Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Καταρχην να δηλωσω ασχετη και για αυτό παρακαλω τη βοηθεια σας.

Εχω αυτό το laptop 4 χρονια.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=120569

Καηκε περυσι ο σκληρος και βαλαμε (διαβαζω από την αποδειξη) Σκληρος δισκοςWD II SATA 250GB 2,5”. Αυτή τη στιγμη σερνεται γενικως και θελω να σας ρωτησω τα εξης

1) Ποιο Laptop θα προτεινατε να παρω γυρω στα 400 ευρω (αν είναι Toshiba ακομα καλυτερα). Το θελω για σερφαρισμα και ταινιες. Εχω σκοπο να το κρατησω καποια χρονια.

2) Μπορω με καποιο τροπο να "καθαρισω και να ελαφρυνω" το ηδη υπαρχον laptop ωστε να το κρατησει ο αντρας μου για σερφαρισμα, κατεβασμα μουσικης και παιχνιδια όπως το grepolis η στρατηγικης όπως το rome? (Για αλλα παιχνιδια εχει το playstation3)

Ελπιζω να μη σας μπερδεψα αλλα αν παω μονη μου σε καταστημα θα μου πουλησουν ότι θελουν.

Σας ευχαριστω.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...

2) Μπορω με καποιο τροπο να "καθαρισω και να ελαφρυνω" το ηδη υπαρχον laptop ωστε να το κρατησει ο αντρας μου για σερφαρισμα, κατεβασμα μουσικης και παιχνιδια όπως το grepolis η στρατηγικης όπως το rome? (Για αλλα παιχνιδια εχει το playstation3)

...

Αν δεν μπορείς να δώσεις χρήματα να βάλεις χρήματα για μνήμη, σου προτείνω να εγκαταστήσεις κάποια ελαφρια διανομή Linux και θα απογειωθεί το laptopακι.

Ενδεικτικές ελαφρείς διανομές:

Mint LXDE: http://blog.linuxmint.com/?p=1802

Slitaz : http://www.slitaz.org/en/

Δημοσ.

Για την χρήση που το θες το λαπτοπ που εχεις είναι μια χαρά οσον αφορά τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Σερνεται γιατι εχει μονο 1Gb :confused: μνημη,με πολύ λίγα χρήματα(30Ε) μπορείς να βάλεις αλλα 1-2Gb και εισαι μια χαρα.

Δημοσ.

σα ςευχαριστω και τους δυο. Αυτο με τη διανομη δεν το καταλαβα. Συζηταμε για την αγορα 2ου γιατι μου καβατζωνει συνεχεια ο αντρας μου το δικο μου για να παιζει......

Δημοσ.
Συζητάμε για την αγορα 2ου γιατι μου καβατζωνει συνεχεια ο αντρας μου το δικο μου για να παιζει......

........ κάτι τέτοια διαβάζω και δεν παντρεύομαι! :-D

Οι φτηνοί Toshiba προσωπικά δεν μου αρέσουν γιατι έχουν AMD επεξεργαστές που ειναι αρκετά ποιο αδύναμοι απο τους Intel , προτιμώ Dell Link με 2 χρόνια εγγύηση και όπως λενε πολλοί άψογο σέρβις.

Δημοσ.

Για την χρήση που το θες το λαπτοπ που εχεις είναι μια χαρά οσον αφορά τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Σερνεται γιατι εχει μονο 1Gb :confused: μνημη,με πολύ λίγα χρήματα(30Ε) μπορείς να βάλεις αλλα 1-2Gb και εισαι μια χαρα.

Αυτο ποιος μπορει να μου το κανει? μπορω να βαλω και μεγαλυτερη μνημη?

Για μενα καποιο laptop να προτεινετε?

Δημοσ.

Αυτο ποιος μπορει να μου το κανει? μπορω να βαλω και μεγαλυτερη μνημη?

H μνήμη κουμπώνει πολυ εύκολα σε 2 θήρες που εχει στο κατω μέρος του λαπτοπ,μπορεις να πας σε ενα κατάστημα Πλαισιο,Μουλτιραμα,κτλ.

Λογικά χρειαζετε μια τέτοια Link ,δες και εδω Link

Δεν χρειάζεται πάνω από 3gb μνήμη.

Για μενα καποιο laptop να προτεινετε?

