Προς το περιεχόμενο

Μπαταρίες Smarphones

naruto14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μπερδευτεί με τις μπαταρίες και τα mAh. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει? Βλέπω το Sony ericsson xperia mini έχει 1200 mAh και αντέχει μέχρι 340 ώρες αναμονής και 270 λεπτά ομιλίας. Αντιθέτως το sony ericsson live with walkman έχει 1200 mAh αλλά αντέχει 850[2G] και 600[3G] ώρες αναμονής ενώ έχει 14 ώρες και 15 λεπτά με 2G και 6 ώρες και 42 λεπτά με 2G αντοχή στο χρόνο ομιλίας.

Αναλυτικά μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας παρακάτω:

Sony Ericsson Xperia Mini

Sony Ericsson Live with Walkman

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 κινητά και η μπαταρία είναι ένας παράγοντας που με ενδιαφέρει πολύ... μήπως έχει γίνει κανένα τυπογραφικό λάθος? Χρειάζομαι τα φώτα σας!! :fear:

Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν υπάρχει καποιο λάθος, το live έχει μεγαλύτερη διαρκεια μπαταριας σε όλα. Το ότι έχουν την ιδία μπαταριά δε σημαίνει ότι έχουν και ιδία αυτονομία, αν και τόση διάφορα είναι όντως περίεργη..

android.png

Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν υπάρχει καποιο λάθος, το live έχει μεγαλύτερη διαρκεια μπαταριας σε όλα. Το ότι έχουν την ιδία μπαταριά δε σημαίνει ότι έχουν και ιδία αυτονομία, αν και τόση διάφορα είναι όντως περίεργη..

android.png

Δηλαδή τα mAh δεν καθορίζουν την αυτονομία του κινητού? Δηλαδή πόσες μέρες πιστεύετε θα βγάζει το ένα και πόσες το άλλο?

Δημοσ.

6 ώρες και 42 λεπτά= 402. (>270 του xperia ) λεπτά χρονος ομιλίας με 3g στο 2ο. Περισσότερο απο το xperia, που δεν ξέρουμε αν είναι με 3g η 2g για να συγκρίνουμε ιδία πράγματά. Με 2g πολυ περισσότερος χρονος το live. Επίσης αναμονή παραπάνω το live. Το πιθανότερο και η συνολική αυτονομια του live θα είναι μεγαλύτερη βάση αυτών, αν τα νούμερα είναι σωστά. Δεν εχω κανένα απο τα 2, απλα συγκρίνω αυτά που γράφεις. Τα 2 κινητά έχουν ιδία μπαταρια, αν όμως το ένα κατανάλωνει λιγότερο από το αλλο (πιθανότατα γιατί έχει hardware που καταναλώνει λιγότερο ), θα έχουν διαφορετική αυτονομια.

android.png

Δημοσ.

Δηλαδή τα mAh δεν καθορίζουν την αυτονομία του κινητού? Δηλαδή πόσες μέρες πιστεύετε θα βγάζει το ένα και πόσες το άλλο?

Nαι την καθοριζουν. Αλλα δεν την καθοριζουν μονο αυτα. Δεν καταλωνουν ολα τα κινητα την ιδια ποσοτητα ενεργειας.

Δημοσ.

6 ώρες και 42 λεπτά= 402. (>270 του xperia ) λεπτά χρονος ομιλίας με 3g στο 2ο. Περισσότερο απο το xperia, που δεν ξέρουμε αν είναι με 3g η 2g για να συγκρίνουμε ιδία πράγματά. Με 2g πολυ περισσότερος χρονος το live. Επίσης αναμονή παραπάνω το live. Το πιθανότερο και η συνολική αυτονομια του live θα είναι μεγαλύτερη βάση αυτών, αν τα νούμερα είναι σωστά. Δεν εχω κανένα απο τα 2, απλα συγκρίνω αυτά που γράφεις. Τα 2 κινητά έχουν ιδία μπαταρια, αν όμως το ένα κατανάλωνει λιγότερο από το αλλο (πιθανότατα γιατί έχει hardware που καταναλώνει λιγότερο ), θα έχουν διαφορετική αυτονομια.

android.png

Α ώστε δηλαδή αν με αρκετή χρήση το mini μου βγάζει 1 ολόκληρη μέρα το live θα μου βγάζει 2? Δηλαδή έχει την διπλάσια μπαταρία?

Δημοσ.

Α ώστε δηλαδή αν με αρκετή χρήση το mini μου βγάζει 1 ολόκληρη μέρα το live θα μου βγάζει 2? Δηλαδή έχει την διπλάσια μπαταρία?

