Προς το περιεχόμενο

Ένας άνθρωπος, ένα "μήλο" και το όραμά του

chrisgk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

no comment

Those close to Jobs drew another conclusion entirely. Two of the mogul's closed friends, who declined to be named, told Sorkin that Jobs had said that he could do more good by expanding Apple, than by focusing on charity, especially once he was diagnosed with cancer.

"He has been focused on two things -- building the team at Apple and his family," a friend told Sorkin. "That's his legacy. Everything else is a distraction

http://www.huffingtonpost.com/2011/10/07/the-history-of-steve-jobs_n_998325.html

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται εξίσου υποκριτικό πάντως, να στηρίζεις ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καταστρέφει εκατομμύρια ανθρώπους και να προσφέρεις χρήματα για να κάνεις καλό σε μερικές χιλιάδες και να βγαίνεις ο καλός της υπόθεσης.

Φιλανθρωπίες και βλακείες. Αν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι παίζουν ρόλο αυτές οι μπούρδες. Καθαρό μάρκετινγκ.

Δημοσ.

Think Different βρε υποκριτή!

Μα αυτό ακριβώς έκανε! :P

Όλοι οι έχοντες σκίζονται με τη φιλανθρωπία, κατά κύριο λόγο για να δείχνουν ένα καλό κοινωνικό πρόσωπο. Βέβαια, σχεδόν όλοι, πραγματικά γραμμένους έχουν τους γύρω τους. Και αυτός. Με τη διαφορά ότι αυτός πολύ που χέ***κε για το τι θα πουν οι άλλοι, οπότε δεν ασχολήθηκε να το παίξει καλός.

:P

Δημοσ.

Κανείς σας δεν ξέρει τον Jobs. Ούτε αυτοί που γράφουν τα δακρύβρεχτα ή προσβλητικά άρθρα.

Μπορεί να ήταν ποταπό σκουλήκι μπορεί να ήταν και άγιος.

Έκανε μια δουλειά. Την έκανε καλά; Για πολλούς ναι για άλλους όχι.

Έχουν μπερδέψει οι περισσότεροι τον άνθρωπο Jobs (που όπως είπα δεν ξέρουν αν ήταν άγιο ή σκουλήκι) με τον επαγγελματία Jobs.

Δημοσ.

Το να στηρίζεις το σύστημα και μη δίνεις τίποτα δεν υποκριτικό αλλά κιμπάρικο.

Το να στηρίζεις το σύστημα και να δίνεις κάτι είναι υποκριτικό.

Το να μη στηρίζεις το σύστημα είναι κομουνιστικό.

Το να στηρίζεις αλλά να παίρνεις τα @@ είναι ρεαλιστικό.

Το να θες να αλλάξεις το σύστημα είναι ουτοπικό.

Αφού όλα είναι σκατά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάρω τη ACS να δω αν θα μου φέρουν σήμερα τη φριτέζα μου.

Δημοσ.

Αφού όλα είναι σκατά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάρω τη ACS να δω αν θα μου φέρουν σήμερα τη φριτέζα μου.

Ποια πήρες;

Δημοσ.

Την actifry. Τη δευτέρα μου είπαν:cry:

Αυτή πήρα και εγώ. Αργεί πολύ η ρουφιάνα να τηγανίσει! 2.5x χρόνο θέλει. Αλλά λάδι... Μηδέν, μεγάλη οικονομία, ιδιαίτερα αν αγοράζεις λάδι.

Δημοσ.

Ακουω ανθρωπους εδω να μιλουν για κριμα, και οτι εχασε η ανθρωποτητα ενα καλο ανθρωπο, τον κανουν θεο και δεν ξερω εγω τι αλλο. Ο σεβασμος ειναι ενα πραγμα, αλλα η υπερβολη κατι πολυ διαφορετικο. Πεθανε ενας ανθρωπος στον πλανητη? Κριμα σιγουρα. Τι ανθρωπος ομως ηταν αυτος? Αν ηταν πχ ενας βιαστης θα τον εκλαιγε κανενας? Αν ηταν καποιος βομβιστης μηπως ειχε κανενα εγκωμιο?

