Προς το περιεχόμενο

Ευκολο Παραδειγμα...

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δευτερα Λυκειου και Ο Καθηγητης Μας Στο Δικαιο Μας Εβαλε Μια Εργασια Για Να Bρουμε Τη Συγκρουση των ηθικων Νομων και τους νομους που οριζει το κρατος...

Ενα παραδειγμα που σκεφτηκα...

Κανενας Νομος Στο Συνταγμα Δεν Επιβαλει Τιμωρια Σε Εναν Ερωτα μεταξυ Ενιλικων Ατομον Με μεγαλη διαφορα ηλικιας..

ομως οι ηθικοι νομοι τιμωρουν κοινωνικα τα δυο αυτα ατομα...

Καλο??

γιαυτο ζηταω βοιθεια για περεταιρω παραδειγματα.. εχω σκεφτει μερικα αλλα καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

Την Δευτερα παραδινω..

Ευχαριστω

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανένας ηθικός νόμος δεν καταδικάζει την διέλευση ενός οχήματος μπροστά από ένα εξάγωνο κόκκινο σήμα χωρίς να σταματήσει.

Όμως ο ΚΟΚ τιμωρεί την παραβίαση του STOP.

Δημοσ.

Επίσης πλέον είναι και το κέρατο νόμιμο.

Η ξυλοδαρμός που θα ακολουθήσει όμως, δεν είναι. Από τη μεριά της ηθικής βέβαια, ρίχτης. :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο νομος δεν απαγορευει σε κανεναν να ειναι ολυμπιακος.

Ηθικα ομως δεν ειναι σωστο.

Χαχαχα, καλό. Γαμώτο, δεν το σκέφτηκα να βάλω το αντίστοιχο με τον βαζελισμό... Πρόλαβες!

Δημοσ.

Χαχαχα, καλό. Γαμώτο, δεν το σκέφτηκα να βάλω το αντίστοιχο με τον βαζελισμό... Πρόλαβες!

μα το να εισαι Παναθηναικος ειναι ηθικα σωστο.

• Super Moderators
Δημοσ.

μα το να εισαι Παναθηναικος ειναι ηθικα σωστο.

Ανήθικο, ακατανόητο, απαράδεκτο και αντιαισθητικό.

Και, ευελπιστώ, κάποια μέρα και παράνομο.

Δημοσ.

Επειδη λεει για συγκρουση, θα ελεγα το εξης...

Η αυτοδικια. ακολουθει το παραδειγμα...

Φαντασου εναν ελεινο καγκουρα ιδιοκτητη καφετεριας με φανταχτερο αμαξι απ' αυτα που εντυπωσιαζουνε τα κοριτσακια την πεφτει στην 15χρονη κορη μου και στις φιλες της κατ' εξακολουθηση και ενιοτε κατι καταφερνει, πχ εχει φτασει να παρκαρει και κανει καμακι εξω απ' το σχολειο οταν σχολανε....

Δεν παρανομει. Επισης εαν τον βρισω/απειλησω/δειρω παρανομω - φανταζομαι ο κοσμος θα μου εδινε δικιο αλλα τι να το κανεις...

EDIT: Επισης στο παραδειγμα της αυτοδικιας φαντασου να δανεισεις σε καποιον δικο σου ανθρωπο λεφτα γιατι "καιγεται" και μολις ορθοποδησει οχι μονο να κανει την παπια αλλα να στην λεει ποσο αγαθομαλακας εισαι που του δανεισες χωρις χαρτι να τα πινει κραυγαλεα στην υγεια του κοροιδου κλπ. Ουτε σε προστατευει ο νομος ουτε σ αφηνει να τον δειρεις. Χαμενος θα βγεις νομικα και θα νοσταλγησεις την αγρια δυση...

Δεν ειναι βιωματα αυτα, δεν εχω κορη/αδερφη ή απατεωνα συγγενη απλα λεω πραγματα που εχω ακουσει...

Δημοσ.

Πχ Είσαι χωρισμένος και έχεις πάρει το παιδί σαββατοκύριακο και την Δευτέρα δεν το δίνεις στη μάνα, λες θα το κρατήσω άλλη μια μέρα γιατί περνάμε περίφημα και οι δυο. Η μάνα σου κάνει εξώδικο και παρεμβαίνει ο νόμος σε έναν τομέα όπου δεν θα μπορούσε ο νόμος να είναι ισχυρότερος από την ίδια την σχέση γονέα-παιδιού. Νομίζω περιγράφει σωστά την σύγκρουση των νόμων του κράτους με αυτούς των ηθικών.

Δημοσ.

EDIT: Επισης στο παραδειγμα της αυτοδικιας φαντασου να δανεισεις σε καποιον δικο σου ανθρωπο λεφτα γιατι "καιγεται" και μολις ορθοποδησει οχι μονο να κανει την παπια αλλα να στην λεει ποσο αγαθομαλακας εισαι που του δανεισες χωρις χαρτι να τα πινει κραυγαλεα στην υγεια του κοροιδου κλπ. Ουτε σε προστατευει ο νομος ουτε σ αφηνει να τον δειρεις. Χαμενος θα βγεις νομικα και θα νοσταλγησεις την αγρια δυση...

Μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω , σε συγκεκριμενες περιπτωσεις και χωρις να εχει υπογραψει χαρτι ο δανειζομενος.

Δημοσ.

Οκ παιδια... Σας ευχαριστω...

Το θεμα μπορει να κλειδωθει.

Δημοσ.

Δευτερα Λυκειου και Ο Καθηγητης Μας Στο Δικαιο Μας Εβαλε Μια Εργασια Για Να Bρουμε Τη Συγκρουση των ηθικων Νομων και τους νομους που οριζει το κρατος...

Ενα παραδειγμα που σκεφτηκα...

Κανενας Νομος Στο Συνταγμα Δεν Επιβαλει Τιμωρια Σε Εναν Ερωτα μεταξυ Ενιλικων Ατομον Με μεγαλη διαφορα ηλικιας..

ομως οι ηθικοι νομοι τιμωρουν κοινωνικα τα δυο αυτα ατομα...

Καλο??

γιαυτο ζηταω βοιθεια για περεταιρω παραδειγματα.. εχω σκεφτει μερικα αλλα καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

Την Δευτερα παραδινω..

Ευχαριστω

Μην το κουράζεις. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλέους. Υπακοή στο θείο ή τον ανθρώπινο νόμο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...