george888 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 χθες με την βοηθεια ενος φιλου μου ανεβασαμε το cpυ μου στα 3,8 τον τσεκαρε και μου λεει αμα χτυπησει μπλε οθονη ανεβασε το vcοre στα 1.5625 και ψαχνω στο gοοgle και ολοι λενε οτι σε αυτα τα mhz βαzουν στα 1.2-1.3 μηπως ηταν υπερβολικος ο φιλος μου;το σωστο σε αυτα mhz μου ειπε να μην το βαzω στο eρυ-6 αυτοματο γιατι με το τυrbο παει 3.9 και μου ειπε οτι αμα κανεις ο.c καλυτερα μην ανεβοκατεβαινει μην γινει καμια ζημεια.Εχει καποιος καποιες δοκιμασμενα νοlτ cρυ rαμ και τα σχετικα να μην κανω πολλες δοκιμες;απο θερμοκρασια καλα παμε 64-66 fυll lοαd,μηπως μπορω να τις ριξο ακομα ποιο χαμηλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Πρώτα από όλα ξεκλόκαρέ τον πρίν κάνεις καμιά ζημιά. Ο φίλος σου θα σου κάψει τον επεξεργαστή. Γράψε τα στοιχεία του συστήματός σου (μητρική, τροφοδοτικό κλ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Εντάξει, δεν καίγονται έτσι εύκολα, το degrade είναι πιο πιθανό, αλλά αν όντως παίζει σε τέτοια temps, ακόμα κι αυτό είναι δύσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 To προτεινόμενο Vcore για 1156 είναι να βρίσκεται κάτω από 1.4V. Το απόλυτο max από την Intel είναι 1.55V 1.4V O φίλος πιό πάνω μιλάει για 3.8GHz και ο δικός του, του προτείνει 1.56V, όταν με κάτω του 1.4V μπορεί να πιάσει τα 4GHz, ενώ με 1.256V ή κάπου εκεί πάει στα 3.8GHz.... Με λίγα λόγια ότι νάναι. Να ξεκλοκάρει το σύστημά του άμεσα πρίν κλάψει τα λεφτά του και να αρχίσει σωστά από την αρχή, ακολουθώντας τους χιλιάδες οδηγούς overclocking i5 1156 που υπάρχουν εκεί έξω. http://www.tomshardware.co.uk/forum/256144-11-1156-core-overclocking-guide Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ναι, σαφώς, απλά δεν τίθεται θέμα να καεί (εξαιρετικά σπάνιο), στη χειρότερη θα φάει degrade. Κατά τ' άλλα έχεις δίκιο, θέλει ψάξιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george888 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 motherboard:p7p55d ram:hyperx 1600 δεν θυμάμαι ακριβώς, τροφοδοτικο thermaltake: 650 qfan,cpu cooler megahalems rev.b με ενα αποδωτικο fan max 2000rpm και αλλα 2 στο κουτι ενα μπροστα και ενα πισω απεναντι στα 5cm απο την ψηκτρα.Για το vcοre μπορει να κανω λαθος θα το ξανακοιταξω γιατι παραξενευτικε με τοσο λιγο που του ανεβασε, ανέβηκε τόσο πολύ,δεν νομίζω να έκανε τέτοια μαλακία γιατί είναι παλαβός με το overclocking.Το μονο αυτη τη στιγμη που θυμαμε ειναι οτι οταν ανεβασα λιγο απο ασπρο μου εγινε κιτρινο μηπως ηταν 1.25 και εκανα λαθος θα το δω αργοτερα να το σιγουρεψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Άμα είσαι στα 1.2V - 1.25V περίπου, τότε είσαι ΟΚ. Τρέχεις το prime95 για καμιά ωρίτσα παρακολουθώντας θερμοκρασίες με το Real Temp ή άλλο πρόγραμμα και τις τάσεις σου με το CPU-Z ή κάποιο άλλο. Αν δεν σου βγάλει προβλήματα και οι θερμοκρασίες σου είναι μέχρι τους 70-75 τότε είσαι μιά χαρά. Ναι, σαφώς, απλά δεν τίθεται θέμα να καεί (εξαιρετικά σπάνιο), στη χειρότερη θα φάει degrade. Εννοείται. Απλώς για μένα το degrade ισοδυναμεί με "κάψιμο" του επεξεργαστή, μιάς και του δημιούργησες φυσική αλλοίωση στο chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george888 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 λοιπον τελικα λαθος εκανα τα στοιχεια ειναι τα εξης: 21x181 dram frequency:1448 cpu voltage:1,25625 imc voltage:1,3 dram voltage:1.7 cpu pll volatage:1,8 pch voltage:auto Ολες οι αλλες επιλογες κατο ειναι auto. to voltage τησ ram ειναι ανεβασμενο οπως ειπα εχω κατι 1600 hyperx blue τι λετε να το αφησω οπως εχει η να αλλαξω κατι?το epu-6 ποθ εχει η asus p7p55d να μην το δουλευω?μου πηγαινει τις εξης ταχυτητες εχει auto h manual 1600,3700,3800 και turbo 3900 δλδ 21χ186. Nα το βαλω manual sta 3800 και αμα το εχω να κανει download να το κατεβαζω η auto? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Οι μνήμες σου είναι για 1600 στα 1.65V και εσύ τις έχεις στα 1448 και 1.7??? Για ποιό λόγο? Έκανες memory tests και σου βγήκε unstable η ram και την υπερτροφοδοτάς με τάση? Nα την βάλεις στα 1.6V - 1.65V. Τέλος να ενεργοποιήσεις το Speedstep, ώστε να ρίχνει τη ταχύτητα του επεξεργαστή όταν δεν τραβάει ζόρι και να απενεργοποιήσεις το turbo. Για τo epu δεν γνωρίζω να σου πώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george888 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 ωραια μετα θα βγαλω off το turbo και θα βαλω το speedstep.Στην ram επειδη δεν το κατεχω και τοσο ο φιλος μου αλλακσε τα timings δεν ξερω πως τα λενε και μου εχει μονο στα 1066/1448/1840 κατι τετοιο αμα τις βαλω στα 1840 θα τις ψησω?η δεν χανω κατι για να τις δοκιμασω?ιδεα δεν εχω που πηγε και τις αλαξε εχω καιρο για να μαθω και εγω να κανω o.c...παντος το pc με θερμοκρασια full load στα 65-66c και idle στα 35c καλα δεν ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Τέλος να ενεργοποιήσεις το Speedstep, ώστε να ρίχνει τη ταχύτητα του επεξεργαστή όταν δεν τραβάει ζόρι και να απενεργοποιήσεις το turbo. εμενα αυτο μου εκανε περιεργα , για αυτο και τον εχω μονιμα στα 3800 (αλλα 190 x 20 ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Τί περίεργα σου έκανε δηλαδή? Είναι κρίμα να τον έχεις καρφωμένο στα 3800 όλη την ώρα. Από άποψη κατανάλωσης ρεύματος πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Χμμ λες οι διαφορές μεταξύ Overclocked @idle και Stock @ idle να είναι μεγάλες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Σίγουρα θα υπάρχει κάποια διαφορά, λόγω υψηλότερης τάσης, αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλη. Έχω power monitor να μετρήσω τη διαφορά. Αύριο αν έχω λίγη όρεξη θα δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2011 Σίγουρα θα υπάρχει κάποια διαφορά, λόγω υψηλότερης τάσης, αλλά δεν νομίζω να είναι μεγάλη. Έχω power monitor να μετρήσω τη διαφορά. Αύριο αν έχω λίγη όρεξη θα δοκιμάσω. ειχα θεματα ασταθειας με τον πολλαπλασιαστη και τη ταση να ανεβοκατεβαινουν μου το εκανε πολυ σπανια, αλλα μου το εκανε. και ευτυχως το διαπιστωσα αμεσα , ενω καρφωμενος στα 3800 δεν κανει κιχ παντως η καταναλωση οσο δεν κανει τιποτα συμφωνα με το hw monitor δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη .σιγουρα θα ειχε πιο μικρη με μικροτερη συχνοτητα, αλλα οταν τρεχω πχ linpack ειναι που γινεται ο σωστος χαμος και αφου απο θερμοκρασιες ειμαι οκ, δε με νοιαζει edit (ετρεξα ενα γρηγορο..) απο 50 εως 250W λεει, δεν ξερω ποσο ακριβες ειναι, αλλα νομιζω και σε αλλες δοκιμες που εχω δει αναλογα νουμερα εβλεπα 50W δε νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικα, προκειμενου να εχω τη σταθεροτητα μου και υπαρχει μια σεβαστη διαφορα απο idle σε full stress παροτι η συχνοτητα παραμενει αμεταβλητη στο κατω κατω αν δε θελω να καιω ρευμα εχω και το λαπτοπ και μη σου πω συντομα ταμπλετα (ειδικα αν μπορω στο μελλον να την κανω και κατεβαστηρι οπως εχω τωρα το λαπτοπ , εχει παρθει χωρις δευτερη σκεψη, το pc δουλευει κυριως για games) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα