anrim27 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Θα μπορούσε κάποιος που δεν βαριέται να μου πει 1)Ποιες κατηγορίες προγραμματων απαιτουνται για την 'ασφαλεια' ενός υπολογιστή;(antivirus,firewall,κατί για spyware,malware...) 2)και να μου πει τι προσφέρει καθέ μια απο αυτές τις κατηγορίες προγραμματων(πχ το antivirus θα σε προειδοποιησει για κάποιον υιο στο pc,το λογισμικο για αντιμετωπιση spyware,θα σε προφυλαξει απο κάποιο λογισμικο υποκλοπης,κτλ)
looneygeorge Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κοιτα συνηθως ενα προγραμμα ασφαλειας δεν κανει 1 μονο πραγμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα κανει και ολα. Οι κυριοτερες κατηγοριες ειναι τα σκετα antivirus που απλα ελεγχουν ειτε live ειτε κατ'εντολη φακελους και αρχεια για ιους (trojans, worms κτλ). Τα πιο γνωστα προγραμματα αυτου του ειδους τωρα, εκτος της προστασιας για αυτους τους τυπους βλαβερων αρχειων συμπεριλαμβανουν και ελεγχους και για spyware/malware. Η αλλη κατηγορια ειναι τα firewalls τα οποια αποτρεπουν επιθεσεις μεσω δικτυου και ελεγχουν τις συνδεσεις που θα επιτραπει να γινουν με τον υπολογιστη σου. Αυτα ειναι απο κατηγοριες χοντρα-χοντρα. Οι συνδιασμοι δε που γινονται συχνοτερα περιλαμβανουν ενα καλο antivirus ει δυνατον με antispyware ενσωματωμενο και ενα καλο firewall (οχι αυτο των windows).
flik Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Πλέον τα antivirus ψάχνουν για όλους τους τύπους (trojans, worms, spyware κτλ). Malware ονομάζονται όλα τα κακόβουλα αρχεία. (malicious software). Παλαιότερα για spyware υπήρχαν περισσότερο εξειδικευμένα προγράμματα για on demand scan κυρίως, πλέον και αυτά έχουν μεγαλύτερο εύρος (πχ το superantispyware δεν είναι μόνο για spyware). Αλλά χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα για το antivirus που ενδεχομένως να τρέχεις για real time protection. Κλασικότερο παράδειγμα το malwarebytes, ένα πρόγραμμα που είναι για όλους τους τύπους malware, ενώ στοχεύει σε malware 0-day ή γενικά νέα, τα οποία ξεφεύγουν απο τα κλασικά antivirus. Τα firewalls είναι τελείως ξεχωριστή κατηγορία. Γνώμη μου είναι πως για να κάνει πολύ καλή δουλειά, πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιείς καλά. Αλλιώς ξεχωριστό firewall δεν πολύ αξίζει κατα τη γνώμη μου, μόνο σε κάποια καλή σουίτα, όπως kaspersky-norton, τα οποία χωρίς να σε πολυζαλίζουν (ειδικά του norton) κάνουν μια βασική δουλειά. Των windows είναι για πολύ πολύ βασικά πράγματα.
anrim27 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καταρχην σας ευχαριστω. flik οταν λες malware ειναι ολα τα κακοβουλα αρχεια,εννοεις trojans, worms, spyware.ολα? Δηλαδη, εχοντας το malwarebytes και ενα firewall ειμαι πανω-κατω καλυμενος?
stm00192 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Έχοντας ένα καλό antivirus και ένα firewall είσαι καλυμενος... το malwarebytes είναι περισσότερο για συμπληρωματική προστασία!
flik Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καταρχην σας ευχαριστω. flik οταν λες malware ειναι ολα τα κακοβουλα αρχεια,εννοεις trojans, worms, spyware.ολα? Δηλαδη, εχοντας το malwarebytes και ενα firewall ειμαι πανω-κατω καλυμενος? Ναι είναι όλοι οι τύποι, mal+ware (malicious software) όπως έγραψα παραπάνω. Σχεδιάστηκε να είναι συμπλήρωμα των antivirus. Μετά απέκτησε real time προστασία, σχετικά καλή. Αλλά όχι, για να λειτουργεί μόνο του, δεν θα το συνιστούσα ακόμα. Καλύτερα βάλε ένα free av. Καλό είναι να έχεις 2-3 προγράμματα για on demand scan όταν πάει κάτι στραβά. Το ένα σίγουρα το malwarebytes. Μετά μπορείς να βάλεις και το superantispyware και hitman pro, για περαιτέρω σκανάρισμα στα δύσκολα. Αν προσέχεις, θα μπορούσες να μη βάλεις και καθόλου av, και να έχεις μόνο αυτά όταν τα χρειαστείς. Αλλά γενικά ένα free av όπως το avast ή το avira free, δεδομένου οτι είναι δωρεάν και ελαφριά, συνιστώνται για τους περισσότερους χρήστες. Firewall αν θες βάζεις, προσωπικά δεν είχα ποτέ. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω καν av. Το κυριότερο, λίγο ψιλιασμένος να είσαι, να έχεις νέο λειτουργικό, win 7 κατα προτίμηση, με uac ενεργοποιημένο, και με ενεργές τις ενημερώσεις των windows.
rfc Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καθολου firewall εκτος και αν νομιζεις οτι ολοι σε σνιφαρουν. Avira+malware= ok
nilosgr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Οι συνδιασμοι δε που γινονται συχνοτερα περιλαμβανουν ενα καλο antivirus ει δυνατον με antispyware ενσωματωμενο και ενα καλο firewall (οχι αυτο των windows). Firewall αν θες βάζεις, προσωπικά δεν είχα ποτέ. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω καν av. Το κυριότερο, λίγο ψιλιασμένος να είσαι, να έχεις νέο λειτουργικό, win 7 κατα προτίμηση, με uac ενεργοποιημένο, και με ενεργές τις ενημερώσεις των windows. Καθολου firewall εκτος και αν νομιζεις οτι ολοι σε σνιφαρουν. Avira+malware= ok Συμφωνω με τον rfc, δειτε κι εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.