Melissa_virus Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ξέρω πια στοιχεία σε έναν δίσκο πρέπει να είναι ίδια για να τους χειρουργήσω και να αλλάξω την κεφαλή αν βέβαια η κατάσταση των platters το επιτρέπει... Πρόκειται για έναν δίσκο 40gb western digital caviar και τυγχάνει να έχω και εγώ έναν από το παλιό παλιό pc μου 40άρι επίσης Wd caviar. Δεν είναι ίδιοι εμφανισιακά... Το Drive Parameters: LBA 78165360 είναι ίδιο. Το MDL, Date και DCM είναι διαφορετικά. Λέτε να γίνει δουλειά, τράμπα κεφαλής? Ο δίσκος δεν πρόκειται να πάει σε εταιρία για ανάκτηση, γενικά ποιο πολύ για πειραματικούς σκοπούς θα γίνει, και ασφαλώς και γνωρίζω τις μικρές πιθανότητες επιβίωσης μιας και δεν υπάρχει clean room. Αύριο μένει το project "κατάψυξη" σαν ύστατη επιλογή πριν το χειρουργείο...
Luciddream Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 παίξει δεν παίξει βγάλε φώτος να δούμε και εμείς το χειρουργείο... καλή τύχη...
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Για αλλαγή πλακετών πάντως, το μοντέλο αρκούσε/ήταν απαραίτητο (πχ WD400JB) να είναι ίδιο, για εκείνη την εποχή των δίσκων. Μάλλον δεν θα είναι συμβατές οι κεφαλές, αν δεν συμφωνεί καν το μοντέλο. Αλλά πάλι, που ξέρεις. Αν δεν έχεις να χάσεις κάτι, δοκίμασέ το. Εκτός πάντως από clean room θέλει και ειδικό εργαλείο -έστω πατέντα- για να ανασηκώσεις τις κεφαλές. Αλλιώς δεν θα 'χεις καμμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας.
Melissa_virus Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Τελικά με την κατάψυξη τίποτα δεν έγινε... δεν μπορεί να διαβάσει μια... θα ανεβάσω καμιά photo... Σωστό αυτό που λες washcloud. Κοιτάω έναν δίσκο που είχα ανοίξει ποιο παλιά και βλέπω το πρόβλημα αυτό. ας ανατρέξω στο youtube. Κάτι θα υπάρχει εκεί
Melissa_virus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχώς οι δύο δίσκοι ήταν παντελώς διαφορετικοί οπότε η εγχείριση δεν προχώρησε. Ποιο διαφορετικοί δεν γινόταν! Ο ένας είχε μέσα 2 platters και ο άλλος είχε ένα! Οπότε ξεκίνησα ψάξιμο για δίσκο με ίδιο model number.
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Πόσταρε αν θες το φουλ μοντέλο του στο στίκι για τους χαλασμένους δίσκους, μπας και βρεθεί κανείς να σ' εξυπηρετήσει
Melissa_virus Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Καλή ιδέα. Δεν το είχα υπόψη μου αυτό. θα το ανεβάσω. Thanks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.