Moderators Malthador Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δε μοιραζεται κατι που βρηκε στη φυση, μοιραζεται κατι που εσυ ας πουμε εφαγες νυχτες ολοκληρες για να το φτιαξεις, εστω κι αν ειναι αυλο. Αν εσυ λοιπον δεχεσαι να καθεσαι ολη σου ζωη να δημιουργεις ωστε να ικανοποιησεις δωρεαν την "αναγκη" των αλλων ανθρωπων, δεν ξερω, μπραβο σου (χωρις ειρωνεια). Ενδιαφέρουσα άποψη. Όσον αφορά στις ταινίες όμως χωλαίνει αρκετά. Ξέρεις γιατί; Επειδή πλέον δεν υπάρχει original screenplay σχεδόν ποτέ σε ταινία. Άρα ο κλεψας του κλέψαντος. Ναι, ξέρω αυτό δεν δικαιολογεί κάτι και θα πεις ότι είναι άχρηστο για την κουβέντα μας, αλλά δες ένα παράδειγμα: Αυτό είναι ελύθερο, όμως αυτό είναι copyrighted. Αν εγώ πάρω το πρώτο, το μεταφράσω και μετονομάσω την προέκταση σε .srt, πάλι θα είμαι παράνομος;
-nick- Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Καλα απο εποχες MS-DOS (τουλαχιστον) προσπαθουν να καταπολεμησουν πειρατεια, πνευματικα δικαιωματα κλπ. Η πειρατεια ποτε δεν πεθαινει ομως
saya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Το θεμα ειναι, οτι γινεται πχ μεταφραση σημερα στα ελληνικα σε μια ταινια που θα ερθει ουτως η αλλως στην ελλαδα σε ενα μηνα, και θα εχει κανονικα υποτιτλους. Αρα κατα το νομο, η ταινια αυτη, κατεβηκε απο το ιντερνετ (η ηρθε με αεροπλανο απο αμερικη), και παιζεται στην ελλαδα ενα μηνα πριν την εγκριση του δημιουργου της. Ειδικα για τις σειρες οι αγγλικοι υποτιτλοι κυκλοφορουν στο διαδικτυο την ιδια βραδια για τους μη ακουοντες και απο οτι ξερω δεν υπηρξε ποτε σχετικο προβλημα.Τωρα ως προς τις ταινιες αν η ταινια εχει κυκλοφορησει επισημα στην Αγγλια πχ καικαποιος αντεγραφε οτι ακουγε δεν ξερω παλι.Προφανως η ταινια απευθυνεται στο κοινο και οχι τα μιντια ε; Τι παει να πει απευθυνοταν στα μιντια και οχι στο κοινο;Οτι δεν ηθελε να τον προβαλλουν;Δεν καταλαβα τι εννοει ο ποιητης.
pournaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Ενδιαφέρουσα άποψη. Όσον αφορά στις ταινίες όμως χωλαίνει αρκετά. Ξέρεις γιατί; Επειδή πλέον δεν υπάρχει original screenplay σχεδόν ποτέ σε ταινία. Άρα ο κλεψας του κλέψαντος. Ναι, ξέρω αυτό δεν δικαιολογεί κάτι και θα πεις ότι είναι άχρηστο για την κουβέντα μας, αλλά δες ένα παράδειγμα: Αυτό είναι ελύθερο, όμως αυτό είναι copyrighted. Αν εγώ πάρω το πρώτο, το μεταφράσω και μετονομάσω την προέκταση σε .srt, πάλι θα είμαι παράνομος; Μια χαρα νομιμος θα εισαι, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα ταιριαζει το .srt σου με τη ροη του εργου. Αλλο το original βιβλιο, κι αλλο το screenplay που μετατραπηκε απο καποιο συγγραφεα ωστε να γινει σωστη η μεταφορα του στην μεγαλη οθονη. Οποτε, η μεταφραζεις το αυθεντικο, οποτε ειναι νομιμο αλλα αχρηστο ως προς την ταινια, η μεταφραζεις τη μεταφορα του στον κιν/φο (screenplay) που καποιος παιδευτηκε για να το μετατρεψει, οποτε και ειναι πνευματικη του ιδιοκτησια. Ειδικα για τις σειρες οι αγγλικοι υποτιτλοι κυκλοφορουν στο διαδικτυο την ιδια βραδια για τους μη ακουοντες και απο οτι ξερω δεν υπηρξε ποτε σχετικο προβλημα.Τωρα ως προς τις ταινιες αν η ταινια εχει κυκλοφορησει επισημα στην Αγγλια πχ καικαποιος αντεγραφε οτι ακουγε δεν ξερω παλι.Προφανως η ταινια απευθυνεται στο κοινο και οχι τα μιντια ε; Τι παει να πει απευθυνοταν στα μιντια και οχι στο κοινο;Οτι δεν ηθελε να τον προβαλλουν;Δεν καταλαβα τι εννοει ο ποιητης. Παλι εισαι λαθος. Η ταινια δεν απευθυνεται ουτε στο κοινο ουτε στα μιντια, απευθυνεται σε αυτον που πληρωνει για να τη δει.
