Προς το περιεχόμενο

Καζανάκια--Λεκάνες πίεσης

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 1 περίπου μήνα που είμαι στις ΗΠΑ κατάλαβα πόσο δίκιο είχε ο μέγας Al ...

... το μεγαλείο των ΗΠΑ ξεκινά από τα καζανάκια και τις λεκάνες. Δε ξέρω πως ακριβώς λέγεται ο τύπος αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι το καζανάκι δεν είναι ατμοσφαιρικό αλλά έχει μέσα κλειστό δοχείο όπου από όσο καταλαβαίνω καθώς γεμίζει με νερό από το δίκτυο συμπιέζει τον αέρα και κατά την λειτουργία του φλασαρίσματος αυτό βγαίνει με πίεση όχι μόνο από το πάνω μέρος όπως τα περισσότερα στην Ελλάδα αλλά κυρίως από ένα jet νερού το μπροστά/κάτω μέρος του σιφονιού με απότέλεσμα το φλασάρισμα να έναι περίπου όπως αυτό στα αεροπλάνα.

Καθώς σκοπέυω να κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι όταν γυρίσω, ξέρει κανείς πως λέγεται ο συγκεκριμένος τύπος και αν μπορώ να το βρω στην Ελλάδα.

Δημοσ.

υπάρχουν διάφορα.

κάποια είναι καζανάκια πιέσεως, κάποια άλλα κενού αέρος (ή κάπως έτσι) κλπ.

Είναι πολύ πιο ακριβά από τα συμβατικά, και αν χαλάσουν θέλει σκάψιμο ο τοίχος ή /και το πάτωμα (τα βάζουν χωνευτά για οικονομία χώρου συνήθως)..

Επίσης τα κενού αέρος χρειάζονται και ηλεκτρική παροχή νομίζω (διαθέτουν και κομπρεσσέρ).

Γενικώς οι αρχιτέκτονες δεν τα προτείνουν για τους παραπάνω λόγους, και συνήθως μπαίνουν σε πολύ ακριβές κατασκευές, ή εκεί που η εξοικονόμηση χώρου παίζει μεγάλη σημασία..

Δημοσ.

υπάρχουν διάφορα.

κάποια είναι καζανάκια πιέσεως, κάποια άλλα κενού αέρος (ή κάπως έτσι) κλπ.

Είναι πολύ πιο ακριβά από τα συμβατικά, και αν χαλάσουν θέλει σκάψιμο ο τοίχος ή /και το πάτωμα (τα βάζουν χωνευτά για οικονομία χώρου συνήθως)..

Επίσης τα κενού αέρος χρειάζονται και ηλεκτρική παροχή νομίζω (διαθέτουν και κομπρεσσέρ).

Γενικώς οι αρχιτέκτονες δεν τα προτείνουν για τους παραπάνω λόγους, και συνήθως μπαίνουν σε πολύ ακριβές κατασκευές, ή εκεί που η εξοικονόμηση χώρου παίζει μεγάλη σημασία..

Ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι χονευτός ούτε έχει παροχή ρεύματος. Από όσο καταλαβαίνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από το κλασσικό τύπο που έχουμε στην Ελλάδα με τη μόνη διαφορά ότι το δοχείο στη πλάτη είναι αεροστεγές ώστε να μπορεί να ανεβαίνει στη πίεση του δικτύου (για την ακρίβεια έχει μέσα ένα πλαστικό αεροστεγές δοχείο).

Έχεις δει καταστήματα που έχουν τέτοιο τύπο?

Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι χονευτός ούτε έχει παροχή ρεύματος. Από όσο καταλαβαίνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από το κλασσικό τύπο που έχουμε στην Ελλάδα με τη μόνη διαφορά ότι το δοχείο στη πλάτη είναι αεροστεγές ώστε να μπορεί να ανεβαίνει στη πίεση του δικτύου (για την ακρίβεια έχει μέσα ένα πλαστικό αεροστεγές δοχείο).

Έχεις δει καταστήματα που έχουν τέτοιο τύπο?

όχι το συγκεκριμένο δεν το έχω δει, αλλά φαντάζομαι υπάρχουν ή το παραγγέλνεις και στο φέρνουν. Κυρίως αυτοί που φέρνουν branded πράγματα , γιατί δε νομίζω ότι βγαίνουν κινέζικα αυτά ..:rolleyes:

Γιαννόπουλοι - αγγελόπουλοι , Λακιώτης , Βενέτης κλπ.

Δημοσ.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως εδώ μία από τις πιο διαδεδομένες μάρκες για καζανάκια αυτου του είδους ονομάζεται church.

Εγώ πια εκκλησιάζομαι καθημερινά και κάμποσες φορές την ημέρα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...