Προς το περιεχόμενο

Objected Oriented PHP

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με Οbjected Οriented για PHP.

Πρώτη φορά ασχολούμαι και ξέρω τα βασικά. Είχα βει κάτι tutorials μέσα από το internet και απόκτησα μία οικειότητα.

Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1ο) Μήπως γνωρίζετε κάποιo link για κανένα online pdf, tutorial (λεφτά δεν υπάρχουν για αγορά κάποιου βιβλίου αυτή την στιγμή);;

2ο) Κάποια συμβουλή/καθοδήγηση από τα παιδιά που έχουν πείρα πάνω στο Οbjected Οriented από που πρέπει να ξεκινήσω και γενικά κάποια βήματα;

3ο) Ξεκίνησα να μαθαίνω έχοντας στο μυαλό μου ότι γράφεις πιο "καθαρό" κώδικα, έχει επεκτασιμότητα ο κώδικας που γράφεις και είναι και πιο γρήγορο για τον προγραμματιστή να γράψει κώδικα. Ισχύουν όλα αυτά;

4ο) Ας πούμε ότι έχω φτιάξει ένα site με προϊόντα (προβολή, προσθήκη, επεξεργασία, διαγραφή). Σε ποιο σημείο θα με βοήθαγε να έγραφα με Οbjected Οriented; Ή κάποιο άλλο παράδειγμα κατά την κρίση σας που θα βοήθαγε.

Δημοσ.

Να πω ότι με βοήθησες σε κάτι, θα πω ψέματα....

Λεω οτι αν το framework δεν εχει ετοιμα πραγματα, τοτε δεν θα σε βοηθησει ο OO. Εσυ ηδη εχεις εφαρμοσει το objected oriented paradigm. Αυτο που σε μπερδευει ειναι το συντακτικο. Το κυριο ατου του ΟΟ το ξερεις ηδη.

Πχ εχεις χρησιμοποιησει μια sqlconnection, ετσι δεν ειναι; ε το sqlconnection ειναι object, εχει state, εχει και διαφορες συναρτησεις που ειναι αποκλειστικο για αυτο.

Δημοσ.

Μια άλλη άποψη είναι πως για μικρά projects που δουλεύει ένα άτομο, ή άντε μια πολύ μικρή ομάδα (2-3) το OOP είναι αχρείαστο και ασύμφορο.

Άλλωστε το OOP δημιουργήθηκε ώστε... οι «κακοί» προγραμματιστές, να κάνουν μικρή έως καθόλου ζημιά στο σύνολο του κώδικα.

Δημοσ.

Λεω οτι αν το framework δεν εχει ετοιμα πραγματα, τοτε δεν θα σε βοηθησει ο OO. Εσυ ηδη εχεις εφαρμοσει το objected oriented paradigm. Αυτο που σε μπερδευει ειναι το συντακτικο. Το κυριο ατου του ΟΟ το ξερεις ηδη.

Πχ εχεις χρησιμοποιησει μια sqlconnection, ετσι δεν ειναι; ε το sqlconnection ειναι object, εχει state, εχει και διαφορες συναρτησεις που ειναι αποκλειστικο για αυτο.

Εγώ δεν είπα για framework. Ότι γράφω το γράφω from scratch και θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να έχω κέρδος.

Για sql connection, τι παραπάνω μου προσφέρει να το γράψω σε Objected Oriented;

Μια άλλη άποψη είναι πως για μικρά projects που δουλεύει ένα άτομο, ή άντε μια πολύ μικρή ομάδα (2-3) το OOP είναι αχρείαστο και ασύμφορο.

Άλλωστε το OOP δημιουργήθηκε ώστε... οι «κακοί» προγραμματιστές, να κάνουν μικρή έως καθόλου ζημιά στο σύνολο του κώδικα.

Γιατί είναι αχρείαστο; Και που είναι χρήσιμο; π.χ. να δημιουργηθεί ένα framework; Και εάν ναι γιατί;

Δημοσ.

