Προς το περιεχόμενο

Απεβίωσε ο Steve Jobs

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 377
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πάντως το κορυφαίο μήνυμα το είδα στο techblog και έλεγε "καλό κουράγιο σε όλους μας".

υπερβολες θα βλεπεις παντου και παντα...εδω τραβανε μαχαιρια στα γηπεδα για την οικονομα καποιων...και εδω ο ενας την λεει στον αλλον επειδη τον βολευει,γουσταρει αλλο λειτουργικο και συσκευη...
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπερβολες θα βλεπεις παντου και παντα...εδω τραβανε μαχαιρια στα γηπεδα για την οικονομα καποιων...και εδω ο ενας την λεει στον αλλον επειδη τον βολευει,γουσταρει αλλο λειτουργικο και συσκευη...

σωστός...

αν και ειμαι apple-hater o steve jobs για μενα ηταν στα 3 μεγαλύτερα μυαλα του 20ου αιωνα. Διαβαζοντας για τη ζωη του καταλαβαίνεις οτι ηταν μεσα στα παντα όσων αφορα την τεχνολογια, και οτι υπαρχει γυρω μας εχει και ενα κομμάτι δικο του. Η ζωη του ειναι για βιβλιο με ολα αυτα που περασε και το πως καταξιώθηκε, και για το ποσα πραγματα εκανε και ποσους ανθρωπους συνάντησε και επηρέασε.

Το 1975 κατάλαβε ότι μπορεί ένας υπολογιστής να έχει αποδέκτη έναν ιδιώτη σαν κι εμάς. Ως τότε οι υπολογιστές ήταν για πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και οργανισμούς που μπορούσαν να "πληρώσουν".

Μπορεί να υπήρχε ο Altair και ο Pet αλλά ο Apple II ήταν αυτός που το 1976 έδειξε τον δρόμο για το πως πρέπει να είναι ένας προσωπικός υπολογιστής. Είχε χρώμα, disk drive, πολλά expansion slots, ήταν "ευκολος" στη χρήση για τα δεδομένα της εποχής, κλπ

Από τότε αυτός ο άνθρωπος έσπρωχνε τις εξελίξεις στο χώρο. Όταν έφερε τη Lisa και τον Mac οι περισσότεροι κοιτάγανε μια μαύρη οθόνη με ένα άσπρο Α:> να αναβοσβήνει. Κι όμως μερικά χρόνια αργότερα χαρήκαμε και εμείς που δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε Mac, ευκολότερη χρήση υπολογιστή χάρη στις ιδέες του. Τα Windows δεν πήραν από το Alto αλλά από το MacOS. Το Excel, το Word και τόσα άλλα που δουλεύουμε ξεκίνησαν από το Mac και από τις "διαστροφές" του Jobs, όσον αφορά την απλότητα που ήθελε να έχει το software.

Έιχε άσχημο όνομα στους κύκλους για την πίεση που ασκούσε στους υφισταμένους του. Μπορούσε να τρέχει τον κόσμο για μέρες για να διορθώσει κάτι που σε εμάς θα ήταν αδιάφορο/περιττό αλλά θα έκανε μεγάλη διαφορά στον "average Joe". Το αποτέλεσμα όμως πάντα τον δικαίωνε.

H Java η γλώσσα που γράφεται σήμερα ένα μεγάλο μέρος του software παγκοσμίως από κινητά μέχρι servers έχει τις ρίζες της στην Objective-C

O Tim Berners χρησιμοποίησε το Xcode σε NeXT για να φτιάξει τον browser και τον 1o web server. Σίγουρα θα μπορούσε να το κάνει σε ότι γλώσσα και πλατφόρμα ήθελε, αλλά προτίμησε εκεί γιατί ήταν πιο εύκολο.

Η μείωση των τιμών και η πώληση των τραγουδιών (DRM free)όχι ανά Album αλλά ανά track που πίεσε τη μουσική βιομηχανία και τελικά τα κατάφερε, έφερε χαμηλές τιμές σε εμάς τους καταναλωτές και παράταση ζωής σ' αυτους που υποφέρανε από την πειρατεία.

