akpe Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα παίδες. Σύντομα (μέχρι το τέλος του χρόνου) λόγω χρωστούμενων πρόκειται να πέσει χρήμα, μεγάλο μέρος του οποίου θα πάει σε αγορά νέου high-end συστήματος. Μπορεί να είναι νωρίς ίσως, για τα δεδομένα της τεχνολογίας, απλά άρχισα νωρίς το ψάξιμο μην βρεθώ προ εκπλήξεως. Το ποσό που θα διαθέτω δεν το γνωρίζω ακριβώς ακόμα, το υπολογίζω τουλάχιστον στα €950 στα οποία προσθέτω άλλα ~€450 από διάφορα που θα πουληθούν. Από το παλιό σύστημα θα κρατήσω μόνο δίσκους, οθονη και περιφερειακά και η χρήση του θα είναι κυρίως για hardcore gaming στα 1080p, hd ταινίες και επεξεργασία βίντεο/ήχου. Θα πέσει σίγουρα ελαφρύ o/c στον επεξεργαστή και ίσως και στην κάρτα γραφικών. Έψαξα λίγο και βρήκα κάποια κομμάτια. Τονίζω πως είχα αρκετά χρόνια να ψαχτώ σε hardware οπότε σίγουρα οι επιλογές μου δεν είναι και οι καλύτερες (ΕΙΔΙΚΑ στη σχέση απόδοσης/τιμής) αλλά here goes: Κουτί: Coolermaster HAF X ή Thermaltake Level 10 GT (1) Τροφοδοτικο: CoolerMaster Silent Pro M1000 (2) Μητρική: MSI Z68A-GD65-G3 ή ASUS P8Z68-V PRO (3) Επεξεργαστής: Intel Core i5 2500K ίσως και αναλόγως το τελικό budget να σκεφτώ και για τον Intel Core i7 2600K (4) Ψύκτρα: Corsair A70 Δίσκοι: SSD: OCZ Agility 3 120GB (5) και κρατάω δυο WD 1TB Caviar SATA2 από το τωρινό σύστημά μου Μνήμες: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3-1600 Kit Γραφικά: MSI GTX 560 Ti Twin FrozR II OC Πέρα από ξεχωριστές προτάσεις/εμπειρίες σας για κάθε κομμάτι ξεχωριστά, έχω συγκεκριμένες απορίες: 1) Ξεκινώντας, και τα δυο κουτιά ακριβούτσικα αλλά ειδικά το δεύτερο το λάτρεψα! Δεν ξέρω αν αντικειμενικά αξίζει να δώσω τόσα πολλά χρήματα για κουτί, αλλά ανέκαθεν είχα το κόλλημα οτι μεγάλο μέρος του budget πρέπει να πηγαίνει σε case και psu. To τωρινό stacker μου άντεξε έξι χρόνια αλλά δυστυχώς έχει μισοκαταστραφεί. Για τυχόν εναλλακτικές, ψάχνω για full tower με καλό airflow΄κατά προτίμηση με αποσπώμενα φίλτρα σκόνης. 2) Τροφοδοτικό διάλεξα χιλιάρι γιατί το συγκεκριμένο έχει διαφορά μόνο €14 από το 850ρι. Συν οτι θα μπορώ άνετα στο μέλλον να ρίξω π.χ. δυο high-end gpus σε sli. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ την συγκεκριμένη εταιρία, από τη μια διαβάζω τα καλύτερα, από την άλλη διαβάζω για μικροπροβλήματα του στύλ θορυβώδεις ανεμιστήρες κ.λπ. Θα την προτείνατε; 3) Ειδικά στο θέμα της μητρικής θα ήθελα τα φώτα σας. Φαντάζομαι το Z68 είναι η καλύτερη επιλογή, τείνω προς την Asus λόγω φήμης και τιμής, αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα λόγια για το o/c των MSI. Η οποία όμως αν και ακριβότερη με περιορίζει σε usb2/3 και sata3. Υπάρχει κανένας άλλος ουσιαστικός λόγος να πάω σε msi; 4) Ο i7 πέρα από +2mb cache και +100mhz, μου προσφέρει τίποτα παραπάνω; Φαντάζομαι με ένα ελαφρύ o/c θα πιάνω άνετα επιδόσεις i7 αλλά... είπαμε, noob. 5) Γενικώς για συγκεκριμένους SSD έχω ακούσει διάφορα προβλήματα, από freezes μέχρι BSOD... αν και πιο αργοί, να κοιτάξω και προς Intel 510 μεριά; Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για την έκθεση!
