Barret Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, έχω windows XP sp3, motherboard Asus P5QPL-VM EPU (socket 775) και πρόκειται σύντομα να αναβαμίσω τον επεξεργαστή μου απο Core2duo σε core2Quad Q8400 (στο ίδιο φυσικά motherboard). Υπάρχει περίπτωση λόγω της αλλαγής του επέξεργαστή να κολλήσει το συστημα (πχ. να μήν τον αναγνωρίζουν τα windows) και να πρέπει να κάνω format και επανεγκατάσταση του λειτουργικού???
pano Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν το bios revision της μητρικής σου υποστηρίζει τον επεξεργαστή που θα βάλεις,αν δεν τον υποστηρίζει θα πρέπει να κάνεις bios update και να περάσεις το πιο καινούργιο revision από το site της μητρικής σου,από κει και πέρα επανεγκατάσταση του λειτουργικού δεν χρειάζεται σε καμμία περίπτωση.
Barret Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν το bios revision της μητρικής σου να υποστηρίζει τον επεξεργαστή που θα βάλεις,αν δεν τον υποστηρίζει θα πρέπει να κάνεις bios update και να περάσεις το πιο καινούργιο revision από το site της μητρικής σου,από κει και πέρα επανεγκατάσταση του λειτουργικού δεν χρειάζεται σε καμμία περίπτωση. Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να πώ την αλήθεια δέν έχω ψάξει πως να κάνω αναβάθμιση το Bios αλλά το κουτί του motherboard γράφει πως υποστηρίζει τετραπύρηνους επεξεργαστές της σειρας core2quad. Θεωρητικά πρέπει να είμαι ΟΚ! Θα ρλιξω μια ματια και στο site της ASUS καλού κακού!
vlahoskwn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 μετραει πια version του bios εχει και θα πρεπει να μπεις στο bios να το δεις
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Κανονικά από την διαχείριση υλικού πρέπει να απενεργοποιήσεις(κατάργηση εγκατάστασης) των επεξεργαστή πριν την αλλαγή,για να μην έχεις προβλήματα (bsod).
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 θα χρειαστει φορματ 99,99% Γιατι αυτο? Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο! To πολυ να χρειαστει ξανα ενεργοποιηση των Win.
billkolias Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Γιατι αυτο? Δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο! To πολυ να χρειαστει ξανα ενεργοποιηση των Win. γιατι δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο που ειπαι ο TheELF ουτε τι κανει Οποτε κανεις φορματ τα ξαναβαζεις και βου α λα! Σαν καινουριο xd
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 γιατι δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο που ειπαι ο TheELF ουτε τι κανει Οποτε κανεις φορματ τα ξαναβαζεις και βου α λα! Σαν καινουριο xd Καταργηση επεξεργαστων: απο τη "Διαχειρηση Συσκευων", για να εγκαταστησουν τα Windows τον καινουργιο 4core.
stm00192 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 θα χρειαστει φορματ 99,99% Ρε αγορούδι μου εσύ πότε θα πάψεις να μιλάς εφόσον δεν έχεις ιδεα?? Παλι τα ίδια θα λέμε?? Περα από το bios version δεν έχει να προσέξει τπτ παραπάνω!! Αν υποστηριζεται απο το bios τότε απλα βαζει τον επεξεργαστή πανω και τέλος!! Βαση αυτού... http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5QPLVM_EPU/#CPUS Αν έχει Bios version 0211 και μετά τότε είσαι αρχοντας!!
billkolias Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 stm προσπαθω να σε κρατω σε εγρηγορση βρε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.