Η πρόσβαση της μάζας στην τεχνολογία μέσω της εύκολης χρήσης, είτε λέγεται GUI, Macintosh, iPod, iPhone, iPad, η εύκολη πρόσβαση στο software μέσω AppStore μπορεί σε κάποιους να μη λένε τίποτα αλλά να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός χωρίς τον Jobs.

Μπορεί οι περισσότεροι εδώ μέσα να τον κατακρίνουν για την εμμονή του με το κλειστό οικοσύστημα του Appstore αλλά γνώμη μου είναι ότι βλέπουν το "walled garden" και χάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Μπορεί λοιπόν να μην έχετε αγοράσει κάποιο από τα προιόντα του, μπορείτε να τον λέτε πωλητή, αλλά ειλικρινά αν πιστεύετε ότι με μια ώρα παρουσίασης ενός προϊόντος μπορεί να πουλήσει τόσο πολύ, κάπου η συλογιστική έχει bug. Γνώμη μου είναι ότι πάνω απ' όλα ήταν οραματιστής που είχε τα κότσια να διακυνδινεύει. Πόσους τέτοιους έχουμε σήμερα; Πόσοι μπαίνουν σε μια αγορά γιγάντων, νάνοι χωρίς να έχουν στα χέρια τους κάτι πραγματικά καλό; Ο άνθρωπος αυτός το έκανε ξανά και ξανά 35 χρόνια τώρα.

Πόσοι μπορούν να δουν τι υπάρχει στάσιμο στην αγορά, να το σχεδιάσουν έτσι ώστε να είναι εύκολο και κατανοητό σε όλους μας σχετικούς και μη και να το κατασκευάσουν στη πένα; Το θέμα δεν είναι μόνο να δεις ότι εκεί υπάρχει μια ανάγκη αλλά να φτιάξεις και ένα προιόν τόσο καλό που να κάνει τους ανταγωνιστές σου να ακολουθήσουν και τον κόσμο να θέλει να το αγοράσει.

Εγώ δεν έχω κάτι να ευχηθώ γι' αυτόν τον άνθρωπο, πάει έφυγε... Θα ήθελα όμως να ευχηθώ να υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν σε παρόμοια πόστα.

Σχολιο απο τυπα στο "techblog"

"Ενα τεραστιο ευχαριστω σε ενα θρυλο…μεσα απο τα μοναδικα προιοντα σου, γεμιζω χαρα, περηφανια, εμπνεομαι και γενικα απολαμβανω ολα οσα εχεις προσφερει στην ανθρωποτητα…ειμαι το λιγοτερο…ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΟΣ "

ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ...........

Είπαμε μην τρελαθούμε κιόλας..

Εγώ δεν έχω κάτι να ευχηθώ γι' αυτόν τον άνθρωπο, πάει έφυγε... Θα ήθελα όμως να ευχηθώ να υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν σε παρόμοια πόστα.

αυτο.Ενα απο τα λιγα ουσιωδες σχολια του thread

- "Πέθανε ο Steve Jobs... κρίμα ρε γαμώτο, R.I.P."

- "Ναι, αλλά το iPhone που έφτιαξε δεν τρέχει Flash."

Μερικά πράγματα είναι ανίκητα.

Μια χούφτα ανθρώπων διαμόρφωσε τις βάσεις για την τεχνολογία όπως την ξέρουμε σήμερα και ο Jobs είναι μέσα σε αυτούς. Όποιος δεν μπορεί να δείξει ένα ελάχιστο respect, ένα εκ των 2 πράγματων μπορεί να είναι :

α) Καλύτερος από τον Jobs (χλωμό για άτομο που postάρει στο Insomnia - no pun intended)

β) Κομπλεξικός

Ρε παιδιά, δεν ήταν και εντελώς ξαφνικό όπως λέτε μερικοί... από το 2004 παλεύει με τον καρκίνο και πρόσφατα παραιτήθηκε από ceo για αυτό το λόγο. Δυστυχώς ξέραμε ότι δεν πήγαινε καλά από υγεία.

Και που άντεξε τόσο με καρκίνο στο πάγκρεας είναι θέμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...