warewolf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Πηγα σε φιλο κατοχο του παραπανω laptop να του βαλω mpc-hc και τα σχετικα για αναπαραγωγη video στη νεα του tv. Διαμαρτυροταν οτι δεν επαιρνε 5.1 ηχο στην tv για να το στειλει στον AV ενισχυτη του. (η tv παιρνει απο hdmi και το δινει με οπτικη) Ο ενισχυτης του AV δεν εχει εισοδους hdmi. Πηγα λοιπον εγω να δω τι συμβαινει παιρνοντας μαζι μου ενα καλωδιο spdif μιας και ηξερα οτι το laptop εχει τετοια εξοδο απο τα ακουστικα. Αμ δε. οτι ρυθμισεις στον ηχο κι αν εκανα, οτι αναβαθμιση drivers ηχου τιποτα. Κοιταζοντας μαλιστα την οπτικη ινα, ενω θα επρεπε να βλεπω το κοκκινο φως δεν υπηρχε τιποτε. Οποτε spdif νεκρο. Οκ σκεφτηκα, παμε απο hdmi. Αμ ελα και που εκει απο τις ρυθμισεις της nvidia στον ηχο ειδα οτι δινει μονο 2 ηχεια PCM. Ουτε DD ουτε AC3 bitstream. Οποτε η τηλεοραση βλεποντας pcm 2ch δεν του ενεργοποιει τις επιλογες ac3, dd passtrouth. To laptop δεν το εχει πειραξει παρα μονο οτι updates εκανε μονο του. Εγω υστερα απο τα προβληματα απεγκατεστησα drivers nvidia και τσιπακι ηχου και εγκατεστησα τα νεοτερα. Παλι τιποτε. Ηχος μονο απο τα ηχειακια του λαπτοπ και δικαναλος στην hdmi. Με κανενα προγραμμα αναπαραγωγης δεν καταφεραμε τιποτε. Και ερωτω ΕΙΔΙΚΑ τους κατοχους του συγκεκριμενου laptop Ρε παιδια δινει το σιχαμενο bitstream ηχο απο την hdmi, ή κανει κανενα downmix pcm 2channel για να παιζει απλως απο τα ηχεια της η tv. ? Μου φαινεται κουφο. Επισης που και το κοκκινο φως στην spdif δεν αναβει ποτέ. Τελικα το λαπτοπ εχει την δυνατοτητα 5.1 digital output απο hdmi και spdif. ? Οσο κι αν εψαξα σε manuals κλπ δεν αναφερεται. Αν μπορει, να του κανω ενα restore εργοστασιακο μηπως στρωσει. (Απο τη μανα του εχει win 7 x64 home premium, μαλλον) edit: στις ρυθμισεις hdmi ηχου της καρτας nvidia εχει επιλογη μονο δυο ηχεια στερεο, δεν δινει επιλογη 5.1 passtrouth η καρτα γραφικων ειναι η geforce gt 320m (δινει bitstream 5.1 ?) ή μονο 2καναλο. ?
warewolf Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Aυτο που θα ηθελα να ξερω οσον αφορα την spdif απο την εξοδο ακουστικων. Ειναι optical ή coaxial ? Αν καποιος κατοχος γνωριζει ας βοηθησει.
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δε ξερω αν τα πολυ καταλαβα ολα αυτα που γραφεις, αλλα για να παιξει 5.1 πρεπει να εχει και αποκωδικοποιητη. Εγω βγαζω εξοδο απο το dv6000 με τα ακουστικα σε ενα ψηφιακο yamaha με αποκωδικωποιητη και ειμαι οκ. Αποκωδικοιποιητη εχει?
warewolf Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δε ξερω αν τα πολυ καταλαβα ολα αυτα που γραφεις, αλλα για να παιξει 5.1 πρεπει να εχει και αποκωδικοποιητη. Εγω βγαζω εξοδο απο το dv6000 με τα ακουστικα σε ενα ψηφιακο yamaha με αποκωδικωποιητη και ειμαι οκ. Αποκωδικοιποιητη εχει? μιας και τελικα η samsung του δεν περνα passtrough 5.1 απο την hdmi της, προσανατολιζεται στο να παιρνει εξοδο πλεον απο την spdif. Ναι, εχει AV ενισχυτη και εκει θα συνδεθει το λαπτοπ απο την spdif. Το θεμα μας ειναι οτι κουμπωνοντας μια οπτικη στην εξοδο ακουστικων του λαπτοπ και στον av ενισχυτη, δεν παιρναμε ηχο. Κοιταξαμε και την τρυπα των ακουστικων, αλλα και την ακρη της οπτικης ινας αλλα δεν βλεπαμε το κοκκινο φως να αναβει. Πες μου σε παρακαλω, τι spdif εχει το λαπτοπ σου. ? optical ή coaxial ? με οπτικη ινα συνδεεσαι. ? Αν ναι, δεν καταλαβαινω γιατι στο λαπτοπ του φιλου μου η εξοδος ακουστικων δεν δουλευει ψηφιακα. Μηπως χρειαζεται καποια ενεργοποιηση απο bios ας πουμε. ? Οταν αυτος επιλεξει εξοδο ηχου spdif, (οταν παιζει ταινια 5.1 DD ή DTS) οχι μονο δεν παιρνει ηχο στον AV ενισχυτη του, αλλα δεν βλεπουμε και το κοκκινο φως στην εξοδο ακουστικων να αναβει. Απαντησε μου σε παρακαλω αν το λαπτοπ σου εχει οπτικη ή coaxial εξοδο, μιας και οσο κι αν ψαξαμε στο google δεν βρηκα καμια αναφορα για το αν η spdif ειναι coaxial ή optical.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.