agent_smith Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Έχω προσωπική εμπειρία από δεκάδες αγορές ανταλλακτικών από ΗΠΑ. Επίσημο link δεν έχω κι ούτε σκοπεύω να κάθομαι να ψάχνω στο internet με τις ώρες. Είναι γνωστό ότι οι δασμοί υπολογίζονται επί της αξίας CIF (Cost, Insurance, Freight). Το αναφέρει με απλά ελληνικά και το ίδιο το e-bay. Με USPS έφερνες τα ανταλλακτικά σου; Με ιδιωτικό courier το πιστεύω ότι θα υπολογίζουν και τα μεταφορικά γιατί είναι απατεώνες. Εγώ όσες φόρες πλήρωσα τελωνείο στα ΕΛΤΑ στο απόκομμα δηλωμένη αξία έλεγε αυτό που είχε δηλώσει στο customs form ο αποστολέας αν θυμάμαι καλά.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Παραγγείλανε κάτι γνωστοί μου ρούχα από ένα e-shop από Αμερική. Βασικά πήραν αρκετά από ότι μου είπαν (5-6 φούτερ, άλλα τόσα τζιν και κάτι άλλα). Μου είπαν ότι πλήρωσαν γύρω στα 80$ μεταφορικά για να τους έρθουν σε 5 μέρες. Από ότι κατάλαβα δηλαδή, με courier θα τους τα στείλουν.. Υπάρχει καμία περίπτωση να γλιτώσουν το τελωνείο ή να περιμένουν σίγουρα το κοστουμάκι που θα τους κόψουν οι τελωνειακοί;
-nick- Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 15 euro εινα ιτα βινυλια και 25ευρω τα μεταφορικα!!!! ... Το αν θα πληρωσω και ποσο εξαρταται απο την τιμη? και αν ναι,ποσο παει το νταβαντζιλικι του τελωνειου?
agent_smith Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Παραγγείλανε κάτι γνωστοί μου ρούχα από ένα e-shop από Αμερική. Βασικά πήραν αρκετά από ότι μου είπαν (5-6 φούτερ, άλλα τόσα τζιν και κάτι άλλα. Μου είπαν ότι πλήρωσαν γύρω στα 80$ μεταφορικά για να τους έρθουν σε 5 μέρες. Από ότι κατάλαβα δηλαδή, με courier θα τους τα στείλουν.. Υπάρχει καμία περίπτωση να γλιτώσουν το τελωνείο ή να περιμένουν σίγουρα το κοστουμάκι που θα τους κόψουν οι τελωνειακοί; Υπάρχει και το USPS Express Mail International το οποίο δίνει εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης 3-5 μέρες. Με μόνο 80$ λογικά USPS είναι.
Merdock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 15 euro εινα ιτα βινυλια και 25ευρω τα μεταφορικα!!!! ... Το αν θα πληρωσω και ποσο εξαρταται απο την τιμη? και αν ναι,ποσο παει το νταβαντζιλικι του τελωνειου? Καλά για τέτοιο ποσό λογικά δε θα πληρώσεις τίποτα.
athlios Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 15 euro εινα ιτα βινυλια και 25ευρω τα μεταφορικα!!!! ... Το αν θα πληρωσω και ποσο εξαρταται απο την τιμη? και αν ναι,ποσο παει το νταβαντζιλικι του τελωνειου? Για τετοιες τιμες εγω δε θα κολλουσα σε τελωνεια...Συνηθως πλερωνεις πολλα για τιποτα ipad/iphone/gadgets που γιναν και της μοδας τωρα ή κατι ζακετες [βλεπε σε αλλο θρεντ πιο κατω] που εχουν δηλωμενη αξια 300$...
barca10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 15 euro εινα ιτα βινυλια και 25ευρω τα μεταφορικα!!!! ... Το αν θα πληρωσω και ποσο εξαρταται απο την τιμη? και αν ναι,ποσο παει το νταβαντζιλικι του τελωνειου? και με το νόμο δεν θα πληρώσεις τίποτα.
santana99 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Παίζει βέβαια το κλασσικό 3ευρώ που το έχω πληρώσει κάμποσες φορές από τον Σεπτέμβρη και μετά. (αναφέρω Σεπτέμβρη επειδή κάτι ακουγόταν παλιότερα). Και πάλι καλύτερη τιμή έβγαινε από εδώ, αλλά ρε γαμώτο στις 10 αγορές να πάρουν 30ευρώ τα τελωνία είναι μλκια...
Merdock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Επειδή θέλω να πάρω κάτι επιτραπέζια που σύνολο βγαίνουν γύρω στα 120 δολάρια λέτε να του πω πέρα από gift να δηλώσει και αξία γύρω στα 80 δολάρια;
Whiteyez Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ρώτα πρώτα γιατί πολλοί δεν το κάνουν διότι είναι παράνομο. Για το θέμα gift ξαναγράφω, είχα δέμα με USPS αξίας 250$ και μου ζητούσαν παραστατικό για να εκτελωνιστή.
Merdock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ρώτα πρώτα γιατί πολλοί δεν το κάνουν διότι είναι παράνομο. Για το θέμα gift ξαναγράφω, είχα δέμα με USPS αξίας 250$ και μου ζητούσαν παραστατικό για να εκτελωνιστή. Το κάνουν έχω ρωτήσει. Βασικά είναι 3 επιτραπέζια αλλά θα είναι στην ίδια συσκευασία γιατί έτσι μου τα στέλνει με πολύ λιγότερα μεταφορικά.
Giorgos09 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ρώτα πρώτα γιατί πολλοί δεν το κάνουν διότι είναι παράνομο. Για το θέμα gift ξαναγράφω, είχα δέμα με USPS αξίας 250$ και μου ζητούσαν παραστατικό για να εκτελωνιστή. Και τα gift εχουν οριο αξιας δε μπορεις να στελνεις οτιδηποτε σαν gift και να περναει. Πρεπει αν γραψει gift να γραψει και αξια 45-50 δολλαρια αλλιως αν ειναι παραπανω μπορουν να το εκτεπωνισουν gift ξεgift.
LiquidOS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Με USPS έφερνες τα ανταλλακτικά σου; Με ιδιωτικό courier το πιστεύω ότι θα υπολογίζουν και τα μεταφορικά γιατί είναι απατεώνες. Εγώ όσες φόρες πλήρωσα τελωνείο στα ΕΛΤΑ στο απόκομμα δηλωμένη αξία έλεγε αυτό που είχε δηλώσει στο customs form ο αποστολέας αν θυμάμαι καλά. Φυσικά με usps. Οι εταιρίες courrier δεν έχουν υψηλό κόστος γιά τον λόγο που εννοείς, αλλά γιατί σε ξεσκίζουν στην αμοιβή του εκτελωνιστή. Δασμούς και φόρο πληρώνεις ακριβώς τα ίδια. Είμαι σίγουρος γι αυτό που προείπα, οι δασμοί υπολογίζονται επί της αξίας CIF κι από πάνω μπαίνει ΦΠΑ. Έχω κρατήσει τη διασάφηση της τελευταίας μου αγοράς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.