Εάν ψάξεις στο δίκτυο θα βρείς κάποιο βιβλίο που να είναι στα αγγλικά.

Η ερώτησή σου επιδέχεται πολές απαντήσεις γενικά τα πλεονεκτήματα του

αντικειμενοστραφή προγραμματισμού είναι γνωστά.

Δημοσ.

Εάν ψάξεις στο δίκτυο θα βρείς κάποιο βιβλίο που να είναι στα αγγλικά.

Μήπως γνωρίζεις;

Η ερώτησή σου επιδέχεται πολές απαντήσεις γενικά τα πλεονεκτήματα του

αντικειμενοστραφή προγραμματισμού είναι γνωστά.

Θες να μου δώσεις ένα παράδειγμα που μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Εάν έχει κάποιος να απαντήσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι ΓΕΝΙΚΑ(αερολογίες) ας το κάνει.

Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με Οbjected Οriented για PHP.

Πρώτη φορά ασχολούμαι και ξέρω τα βασικά. Είχα βει κάτι tutorials μέσα από το internet και απόκτησα μία οικειότητα.

Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1ο) Μήπως γνωρίζετε κάποιo link για κανένα online pdf, tutorial (λεφτά δεν υπάρχουν για αγορά κάποιου βιβλίου αυτή την στιγμή);;

2ο) Κάποια συμβουλή/καθοδήγηση από τα παιδιά που έχουν πείρα πάνω στο Οbjected Οriented από που πρέπει να ξεκινήσω και γενικά κάποια βήματα;

3ο) Ξεκίνησα να μαθαίνω έχοντας στο μυαλό μου ότι γράφεις πιο "καθαρό" κώδικα, έχει επεκτασιμότητα ο κώδικας που γράφεις και είναι και πιο γρήγορο για τον προγραμματιστή να γράψει κώδικα. Ισχύουν όλα αυτά;

4ο) Ας πούμε ότι έχω φτιάξει ένα site με προϊόντα (προβολή, προσθήκη, επεξεργασία, διαγραφή). Σε ποιο σημείο θα με βοήθαγε να έγραφα με Οbjected Οriented; Ή κάποιο άλλο παράδειγμα κατά την κρίση σας που θα βοήθαγε.

Είναι φανερό πως η PHP δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημά σου, το οποίο είναι ότι δεν έχεις επαφή με object-oriented προγραμματισμό. Θα σου πρότεινα σε πρώτη φάση να ααφήσεις την PHP (που είναι άθλια για να μάθεις OO) κατα μέρος και να επιλέξεις κάποια άλλη γλώσσα γιατί αυτό που σου χρειάζεται είναι να πάρεις γενικές γνώσεις. Java και C# θα ήταν καλές επιλογές για εισαγωγή στον OOP.

Πολύ γενικά, ο OOP χρησιμοποιείται για να "προσθέσουμε" abstraction και information hiding (aka encapsulation), με απώτερο σκοπό να σπάσεις ένα μεγάλο και δυσνόητο σύστημα σε μικρότερα αυτόνομα τμήματα, έτσι ώστε να μην είσαι αναγκασμένος να έχεις όλες τις λεπτομέρειες στο μυαλό σου ταυτόχρονα (πράγμα που είναι ανέφικτο).

Τέλος πάντων όπως είπα το θέμα είναι αρκετά θεωρητικό και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια ολοκληρωμένη απάντηση με έκταση μικρότερη από αρκετές σελίδες, πράγμα που κανείς δεν θα κάτσει να κάνει εδώ. Ψάξε να διαβάσεις σχετικά στο net, π.χ. ξεκινώντας από εδώ.

Say what?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου defacer.

Απλώς θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το ΟΟP στην php γιατί Java και C# δεν με ενδιαφέρουν(τώρα στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις).

Σε ευχαριστώ και για το link.

Δημοσ.

Απλώς θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το ΟΟP στην php γιατί Java και C# δεν με ενδιαφέρουν(τώρα στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις).

