Προς το περιεχόμενο

επεξεργασια βιντεο AVCHD και ενγραφη σε bluray disk σε τελεια ποιοτητα

ababapanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10097407&cmicc=skroutz

Αγορασα την Βιντεοκαμερα panasonic SD900.

εχω παθει πλακα με την κρυσταλινη εικονα της δεν θα πω περισσοτερα ειναι οτι καλυτερο εχω δει εγω προσωπικα.

Στα ερωτηματα μου τωρα θελω να επεξεργαστω τα βιντεο της καμερας (AVCHD) χωρις να χασω καθολου σε ποιοτητα και να τα γραφω μετα σε bluray δισκακια. Με ποιον τροπο μπορω να το κανω αυτο?

Και τελος η καμερα μου δινει 2 επιλογες α) 1080/50P και β) 1080Ρ . Σε καποια τεστ που δοκιμασα η ποιοτητα της εικονας μου φανηκε ιδια και στα δυο, αλλα Τι απο τα δυο να επιλεγω?

Δημοσ.

Καλησπερα.

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10097407&cmicc=skroutz

Αγορασα την Βιντεοκαμερα panasonic SD900.

εχω παθει πλακα με την κρυσταλινη εικονα της δεν θα πω περισσοτερα ειναι οτι καλυτερο εχω δει εγω προσωπικα.

Στα ερωτηματα μου τωρα θελω να επεξεργαστω τα βιντεο της καμερας (AVCHD) χωρις να χασω καθολου σε ποιοτητα και να τα γραφω μετα σε bluray δισκακια. Με ποιον τροπο μπορω να το κανω αυτο?

Και τελος η καμερα μου δινει 2 επιλογες α) 1080/50P και β) 1080Ρ . Σε καποια τεστ που δοκιμασα η ποιοτητα της εικονας μου φανηκε ιδια και στα δυο, αλλα Τι απο τα δυο να επιλεγω?

Κατ αρχην, δεν γινεται να "επεξεργαστεις" κατι χωρις να χασεις ποιοτητα. Αυτο που μπορει να γινει ειναι 1)Να κρατησεις ενα ιδιο επιπεδο ποιοτητας στο τμημα του υλικου που θα επεξεργαστεις 2)Να κρατησεις ιδια ποιοτητα (δηλαδη οχι re-encode) στο τμημα του υλικου που δεν θα επεξεργαστεις.

Οποτε, κοψε το υλικο σου σε κομματια (link), αναλογα με το τι θες να επεξεαστεις και τι οχι, και μετα αυτο που θες να επεξεργαστεις ριξτο σε καποιο αξιοπρεπες προγραμμα επεξεργασιας βιντεο (πχ Pinnacle Studio, Ulead Video Studio, Premiere). Κανε την επεξργασια σου, επελεξε καταλληλο φορμα (MPEG 4, ή AVCHD) και καταλληλο bitrate κατα την αποθηκευση, ωστε να κρατησεις ενα ιδιο επιπεδο ποιοτητας σε αυτο που επεξεργαστηκε. Μετα ξαναενωσε τα (δες τον ιδιο οδηγο για το κοψιμο) και εχεις το βιντεακι σου.

Αυτη η μεθοδος επισης θα σε γλιτωσει απο την χρονοβορα διαδικασια να κανεις re-encode ολοκληρο το HD υλικο σου (το HD υλικο παιρνει πολυ ωρα κατα το re-encode), πραγμα που θα συμβει αν απλώς ριξεις ολοκληρο το υλικο σου στο προγραμμα επεξεργασιας χωρις να το κοψεις, οποτε αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.

Κατ αρχην, δεν γινεται να "επεξεργαστεις" κατι χωρις να χασεις ποιοτητα. Αυτο που μπορει να γινει ειναι 1)Να κρατησεις ενα ιδιο επιπεδο ποιοτητας στο τμημα του υλικου που θα επεξεργαστεις 2)Να κρατησεις ιδια ποιοτητα (δηλαδη οχι re-encode) στο τμημα του υλικου που δεν θα επεξεργαστεις.

Οποτε, κοψε το υλικο σου σε κομματια (link), αναλογα με το τι θες να επεξεαστεις και τι οχι, και μετα αυτο που θες να επεξεργαστεις ριξτο σε καποιο αξιοπρεπες προγραμμα επεξεργασιας βιντεο (πχ Pinnacle Studio, Ulead Video Studio, Premiere). Κανε την επεξργασια σου, επελεξε καταλληλο φορμα (MPEG 4, ή AVCHD) και καταλληλο bitrate κατα την αποθηκευση, ωστε να κρατησεις ενα ιδιο επιπεδο ποιοτητας σε αυτο που επεξεργαστηκε. Μετα ξαναενωσε τα (δες τον ιδιο οδηγο για το κοψιμο) και εχεις το βιντεακι σου.

Αυτη η μεθοδος επισης θα σε γλιτωσει απο την χρονοβορα διαδικασια να κανεις re-encode ολοκληρο το HD υλικο σου (το HD υλικο παιρνει πολυ ωρα κατα το re-encode), πραγμα που θα συμβει αν απλώς ριξεις ολοκληρο το υλικο σου στο προγραμμα επεξεργασιας χωρις να το κοψεις, οποτε αξιζει τον κοπο.

Ευχαρηστω για την απαντηση.

