Προς το περιεχόμενο

ΑγOρά UPS

ThOmPsOn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, ενδιαφερομαι να αγορασω ups μεχρι 300 ευρω.

θελω να συνδεσω [ PC με 620watt PSU / Monitor LG 21,5" / E.H.D WD 750GB ]

με ενδιαφερει να μην κανει θορυβο αν γινεται και να εχει αυτονομια για shut-down το pc.

Μπορειτε να μου πειτε αν με καλυπτουν τα παρακατω ?

APC BR1500GI

APC BR1200GI

Πως συνδεεται ? με σουκο ? το πακετο εχει τετοια καλωδια η να αγορασω ? ακομη, μπορω να συνδεσω το πολυμπριζο APC πανω στο UPS ?

Οι μπαταριες ποσο κανουν ? και καθε ποτε αλλαζω...

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Τα περισσότερα UPS της αγοράς κάνουν μεγαλύτερη ζημιά απο ότι καλό, για να μπορέσεις να παρεισ ενα καλο UPS δηλαδή ενα τύπου Online θα ξοδευτείς πολύ.

Σου προτέινω να προμηθευτείς ενα σταθεροποιητή τάσης vmark-rvk-1000-pro-800vaτο οποίο το εχο δοκιμάσει εκατοντάδεσ φορέσ ακι δουλέυει άψογα

Δημοσ.

θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως με τον φίλο binas. Μια χαρά προστατευουν τον υπολογιστή τα ups έστω και τα Line interactive και σου δίνουν την δυνατότητα να κλείσεις τον υπολογιστή σου με ασφάλεια δίνοντας σου αυτονομία μερικής ώρας.

Επειδή είμαι κάτοχος του APC BR1500GI θα σου πρότεινα να μην πάς σε τόσο ισχυρό ups αφού τα πράγματα που θα συνδέσεις δεν έχουν πολλές απαιτήσεις. Για αρχή θα σου πρότεινα αυτό.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/APC-UPS-APC-900VA-Line-Interactive-BR900GI.htm

Με το συγκεκριμμένο υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις σου και δεν είναι ανάγκη να πάς σε κάτι μεγαλύτερο και ακριβότερο. Να σκεφτείς οτι στο δικό μου ups με περισσότερα πράγματα συνδεδεμένα επάνω το φορτίο που τραβάνε απο το Ups είναι 138 watt.

Η συσκευασία του Ups έχει 2 καλώδια σούκο. Στο ups μόνο σούκο μπορείς να συνδέσεις. Αλλιώς μπορείς να πάρεις αυτο

http://www.msystems.gr/index.php?category=2901&product=11028

και να συνδέσεις πάνω του οτι θές.

Οι μπαταρίες για το δικό μου αν θυμάμαι καλά στοιχίζουν 50 ευρώ περίπου. 4-5 χρόνια άνετα θα κρατήσει η μπαταρία.

Δημοσ.

Με 300 ευρο περνεις line interactive αλλά για πιο λόγο να πετάξεις τοσα χρήματα την στιγμή που κάνει ακριβώς την ίδια δούλεια και το πολύπριζο.

Επιπλέον σου χρειάζεται οπωσδήποτε να εχει μπαταρία, απο ότι ξέρω κανονικές διακοπές ρέυματος που διαρκούν πάνο απο 10 λεπτά δεν έχουμε πέραν των απεργιών.

Για τις στιγμιαίες διακοπές ρέυματος καθώς και για τις υψηλές και τις πτώσεις τάσης σε καλύπτει 100% το πολύπριζο, τώρα αν θέλεις ντέ καί καλά να πληρώσεις

275 ευρώ παραπανω είναι τελείως δικόσου θέμα.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια.

@binas 3ερω οτι με καλυπτει το πολυμπριζο αλλα εγω θελω να παρω UPS για να αποθηκευω οτι κανω εκεινη την στιγμη . :P

ακομη, προσωπικα εγω δεν εχω προβλημα μονο με τη ΔΕΗ αλλα και με το σπιτι, καθε τοσο κατι γινεται και πεφτει ο γενικος οταν αναβω την κουζινα ή την ψηστιερα εχω φερει ηλεκτρολογο και here we go again !

ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

@madboy απο που αγοραζεις τις μπαταριες για το APC BR1500GI που εχεις στην κατοχη σου ?

και απο πισω απο το συγκεκριμενο ups λεει "Battery Backup & Surge Only τι ειναι ?

και τελος κανει να συνδεσω την πριζα του ups πανω στο apc πολυμπριζο που εχω ηδη ? εννοω μηπως πρεπει να ειναι σε ξεχωριστη υποδοχη παροχης ρευματος τειχου ? (τοιχου ? δν ξερω αν γραφεται με -ει ή -οι)

Επισης @madboy αφου εχω οπως λες περιθωριο τοτε θα μπορεσω να συνδεσω και τα ηχεια Logitech 2.1 με woofer ? α και +2 οθονες ati eyefinity στο APC BR1500GI ?

Ευχαριστω. Γιαννης

Intel Core I7 2600K @ 4.2 Ghz | Gigabyte Z68X-UD5-B3 | Corsair Hydro Series H80 CPU Cooler | Saphire 6970 2 Gb | Corsair Professional Series Gold AX750 750W | Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 | OCZ Vertex 3 Series 120GB SSD | Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB | Samsung SH-222AL LightScribe DVD-RW Black | Corsair 600T Black Midi tower

Logitech Z5500 | Dell U2410 | APC UPS 1500VA Line Interactive BR1500GI | Razer Mamba 5600 Wireless | Razer Lycosa Mirror GR

@madboy το συστημα σου πεταει :D (Αν δεν γινομαι αδιακριτος πανω απο 2€ ?

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια.

@binas 3ερω οτι με καλυπτει το πολυμπριζο αλλα εγω θελω να παρω UPS για να αποθηκευω οτι κανω εκεινη την στιγμη . :P

ακομη, προσωπικα εγω δεν εχω προβλημα μονο με τη ΔΕΗ αλλα και με το σπιτι, καθε τοσο κατι γινεται και πεφτει ο γενικος οταν αναβω την κουζινα ή την ψηστιερα εχω φερει ηλεκτρολογο και here we go again !

ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον.

@madboy απο που αγοραζεις τις μπαταριες για το APC BR1500GI που εχεις στην κατοχη σου ?

και απο πισω απο το συγκεκριμενο ups λεει "Battery Backup & Surge Only τι ειναι ?

και τελος κανει να συνδεσω την πριζα του ups πανω στο apc πολυμπριζο που εχω ηδη ? εννοω μηπως πρεπει να ειναι σε ξεχωριστη υποδοχη παροχης ρευματος τειχου ? (τοιχου ? δν ξερω αν γραφεται με -ει ή -οι)

Επισης @madboy αφου εχω οπως λες περιθωριο τοτε θα μπορεσω να συνδεσω και τα ηχεια Logitech 2.1 με woofer ? α και +2 οθονες ati eyefinity στο APC BR1500GI ?

Ευχαριστω. Γιαννης

@madboy το συστημα σου πεταει :D (Αν δεν γινομαι αδιακριτος πανω απο 2€ ?

Το ups ενα μήνα το έχω. Αρα για τα επόμενα 5 χρόνια δεν νομίζω να με απασχολήσει το θέμα μπαταρία. :D

Η Oκtabit είναι ο αντιπροσωπος της Apc στην Ελλάδα. Παίρνεις ενα τηλεφωνάκι εκεί και ρωτάς, καθώς στην σελίδα τους δεν έχουν την συγκεκριμμένη μπαταρία αλλά και στις υπόλοιπες δεν αναγράφουν τιμές. Επίσης παίζει και η αγορά απο εξωτερικό καθώς και η αγορά μπαταρίας άλλης μάρκας με ίδια χαρακτηριστικά.

Battery Backup = Οσες συσκευές συνδέσεις εδώ θα συνεχίσουν να τροφοδοτούνται απο την μπαταρία του ups μετά απο διακοπή ρευματος.

Surge Only = Προστάσια απο αυξομειώσεις της τάσης. Εννοείται οτι συνδέσεις εδώ δεν σε ενδιαφέρει να τροφοδοτούνται απο την μπαταρία του ups όταν γίνει διακοπή.

