Προς το περιεχόμενο

Επεκταση δικτυου


sentoner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην,μενω σε μεζονετα και ο στοχος μου ειναι να εχω ιντερνετ απο μια γραμμη σε 1ο οροφο,2ο οροφο και υπογειο.Εχω στο 1ο οροφο ενα modem,συγκεκριμενα το Zyxel P-660HN-F3Z συνδεδεμενο στη γραμμη τηλεφωνου και συνδεδεμενα σε αυτο μεσω ethernet(εσωτερικη γραμμη στο σπιτι) εχω 2 modem opticum gxr-301 που μου τα χαρισε ενας φιλος.

Τα 2 modem opticum απλα τα συνδεσα στις πριζες ethernet και αμεσως συνδεθηκαν στο ιντερνετ.Το προβλημα ομως ειναι οτι πρωτον εχω μειωμενη ταχυτητα στο ιντερνετ με πολλα σκαμπανεβασματα και δευτερον εχω πολλες αποσυνδεσεις.

Δεν εχω πειραξει καθολου τις ρυθμισεις(κανενος απο τα modem),μηπως πρεπει να αλλαξω κατι εκει;Επισης,μηπως θα ταν καλυτερο να παρω καποιο access point,για να εχω ενα δικτυο και οχι 3 οπως εχω τωρα;

Δημοσ.

Aυτή την στιγμή κάνω κάτι παρόμοιο σε ένα 5όροφο κτίριο που ένα κομμάτι του είναι και η αναμετάδοση του internet σε όλο το κτίριο.

 

Θες repeaters η home plug εκτος του ΑΝ υπάρχει ήδη δομημένη καλωδίωση στο κτίριο που δεν νομίζω αλλιώς θα είχες κάνει ήδη.

Δημοσ.

Πηρα τελικα το TP-Link TL-WA701ND.Εχει 6 λειτουργιες: Access Point,Multi-SSID,Client,Repetaer,Universak Repeater,Brigde with AP

Ποια απ'ολες πρεπει να βαλω;

Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις τα αλλα σε "Access Point" mode "TP-Link TL-WA701ND", σε διαφορετικο υποδικτιο πχ. 192.168.1.1 κεντρικό , 192.168.2.1 δευτερεύων, 192.168.3.1 δευτερεύων-2 κλπ.

Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις πολλά υπο-δίκτυα με ξεχωριστά DHCP που δεν μπορούν να επικονιωνόσουν μαζί σε τοπικό δίκτυο, μπορούν με VPN skype msn η κάποιου ειδους ιντερνέτ μεσολαβητή.

 

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις "Brigde with AP" το "TP-Link TL-WA701ND" όλα στο ίδιο υπό-δίκτυο και να αποφασιζει ο κεντρικός adsl rοuter DHCP για την ip που θα παρουν οι υπολογιστες (192.168.1.1-192.168.1.254).

 

Στην δεύτερη περιπτωση ειναι καλύτερη, εχεις μικρο τοπικο δικτιο που μπορεις να κανεις διαμοιρασμό αρχείων ίντερνετ είναι αρκετό και σε καλύπτει.

 

Εγω εχω εφαρμοσει μια 3η περιπτωση που ειναι συνδυασμός των 2 παραπανω, δηλαδη επεκταση μεσω "Brigde with AP" και "Access Point" με αλλο υπο-δικτιο με "dhcp ανοιχτο".

Στις 3 περιπτώσεις που περιγράφηκαν γίνεται κανονικα διαμοιρασμός ίντερνετ, χωρίς lag "μεγάλο ping" εκτος και αν κάποιος έχει ανοίξει πολλά torrent και τον κοφτή του upload απεριόριστο, ιδανικό είναι στα 25kbyte max με σύνδεση του 1mbit upload.

 

 

Αν δεν καταλαβες κατι ξαναρωτα και με pm.

Δημοσ.

Πολλά υποδίκτυα σημαίνει double NAT και αυτό είναι λάθος ( άσχετα πως μπορείς να το κανεις )

 

τώρα για να ενίσχυσης το internet στο σημείο που θες υπάρχουν 2 τρόποι:

 

αφού υπάρχει πρίζα ethernet να βάλεις το TP-Link στην πρίζα και να το βάλεις Access Point με σωστό ip από ότι ip εχεις στο δίκτυο σου, κλείνοντας dhcp, nat, firewall

και με άλλο ssid

 

η μπορείς να κανεις repeater χωρις καλωδιο το καινούργιο AP με το modem και έτσι θα φαίνεται παντού ένα ssid

Δημοσ.

Το εβαλα ως access point με απενεργοποιημενο το dchp και αλλο ssid οπως ειπες.Ρυθμισεις για NAT και firewall to access point δεν εχει.Λειτουργει μια χαρα,αλλα τωρα αντιμετοπιζω ενα αλλο προβλημα.Στο desktop μου εχω ενα στικακι netgear wna3100 και παροτι το σημα ειναι τελειο η συνδεση ειναι πολυ αργη.Στο speedtest μου βγαζει 2mbps αντι για 8,5-9 που ειναι κανονικα.Αυτη τη στιγμη εχω βαλει ενα netgear wg111t που εχω και η συνδεση ειναι φυσιολογικη,δηλαδη το προβλημα παρουσιαζεται μονο οταν βαζω το wna3100.Τρια laptop που υπαρχουν στο σπιτι συνδεονται κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Τι μπορει να φταιει;

Δημοσ.

το speedtest είναι για να μετράς το internet όχι το τοπικό σου δίκτυο άμα δεν μπορούμε να το βάλουμε υπόψιν μας

 

αυτό που θέλουμε τώρα είναι να μάθουμε με τι σήμα συνδέεσαι και με πόση ταχύτητα. Aυτό το λένε τα windows ας αρχίσουμε από εκεί

Δημοσ.

11mbps είναι πολύ λίγο και έτσι δικαιολογείται και το speedtest

 

έπρεπε να εχεις 36 48 η 54mbps μπορεί να το εχεις ρύθμιση λάθος.

 

ίσως το εχεις βάλει να εκπέμπει σε B ενώ εσύ θες b/g η b/g/Ν ανά είναι Ν η συσκευή σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...