Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καιρο εχω να ανοιξω θεματακι αλλα αντε ας το κανω με μια απορια. Εχω ακομη εναν ανεμιστηρα 12αρη.Στην παρακατω εικονα θα δειτε πως ειναι το airflow του κουτιου αυτη την στιγμη. Το θεμα μου ειναι οτι θελω να τον βαλω μεσα στο κουτι αλλα επειδη ηδη εχω πολλους ανεμιστηρες θα ηθελα την συμβουλη σας για το που να μπει περα απο την προφανη θεση που υπαρχει ηδη κενη. Θα ηθελα εαν ειναι δυνατον να χτυπαει στο chipset που βρισκεται κατω-διπλα απο την καρτα γραφικων.το θεμα ειναι πως να το κανω αυτο χωρις να επηρεαστει το γενικοτερο airflow. (επισης παιζει στην θεση του 12αρη που θελω να βαλω να μπει ενας 80αρης.δεν ξερω τι θα ειναι καλυτερο.θελω να κατευθυνω το airflow με λιγα λογια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 To καλύτερο Θάνο είναι να πάρεις ένα 80άρη και να τον βάλεις ακριβώς πάνω στο chipset! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μα,εχω 80αρι να βαλω αλλα το θεμα ειναι οτι δεν χωραει τιποτα εκει γιατι ειναι η καρτα γραφικων που το καλυπτει.Εβαλα τελικα τον 12αρι στην θεση που εχει.(δηλαδη φυσαει εξωτερικο αερα ακριβως επανω στο ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων).σημερα εκεινο το chipset ειχε θερμοκρασια 29 βαθμους και οταν τον εβαλα εφτασε στους 30 ειτε σε idle ειτε σε Load.(14 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια). αλλα πρεπει να μου εριξε την καρτα γραφικων καμια 3 βαθμους και να βοηθάει τον επεξεργαστη.τωρα γιατι ανεβηκε η θερμοκρασια..... Δεν ξερω μηπως επηρεαζει το airflow και του πλαινου ανεμιστηρα και του αλλου απο μπροστα που βαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dosas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Εγώ είμαι της άποψης που θέλει positive airflow μέσα στο κουτί, δηλαδή περισσότερα fans με intake από exhaust. Στο κουτί μου οι καλύτερες θερμοκρασίες επιτεύχθηκαν με μόνο τα push/pull του radiator της corsair hydro ως exhaust και όλα τα άλλα τα fans ώς intake. Γενικά είναι trial and error η υπόθεση, δοκιμάζεις συνδυασμούς και αποφασίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Σιγουρα ειναι trial and error η ολη φαση αλλα πλεον εχω τοσυς πολλους ανεμιστηρες μεσα στο κουτι που.....τυφωνας ειναι εκει μεσα. Καλα,με την υδροψυξη φυσικα και ειναι πιο ευκολα τα πραγματα ρε συ.και εγω πιστευω οτι εσυ ετσι οπως το εχεις κανει ειναι καλυτερα.εχεις κανενα side fan να βαραει την μητρικη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καιρο εχω να ανοιξω θεματακι αλλα αντε ας το κανω με μια απορια. Εχω ακομη εναν ανεμιστηρα 12αρη.Στην παρακατω εικονα θα δειτε πως ειναι το airflow του κουτιου αυτη την στιγμη. Το θεμα μου ειναι οτι θελω να τον βαλω μεσα στο κουτι αλλα επειδη ηδη εχω πολλους ανεμιστηρες θα ηθελα την συμβουλη σας για το που να μπει περα απο την προφανη θεση που υπαρχει ηδη κενη. Θα ηθελα εαν ειναι δυνατον να χτυπαει στο chipset που βρισκεται κατω-διπλα απο την καρτα γραφικων.το θεμα ειναι πως να το κανω αυτο χωρις να επηρεαστει το γενικοτερο airflow. (επισης παιζει στην θεση του 12αρη που θελω να βαλω να μπει ενας 80αρης.δεν ξερω τι θα ειναι καλυτερο.