Δεν είπα να μην το χρησιμοποιήσεις στην PHP. Είπα να μην προσπαθήσεις να μάθεις OO με PHP. Μάθε με άλλη γλώσσα και μετά κάνε ο,τι θέλεις στην PHP.

Δημοσ.

Δεν είπα να μην το χρησιμοποιήσεις στην PHP. Είπα να μην προσπαθήσεις να μάθεις OO με PHP. Μάθε με άλλη γλώσσα και μετά κάνε ο,τι θέλεις στην PHP.

Τελικα εχει τιποτα ετοιμο η php ή οχι;

BTW @ΤΣ Ξεκινα c# θα ξετρελαθεις με το entity framework (φυσικα και με αλλα καλα που εχει)

Δημοσ.

Επειδή έχω διαβάσει μερικά πράγματα και έχω καταλάβει το ΟΟP σε γενικές γραμμές, θα ήθελα να μάθω θα έχει νόημα να προσπαθήσω να το εφαρμόσω στην PHP;

Θα κερδίσω κάτι; Και εάν ναι τι;

Δημοσ.

Τελικα εχει τιποτα ετοιμο η php ή οχι;

BTW @ΤΣ Ξεκινα c# θα ξετρελαθεις με το entity framework (φυσικα και με αλλα καλα που εχει)

Τα κέρατά της έχει έτοιμα...

Απλά είναι dynamic γλώσσα και ως εκ τούτου αν αρχίσεις και μαθαίνεις τα σχετικά περί OOP διάφορα πράγματα δε βγάζουν νόημα: γιατί π.χ. να έχεις classes από τη στιγμή που μπορείς να πάρεις ένα οποιοδήποτε object και να του φορέσεις ότι methods θέλεις; Ο OOP στην PHP μοιάζει με τον OOP στις statically typed γλώσσες, αλλά πέρα από την επιφανειακή ομοιότητα δεν έχει καμία σχέση. Αν πάει να μάθει στην PHP χωρίς να ξέρει απο πριν που τελειώνει ο "κλασικός" OOP και που ξεκινάει το duck typing απλά θα χάσει τη μπάλα.

Από τις γλώσσες που ξέρω μόνο τη Javascript θα χαρακτήριζα χειρότερη για να μάθει κανείς OOP.

Επίσης, αν και δεν το εννοείς έτσι, το να συγκρίνονται PHP και C# έχει περίπου τόσο νόημα όσο το να συγκρίνονται οι φράουλες με τα πασχαλινά αυγά (και τα 2 είναι κόκκινα και τρώγονται).

Επειδή έχω διαβάσει μερικά πράγματα και έχω καταλάβει το ΟΟP σε γενικές γραμμές, θα ήθελα να μάθω θα έχει νόημα να προσπαθήσω να το εφαρμόσω στην PHP;

Θα κερδίσω κάτι; Και εάν ναι τι;

Την απάντηση σ' αυτή την ερώτηση δεν είναι εύκολο να στην εξηγήσουν, πρέπει να την ανακαλύψεις (και μάλιστα κομμάτι κομμάτι). Χρειάζεσαι ένα καλό βιβλίο ή ένα καλό δάσκαλο ή και τα 2, από forum δε γίνεται αυτή η δουλειά. Δες τις έννοιες που αναφέρονται στα link που έδωσα και ψάξε να βρεις παραδείγματα που τις παρουσιάζουν.

Δημοσ.

Οχι δεν συγκρινω γλωσσες. Ερωτησεις κανω.

Πχ c# σκετη δε λεει τιποτα οπως και το ADO σκετο δε λεει τιποτα. Αλλα αν βαλεις c# + ado + entity framework + designer = μεσα απο λιγο visual programming σου βγαζει ενα "mini ADO framework" ακριβος στα μετρα του project. Ετσι εκει που θα εγραφες διαφορα query εσυ τωρα θα κανεις ενα databind και τελος.

Εχει η php (ή κατι περιφερειακο) που να κενει την αναλογη δουλεια; Αυτη ειναι η ερωτηση μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...