saya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Μια χαρα νομιμος θα εισαι, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα ταιριαζει το .srt σου με τη ροη του εργου. Αλλο το original βιβλιο, κι αλλο το screenplay που μετατραπηκε απο καποιο συγγραφεα ωστε να γινει σωστη η μεταφορα του στην μεγαλη οθονη. Οποτε, η μεταφραζεις το αυθεντικο, οποτε ειναι νομιμο αλλα αχρηστο ως προς την ταινια, η μεταφραζεις τη μεταφορα του στον κιν/φο (screenplay) που καποιος παιδευτηκε για να το μετατρεψει, οποτε και ειναι πνευματικη του ιδιοκτησια. Παλι εισαι λαθος. Η ταινια δεν απευθυνεται ουτε στο κοινο ουτε στα μιντια, απευθυνεται σε αυτον που πληρωνει για να τη δει. Να σου πω διαβαζεις τι σου γραφω;Η κανω διαλογο μονη μου;Γιατι με τους διαλογους με εσενα αυτο εχω συμπαρανει και σε αυτο δεν φταιω εγω.Προφανως δεν διαβαζεις τι σου λενε απλως επαναλαμβανεις τα δικα σου και καταληγει ο αλλος παραμυθιαζομενος οτι κανει διαλογο να τα λεει μονος του.Το πρωτο ατομο που ειδε την ταινια μπορει να πληρωσε για να την δει .Πριν το ειπαμε αυτο.Και οι ταινιες που προβαλλονται στην τηκεοραση;
pournaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Να σου πω διαβαζεις τι σου γραφω;Η κανω διαλογο μονη μου;Γιατι με τους διαλογους με εσενα αυτο εχω συμπαρανει και σε αυτο δεν φταιω εγω.Προφανως δεν διαβαζεις τι σου λενε απλως επαναλαμβανεις τα δικα σου και καταληγει ο αλλος παραμυθιαζομενος οτι κανει διαλογο να τα λεει μονος του.Το πρωτο ατομο που ειδε την ταινια μπορει να πληρωσε για να την δει .Πριν το ειπαμε αυτο.Και οι ταινιες που προβαλλονται στην τηκεοραση; Εγω μια χαρα διαβαζω, εσυ ψαξτο λιγο, οταν φτανεις να συγκρινεις μια συνεντευξη στο κοινο με μια ταινια. Α και προς γνωσιν σου οι ταινιες που προβαλλονται στην τηλεοραση ειναι ηδη πληρωμενες απο το καναλι που τις μεταδιδει. Για αυτες κανε οσες μεταφρασεις θελεις. δεν προκειται να σου πει κανεις τιποτε.
tolis_01 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Καλα απο εποχες MS-DOS (τουλαχιστον) προσπαθουν να καταπολεμησουν πειρατεια, πνευματικα δικαιωματα κλπ. Η πειρατεια ποτε δεν πεθαινει ομως Πολλά όμως random "θύματα" των εταιριών-δικαστών, έχουν κληθεί να πληρώσουν υπέρογκες αποζημιώσεις, που ίσως τους κατέστρεψαν τη ζωή μια για πάντα (αν ξέρεις πως από σήμερα χρωστάς σαν άτομο 500.000 ευρώ, δεν θα ζήσεις ποτέ το ίδιο). Άρα ατομικά μπορεί να φαίνεται σαν νίκη ("χαχα, yay, έχω 4TB ταινίες στον δίσκο μου και 2TB mp3"), αλλά συλλογικά δεν είναι.
-nick- Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Βασικα συλλογικα ειναι νικη, ατομικα δεν ειναι απαραιτητα λογω των ραντομ ατομων που πακετωθηκαν. Στην συντριπτικη πλειοψηφια της ομως...
pournaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Ουτε νικη ειναι ουτε ηττα. Balanced κατασταση εχουμε. Ειναι αστειο να πιστεψει καποιος οτι αν θελησουν δεν μπορουν να παταξουν την πειρατια. Απλα την αφηνουν οσο λειτουργει προς οφελος τους και καπου καπου τραβανε τα λουρια ωστε να μην παρει μεγαλυτερες διαστασεις απο αυτες που θελουν. Οι νομοι υπαρχουν, απλα δεν εφαρμοζονται μεχρι να δουνε οτι περνα το οριο που εχουν βαλει. Αμεσως μετα απλα εφαρμοζουν τον υπαρχοντα νομο.