PETERANOS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Πια οθόνη έχεις? Εάν πας σε τόσο ακριβό κουτί κοίτα και αυτό , Video Review. Το τροφοδοτικό είναι υπερβολικό, ένα ποιοτικό 650W θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου π.χ. Για μητρικές κοίτα και αυτές Asrock /Gigabyte. Επεξεργαστή i 2500K. Ψήκτρα μιας και θα γλιτώσεις λεφτά από τα πιο πάνω κοίτα καμία Corsair Hydro Series. Μνήμες είσαι ΟΚ. Κάρτα γραφικών δεν βάζεις μια Sapphire 6970.
akpe Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Έχω την Samsung P2270 22" με native ανάλυση στα 1920x1080. Γενικώς έχω διάβασμα ακόμα! Στο τροφοδοτικό δεν ξέρω, το 650ρι με υπερχρονισμένο cpu και gpu δεν θα ζορίζεται αν στο μέλλον του ρίξω sli; Πήγαινα για 850 αρχικά. Το 600T το είχα σαν επιλογή αλλά αφ'ενός midi, αφ'ετέρου διάβασα και είδα σε διάφορα reviews πως το cable management ειδικά πίσω από την μητρική είναι προβληματικό. Όσο για υδρόψυξη χμμμ... δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, θα το ψάξω μεν αλλά μου φαίνεται πως με βγάζει "έξω από τα νερά μου" (pun intended ). Μάλλον θα το αφήσω σαν επιλογή για το μέλλον, σκέψου οτι πέρα από μια-δυο ψιλοαναβαθμίσεις είναι το πρώτο σύστημα που θα στήσω μόνος μου και η υδρόψυξη μου ακούγεται too much. Ειδικά αφού δεν θα πουσάρω αρκετά τον επεξεργαστή. Ευχαριστώ και καλημέρα!
PETERANOS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Έχω την Samsung P2270 22" με native ανάλυση στα 1920x1080. Σκέφτεσαι καμία Dell U2311H Ultrasharp 23¨ Γενικώς έχω διάβασμα ακόμα! Στο τροφοδοτικό δεν ξέρω, το 650ρι με υπερχρονισμένο cpu και gpu δεν θα ζορίζεται αν στο μέλλον του ρίξω sli; Πήγαινα για 850 αρχικά. Δεν θα έχεις θέμα, εγώ είμαι με 550W και υπερχρονισμένο επεξεργαστή και 2 gpu!!! Το 600T το είχα σαν επιλογή αλλά αφ'ενός midi, αφ'ετέρου διάβασα και είδα σε διάφορα reviews πως το cable management ειδικά πίσω από την μητρική είναι προβληματικό. οκ. Όσο για υδρόψυξη χμμμ... δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, θα το ψάξω μεν αλλά μου φαίνεται πως με βγάζει "έξω από τα νερά μου" (pun intended ). Μάλλον θα το αφήσω σαν επιλογή για το μέλλον, σκέψου οτι πέρα από μια-δυο ψιλοαναβαθμίσεις είναι το πρώτο σύστημα που θα στήσω μόνος μου και η υδρόψυξη μου ακούγεται too much. Ειδικά αφού δεν θα πουσάρω αρκετά τον επεξεργαστή. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο στην τοποθέτηση, είναι όπως αυτή που παρέθεσες απλός με νερό, πάντως και με αυτήν που έβαλες θα κάνεις την δουλειά σου.
