα και το άλλο ψηφιακό. Διαφορά υπάρχει λόγω φυσικής!

Δημοσ.

Ναι αξιζει αν ειναι η μονη σου επιλογη. Το οτι μπορει να απεικονισει Full hd αναλυση δε σημαινει κατι απο μονο του.

Σκεψου οτι το σημα περναει 2 μετατροπες(ψηφιακο καρτας->αναλογικο->ψηφιακο οθονης) για να φτασει στα ματια σου και ως αποτελεσμα χανεις με τις συνεχομενες κβαντωσεις. Και επειδη ειναι η παλιοτερη και πιο παρωχημενη λυση, ειναι και η πιο φθηνη αλλα και χειροτερης ποιοτητας.Εχει το πλεονεκτημα του οτι υποστηριζει περισσοτερα hertz απο το dvi(75vs60) αλλα η ποιοτητα στο dvi ειναι ανωτερη και η διαφορα φαινεται, δε μενει στα χαρτια.

δεν υπαρχει ψηφιακο οθονης. Οι οθονες οπως και τα παντα στη ζωη ειναι αναλογικα. ΤΟ ψηφιακο σημα ειναι ευκολοτερο προς την επεξεργασια και πιο αξιοπιστο. Ο ορος ψηφιακη οθονη ή οτιδηποτε σημαινει οτι μπορει να δεχθει ψηφιακο σημα. Τα παντα ομως στο τελος καταληγουν σε κατι αναλογικο

Δημοσ.

Tι να πω. Ολόκληρη επιστήμη ποια αυτές οι Οθόνες.

:-(

Αν το budget σου ειναι αυτο και δε βρισκεις σε αυτα τα χρηματα 22αρα με ψηφιακη συνδεση παρτην. Η εικονα θα ειναι μια χαρα μην τρομαζεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...