θελω να κατευθυνω το airflow με λιγα λογια). Καταρχήν γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό; Έχεις υψηλές θερμοκρασίες στο Chipset; Αν ναι, για τι θερμοκρασίες μιλάμε; Σίγουρα ένα καλό Airflow ρίχνει τη θερμοκρασία στην μητρική, αλλά όχι τόσο όσο να την χτυπάει ένας ανεμιστήρας πάνω στο Chipset. Για παράδειγμα, εγώ έχω κάνει το παρακάτω: Αν βάλεις τον ανεμιστήρα όσο πιο κοντά γίνεται στην μητρική, τόσο λιγότερο θα χαλάσεις το Airflow. Έτσι και αλλιώς την κάρτα δεν υπάρχει κανένας λόγος να την φυσάς από το πλάι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Οχι απο θεμα θερμοκρασιας ειμαι πολυ καλα.αλλα θελω να πετυχω το βελτιστο αποτελεσμα και μιας και εχω τους ανεμιστηρες να καθονται,μπορω να το βαλω.στην φωτογραφια σου που εδειξες,εκει πο εχεις βαλει εσυ τον ανεμιστηρα σου σε εκεινο το chipset εχω βαλει εναν 40αρι να κρεμεται απο την hyper και να το φυσαει. Το θεμα ειναι το αλλο chipset που ειναι πιο κατω και το κρυβει η καρτα γραφικων.οχι οτι εκει εχω θεμα αλλα πιο πολυ για σιγουρια. Και εαν βοηθαει και τα υπολοιπα υποσυστηματα μια χαρα. Και οσον αφορα τον πλαινο που λες,γιατι ρε συ?μια χαρα βαζει αερα επανω στην καρτα γραφικων και τον παιρνει αυτον τον αερα το ανεμιστηρακι της καρτας και τον ριχνει στο core. Edit:και μην συγκρινεται υδροψυξη με αεροψυξη ρε παιδια.χαχαχχα.δεν χωραει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Το Southbridge που προφανώς εννοείς, δεν έχει θέμα με θερμοκρασίες συνήθως όσο το Northbridge. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχει και πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, δεν βλέπω τον λόγο επειδή κάθεται να πρέπει να τον βάλεις. Φυσώντας την κάρτα γραφικών σου από το πλάι, έχεις δει διαφορά στις θερμοκρασίες της; Δεν νομίζω... Η κάρτα είναι ντυμένη και εσύ χτυπάς το πλαστικό της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μα δεν ειναι το θεμα να χτυπαω το πλαστικο της.το θεμα ειναι ο ανεμιστηρας της να παιρνει φρεσκο αερα.Και μπορεις να πεις οτι ειδα καποια διαφορα κυριως σε load. ναι το southbridge εννοω.τεσπα.θελω να εχω οσο το δυνατον καλυτερο airflow μεσα στο κουτι γιατι δεν εχουν και τα vrms ψυχτρες επανω και οσο ναναι βοηθαει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dosas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 νομίζω ότι τα πιο ευαίσθητα σημεία σε κάθε mobo που κινδυνεύουν να κάνουν το bam άμα τα ζορίζεις με ρεύμα, είναι τα mosfets. Άμα αυτά είναι κρύα τα υπόλοιπα components δεν 'νιώθουν'. Κατά την άποψη μου βάλε το πάνω intake να δροσίζει τα vrms, και κατάργησε το πλαϊνό. Ασε ώς exhaust μόνο τον ανεμιστήρα στο πίσω μέρος. Πολύς κόσμος βάζει ως default τους top fans ως exhaust 'γιατί η ζέστη ανεβαίνει' χωρίς να τους δοκιμάσει ως intake. Με 1000+ rpm να θυμάσαι ο αέρας πάει εκεί που τον θέλεις εσύ και όχι απαραίτητα προς τα πάνω. That said, μήν περιμένεις και τίποτα τρελά νούμερα ως διαφορά, (πέραν των ευαίσθητων components που είπα πιο πάνω, cpu cooler, κλπ)το δικό μου optimal setup είναι 2-3 βαθμούς καλύτερα από το χειρότερο, π.χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ισχυουν αυτα που λες περι mofsets.ειναι και γιαυτο ο λογος που το εχω γεμισει ανεμιστηρες.τον πλαινο δεν θα τον βγαλω.