panther_512 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Akpe, στο σύστημα που έχεις βάλει στο πρώτο σου πόστ, κατανέμεις τεράστιο κεφάλαιο στο κουτί και εν συνεχεία στο τροφοδοτικό. Εκτός και αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για μιά τέτοια επιλογή κουτιού, να ξέρεις ότι με 60-80 ευρώ αγοράζεις κουτί που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του συστήματος που σχεδιάζεις να αγοράσεις/φτιάξεις. Ομοίως, 1000W τροφοδοτικό είναι απλά overkill. Αν το μόνο έξτρα που σχεδιάζεις να κάνεις είναι ένα SLI ή Crossfire, τότε με ένα επώνυμο 600W-650W τροφοδοτικό είσαι καλυμμένος. Με τα λεφτά που εξοικονομείς από αυτές τις αλλαγές, αγοράζεις καλύτερη κάρτα γραφικών ή βάζεις κατευθείαν SLI ή Crossfire.
madboy Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 To Corsair 600T επειδή το έχω έχει άψογο cable management και εκτός αυτού σε σχέση με τα συνηθισμένα midi tower είναι αρκετά μεγαλύτερο και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα που κοστίζει τότε πραγματικά αξίζει η αγορά του. Στην δική μου σύνθεση έλεγα να κοιτάξω και το Cosmos S αλλά τελικά η επιλογή του Corsair ήταν πολυ καλή. Τροφοδοτικό μέχρι 700-750 watt.Παραπάνω δεν αξίζει εκτός αν πας για καμια 4άδα 580 και συστοιχία απο σκληρούς. Επίσης με την παρούσα ανάλυση της οθόνης σου με μια 560 ή 6950 είσαι κομπλέ. Sli και Crossfire για μένα είναι πεταμένα χρήματα. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με μια 560 ή 6950 πάς σε 570 ή 6970 και εκεί σταματάς. Αν μιλάγαμε για πολλαπλές οθόνες ή σε 27αρια μόνιτορ εκεί θα σου έλεγα οτι αξίζει να επιλέξεις καλύτερη κάρτα γραφικών.
overpower Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 οσο για κουτι και το silverstone rv03 παρολο που ειναι midi, ειναι τεραστικο....μεσα χωραει και η 6990 ή 590. καλο airflow και καλο cable managment
ati8assos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Φίλε akpe, με όλο το σεβασμό, η σύνθεση που έχεις κατά νου δεν χαρακτηρίζεται high end. Στην πραγματικότητα το Z68 chipset ανήκει στην mainstream performance κατηγορία. Τα ~1400 € budget ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δίνονται διευκρινήσεις για να γίνονται και οι ανάλογες επιλογές. Επι του θέματος τώρα. Το κουτί είναι καθαρά προσωπική επιλογή , οπότε περί ορέξεως… Ψάξε όμως για Reviews γιατί πέρα από το αισθητικό θα πρέπει να καλύπτει και λειτουργικές ανάγκες . Σχετικά με την επιλογή τροφοδοτικού. Πριν από οτιδήποτε, βρες τα πραγματικά watt που χρειάζεσαι (τώρα και στο μελλον) από την σελίδα του eXtreme Power Supply Calculator η τον PowerSupply Calculator της MSI, πρόσθεσε και ένα ~30% επιπλέον για καλύτερο efficiency και μακροζωία. Mobo-CPU-Ram θα σου έλεγα να περιμένεις λίγες μέρες , μέχρι 12 Οκτωβρίου, να δεις τι γίνεται και με τους νέους FX της AMD και να αποφασίσεις έχοντας περισσότερες επιλογές. Για ψύξη θα πρότεινα μια κλειστού κυκλώματος υδρόψυξη της Corsair , Η80 ή Η 100 Για SSD θα απέφευγα προς το παρόν τις υλοποιήσεις με Sandforce controller μέχρι να δώσουν λύση στα περιστασιακά προβλήματα που έχουν με κάποιους συνδυασμούς hardware. Θα επέλεγα Crucial ή Intel . Το GTX 560 Ti chipset είναι μια χαρά για τα 1080p, θα σου πρότεινα για μελλοντική εξασφάλιση να ανέβεις μια σκάλα παραπάνω, στο GTX 570 και να ρίξεις και μια ματιά και στο HD 6970 της ATI, εκτός και αν σκέφτεσαι για SLI αργότερα.
