Jimaraz97 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, θα ηθελα μια πληροφορια.Σκεφτομαι να ξεκινησω assemby.Τι λετε?
defacer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ροζ παπαγάλο να τον βάλω στη γαλαρία του λεωφορείου επειδή βρέχει, αλλά όχι τις Τετάρτες. Τι λες; Πραγματικά μου είναι αδύνατο να φανταστώ πώς μπορεί κάποιος να περιμένει σοβαρή απάντηση κάνοντας μια υποκειμενική ερώτηση και δίνοντας μηδέν πληροφορίες.
Jimaraz97 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 ειναι πρωτη μου γλωσσα για πες μου τι προτεινεισ?
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 φαντάζομαι.. και του defacer ο πρώτος του ροζ παπαγάλος θα είναι. Τι του προτείνεις;
migf1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, θα ηθελα μια πληροφορια.Σκεφτομαι να ξεκινησω assemby.Τι λετε? Η assembly είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας στην οποία προγραμματίζεις, οπότε ο κώδικάς σου θα είναι ασύμβατος με οποιαδήποτε άλλη αρχιτεκτονική. Η assembly χρησιμοποιείται ελάχιστα από προγραμματιστές, και όπου χρησιμοποιείται είναι για να γίνει optimize κάποιο τμήμα ενός μεγαλύτερου project, που είναι γραμμένο σε άλλη γλώσσα. Αν θες να αποκτήσεις γνώσεις σχεδόν εφάμιλλες με αυτές που θα σου προσέφερε η Assembly, αλλά να μπορείς να γράφεις κώδικα συμβατό με όλες τις αρχιτεκτονικές (με κάποιες εξαιρέσεις), τότε ο δρόμος είναι ένας και ονομάζεται: C
nilosgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 ειναι πρωτη μου γλωσσα για πες μου τι προτεινεισ? Ειναι αρκετα δυσκολο το να μαθεις "αμεσως" assembly χωρις να εχεις ιδεα απο προγραμματισμο. Ειναι σαν να λεει ενα μωρο που μπουσουλαει, θελω να κανω παρ κουρ...
Luciddream Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 εγώ θα διαφωνήσω με τους απο πάνω... να μάθεις. δεν θα σου είναι χρήσιμη (άμεσα), αλλα θα καταλάβεις πολλά πράγματα που οι άλλες γλώσσες δεν σου δίνουν. προσωπικά αν και έχω φτιάξει λίγα πράγματα προγραμματιστικά, με την assembly είχα την περισσότερη κ@υλα και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο τις άλλες(object oriented κτλπ)... τώρα, αν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτά που θα διαβάσεις είναι δικό σου θέμα και το βλέπεις. πιστεύω οτι αν δεν μπορείς να κατανοήσεις την assembly θα έχεις την ίδια δυσκολία να δημιουργήσεις κάτι καλό και στις άλλες, "απλές" γλώσσες..
nilosgr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 εγώ θα διαφωνήσω με τους απο πάνω... να μάθεις. δεν θα σου είναι χρήσιμη (άμεσα), αλλα θα καταλάβεις πολλά πράγματα που οι άλλες γλώσσες δεν σου δίνουν. προσωπικά αν και έχω φτιάξει λίγα πράγματα προγραμματιστικά, με την assembly είχα την περισσότερη κ@υλα και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο τις άλλες(object oriented κτλπ)... τώρα, αν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτά που θα διαβάσεις είναι δικό σου θέμα και το βλέπεις. πιστεύω οτι αν δεν μπορείς να κατανοήσεις την assembly θα έχεις την ίδια δυσκολία να δημιουργήσεις κάτι καλό και στις άλλες, "απλές" γλώσσες.. Εχει πολλα δυχρονα στο youtube που κανουν παρ κουρ. . .
Luciddream Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Εχει πολλα δυχρονα στο youtube που κανουν παρ κουρ. . . δεν είναι το ίδιο. είναι σαν να λέμε οτι θέλεις να πετάξεις boing 747 πρίν μάθεις σε μονοκινητήριο. κάπως έτσι βλέπω την assembly. δεν χρειάζεται να μάθει τα πάντα, αλλα αν μάθει στοίβα, registers, και φτιάξει 2-3 μικρά προγραμματάκια με έξοδο στην οθόνη, θα πάρει μια γενικότερη εικόνα για την πληροφορική. και έπειτα αν θέλει να το επεκτείνει λίγο δοκιμάζει να "σπάσει" παλιά προγράμματα με ένα debugger, για να έχει μια ακόμα καλύτερη κατανόηση του πώς δουλεύει ένα πρόγραμμα. αν δεν τα καταφέρει πάει σε κάτι παραπάνω. απλά δεν καταλαβαίνω γιατι να του λέμε ΟΧΙ, είναι δύσκολη.