Το εργο του Jobs το γνωριζουν αρκετοι, αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα. Το οτι κατεστρεψε καριερες και ζωες υπαλληλων του στο παρελθον με αφορμες του στυλ "γιατι ετσι ξυπνησα η γιατι δεν μου αρεσε η γραβατα σου" δεν αναφερεται απο κανεναν. Ειναι μηπως ανευ σημασιας μπροστα στο βωμο της τεχνολογιας? Που και αυτη δεν την δημιουργησε ο ιδιος γιατι δεν ειχε τις βασικες γνωσεις για κατι τετοιο. H apple ηταν ο wozniak. To οτι βγηκε μπροστα σαν διαφημιστης ο Jobs δεν σημαινει οτι ειχε φτιαξει τιποτα περισσοτερο απο τα μαλλια του και ειχε ενα καλο προιον να παρουσιασει. Για τις μετεπειτα εξελιξεις οταν εχεις ενα τεχνολογικο υποβαθρο ετοιμο, ειναι ευκολο να δημιουργεις νεα προιοντα και να κανεις πειραματα. Ισως το σημαντικοτερο κομματι που μπορει να του καταλογιστει ειναι η αυτοκτονια ενος παλιου του υπαλληλου της πρωιμης Apple (οχι Foxconn) οταν τον απελυσε ο Jobs διχως λογο, και που ο ανθρωπος πιστευε οτι ηταν συνεπης και οτι ειχε μια καλη δουλεια και ειχε παρει δανεια για σπιτι και για την οικογενεια του, και φυσικα εχασε τον κοσμο του οταν απολυθηκε και αυτοκτονησε. Ισως το οτι εφυγε νωρις να εχει να κανει με ολα αυτα που εκανε στο παρελθον? Dont think different.. απλα καθηστε και σκεφτειτε. Αυτα ειναι τα δημιουργηματα της αλλης πλευρας του νομισματος του Jobs που μερικοι θελουν να χρυσωσουν. Χαλαρωστε λοιπον και χαρειτε τα μηχανηματα σας και καλο θα ειναι να λειπουν τα προσκυνηματα και οι θεοποιησεις. Αντι να θεοποιειτε καποιον που δεν το αξιζε, το πιο τιμιο θα ηταν να στειλετε ενα email στον wozniak ευχαριστωντας τον για τον θεμελιωδη λιθο που εβαλε. Ειναι ο μονος που το αξιζει πραγματικα, και ο μονος που δεν το εχει λαβει οπως θα επρεπε.

Είναι ηλίθιο να μην σέβεσαι κάποιον που πέθανε ενώ δεν τον γνωρίζεις.

Με αυτο το σκεπτικο σεβεσαι τον Χιτλερ που αφανισε την μιση ευρωπη, ασχετα αν δεν τον γνωριζες ετσι? Νο offense, ετσι?

Δημοσ.

Κανείς σας δεν ξέρει τον Jobs. Ούτε αυτοί που γράφουν τα δακρύβρεχτα ή προσβλητικά άρθρα.

Μπορεί να ήταν ποταπό σκουλήκι μπορεί να ήταν και άγιος.

Έκανε μια δουλειά. Την έκανε καλά; Για πολλούς ναι για άλλους όχι.

Έχουν μπερδέψει οι περισσότεροι τον άνθρωπο Jobs (που όπως είπα δεν ξέρουν αν ήταν άγιο ή σκουλήκι) με τον επαγγελματία Jobs.

Το κοινωνικό πρόσωπο κάποιου από τις πράξεις του φαίνεται... Και ο Μπούς με την οικογένεια του μπορεί να είναι και γαμώ τα άτομα παρόλα αυτά τα όπλα μαζικής καταστροφής ακόμα τα ψάχνουν.

Ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει δημοκρατία έχουμε. (λέμε τώρα)

Δημοσ.

Με αυτο το σκεπτικο σεβεσαι τον Χιτλερ που αφανισε την μιση ευρωπη, ασχετα αν δεν τον γνωριζες ετσι? Νο offense, ετσι?

Δεν νομίζω να είναι το ίδιο.

Αλλά ναι, δεν θα πήγαινα στον τάφο του να φτύσω.

Και οι Αμερικάνοι τον Λάντεν τον σεβάστηκαν (sic) αφού τον εκτέλεσαν.

Δημοσ.

Kανενα offence, firewalker. Σεβαστη η γνωμη σου ασχετα αν δεν συμπιπτει με την δικια μου. Απλα επικεντρωθηκα στην φραση σου, καθως ειπωθηκε πολλες φορες παραπανω σε πολλα ποστ.

Δημοσ.

Προφανώς δεν ευθύνεται ο Jobs για το τι κατάσταση επικρατεί στην Foxconn. Ηταν ο CEO της Apple, όχι της Foxconn. Με την ίδια λογική κάθε άνθρωπος είναι ένοχος για μια αλυσίδα άσχημων γεγονότων που φέρνει μια πράξη του (πχ καθένας μας φταίει για την μόλυνση του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας ρεύμα που προέρχεται απο κάυση πετρελαίου κτλ) που ρεαλιστικά είναι ορθό. Γι αυτό ας μην αρχίσουμε να αποδίδουμε και ευθύνες τώρα... ας μείνουμε μόνο στην σημασία που είχε για την τεχνολογική εξέλιξη και τον ανταγωνισμό και ας μην πάρει άλλη έκταση το θέμα. Κανείς δεν λέει πως ήταν ο Θεός.