fixxxer29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Φίλε akpe , από ότι βλέπεις τα parts που έχεις επιλέξει δε διαφέρουν και πολύ απ΄το σύστημα της υπογραφής μου. Έχω να σου πω λοιπόν τα εξής : Κουτί : Για το HAF X , αν το επιλέξεις σίγουρα δεν πρόκειται να σου λείψει τίποτα. Για μένα το κριτήριο επιλογής του ήταν το Airflow και έμεινα απολύτως ικανοποιημένος , ειδικά για την περιοχή των GPU εφόσον σκέφτεσαι το SLI , θα σε βοηθήσει πολύ και θα σου δώσει τη δυνατότητα για overclock στις κάρτες γραφικών εφόσον το επιθυμείς χωρίς περιορισμό λόγω θερμότητας. Αισθητικά σίγουρα υπάρχουν πιο όμορφα κουτιά αν σε απασχολεί και αυτό. Κάρτες Γραφικών : Εφόσον πας σε Multi-GPU , μείνε στις 560 ti/6950 σε εκδόσεις των 2GB κατά προτίμηση μιας και με SLI/crossfire θα έχεις την ισχύ να τα χρησιμοποιήσεις. ¨Οσον αφορά την καρτούλα που έχεις επιλέξει , την έχω εδώ και μερικές μέρες. Διαθέτει πάρα πολύ καλό σύστημα ψύξης και από overclocking ανεβαίνει στα ύψη! +1 από μένα. Τροφοδοτικό : Είχα το ίδιο σκεπτικό με σένα όταν έκανα την επιλογή μου , για την ισχύ του είναι πολύ καλά τα χρήματα που ζητά. Τώρα κατά πόσο υα σου χρειαστεί αυτή η ισχύς είναι άλλο θέμα..Εγώ δε το μετάνιωσα πάντως μιας και δεν είναι ακριβό. Αν μπορείς όμως πάντως να βρεις κάτι επώνυμο με λιγότερα χρήματα γύρω στα 700-800W (άποψη μου μην πας πιο κάτω απο 700 watt) τότε πήγαινε σε κάτι τέτοιο. Για το συγκεκριμένο έχω να πω επίσης ότι Silent δε το λες καθώς όταν είχαμε τις ζέστες ακόμη , ανέβαζε στροφές ο ανεμιστήρας του και ακουγόταν αρκετά. Τώρα που έχει πέσει η θερμοκρασία είναι νορμάλ. SSD : Θα σου πω απλά ότι στην αρχή ταλαιπωρήθηκα και γω , όπως και πολλοί άλλοι με τα προβλήματα που αναφέρεις. Πλέον δεν έχω θέμα , τα προβλήματα μου διορθώθηκαν με firmware updates και διάφορα tweaks , όχι για όλους όμως..
panther_512 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μιά στιγμή ρε παιδιά. 199€ για κουτί για να έχεις και καλά airflow??? 61 ευρώ κάνει το VENTO Series TA-M21 που το μόνο που μπορεί να έχει καλύτερο airflow είναι να έχεις τα εξαρτήματα χύμα στο τραπέζι.. Ένας 120mm μπροστά, ένας 120mm πίσω και δύο 120mm στα πλάγια για τις κάρτες (συμπεριλαμβάνονται στο κουτί).
fixxxer29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Ένας 230mm μπροστά , ένας 200mm στο πλάι , ένας 140mm πίσω , 1+1 200mm πάνω. Πιστεύεις ότι έχουν την ίδια απόδοση? Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πληρώνεις μόνο το airflow. εγώ κατέθεσα την άποψη μου για την επιλογή του παιδιού, δεν πρότεινα κάτι.
