Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρολογικη ερωτηση

pug_f_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι αλλα και παλι, ετσι οπως του λετε να το κανει, θα δουλευει μονο αν ο αλλος διακοπτης ειναι στη θεση off ας πουμε. αν καταλαθος παει στην on, το ντιμερ θα παιρνει @@. γι αυτο ειπα οτι θα πρεπει να αποσυνδεθει ο αλλος διακοπτης εντελως και να γεφυρωθουν τα καταλληλα καλωδια, ωστε ο μονος διακοπτης να ειναι το ντιμερ.

Δημοσ.

Αν συνδέσει τα δύο κατάλληλα καλώδια στην ίδια θέση (Α) του dimmer, γεφύρωμα δεν είναι; Οπότε τo dimmer θα παίρνει (ή δίνει, αναλόγως) ρεύμα ανεξαρτήτως θέσης του άλλου διακόπτη;

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι σε ποιό σημείο του κυκλώματος θα κάνει τη γέφυρα, το θέμα είναι ότι -απ' τη στιγμή που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιά είναι η είσοδος και ποιά η έξοδος σ' ένα απλό dimmer- πως μπορεί να βρει ποιό καλώδιο είναι ποιό με ασφάλεια;

Νομίζω τελικά ότι κακώς απαντάμε όλοι, η σωστή απάντηση είναι "φώναξε ηλεκτρολόγο".

Δημοσ.

Αν συνδέσει τα δύο κατάλληλα καλώδια στην ίδια θέση (Α) του dimmer, γεφύρωμα δεν είναι; Οπότε τo dimmer θα παίρνει (ή δίνει, αναλόγως) ρεύμα ανεξαρτήτως θέσης του άλλου διακόπτη;

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά....όχι. όσο υπάρχει ο άλλος διακόπτης στο κύκλωμα, το ντίμερ θα δουλεύει ανάλογα με τη θέση που είναι ο άλλος. Το ένα από τα τρία καλώδια είναι η "επικοινωνία" του αλε ρετούρ.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Φωτογραφία των καλωδίων θέλουμε, όχι του dimer..

Mήπως τα θες τα θες και..γυμνά τα καλώδια; :Ρ

Δημοσ.

Δεν μπορώ να το πω πιο απλά....όχι.

Σωστός.

Έχουμε λάβει σαν δεδομένο ότι μιλάμε για δύο ακραίους αλερετουρ. Εγώ έχω και ενδιάμεσο γιατί έχω 3 διακόπτες αλέ για ένα φωτιστικό.

Επίσης έχει σημασία ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος γιατί ουδέτερος έρχεται από το φωτιστικό σε έναν από τους αλερετουρ.

Στο πρώτο διακόπτη πάει η φάση, φεύγουν οι γέφυρες για το δεύτερο και εκεί κουμπώνει ο ουδέτερος που έρχεται από το φωτιστικό.

Τουλάχιστον έτσι νομίζω

Δημοσ.

@ apd453

Φυσικά και έχουμε λάβει σαν δεδομένο ότι μιλάμε γιά 2 ακραίους αλερετούρ. Δεν απαντήσαμε υποθετικά, αλλά βάση των δεδομένων του topic starter.

Βάλε και 40 αλερετούρ αν θες, το επαναλαμβάνω: ΔΕΝ υπάρχει ουδέτερος σε κανέναν διακόπτη. Αυτό που ονομάζεις ουδέτερο είναι η επιστροφή της λάμπας. Ο ουδέτερος πάει απευθείας στη λάμπα απ' το κουτί διακλάδωσης, χωρίς βέβαια να μεσολαβεί διακόπτης.

@ Alxnks

Η ερώτηση ήταν ρητορική. Και η απάντηση θα έπρεπε να είναι καταφατική.

Οι αλερετούρ επικοινωνούν με 2 καλώδια, όχι με ένα. Τα τρίτα καλώδια είναι στον ένα η φάση, στον άλλο η επιστροφή της λάμπας. Γεφυρώνοντας τις δύο επιστροφές στην έξοδο του απλού διακόπτη (ή dimmer), το φως θα ελέγχεται απ'τόν απλό διακόπτη, όπως και να γυρίσεις τον αλερετούρ. Απλούστατα διότι όταν κλείνεις το κύκλωμα με τον απλό, θα πάρουν ρεύμα και οι δύο επιστροφές που καταλήγουν στον αλερετούρ. Επομένως όπως και να γυρίσεις τον τελεταίο, θα πάρει ρεύμα και η επιστροφή της λάμπας, αφού σε κάθε θέση θα κλείνει και αυτή κύκλωμα με κάποια απ' τις δύο επιστροφές του απλού διακόπτη.

Αν έχεις ένα απλό, ένα αλερετούρ, λάμπα και καλώδια σπίτι σου, δοκίμασέ το.

Δημοσ.

πηγα ρωτησα σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικα και μου ειπαν το εξης:

η βαζω ενα dimmer ale retour και το βαζω και μονος μου και τελος

η

καταργω τη μια,αγοραζω αλλο διακοπτη και οπωσδηποτε φωναζω ηλεκτρολογο γιατι ετσι που ειναι και ιδια και τα 3 καλωδια τρεχα γυρευε

οποτε τα ιδια λεφτα θα δωσω

αρα θα παρω ενα αλε ρετουρ και να τελειωνουμε

παντου στα 35 ευρω μου ειπαν περιπου

εχει κανα e-shop να το παρω φτηνοτερα??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...