Δημοσ.

sadsgh10, καταρχήν καλωσόρισες στο forum.

Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο τα έχω γράψει και εγώ προ πολλού εδώ στο insomnia αλλά όπως και να το κάνουμε όταν η γ.γ. του ΚΚΕ δηλώνει fan (όχι ανεμιστήρας αλλά από το fanatic και όχι fun όπως λανθασμένα έχει γραφτεί σε προηγούμενα ποστ) της εταιρίας και των προϊόντων της μια με το να δείχνει το iphone της και μια το ipad της, ε τότε αν μη τι άλλο αυτός ο καπιταλιστής έχει κατακτήσει το "αντίπαλο" δέος.

Από εκεί και πέρα τόσο η εταιρία όσο και τα προϊόντα της ήταν μεθοδικά άμεσα συνδεδεμένα με το πρόσωπο του Jobs και αυτή η τακτική ήταν που δημιουργούσε μία σιγουριά στους fan της ότι και η επόμενη συσκευή θα είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

Από ένα σημείο λοιπόν και μετά η ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν προσφέρει κάτι στον μέσο πολίτη αν δεν είναι προσιτή σε αυτόν και δεν εννοώ από οικονομικής απόψεως αλλά κυρίως να του δοθεί με απλό και κατανοητό τρόπο. Σε αυτό λοιπόν τον τομέα ο Steve Jobs "δεν παιζόταν" και "έδινε ρέστα" και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Μπορεί σε όλους εμάς που μετά από 15-20 χρόνια ενασχόλησης με το ευρύτερο αντικείμενο όλα αυτά από τεχνολογικής άποψης να φαίνονται πεζά αλλά για πολλές δεκάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας που πλησίασαν αυτό τον χώρο έστω από την high-tech gadget πλευρά του τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για αυτό και αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας, για αυτό και αν έχεις δει σε ποστ μου ένα σχετικό video ενός ντοκιμαντέρ του bbc για το πως για τους fan της apple η προβολή εικόνων σχετικά με προϊόντα της apple διεγείρουν τμήματα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την θρησκευτική πίστη για αυτό και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε κάποια υπερβολικά άρθρα να συγκρίνουν την προσφορά του ή την αντίληψή του με πχ τον Αϊστάιν.

Όλα αυτά όμως αυτή την χρονική στιγμή που κάποιοι πραγματικά έχουν ένα βάρος και μία θλίψη είναι περιττά.

Ένας άνθρωπος πέθανε, κάποιος που ήταν ιδιαίτερα γνωστός και δημοφιλής για αυτό και δικαιολογούνται οι υπέρμετρες αντιδράσεις.

Όταν ο καιρός περάσει, όταν βγει η βιογραφία του, τότε εκεί μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι συζητήσεις, τώρα όμως όχι, όχι γιατί είναι θέμα ευγένειας, ήθους, ύφους και παιδείας να μην προκαλούμε όσους θρηνούν είτε αυτό βάσει της δικής μας λογικής είναι δικαιολογημένο ή μή.

Τώρα για το αν η apple έχει κάποιο κέρδος από τον χαμό του, σίγουρα όχι, όταν τα προϊόντα της ήταν τόσο άμεσα δεμένα με την εικόνα του Jobs. Φεύγοντας λοιπόν ο Jobs έφυγε και ένα κομμάτι από την αίγλη που είχαν αυτά τα προϊόντα για αυτό άλλωστε έτρεξαν να πουν ότι άφησε πίσω πολλές ιδέες του οι οποίες και θα περάσουν στις επόμενες συσκευές της εταιρίας, κάτι βέβαια που όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι κάπως ρηχό (sic).

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αυτό, ούτε φυσικά το θέμα είναι η πολιτική, το θέμα είναι ότι πέθανε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε πάρα μα πάρα πολύ κόσμο, ενδεχομένως και πιο δημοφιλής από ένα πρόεδρο στην Αμερική (που για τους Αμερικάνους το να χαθεί ένας πρόεδρος είναι πραγματικό πένθος), για αυτό και υποβάλλουμε τα σέβη μας και συλλυπούμαστε όσους πενθούν.

Αιωνία του η μνήμη, να είμαστε όλοι καλά να τον θυμόμαστε.

Υ.Γ. Η αναφορά στον Hitler είναι τουλάχιστον άκομψη, αλλά ακόμα και για αυτό το κτήνος θα υπέβαλα τα συλλυπητήριά μου στην μητέρα του η οποία όσο κτήνος και αν είναι το παιδί της, το ίδιο το αγαπάει όπως κάθε μητέρα αγαπά το παιδί της και το ίδιο θα το πονέσει όταν θα χαθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...