Το ups θα το συνδέσεις κατευθείαν σε πρίζα τοίχου. Δεν έχει νοήμα να το βάλεις στο πολύπριζο. Λογικά θα χρειαστείς και ενα πολύπριζο για ups όπως αυτό που έβαλα σε λινκ.

Και τα ηχεια να συνδέσεις καθώς και ακόμα 2 οθόνες και πάλι δεν το φτάνεις στα όρια του! Το πολύ πολύ να είσαι στα 200 watt idle και 350+ σε full load. Που τις περισσότερες φορές ο υπολογιστής μας σε idle κατάσταση βρίσκεται. Εκτός αν εσύ την ώρα της διακοπής του ρευματος θες να κάνεις rendering και να λιώνεις στα παιχνίδια. :)

Απο την πλευρά μου θα σου πρότεινα και πάλι το 900αρι γιατί άνετα καλύπτει τις ανάγκες σου. Ενα 15λεπτο σε idle θα δίνει περίπου ενώ το 1500αρι δίνει 35 λεπτά. Αν δεν σε νοιάζουν τα παραπάνω λεπτά αυτονομίας τότε πήγαινε στο 900αρι. Το 1200αρι δεν το σχολιάζω καθώς για 20-25 ευρώ διαφορά που έχει απο το 1500αρι δεν αξίζει η αγορά του.

Εντάξει καλά πηγαίνει το pcακι. 2800 σύνολο πήγε το μαλλί και πάλι καλά που δεν το φόρτωσα με διπλές κάρτες γραφικών ή καμια 6990. :-D

Δημοσ.

Ωραιος ευχαριστω :D

Εγω σκεφτομαι να παρω αυτο που εχεις και εσυ για να μην χρειαστω να αγορασω αλλο UPS οταν κανω Upgrade το PC μου. ή να συνδεσω και laptoπ.

επισης θα παρω και το πολυμπριζο για ups που επισυναψες.

Οποτε οταν με το καλο μου ερθει το UPS να συνδεσω τo pc και την οθονη με τα δυο σουκο που περιεχει στο surge only και τα υπολοιπα με το πολυμπριζο για UPS σε Surge only παλι .

Ερωτηση 1.:P

Μηπως θα τραβαει πολλα V απο μια θυρα μπ@ ε ?

Ερωτηση 2.:D

Το APC BR1500GI λεει οτι εχει usb & serial port εγω δεν τα βλεπω στη φωτο του πλαισιο. Εσυ με τι συνδεεις ?

Ερωτηση 3. :-D

Διαβασα πως μπορει να κλεινει το pc αυτοματα οταν γινει blackout και εισαι απών, ισχυει ?

Ερωτηση 4 & 5. B)

Κανει Θορυβο εχει fan ? και ποσο χρονο θελει για να φορτισει ?

Ευχαριστω πολυ. ^_^

Ερωτηση 6. Γινομαι κουραστικος ? :rolleyes:

Εντάξει καλά πηγαίνει το pcακι. 2800 σύνολο πήγε το μαλλί και πάλι καλά που δεν το φόρτωσα με διπλές κάρτες γραφικών ή καμια 6990

Αν εβαζες και διπλες καρτες θα ηταν υπερβολικο :D no offence !

---------------------------------------------------------------------------------------

edit 12:22 - 8/10/2011

*εδω που λες

Surge Only = Προστάσια απο αυξομειώσεις της τάσης. Εννοείται οτι συνδέσεις εδώ δεν σε ενδιαφέρει να τροφοδοτούνται απο την μπαταρία του ups όταν γίνει διακοπή.

Αυτο δεν ειναι το νοημα του UPS να τροφοδοτει απο τη μπαταρια οταν δεν υπαρχει ρευμα ?

δηλαδη στο battery backup οι συσκευες θα τραβανε ρευμα απο τη μπαταρια συνεχεια ? και οχι μονο οταν γινεται blackout ?

[confused] :-(

Δημοσ.

