atriant62 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σας!!! Παρακαλώ απαντήστε εαν γνωρίζετε. Έχω στο root του Webserver τα παρακάτω αρχεία, αλλά δεν στέλνει το email. Το έχω δοκιμάσει σε localhost (XAMPP) και όλα ειναι εντάξει feedback.html <html> <head> <title>E-Mail Form</title> </head> <body> <form action="sendmail.php" method="POST"> <p><strong>Name:</strong><br> <input type="text" size="25" name="name" /></p> <p><strong>E-Mail Address:</strong><br /> <input type="text" size="25" name="email" /></p> <p><strong>Message:</strong><br /> <textarea name="message" cols="30" rows="5"></textarea></p> <p><input type="submit" value="send" /></p> </form> </body> </html> -------------------------------------------------------- sendmail.php <html> <head> <title>Sending mail from the form</title> </head> <body> <?php echo "<p>Thank you, <b>".$_POST["name"]."</b>, for your message!</p>"; echo "<p>Your e-mail address is: <b>".$_POST["email"]."</b>.</p>"; echo "<p>Your message was:<br />"; echo $_POST["message"]."</p>"; //start building the mail string $msg = "Name: ".$_POST["name"]."\n"; $msg .= "E-Mail: ".$_POST["email"]."\n"; $msg .= "Message: ".$_POST["message"]."\n"; //set up the mail $recipient = '[email protected]'; $subject = "Form Submission Results"; $mailheaders = "From: My Web Site <[email protected]> \n"; $mailheaders .= "Reply-To: ".$_POST["email"]; //send the mail mail($recipient, $subject, $msg, $mailheaders); ?> </body> </html>
dewn735 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Βασική ερώτηση: υποστηρίζει ο server σου την αποστολή email από τον λογαριασμό σου;
zuratharamon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Εκτός αυτού , παίζει και το from να μην του αρέσει... Δηλώνεις ότι είσαι διαφορετικός αποστολέας από το domain που είναι ανεβασμένο το αρχείο. Οπότε και η mail να δουλεύει δε θα παραλάβεις τίποτα. Μπορείς να μας πεις τι error παίρνεις για να μην ψυχανεμιζόμαστε!
atriant62 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Βασική ερώτηση: υποστηρίζει ο server σου την αποστολή email από τον λογαριασμό σου; Είχες δίκιο για λόγους ασφαλείας δεν λειτουργεί η mail() και με παραπέμπει στο PHPmailer. Μπήκα στη σελίδα του PHPMailer αλλά επειδή δεν καταλαβαίνω και πολλά σε παρακαλώ πες μου βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνω. Σου υπενθιμιζω ότι έχω εγκαταστήσει το XAMPP. Ευχαριστώ πολύ.
atriant62 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Ακολούθησα τις οδηγίες σας. Στο τέλος o browser μου εμφανίζει το μήνυμα SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Το αρχείο μου βάσει των νέων στοιχείων που μου δώσατε είναι το παρακάτω. Παρακαλώ απαντήστε μου εάν είναι σωστό. c:\xampp\htdocs\sendmail.php ***************************************************************** <html> <head> <title>Sending mail from the form</title> </head> <body> <?php require_once("lib/PHPMailer/class.phpmailer.php"); // Δημιουργία αντικειμένου PHPMailer $mail = new PHPMailer(); // Ορισμός χρήσης SMTP με authentication $mail -> IsSMTP(); $mail -> SMTPAuth = true; // Στοιχεία για την σύνδεση με τον server $mail -> Host = "websitemail"; $mail -> Username = "< 1epal-mytil >"; $mail -> Password = "< #23cgilr >"; // Στοιχεία αποστολέα $mail -> From = "< 1epal-mytil >"; $mail -> FromName = "< Όνομα αποστολέα >"; // Παραλλήπτες $mail -> AddAddress("[email protected]","< Όνομα παραλήπτη >"); // Στοιχεία μηνύματος $mail -> CharSet = "UTF-8" ; $mail -> Subject = "< Test >"; $mail -> Body = "<This is a Test>"; // Αποστολή μηνύματος $mail -> Send(); ?> </body> </html> **************************************************************** Τα στοιχεία απο το Sch.gr είναι Αποστολή email μέσω PHP script Διακομιστής αλληλογραφίας (Host ή Server) websitemail Όνομα χρήστη 1epal-mytil email χρήστη [email protected] Κατάσταση Ενεργή **************************************************************** Τα στοιχεία στο Php.ini είναι [mail function] ; For Win32 only. ; http://php.net/smtp SMTP = websitemail ; http://php.net/smtp-port smtp_port = 25 ; For Win32 only. ; http://php.net/sendmail-from sendmail_from = [email protected] ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). ; http://php.net/sendmail-path ;sendmail_path = "\"C:\xampp\sendmail\sendmail.exe\" -t" ************************************************************************
zuratharamon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 SMTP = websitemail Υπάρχει μηχάνημα στο δίκτυο σου που να ακούει στο όνομα websitemail ? Αν όχι, τότε λογικό να σου βγάζει ότι δεν μπορει να βρεί τον SMTP server. Στο XAMPP έχεις σηκώσει SMTP? Αν ναι τότε θα του βάλεις localhost στον SMTP και αντίστοιχα όταν το ανεβάσεις θα πρέπει να βάλεις τον SMTP του hosting provider σου
atriant62 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Αποστολή email μέσω PHP script Διακομιστής αλληλογραφίας (Host ή Server) websitemail Usename XXXXXXXX user email [email protected] Password XXXXXXX
zuratharamon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασες websitemail.sch.gr για SMTP? Σκέτο websitemail θα παίζει ΜΟΝΟ για σελίδες ανεβασμένες στο sch.gr . Η τοπική σου εγκατάσταση XAMPP είναι σε άλλο δίκτυο από το sch.gr οπότε το websitemail σαν host δεν υπάρχει, δεν μπορεί να το βρεί. ΕΠΙΣΗΣ μην δίνεις username και passwords χύμα σε όλο το internet.... KAKO!
parsifal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Φίλε atriant62, δεν ξέρω αν το έκανες εσκεμμένα, αλλά θεώρησα σωστό να αποκρύψω τα στοιχεία login που έδωσες φόρα-παρτίδα. Τριγυρίζουν πολλοί περίεργοι και στο Insomnia. Αν για κάποιο λόγο (προσωπικά δε μπορώ να φανταστώ για ποιον) ήταν εσκεμμένο και θέλεις να τα επαναφέρεις, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την παρέμβαση. Κάνε απλά επεξεργασία του μηνύματός σου και ξανάγράψε τα, θα το λάβω το μήνυμα!
atriant62 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη. Η σελίδα είναι ανεβασμένη στο σχολικό δίκτυο και το XAMPP ειναι σε PC με σύνδεση στο Sch.gr
zuratharamon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε websitemail.sch.gr και πες μου τι σου βγάζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.