να φανταστεις ειναι τετοιο το airflow στο κουτι που οταν ας πουμε σε idle ο cpu temp ειναι 35 και η μητρικη 32,εαν ανοιξω το πλαινο στο κουτι και το βγαλω,αμεσως ανεβαινουν τα temps σε 38 και μητρικη 35.μπορει και παραπανω. ενω συνηθως γινεται το αντιθετο. τωρα για τον επανω που λες...ηταν default σαν exhaust στο κουτι.δεν νομιζω εαν τον βαλω σαν intake θα δω διαφορα γιατι ειναι 17αρης και γυριζει στις 700 στροφες και ακριβως απο κατω ειναι η ψυχτρα.και μετα δεν ξερω εαν θα φτανει μονο το 12αρης πισω για να βγαζει....ηδη τωρα οι Intake ειναι 4Χ12 και βγαζουν 1 12αρης,1 17αρης και ας πουμε και η καρτα γραφικων που ειναι σαν exhaust.σκεψου τι πιεση θα εχει εκει μεσα εαν τον βαλω Intake. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dosas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κοίτα οι θερμοκρασίες σου μπορεί να δείχνουν τόση διαφορά γιατί π.χ. το fan τυχαίνει να χτυπάει πάνω στον sensor, αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 'ευαίσθητα' parts είναι ασφαλή γιατί ο sensor είναι δροσερός. Δοκίμασε positive airflow, γιατί στην τελική κάθε component πρέπει να το χτυπάει ένας ανεμιστήρας κατά την άποψη μου, το top airflow μπορεί να εκτρέπει τον αέρα από μπροστά και να μην χτυπάει σωστά τα mosfets. Κατέβασε το hwmonitor ή κανένα OCCT, τα mosfets στις ΑΜ2+/ΑΜ3 είναι το TMPIN2 sensor από ότι έχω διαβάσει στο overclock.net, πρόσεξε αυτό το νούμερο πώς κάνει fluctuations under load, μή πάει πάνω από 70oC. Επίσης να ξέρεις στο cpu σου, κοίτα το core temp, που βασίζεται σε αλγόριθμο, και όχι το cpu temp που έιναι sensor πάνω στην mobo και όχι μέσα στο τσιπάκι. Αυτά τα δύο είναι τα σημαντικά κατά το overclock.net το οποίο επίσης επισημαίνει ότι οι core temps δείχνουν ακριβή νούμερα από 45+ oC και πάνω, οπότε το idle δεν έχει και καμμιά ιδιαίτερη σημασία. Τα loads σου πρέπει να προσέχεις. Το άρθρο στο overclock.net Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Το παρακολουθω και εγω το site που λες. Κοιτα οι θερμοκρασιες που σου ειπα ειναι με το hwmonitor το οποιο μου βγαζει 2 ενδειξεις.το cpu temp και το mainboard temp.ουτε temp0-1-2 .και επισης δεν εχω θερμοκρασιες στους πυρηνες γιατι ειναι ξεκλειδωτος επεξεργαστης. Οποτε λογικα το mainboard temp ειναι το temp του Northbridge το οποιο ποτε δεν ειχε προβλημα με θερμοκρασιες ειτε idle ειτε load χειμωνα καλοκαρι.το μεγιστο που εχει δειξει ειναι 35 βαθμοι. Χρησιμοποιω και αλλα προγράμματα οπως aida64 και ακομη ενα που δεν θυμαμαι πως το λενε και ολα τα ιδια temps μου δινουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unstable_hero Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 μια χαρα ειναι στη φοτο στο σχεδιο σου!το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις την vga στην κατω pciex για να εχεις πιο καθαρο χωρο κοντα στο chipset/rams/cpu παλι ο πλαινος θα χτυπαει την vga σου εστω και λιγο και θα ρουφαει φρεσκο αερα απο τον κατω fan!απλα τσεκαρε αν η κατω pcie η μαυρη ειναι χ16 γιατι σε crossfire παει x4 αλλα αν εχεις μια μονο vga ισως παιζει χ16 οταν η 1 pciex ειναι κενη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Χμμ σωστο αυτο που λες αλλα δεν ξερω οντως εαν την βαλω στην κατω θυρα στα ποσα θα παιξει γιατι ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.