Το 900αρι μια χαρά καλύπτει τις ανάγκες σου και σε επικείμενη αναβάθμιση (εκτός και αν μιλάμε για quad sli και συστοιχίες σκληρών δίσκων οπου εκεί θα χρειαστείς υποσταθμό της Δεη...) :-D αλλά και να συνδέσεις το λάπτοπ σου. Απλά δεν σου παρέχει τα παραπάνω λεπτά αυτονομίας σε σχέση με το 1500αρι που προσωπικά δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο θα χρειαστώ. Με το σύστημα της υπογραφής μου, το λάπτοπ, ρούτερ και ασύρματο τηλέφωνο είμαι στα 168 watt χρήσης σε idle. Αρα απο τα 520 που σου δίνει το 900αρι πιστευω είναι καλά.

Πάμε στα των συνδέσεων τώρα γιατί μου τα λές λίγο μπερδεμένα. :-D :mrgreen:

1) Αφαιρείς το καλώδιο απο το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου και το συνδέεις στο κάτω μέρος του ups (τροφοδοσία ups) και μετά στην πρίζα.

2) Με τα 2 καλώδια που περιέχει η συσκευασία του ups συνδέεις τον υπολογιστή σου και το μόνιτορ στο battery backup.

3) Στο πολύπριζο που σου έδειξα συνδεεις λάπτοπ,ηχεία κλπ. κλπ. και τα συνδεεις είτε στην μπαταρία ή στην απλή προστασία αναλόγως τι ζητάς.

Απαντήσεις.

1) Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα!

2) Το ups θα το συνδέσεις με usb ώστε μόλις κάνεις εγκατάσταση του προγράμματος απο το cd που περιέχεται στην συσκευασία να έχεις την δυνατότητα για παραμετατροποίηση. Το βύσμα που πηγαίνει στο ups είναι rj11 και στην άλλη άκρη που θα το συνδέσεις στον υπολογιστή καταλήγει καλώδιο usb.

3) Εχει διάφορες επιλογές το πρόγραμμα και απο εκεί ορίζεις εσυ τι θες να κάνει σε κάθε περίπτωση.

4-5) Είναι απολύτως αθόρυβο. Οταν έκλεισα το γενικό για κανα 5λεπτο για να λειτουργήσει το ups δεν παρατήρησα κάτι. Maximum 8ωρο αλλά στην πρώτη φόρτιση η μπαταρία είχε ήδη κάποιο ποσοστό φόρτισης και δεν μέτρησα ολικό χρόνο φόρτισης.

Παρακαλώ.

6) Οχι καθόλου. Θα σου στείλω με μήνυμα τον τραπεζικό αριθμό λογαριασμού... :-D

Υγ. Οντως υπερβολή θα ήταν... Αλλά Χριστούγεννα έρχονται... Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε μια μικρή αναβάθμιση στον τομέα των γραφικών...?

Διαφορά αυτονομίας σε full load. Ups 900watt σε φορτίο 300watt 14 λεπτά και το 1500αρι δίνει αυτονομία 25. Για 10 λεπτά παραπάνω αυτονομίας δίνεις παραπάνω 100 ευρώ.

Οτι τελικά αποφασίσεις καλορίζικο μιας και τα συγκεκριμμένα ups αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους.

Δημοσ.

Ουδεμια ερωτηση. Με καλυψες απολυτα, τωρα θα κανω τον ειδικο. :P

Θα παρω το πολυμπριζο για UPS και το 1500 γιατι διαθετει περισσοτερη "Αυτονομία Μπαταρίας". :devil: οταν μου ερθει θα σε πω εντυπωσεις.

Επισης γελαγα για 5 λεπτα :mrgreen: -υποσταθμό της Δεη ? xaxaxaa

Ω! δυστυχως εχω κανει αναληψη τον 6ψηφιο χρηματικο ποσο που κατεχω για λογους πτωχευσης. Τα εχω στο συρταρι με τα σωβρακα (-κοινως εσωρουχα) και κατω απο το στρωμα αφου να φανταστεις οταν ακουω πως μας πηραν και τα σωβρακα παει το sh1t στην καλτσα, δεχεσαι μετρητα σωστα ? (ok ισως να μυριζουν λιγο γνωστη μαρκα απορρυπαντικου αλλα κατ'αλλα περνανε ^_^

Ναι ερχονται και σου προτεινω να βαλεις στη λιστα "Call of duty 8: Modern Warfare 3" ... και οταν το παρεις στειλε pm να να δουμε πως τα πας απο multiplayer :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...