Αλλα Να διευκρινησω καποια πραγματα, οταν λεω να επεξεργαστω τα βιντεο , ειναι οτι θελω πριν τα κανω ταινιες bluray , απλα να κοψω - ραψω καποιες σκηνες, να προσθεσω καποιους τιτλους και ημερωμηνιες κλπ, και να βαζω μουσικη δικη μου σε καποια σημεια του βιντεο. Τετοια πραγματα θελω να κανω. απλα θελω ολα αυτα να τα κανω στην αρχικη ποιοτητα.

Δεν θελω να κανω re encode δηλαδη η κατι τετοιο...

Δημοσ.

Για να το επεξεργαστείς καλό είναι το avidemux,μόνο τίτλους και λοιπά δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να κάνεις recode, όποιο πρόγραμμα και να βάλεις, όσα χιλιάδες € και να έχει,μπορείς να τα κάνεις όμως σε μορφή εξωτερικών υποτίτλων δηλαδή αρχεία srt και να παίζουν παράλληλα.

Για να τα κάνεις στο τέλος blueray τρέξε το tsmuxer.

Δημοσ.

απλα να κοψω - ραψω καποιες σκηνες

Γινεται χωρις re-encode. Δες το link στο προηγουμενο post. To avidemux μπορει να μην διεκδικει τιτλους για την ομορφια του interface του, αλλα σου επιτρεπει να κανεις κοψιματα και ραψιματα χωρις re-encode, κατι που τα αλλα προγραμματα νομιζω δεν το κανουν (Pinnacle Studio, Ulead VideoStudio, Adobe Premiere κλπ)

να προσθεσω καποιους τιτλους και ημερωμηνιες κλπ,

Αυτο θελει οπωσδηποτε re-encode. Για να σου δωσω να καταλαβεις, ο μονος τροπος να γινει αυτο ειναι να γινει decode το βιντεο σε ασυμπιεστα frames, να μπει το οποιο εφε/ημερομηνια/τιτλος θες πανω στην εικονα, και μετα να ξαναγινει re-encode, διατηρωντας το ιδιο επιπεδο ποιοτητας. Πιστεψε με, αμα διατηρηθει το ιδιο επιπεδο ποιοτητας, δεν θα καταλαβεις διαφορα. Συμβουλη για να διατηρησεις ιδιο επιπεδο ποιοτητας κατα την αποθηκευση: Mια γενικη συμβουλη ειναι, στις επιλογες αποθηκευσης του προγραμματος σου να επιλεξεις να γινει αποθηκευση σε μορφη Bluray αν το προγραμμα σου εχει τετοια επιλογη. Aν το προγραμμα σου δεν εχει επιλογη για αποθηκευση σε Bluray μορφη, επελεξε αποθηκευση σε μορφη MPEG4 (MP4), σε HD αναλυση και bitrate στα 30Mbits.

Και οπως ειπα προηγουμενως, κοψε το βιντεο σου σε κομματια (δηλ σκηνες) με το avidemux, και βαλε στο προγραμμα επεξεργασιας (Pinnacle Studio, Ulead VideoStudio, Adobe Premiere κλπ) μονο τις σκηνες στις οποιες θες να προσθεσεις εφε/τιτλους/ημερομηνιες.

Σημειωση: Ο μονος τροπος να βαλεις τιτλους και ημερομηνιες χωρις να κανεις re-encode ειναι να τους βαλεις σε μαυρο φοντο αναμεσα στις σκηνες, αλλα μετα το βιντεακι θα μοιαζει σαν ταινια βουβου κινηματογραφου.

και να βαζω μουσικη δικη μου σε καποια σημεια του βιντεο.

Γινεται με το avidemux. Δηλαδη γινεται re-encode μονο ο ηχος και η εικονα μενει ανεγκιχτη. Αλλα αμα σε μπερδεψει το avidemux (δηλ δεν μπορεις να βρεις πως να το κανεις) χρησιμοποιησε τα αλλα προγραμματα, δεν χαλασε ο κοσμος.

@TheELF

Παιδια, νομιζω οτι ειναι καλο να μην προτεινουμε πια σε αρχαριους χρηστες το παναρχαιο, ψιλο-δυσκολο και λιγο-πολυ proof of concept προγραμμα ονοματι tsmuxer για μετατροπες απο MP4/MKV σε AVCHD/BD9/Bluray, αλλα το πολυ πιο ευκολο προγραμμα ονοματι MultiAVCHD (tutorial download) (θα φτιαξω σχετικο tutorial στo wiki μολις τελειωσει η εξεταστικη). Και οι μαγκες απο το doom9 forum το MultiAVCHD χρησιμοποιουν. Εντελως φιλικα παντα.

Επισης, νομιζω οτι το παιδι θελει τιτλους και οχι υποτιτλους (δηλαδη στο πανω μερος και στη μεση της εικονας, οχι κατω, και με διαφορετικο μεγεθος γραμματοσειρας καθε φορα) οποτε δεν ξερω κατα ποσο το srt μπορει να το κανει αυτο. Χωρια του οτι να βαζεις ξεχωρο subtitle για δυο γραμμες κειμενο ειναι λιγο υπερβολικο.

Δημοσ.

Ωραίο φαίνεται το MultiAVCHD το κατεβάζω τώρα, εντάξει το srt ήταν παράδειγμα και είναι και το ποιο εύκολο για αυτό το πρότεινα, αν θέλει όντως να κάνει αυτά που λες με τους τίτλους μπορεί να ψαχτεί με .ass όπου μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με τίτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...