Η μπαταριά είναι ιδία. Η αυτονομια θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό θες να πεις, και αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Το διπλάσια απο που το έβγαλες; Τα παραπάνω νούμερα, είναι για αναμονή και ομιλία. Δε θα κανείς μονό αυτά με το κινητό. Θα παίξεις πχ και παιχνίδια, θα ακούσεις μουσική. Δεν ξέρουμε ποσο καταναλώνει το ένα και ποσο το αλλο για να συγκρίνουμε. Όμως με βάση τα παραπάνω νούμερα 99% το live θα σου βγάζει παραπάνω αυτονομια. Το ποσο, δεν μπορεί να στο πει κανείς. Αποκλείεται να είναι τόσο τεραστία (διπλάσια ), αλλα θα είναι παραπάνω. Σε ομιλία, όταν δηλαδή χρησημοποιεις τη συσκευή σαν απλο κινητό, μπορεί να είναι και διπλάσια που γράφεις περίπου. 400 το ένα 270 το αλλο.. όχι ακριβώς διπλάσια, κάπου 50% αύξηση είναι. Διπλάσια θα ήθελες 100% (μιας και στατιστικός, τα νούμερα είναι το φαι μου :) )

android.png

Δημοσ.

Η μπαταριά είναι ιδία. Η αυτονομια θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό θες να πεις, και αυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Το διπλάσια απο που το έβγαλες; Τα παραπάνω νούμερα, είναι για αναμονή και ομιλία. Δε θα κανείς μονό αυτά με το κινητό. Θα παίξεις πχ και παιχνίδια, θα ακούσεις μουσική. Δεν ξέρουμε ποσο καταναλώνει το ένα και ποσο το αλλο για να συγκρίνουμε. Όμως με βάση τα παραπάνω νούμερα 99% το live θα σου βγάζει παραπάνω αυτονομια. Το ποσο, δεν μπορεί να στο πει κανείς. Αποκλείεται να είναι τόσο τεραστία (διπλάσια ), αλλα θα είναι παραπάνω. Σε ομιλία, όταν δηλαδή χρησημοποιεις τη συσκευή σαν απλο κινητό, μπορεί να είναι και διπλάσια που γράφεις περίπου. 400 το ένα 270 το αλλο.. όχι ακριβώς διπλάσια, κάπου 50% αύξηση είναι. Διπλάσια θα ήθελες 100% (μιας και στατιστικός, τα νούμερα είναι το φαι μου :) )

android.png

Ε για να λέει 600 ώρες αναμονής όμως πιστεύω θα αντέχει αρκετά παραπάνω αν όχι το διπλάσιο. Άρα μπορούμε να πούμε ότι μας βγάζει άνετα 2 μερούλες χωρίς φόρτιση. Έλα όμως που στην ιστοσελίδα της sony ericsson μας λέει τελείως διαφορετικά πράματα. Ενώ το πλαίσιο και το getitnow αναφέρουν 14 ώρες ομιλίας και 600 ώρες αναμονής η sony ericsson μας λέει άλλα εδώ. Μήπως τα καταστήματα γράφουν άλλα για να προσελκύσουν τους αγοραστές να αγοράσουν το συγεκριμένο προιόν?

Δημοσ.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4111&idPhone2=3947

Όπως στα έλεγα και παραπάνω δεν είναι τόσο απλα τα πράγματά.. Παρατήρησε ότι ενώ σαν τηλέφωνο απλο το live έχει όντως μεγαλύτερη αυτονομια απο το xperia, στην μουσική το live αντέχει 17.5 ώρες, λιγότερο απο τις 25 του xperia... Αντίθετα δηλαδή απο ότι δείχνει η αυτονομια σαν τηλέφωνο.

Αμα σε ενδιαφέρει περισσότερο η αυτονομια σαν απλο τηλ. , ανάμεσα στα 2 πας προς το live.

Το πόσες μερες σου βγάζει ένα κινητό εξαρτάται απο τη χρηση που κανείς. Το ίδιο κινητό 2 χρήστες γραφούν με μέσω χρηση, ο ένας βγάζει 1 μερα και ο αλλος 2, ακριβώς γιατί η χρηση που κάνουν είναι διαφορετική. Στις σοβαρές συγκρίσεις αναφέρουν πχ αυτονομια με αναμμένη οθόνη.

android.png

Δημοσ.

Η χρήση που θα του κάνω είναι κυρίως να ασχολούμαι με εφαρμογές και λιγότερο να παίζω παιχνίδια και να ακούω τραγούδια. Απλά θέλω να το φορτίζω μέρα παρά μέρα και όχι καθημερινά όπως το προηγούμενο x10 mini pro που είχα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...