DIMITRISG Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κάτι άλλο που με βρίσκει αντίθετο είναι όταν οι εταιρείες προβάλλουν ως αδιάσειστο επιχείρημα την απώλεια χρημάτων. Λες και είναι τόσο σοβαρό. Πχ ακούω μερικούς να λένε : «-Χάνω λεφτά το καταλαβαίνεις;» Και το λένε τόσο σοβαρά αυτό το επιχείρημα λες και χάνεται η ζωή τους ή χτυπήθηκαν από μια ασθένεια. Επίσης, το να αντιγράψεις δεν σημαίνει ότι έκλεψες. Αν πχ έχεις ένα ποδήλατο και στο κλέψω δεν θα έχεις πια ποδήλατο αλλά εγώ θα έχω, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Αν σου αντιγράψω το ποδήλατο δεν θα σου το στερήσω απλά θα έχουμε και οι δύο από ένα. Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους σημερινούς νόμους είναι παράνομο, πιστεύω ότι την αδυναμία την έχει ο νόμος που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων. Πχ πολλοί πληρώνουν ένα ποσό για να λαμβάνουν παράνομο υλικό από διάφορες ιστοσελίδες που φιλοξενούν αρχεία. Θα μπορούσε να γίνεται νόμιμα αφού ο «πειρατής» πληρώνει ήδη. Αλλά δεν θα συμφωνούσε με την οικονομία της σπανιότητας http://el.wikipedia.org/wiki/Οικονομικά#.CE.A3.CF.80.CE.B1.CE.BD.CE.B9.CF.8C.CF.84.CE.B7.CF.84.CE.B1 που θέλει να βασίσει την οικονομία της η εν λόγω βιομηχανία. Και μια άλλη σκέψη που θα ήθελα να μοιραστώ, στα προϊόντα υπάρχει το δικαίωμα επιστροφής μέσα στο διάστημα του ενός μηνός. Αν αγοράσω μια ταινία και είναι πατάτα, γίνεται να την επιστρέψω; μάλλον όχι γιατί την έχω δει, απλά πιάστηκα κορόιδο και την πλήρωσα...
REDODIN7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Απλα εχουν ξεφυγει, μα ειναι δυνατον τους υποτιτλους ! Το να σε κυνηγανε για μια ταινια το καταλαβαινω αλλα να διωκεσε ποινικα για κατι που παραγεις εσυ ο ιδιος μου φαινεται τουλαχιστον φασιστικο
Suntory Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κάτι άλλο που με βρίσκει αντίθετο είναι όταν οι εταιρείες προβάλλουν ως αδιάσειστο επιχείρημα την απώλεια χρημάτων. Λες και είναι τόσο σοβαρό. Πχ ακούω μερικούς να λένε : «-Χάνω λεφτά το καταλαβαίνεις;» Και το λένε τόσο σοβαρά αυτό το επιχείρημα λες και χάνεται η ζωή τους ή χτυπήθηκαν από μια ασθένεια. Επίσης, το να αντιγράψεις δεν σημαίνει ότι έκλεψες. Αν πχ έχεις ένα ποδήλατο και στο κλέψω δεν θα έχεις πια ποδήλατο αλλά εγώ θα έχω, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η κλοπή, σαν ορισμός, έχει σχέση με το αν κάτι είναι σωστό/δίκαιο/ηθικό ή όχι. Αν εγώ έχω δέκα ποδήλατα και μου κλέψεις το ένα (και δεν το στερηθώ αφού είχα 10) τότε θα έχουμε και οι δύο ποδήλατα, τι σημαίνει αυτό? Οτι η κλοπή ήταν δίκαιη και μη-αξιόποινη? Αν σου αντιγράψω το ποδήλατο δεν θα σου το στερήσω απλά θα έχουμε και οι δύο από ένα. Ισως "κλοπή" να θεωρείται και η στέρηση εσόδων, όχι μόνο η 'αρπαγή υλικού'. Π.χ. το ποδήλατο, σαν αντικείμενο, έχει κάποια αξία λόγω των υλικών κτλ... Ενα κομμάτι μουσικής ή μια τεχνολογία έχει καλιτεχνική ή πνευματική αξία η οποία με τη σειρά της θα αποφέρει κέρδος σε αυτόν που την εμπνεύστηκε. Αντιγράφωντας εσύ το προιον τους, τους στερείς τα έσοδα.