mvaggel Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Γενικά, αμα θες ένα ποτήρι νερό πας και ανοίγεις τη βρύση. Δεν αρχίζεις να συνδέεις υδρογόνο και οξυγόνο. Έτσι και με τον προγραμματισμό. Πρώτα βρίσκεις μια γλώσσα να της λες 1+1 και μετά αν δε σου αρκεί πας και δίνεις τάση στα πινς του επεξεργαστή. Από κει και πέρα, όλα μαθαίνονται.
παπι Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Γενικά, αμα θες ένα ποτήρι νερό πας και ανοίγεις τη βρύση. Δεν αρχίζεις να συνδέεις υδρογόνο και οξυγόνο. Έτσι και με τον προγραμματισμό. Πρώτα βρίσκεις μια γλώσσα να της λες 1+1 και μετά αν δε σου αρκεί πας και δίνεις τάση στα πινς του επεξεργαστή. Από κει και πέρα, όλα μαθαίνονται. σωστος. Οπως και να το κανουμε, ο προγραμματισμος ειναι σε layers Αλλο να προγραμματιζεις ενα chip Αλλο να προγραμματιζεις ενα μικροσυστημα Αλλο να προγραμματιζεις ενα λειτουργικο Αλλο να προγραμματιζεις ενα virtual machine Αλλο να προγραμματιζεις τα ψωνια που θα κανεις
Bspus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 δεν είναι το ίδιο. είναι σαν να λέμε οτι θέλεις να πετάξεις boing 747 πρίν μάθεις σε μονοκινητήριο. κάπως έτσι βλέπω την assembly. δεν χρειάζεται να μάθει τα πάντα, αλλα αν μάθει στοίβα, registers, και φτιάξει 2-3 μικρά προγραμματάκια με έξοδο στην οθόνη, θα πάρει μια γενικότερη εικόνα για την πληροφορική. και έπειτα αν θέλει να το επεκτείνει λίγο δοκιμάζει να "σπάσει" παλιά προγράμματα με ένα debugger, για να έχει μια ακόμα καλύτερη κατανόηση του πώς δουλεύει ένα πρόγραμμα. αν δεν τα καταφέρει πάει σε κάτι παραπάνω. απλά δεν καταλαβαίνω γιατι να του λέμε ΟΧΙ, είναι δύσκολη. Μια δυσκολια ειναι το γεγονος οτι τα περισσοτερα Tutorials/βιβλια, η εστω αυτα που εχω δει εγω προυποθετουν τουλαχιστον μια εξοικειωση με τη C. Να μπορεις να διαβαζεις εστω C με pointers, γιατι συχνοτατα αντιπαραθετουν αντιστοιχο κωδικα στις 2 γλωσσες. Επειδη εγω ειμαι της αλλης αποψης, θα ελεγα οτι και με C ακομα να αρχισει καποιος, ειδικα αν ειναι μονος του εχει μεγαλες πιθανοτητες να πελαγωσει. Εγω θα προτεινα καποια απλη scripting language για αρχη ωστε να καταλαβει καποιος τις βασικες εννοιες για μεταβλητες, παραμετρους, loops, conditionals. Ακομα και το bash σε linux καλη επιλογη ειναι γι αυτα. Αν καποιος αποτυχει εκει δεν θα ειχε καμια ελπιδα να ξεκινουσε με C, ποσο μαλλον με assembly. Το αντιθετο δεν ισχυει.
