Προς το περιεχόμενο

κάρτα καυσαερίων

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το όποιο πρόβλημα υπάρχει θα το βρω την επόμενη φορά που θα πάω το αυτοκίνητό μου στο μηχανικό μου για service και έλεγχο. Ή στο ΚΤΕΟ. Και φυσικά (αν είναι εντός των δυνατοτήτων μου) θα το φτιάξω. Από 'κει και έπειτα, η πολύ "χρήσιμη" ΚΕΚ τι είναι; Ένα χαρτάκι που το πληρώνεις 10€ και γράφει "φίλε, το αμάξι μολύνει τόσο". Μου το κάνει και τσάμπα ο μηχανικός μου άμα του το πω "γράψε τις τιμές σ' ένα κ*λόχαρτο".

:P

Και όμως, ελέγχω τα πάντα στα service του αυτοκινήτου. Τα πάντα. Εδώ και μόνος μου ελέγχω το αυτοκίνητο με το Vag-COM (διαγνωστικό).

Μη κάνεις τόσο μεγάλες γενικεύσεις. Το κλέψιμο και η νοοτροπία "δε πληρώνω" όντως έπαιξε ρόλο στη κατάσταση της χώρας. Αλλά όταν μιλάμε για φοροδιαφυγή, για "μούφα" επιδόματα, για μη απόδοση ΦΠΑ, κλπ. Δηλαδή για ποσά άξια αναφοράς. Όχι για μικροποσά του στυλ "10€ ανά δύο χρόνια" που έχουν μπει λόγω... καραγκιοζιλικιού, παρά πραγματικού λόγου.

Ότι και να πεις δε θα καταφέρεις να με πείσεις πως με το να μην βγάζω ΚΕΚ ανά δύο έτη συμβάλω στην καταστροφή της χώρας. Δεν είπα ότι κρύβω εισοδήματα ούτε ότι... είμαι τυφλός ενώ βλέπω.

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ουτε καν κωλοχαρτο..πες του να στα γραψει σε μια χαρτοπετσετα...να την δειχνεις στους τροχαιους :) για να υπαρχει συγκεκριμενο χαρτακι που αναγραφονται οι τιμες , αφου τσεκαριστει το αμαξι στο μηχανημα και βγαλει τις τιμες κατι παραπανω θα ξερουν.

Επισης μην ξεχνας οτι στο "χαρτακι" σφραγιζει/υπογραφει ο μηχανικος/σερβις/συνεργειο/αντιπροσωπεια .Αμα θελει να μαλακιστει ο τροχαιος και σε πιασει με λαθος τιμες..αρχιζει να κυνηγαει και αυτον που εξεδωσε την ΚΕΚ :)

Και στην ερωτηση σου τι ειναι η πολυ χρησιμη ΚΕΚ , ειναι το χαρτακι που πιστοποιει οτι το αμαξι σου δεν βγαζει ΝΤΟΥΜΑΝΙ απο πισω και δεν κινδυνευουμε να ζησουμε εποχες 80 και 90 που κοιταγες το λεκανοπεδιο και εβλεπες ενα νεφος λες και ηταν το βουνο της μορντορ!!

Επισης μην ξεχνας οτι στο "χαρτακι" σφραγιζει/υπογραφει ο μηχανικος/σερβις/συνεργειο/αντιπροσωπεια .Αμα θελει να μαλακιστει ο τροχαιος και σε πιασει με λαθος τιμες..αρχιζει να κυνηγαει και αυτον που εξεδωσε την ΚΕΚ :)

Με καμία δύναμη όμως. Βγάζω ΚΕΚ και μία εβδομάδα μετά με σταματάει τροχαίος και είμαι εκτός ορίων. Στο μεταξύ βέβαια, την προηγούμενη ημέρα με κρύο αμάξι άνοιξα τέρμα κι έπαιζα κόφτες διαλύοντας μερικές βαλβίδες. Ε, έφυγε και λίγη άκαυστη στον καταλύτη μέσα (τα πόσα misfires παίζουν στα "κόκκινα" δε το φαντάζεσαι) οπότε με λίγη παραπάνω θερμοκρασία, πάει κι αυτός.

Όταν έβγαλα ΚΕΚ όμως, δεν ίσχυε κάτι από αυτά. Οπότε σε τι φταίει ο μηχανικός;

Ακόμα και αν φταίει, δηλαδή στην περίπτωση που όντως μου έβγαλε "οκ" ΚΕΚ χωρίς να πρέπει, πως το αποδεικνύει η πολιτεία;

Ακόμα και αν φταίει, δηλαδή στην περίπτωση που όντως μου έβγαλε "οκ" ΚΕΚ χωρίς να πρέπει, πως το αποδεικνύει η πολιτεία;

O τυχαρπαστος τροχαιος που απλα σου ζηταει καρτα καυσαεριων κατα τον ελεγχο προφανως και δεν μπορει να τσεκαρει αν οι τιμες ειναι σωστες ή πειραγμενες.

Αν σου κατσει συνεργειο της τροχαιας με το ματσουκι και ολα τα συμπραγαλα και σε τσεκαρει επιτοπου , τοτε στις υγειες σου :)

Καθομαστε και συζηταμε για ενα χαρτι των 10ευρω/χρονο ?Ακομα και εδω πρεπει να το παιξουμε ιστορια/μαγκες/γαμαουα ?