To laptop που σου πρότεινα παραπάνω ειναι αυτο Link,

μέχρι χθες το είχαν 450Ε σήμερα το πήγαν στα 470Ε, το συγκεκριμένο λαπτοπ να τονίσω οτι δεν ειναι για παιχνίδια!

Δημοσ.

H μνήμη κουμπώνει πολυ εύκολα σε 2 θήρες που εχει στο κατω μέρος του λαπτοπ,μπορεις να πας σε ενα κατάστημα Πλαισιο,Μουλτιραμα,κτλ.

Στο Πλαισιο το χρεωνουν 30 ευρω..

Μια διαδικασια 1 λεπτου!! :mad:

Δημοσ.

Στο Πλαισιο το χρεωνουν 30 ευρω..

Μια διαδικασια 1 λεπτου!! :mad:

Υποθεστε οτι μιλατε σε 5χρονο παιδακι (αν και πλεον πιο πολλα ξερουν :rolleyes: ) και εξηγηστε μου πως μπορω να το κανω μονη μου.......please.......

Δημοσ.

τρομερη ταχυτητα!!!!! Ευχαριστω πολυ.....Για να καταλαβω....αντικαθιστω την παλια με καινουρια (στην αρχη νομιζα οτι θα μπει μια επιπλεον....) Δεν επιρρεαζονται αυτα που εχω στην μνημη? αρχεια, φωτο, προγραμματα?

Δημοσ.

...προτιμώ Dell Link με 2 χρόνια εγγύηση και όπως λενε πολλοί άψογο σέρβις.

Toshiba και Dell ειναι στην κορυφή στην ποιότητα κατασκευής και επίσης εχουν άψογο service. H toshiba δίνει και αυτή εγγύηση 2 ετών και στα ακριβά μοντέλα δίνει 3 χρόνια. Η sony εχει και αυτή πολύ καλό service

Οι φτηνοί Toshiba προσωπικά δεν μου αρέσουν γιατι έχουν AMD επεξεργαστές που ειναι αρκετά ποιο αδύναμοι απο τους Intel ...

Εδω μάλλον κάτι άλλο θες να πεις. Οι AMD δεν ειναι αναγκαία πιο αδύναμοι από τους αντιστοιχους intel, αλλά σίγουρα ειναι πιο φθηνοί. Τα φθηνά μοντέλα της toshiba (αλλά και της Dell) περιέχουν αδύναμους επεξεργαστές intel και amd, όπως και μειωμένη ποιότητα πλαστικών. Τα μόνα μειονεκτηματα των AMD είναι η αυξημένη θερμοκρασία και η ελαφρά αυξημένη κατανάλωση, οποτε χρειάζεται περισσότερη προσοχή στον σωστό εξαερισμό του υπολογιστή. Οι περισσότεροι υπολογιστές που πέρασαν από τα χέρια μου (και είναι αρκετοί) είχαν AMD και ποτέ δεν το μετάνοιωσα.

Αυτο με τη διανομη δεν το καταλαβα.

Linux ειναι ένα αλλο λειτουργικό σύστημα, διαφορετικό από τα windows. Είναι δωρεάν και έχει όλα τα αναγκαία για χρήση από το μέσο χρήστη, χωρίς να χρειάζεσαι antivirus/antitrojan/κλπ γιατί πρακτικά δεν υπάρχουν ιοι για αυτό το λειτουργικό. Διανομή εννούμε έκδοση linux (υπάρχουν δεκάδες). Αν δεν εχεις χρόνο να ασχοληθείς για να μάθεις, καλύτερα αγόρασε μνήμη για τον φορητό, για να του δώσεις μια παράταση ζωής.

Δημοσ.

Ευχαριστω. Στην αγορα μνημης καταληγω. Μπορω να παρω και μεγαλυτερη?

Το τι είδους μνήμη και το μέγιστο που δέχεται εξαρτάται από τον υπολογιστή. Ρίξε μια ματιά στο manual (αν δεν το εχεις βρες το από το site της εταιρίας), όπου θα λεει και πως βάζεις/αλλάζεις μνήμη. Άνοιξε το καπάκι να δεις πόσες θύρες έχει, πόσες καταλαμβάνει η υπάρχουσα μνήμη και μετά υπολογισε πόσα τσιπάκια/modules μνήμης θα αγοράσεις.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ και παλι παιδια. Ετσι φτιαχνεται το laptop για να παιζει ο αντρουλης μου. Εγω εχω αρχισει και ζαχαρωνω και tablet....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...