defacer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 ειναι πρωτη μου γλωσσα για πες μου τι προτεινεισ? Θα σχολιάσω λίγο πάνω σ' αυτά που έχουν γραφτεί ήδη γιατί δεν έχω να προσθέσω κάτι εντελώς καινούριο. Ειναι αρκετα δυσκολο το να μαθεις "αμεσως" assembly χωρις να εχεις ιδεα απο προγραμματισμο. Ειναι σαν να λεει ενα μωρο που μπουσουλαει, θελω να κανω παρ κουρ... Ακριβώς. Σίγουρα γίνεται, αλλά γιατί να το κάνει κανείς; Δε θα προτιμούσες (Jimaraz) για το χρόνο που θα φας να πάρεις σαν αντάλλαγμα τη δυνατότητα να γράψεις κάποιο πρόγραμμα που να "κάνει κάτι χρήσιμο"; Ξεκίνα καλύτερα με C και απο κει αν θες να το πας σε assembly δεν είσαι μακριά. Γενικά, αμα θες ένα ποτήρι νερό πας και ανοίγεις τη βρύση. Δεν αρχίζεις να συνδέεις υδρογόνο και οξυγόνο. Έτσι και με τον προγραμματισμό. Πρώτα βρίσκεις μια γλώσσα να της λες 1+1 και μετά αν δε σου αρκεί πας και δίνεις τάση στα πινς του επεξεργαστή. Από κει και πέρα, όλα μαθαίνονται. Αυτό είναι πολύ κοντά σ' αυτό που εννοώ "να κάνει κάτι χρήσιμο". Νομίζω πως το να ξέρεις μια (ελάχιστα πιο) υψηλού επιπέδου γλώσσα είναι ανεκτίμητο για να μάθεις assembly. Σκέψου πως ένα πολύ σημαντικό μέρος της μάθησης είναι να διαβάζεις προγράμματα άλλων. Έχεις πάρα πολλά να ωφεληθείς αν δεις assembly άλλων προγραμμάτων, αλλά πρέπει να ξέρεις και πως γράφτηκε το πρόγραμμα σε high-level για να μπορείς να κάνεις τον παραλληλισμό και να αναγνωρίζεις τη μορφή που παίρνουν πιο υψηλού επιπέδου προγραμματιστικά constructs όταν ο compiler τα περάσει σε assembly. εγώ θα διαφωνήσω με τους απο πάνω... να μάθεις. δεν θα σου είναι χρήσιμη (άμεσα), αλλα θα καταλάβεις πολλά πράγματα που οι άλλες γλώσσες δεν σου δίνουν. προσωπικά αν και έχω φτιάξει λίγα πράγματα προγραμματιστικά, με την assembly είχα την περισσότερη κ@υλα και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απο τις άλλες(object oriented κτλπ)... τώρα, αν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτά που θα διαβάσεις είναι δικό σου θέμα και το βλέπεις. πιστεύω οτι αν δεν μπορείς να κατανοήσεις την assembly θα έχεις την ίδια δυσκολία να δημιουργήσεις κάτι καλό και στις άλλες, "απλές" γλώσσες.. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά νομίζω ότι αυτό το τελευταίο αντικειμενικά δεν ισχύει. Πήγαινε σε μια σχολή να δεις πόσοι γράφουν εργασίες που δουλεύουν (ίσως κακήν κακώς, αλλά δουλεύουν), και πόσοι απ' αυτούς θα μπορούσαν να γράψουν το ίδιο σε assembly. φαντάζομαι.. και του defacer ο πρώτος του ροζ παπαγάλος θα είναι. Τι του προτείνεις; Γέλασα πολύ φίλε!
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Ελπίζω να μην γίνει άλλο ένα θέμα για το ποια είναι πιο καλή γλώσσα.... γιατί η απάντηση είναι μόνο μία. Η πιο καλή γλώσσα είναι αυτής με το μεγαλύτερο στήθος Από εκεί και πέρα, θα συμφωνήσω με defacer στο ότι το να ρωτά κάποιος θέλω να μάθω assembly για πρώτη γλώσσα είναι ακριβώς όπως η ερώτηση με τον παπαγάλο. Όπως κάθε γλώσσα, έτσι και η assembly (που εάν θυμάμαι καλά, την εφηύρε μία γυναίκα) έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα. Το θέμα με αυτή, είναι ότι έχει πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα. Ναι, φυσικά και μπορείς να γράψεις μέχρι και OO με assembly. Θα σε πληρώσει ποτέ κανένας για αυτό; Κατά τα άλλα... τα είπαν μία χαρά οι migf1, παπι και defacer
Luciddream Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 ρώτησε ο topic starter ποια γλώσσα θα του δώσει περισσότερα λεφτά? μην με τρελένετε... συμφωνώ πάντως με τον Bspus για την scripting γλώσσα, αν κατανοήσει την γλώσσα θα έχει δυνατότητα να κατανοήσει και τα υπόλοιπα.. και οτι στην assembly πρεπει να σου μαθάινει κάτι συγκεκριμένο για να το διαβάσεις και να το κατανοήσεις και όχι γενικά πράγματα. προγραμματισμός συγνώμη αλλα δεν είναι μόνο html και php και web based (που υποθέτω οτι γνωρίζετε οι απο πάνω) ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.