• Moderators

Προσφατα πηγαμε με ενα φιλο το Citroen Xantia του για service.

Εκει που του ελεγε τι να κοιταξει, του κανει ''βγαλε μου και μια καρτα καυσαεριων".

Σε 10 λεπτα την ειχε ετοιμη, τυπωμενη και με υπογραφη, χωρις να κουνησει το αμαξι του απο.... εξω που το ειχε παρκαρισμενο :P

Και μαλιστα χωρις καν να τον ρωτησει αν θελει να το τσεκαρουν ή να τη βγαλει "ετσι"...

Οποτε τεινω να συμφωνησω με τον Haldol.

• Like 1
  • Thanks 1

Προσφατα πηγαμε με ενα φιλο το Citroen Xantia του για service.

Εκει που του ελεγε τι να κοιταξει, του κανει ''βγαλε μου και μια καρτα καυσαεριων".

Σε 10 λεπτα την ειχε ετοιμη, τυπωμενη και με υπογραφη, χωρις να κουνησει το αμαξι του απο.... εξω που το ειχε παρκαρισμενο :P

Και μαλιστα χωρις καν να τον ρωτησει αν θελει να το τσεκαρουν ή να τη βγαλει "ετσι"...

Οποτε τεινω να συμφωνησω με τον Haldol.

Οσες φορες εχω ζητησει να μου βγαλουν ΚΕΚ στο συνεργειο (σερβις αντιπροσωπειας) και καθομαι και τους παρακολουθω απο το δωματιο αναμονης....χωρις να ξερουν οι μηχανικοι οτι ο ταδε οδηγος ειναι παροντας για να δειξουν ζηλο , καθε φορα τους βλεπω να το παιρνουν , να το πηγαινουν κοντα στο μηχανημα , ματσουκι απο πισω , κλπ κλπ κλπ.

Δεν ειναι δα και καταναγκαστικο εργο...ματσουκι , 2-3 γκαζιες , ετοιμο το αποτελεσμα.

Αυτοί το κάνουν. Άλλοι δε το κάνουν. Αυτό που λέει ο GeorgeMan είναι πως ο "θεσμός" της ΚΕΚ είναι ξεφτιλισμένος, άρα χάνεται η αξία της. Τι νόημα έχει αν οι 2 στους 10 ακολουθούν τη διαδικασία όταν όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν ΚΕΚ "στο έτσι"- αέρα, χωρίς έλεγχο;

• Thanks 1

το νόημα είναι ότι μπαίνουν λεφτά στο ταμείο του κράτους από αυτήν την ιστορία. Όποιος πιστεύει ότι το κράτος νοιάστηκε για την υγεία κανενός όταν καθιέρωσε την ΚΕΚ, είναι γελασμένος. Λεφτά θέλει.

Κοιταχτε να δειτε , 9 στους 10 νομους που θεσπιζονται ειναι εισπρακτικοι..για αυτο ολοι ειναι αρπακολα.Ετσι και στα θεματα αυτοκινητων.

Μην ξεχναμε ομως , οπως ειπα και πριν , στην δεκαετια του '80 και '90 που η κατασταση με το νεφος ηταν απελπιστικη...στις ειδησεις ειχαμε , τον καιρο , το χρηματιστηριο ΚΑΙ τα επιπεδα του διοξειδιου του ανθρακα!!

Υπηρχαν αυτοκινητα τοτε που δεν καιγανε αμολυβδη , και εβλεπες απο πισω να βγαινουν κατι ντουμανια απιστευτα.Επισης τα περισσοτερα ταξι , βγαζανε τρελα ντουμανια.

Σε συνδυασμο με την ταση του ελληνα που αν δεν αρχιζει να πεφτει το σασι κομματι κομματι στην ασφαλτο δεν αλλαζει αμαξι , καθιερωθηκε το ΚΤΕΟ και η ΚΕΚ.

Μεχρι πολλα χρονια αργοτερα , ακομα και στις μερες , κυκλοφορουν αμαξια ερειπια.Θα μου πεις ο αλλος δεν εχει λεφτα να το αλλαξει (χλωμο) .Αλλα υπηρχαν πολλα αμαξια που ηταν κινητες σκοτωστρες και για τον οδηγο τους και για τους γυρω (ελλειψη abs , αεροσακων , κλπ κλπ κλπ).

Ε το κρατος που θα σε χτυπησει?Στην τσεπη..με εισπρακτικους νομους.Για να "συμμορφωθεις".

Απο κει και περα ειναι και στην λογικη του καθενος αν αξιζει να "παρανομησει" για 10ευρω/χρονο για κατι μηδαμινης πρακτικοτητας πλεον (ΚΕΚ) ή για κατι πιο σημαντικο π.χ. ΚΤΕΟ.

Τελευταια φορα που πηγα ΚΤΕΟ , σκαει ενας και του κανει η υπαλληλος..."κυριε μου επρεπε να ειχατε περασει ΚΤΕΟ ..ΠΕΡΣΥ!!"

Και ο τυπος ουτε καν το γνωριζε....ημαρτον δηλαδη !

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...