panther_512 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Πιστεύεις ότι η διαφορά που αναφέρεις στους ανεμιστήρες έχουν πραγματική διαφορά στις θερμοκρασίες που θα έχει το εσωτερικό του κουτιού? Και μάλιστα να δικαιολογεί διαφορά 130€? Πλήρωσες 199€ για εξαίρετη ποιότητα κατασκευής και design φίλε μου, όχι για airflow. Το airflow όπως βλέπεις το έχεις με πολύ πολύ λιγότερα λεφτά. Είναι απόλυτα σεβαστή η προσωπική επιλογή του καθενός μας, αλλά νομίζω ότι είναι εύκολο να δούμε πού σταματάει η λειτουργικότητα στην αγορά μας και που ακολουθεί το προσωπικό γούστο. Για το σύστημα που αναφέρει ο δημιουργός του τόπικ, 199€ για κουτί είναι μάλλον πεταμένα λεφτά, που θα μπορούσε να τα βάλει σε κάτι πιό ουσιαστικό, όπως οι επιδόσεις του συστήματός του...
fixxxer29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 130 ευρώ διαφορά μόνο για Airflow , όχι φυσικά δεν δικαιολογείται. Όσο για τις θερμοκρασίες , ναι είδα διαφορά , ακόμη και απ΄το παλιό μου κουτί το Antec 900, στην περιοχή που μ'ενδιαφέρει περισσότερο , δηλαδή τις κάρτες γραφικών. Ξέχασα να πω για το 120mm fan που παίρνει στο GPU duct. Στο cpu η διαφορά ήταν αμελητέα. Σίγουρα θα μπορούσε να πάει σε κάτι οικονομικότερο , με μεγαλύτερο value for money , δεν αντιλέγω σ'αυτό.
akpe Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 To Corsair 600T επειδή το έχω έχει άψογο cable management και εκτός αυτού σε σχέση με τα συνηθισμένα midi tower είναι αρκετά μεγαλύτερο και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα που κοστίζει τότε πραγματικά αξίζει η αγορά του. Στην δική μου σύνθεση έλεγα να κοιτάξω και το Cosmos S αλλά τελικά η επιλογή του Corsair ήταν πολυ καλή. Μισό μέτρο ύψος; Αυτό δεν είναι midi! Στην πραγματικότητα το Z68 chipset ανήκει στην mainstream performance κατηγορία. Τα ~1400 € budget ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία. Well, για τα δεδομένα μου είναι high-end Με το σκεπτικό δηλαδή οτι χτυπάω ταβάνι στα χρήματα που θα έδινα για νέο σύστημα = οτι πιο δυνατό θα έπαιρνα Πλήρωσες 199€ για εξαίρετη ποιότητα κατασκευής και design φίλε μου, όχι για airflow. Το airflow όπως βλέπεις το έχεις με πολύ πολύ λιγότερα λεφτά. Σαφέστατα! Αυτά τα δυο είναι και ο λόγος που διάλεξα τα παραπάνω αντί π.χ. του cm 690 ή του μικρού HAF. Γενικώς thnx για το input, έτσι κι αλλιώς έχω τουλάχιστον ενα μήνα μπροστά μου, αρκετός χρόνος πιστεύω για homework
siegfried_gr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Για το θέμα κουτί επιτρέψτε μου να παραθέσω μια προσωπική άποψη, από εμπειρία. Έχω το HAF 932 (ΑΜD edition) και από θέμα airflow είμαι ΥΠΕΡ ευχαριστημένος. Το 932 (το AMD είναι απλά για εφέ και design)είναι μια μέση λύση σε αυτά που άκουσα μέχρι τώρα σε ότι αφορά το θέμα τιμής Skroutz. Είναι "κτηνάκι" σε μέγεθος και πολύ αθόρυβο (υποκειμενικά πάντα μιλώντας). Την MSI την έχω και εγώ και δεν κολλάει πουθενά, τουλάχιστον μέχρι τώρα (Crysis 2 σε φουλ specs). Ως προς το τροφοδοτικό συμφωνώ πως τα 600-650 watt είναι αρκετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.