DIMITRISG Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η κλοπή, σαν ορισμός, έχει σχέση με το αν κάτι είναι σωστό/δίκαιο/ηθικό ή όχι. Αν εγώ έχω δέκα ποδήλατα και μου κλέψεις το ένα (και δεν το στερηθώ αφού είχα 10) τότε θα έχουμε και οι δύο ποδήλατα, τι σημαίνει αυτό? Οτι η κλοπή ήταν δίκαιη και μη-αξιόποινη? Μου αλλάζεις το παράδειγμα αλλά δεν πειράζει. Αυτό που λες είναι νόμιμο. Λέγεται ανακατανομή του πλούτου και διαπράττεται από την εφορία και στην συνέχεια το λαμβάνει ο λαός μέσω των κοινωνικών παροχών. Ισως "κλοπή" να θεωρείται και η στέρηση εσόδων, όχι μόνο η 'αρπαγή υλικού'. Π.χ. το ποδήλατο, σαν αντικείμενο, έχει κάποια αξία λόγω των υλικών κτλ... Ενα κομμάτι μουσικής ή μια τεχνολογία έχει καλιτεχνική ή πνευματική αξία η οποία με τη σειρά της θα αποφέρει κέρδος σε αυτόν που την εμπνεύστηκε. Αντιγράφωντας εσύ το προιον τους, τους στερείς τα έσοδα. Κάτι άλλο που με βρίσκει αντίθετο είναι όταν οι εταιρείες προβάλλουν ως αδιάσειστο επιχείρημα την απώλεια χρημάτων. Λες και είναι τόσο σοβαρό. Πχ ακούω μερικούς να λένε : «-Χάνω λεφτά το καταλαβαίνεις;» Και το λένε τόσο σοβαρά αυτό το επιχείρημα λες και χάνεται η ζωή τους ή χτυπήθηκαν από μια ασθένεια. Και η υπερτίμηση ενός προϊόντος μου στερεί εμένα έσοδα αλλά δεν νοιάζεται και κανείς
DKNI Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Κάτι άλλο που με βρίσκει αντίθετο είναι όταν οι εταιρείες προβάλλουν ως αδιάσειστο επιχείρημα την απώλεια χρημάτων. Λες και είναι τόσο σοβαρό. Πχ ακούω μερικούς να λένε : «-Χάνω λεφτά το καταλαβαίνεις;» Και το λένε τόσο σοβαρά αυτό το επιχείρημα λες και χάνεται η ζωή τους ή χτυπήθηκαν από μια ασθένεια. Καλα, το συγκεκριμενο το λεει πλεον ο καθε κατσαπλιας Δηλαδη θελουν να μας πεισουν οτι ο κοσμος που πλεον βλεπει 30 σειρες και περνουν μετα μερικοι τα DVD ή μπλουζες ή γραφονται σε viral games κτλ δεν το κανει επειδη εμαθε αυτες τις σειρες ολοι ξερουμε πως Δηλαδη χανει λεφτα πχ το Terra Nova απο την Ελλαδα επειδη καποιος κανει υποτιτλους, οχι επειδη ειναι μλκια σειρα και οταν ερθει θα την στειλει το Σταρ τιποτα 1 η ωρα το βραδυ Ειπαμε, καποιο δικιο υπαρχει αλλα εχει ξεφτιλιστει η εννοια του δικιου. Βασικα το δικαιο θα ηταν αυτος που γκρινιαζει για εναν υποτιτλο ειδικα σε ταινιες να με αφηνε να δω κανα μισαωρο πρωτα και μετα να ζηταγε εισητηριο Γιατι δεν γινεται να μου λενε, ειδικα οι κινηματογραφικοι παραγωγοι "χανω λεφτα" Και γω χανω λεφτα αν ειναι μλκια η ταινια και το ηξερα απο πριν δεν θα σε πληρωνα, αλλα με βαζεις πρωτα να πληρωσω. Αμα ερθω και σου πω "δεν μου αρεσε το προιον σου" θα μου δωσεις τα λεφτα πισω αφου δεν μπορουσα ουτε καν να το "δοκιμασω" οπως κανουμε στα ρουχα?
slygeo87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Επίσης, το να αντιγράψεις δεν σημαίνει ότι έκλεψες. Αν πχ έχεις ένα ποδήλατο και στο κλέψω δεν θα έχεις πια ποδήλατο αλλά εγώ θα έχω, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Αν σου αντιγράψω το ποδήλατο δεν θα σου το στερήσω απλά θα έχουμε και οι δύο από ένα. Τρομερό επιχείρημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα