nikolaos_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχει μια εφαρμογή ανοικτού λογισμικού, η geowebcache, τον κώδικα της οποίας θέλω να μεταφέρω σε ένα eclipse project. Δίνει τις σχετικές οδηγίες στο http://geowebcache.org/docs/current/development/index.html. Εγκατέστησα το Maven και το Git χωρίς προβλήματα, ενώ Java είχα από παλιά openjdk. Μόλις πήρα με το git τον κώδικα, τα build μου βγάζουν εκνευριστικά warnings για το log4j, ενώ έχω μέσα κανονικά τις βιβλιοθήκες. Τα warnings είναι log4j:WARN Please initialize the log4j system properly. , χωρίς όμως να μπορώ να βρω άκρη τι πρέπει να κάνω για να τα initialize properly στο internet. Το πιο στραβόξυλο από όλα είναι όταν εκτελώ το build για να τρέξει κάτω από το jetty. Το build γίνεται κανονικά, το jetty εκκινεί, αλλά η εφαρμογή είναι καπνός. Έχω ψάξει όλο το directory stucture, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από ποιο αρχείο ξεκινάει το jetty να εκτελεί τον κώδικα της web application; Το ψάχνω προσπαθώντας να ξεθολώσω. Οποιαδήποτε πρόταση, απάντηση, ακόμα και άσχετη με το θέμα, είναι ευπρόσδεκτη! Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Ευχαριστώ.
GKNSB Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.coderanch...-initialize-log http://www.eclipsezo...ums/t84621.html Σύμφωνα με αυτά χρειάζεσαι το log4j.properties μέσα στο classpath ώστε να σου κάνει το initialization. P.S. coolαρε dude τα νεύρα δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις χάνεις τις προφανείς λύσεις μέσα από τα μάτια.
kagelos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Geotools & Geoserver μυρίζομαι Έχω ασχοληθεί σαν χρήστης με τα παραπάνω ... αλλά δεν κοίταξα ποτέ τον κώδικα. Θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή, γιατί ορισμένες φορές μερικά πράγματα δεν γίνονται! Μόλις το στήσεις να μου πεις και μένα πως γίνεται
nikolaos_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 @ kagelos, δεν έχω αντίρρηση, αν και δεν ασχολούμαι με όλο το geoserver, μόνο με το geowebcache. Είχα ήδη την java (/etc/java-6-openjdk, /usr/lib/jvm/java-1.5.0-gcj-4.4, /usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk), εγκατέστησα το maven (sudo apt-get install maven2) και το git (sudo apt-get install git-core) και κατόπιν ακολούθησα τις οδηγίες της ιστοσελίδας του (geowebcache.org). @ GKNSB, δεν έχω δουλέψει με το maven και δεν είναι και ο πιο εύληπτος builder. Το πρόβλημα με το log4j κατάλαβα πως είναι να βάλω σε ένα κατάλληλο xml αρχείο ένα <classpath> tag. Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω ποιο πρέπει να είναι αυτό (ένα είναι, ή περισσότερα; ), ή αν πρέπει να φτιάξω ένα δικό μου, και τι να βάλω μέσα στο tag: Υπάρχει ένα pom.xml για το maven στον βασικό κατάλογο του κώδικα (~/work/geowebcache/geowebcache/pom.xml), αλλά και σε κάθε υποκατάλογο βρίσκεται από ένα pom.xml. Άλλα xml που υπάρχουν στους υποκαταλόγους δεν ξέρω τι ρόλο έχουν, δεν ξέρω καν αν πρέπει να πειράξω πολλά ή ένα. Να φτιάξω μήπως στο βασικό κατάλογο ένα web.xml, ένα settings.xml που δεν υπάρχουν; Η βιβλιοθήκη του lib4j βρίσκεται στο /usr/share/doc/liblog4j1.2-java, τι βάζω στο classpath, /usr/share/doc ή κάτι άλλο; Το classpath του geowebserver όλου είναι όπως ανέφερα στο ~/work/geowebcache Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι είναι πολλά που δεν ξέρω και πρόκειται για ένα εντελώς "ξένο" κομμάτι κώδικα, το οποίο δεν ξέρω πώς το έχτισε γραμμή-γραμμή ο άλλος.
nikolaos_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Καλό το βίντεο, αλλά έχω αποστολή αυτοκτονίας σε Ubuntu. Είμαι καταδικασμένος να μάθω Τζάβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.