Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα για το τί θα αρχίσεις το αποφασίζεις αποκλειστικά εσύ! :) Θέμα θορύβου ή χώρου μη σε απασχολεί καθώς υπάρχουν οι ηλεκτρικές λύσεις (προφανώς στην κιθάρα, αλλά και στα ντραμς με πολύ καλό ήχο - αίσθηση παιξίματος).

Φαντάζομαι έχεις παίξει με φυσικά τύμπανα και με ηλεκτρονικά σε αντίστοιχες τιμές, και γι αυτό γράφεις το bold... rolleyes.gif

Στην κιθάρα, απο προσωπική εμπειρία σε 2 χρόνια maximum παίζεις αρκετά πράγματα και πολλά τραγούδια και από εκεί και πέρα αρχίζει το χτίσιμο για τα πιο απαιτητικά σε τεχνικές κομμάτια. Βεβαίως, αν δεν ακούς μέταλ πχ. θα φτάσεις στο επίπεδο να παίζεις τα τραγούδια που ακούς πολύ πιο γρήγορα!

Ακόμα και αν ακούει Stevie Ray Vaughan ή Justin King;

Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου να βοηθήσεις, αλλά, χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός, θέλει λίγη προσοχή όταν συμβουλεύουμε κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα σε έναν τομέα. Κανείς δεν έχει το αλάθητο και κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας αυτά που ξέρει, αλλά όταν η ΤΣ φαίνεται πως δεν έχει ψαχτεί αρκετά, το λιγότερο που χρειάζεται είναι αποπροσανατολισμοί και ανακρίβειες... smile.gif

Δημοσ.

Φαντάζομαι έχεις παίξει με φυσικά τύμπανα και με ηλεκτρονικά σε αντίστοιχες τιμές, και γι αυτό γράφεις το bold... rolleyes.gif

Ναι έχω πιάσει στα χέρια μου αλλά περισσότερο έχω ακούσει γνώμες από ανθρώπους που παίζουν ντραμς.

Ακόμα και αν ακούει Stevie Ray Vaughan ή Justin King;

Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου να βοηθήσεις, αλλά, χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός, θέλει λίγη προσοχή όταν συμβουλεύουμε κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα σε έναν τομέα. Κανείς δεν έχει το αλάθητο και κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας αυτά που ξέρει, αλλά όταν η ΤΣ φαίνεται πως δεν έχει ψαχτεί αρκετά, το λιγότερο που χρειάζεται είναι αποπροσανατολισμοί και ανακρίβειες... smile.gif

Σε κάθε είδος μουσικής υπάρχουν αξιοθαύμαστοι καλλιτέχνες και δύσκολα παιχτικά κομμάτια δεν διαφωνώ, εγώ τη μεταλ σαν παράδειγμα την έθεσα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που μπορεί κάποιος να παίξει στα αρχικά χρόνια εκμάθησης της κιθάρας. Μη μου βάζεις Stevie Ray και εσύ.. :P Επίσης δεν ειναι μόνο τα σολιστικά μέρη (πρώτη κιθάρα), είναι και τα ρυθμικά που σε πολλά κομμάτια είναι απλά. Οκ, τα maximum χρόνια τα παίρνω πίσω αφού εξαρτάται από το πόσο θα ασχοληθείς (απλά με μαθήματα μπαίνεις σε πρόγραμμα και το επίπεδο που θα έχεις είναι λιγο πολύ συγκεκριμένο), αλλά μπορείς αρκετά γρήγορα να μάθεις συγχορδίες και να παίζεις. B)

Δημοσ.

Ναι έχω πιάσει στα χέρια μου αλλά περισσότερο έχω ακούσει γνώμες από ανθρώπους που παίζουν ντραμς.

Μιλάμε για συγκεκριμένες μάρκες/μοντέλα/τύπους τυμπάνων; Επίσης, μιλάμε για οποιαδήποτε κατηγορία τιμής;

Σε κάθε είδος μουσικής υπάρχουν αξιοθαύμαστοι καλλιτέχνες και δύσκολα παιχτικά κομμάτια δεν διαφωνώ, εγώ τη μεταλ σαν παράδειγμα την έθεσα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που μπορεί κάποιος να παίξει στα αρχικά χρόνια εκμάθησης της κιθάρας. Μη μου βάζεις Stevie Ray και εσύ.. :P Επίσης δεν ειναι μόνο τα σολιστικά μέρη (πρώτη κιθάρα), είναι και τα ρυθμικά που σε πολλά κομμάτια είναι απλά. Οκ, τα maximum χρόνια τα παίρνω πίσω αφού εξαρτάται από το πόσο θα ασχοληθείς (απλά με μαθήματα μπαίνεις σε πρόγραμμα και το επίπεδο που θα έχεις είναι λιγο πολύ συγκεκριμένο), αλλά μπορείς αρκετά γρήγορα να μάθεις συγχορδίες και να παίζεις. B)

Έχεις εν μέρει δίκιο. Όντως από αρκετά νωρίς μπορεί να μάθει κάποιος τις βασικές συγχορδίες. Όμως αυτές δεν είναι αρκετές για να πεις "παίζω κιθάρα". Και σίγουρα για να πεις σε κάποιον "μάθε κιθάρα γιατί θα μάθεις να παίζεις τραγούδια πιο γρήγορα απ' ότι αν μάθεις τύμπανα. Για την ακρίβεια, στα τύμπανα πολύ πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να "παίξει τραγούδια" απ' ότι με την κιθάρα.

Αλλά πλατειάζουμε και βγαίνουμε οφτόπικ χωρίς λόγο. Το θέμα, για την ΤΣ, είναι να μάθει αυτό πού της αρέσει καλύτερα. happy.gif

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες!

Πήγα τελικά σε έναν γνωστό μου,που ξέρει και τα δύο όργανα,μου έδειξε λίγο από το καθένα και κατέληξα στα ντραμς,και ας επιμένει ότι κοπέλες και ντράμς δεν πάνε μαζί (αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα!)

Και βασικά γιατί με λέτε ΤΣ? :P

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες!

Πήγα τελικά σε έναν γνωστό μου,που ξέρει και τα δύο όργανα,μου έδειξε λίγο από το καθένα και κατέληξα στα ντραμς,και ας επιμένει ότι κοπέλες και ντράμς δεν πάνε μαζί (αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα!)

Και βασικά γιατί με λέτε ΤΣ? :P

http://www.youtube.com/watch?v=aU0ZYBH-vfA

Δημοσ.
...και ας επιμένει ότι κοπέλες και ντράμς δεν πάνε μαζί...

http://www.youtube.com/watch?v=-GJUgtv8W_Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nZC-OnTs1Z8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WcNVOzc4vmE&feature=related

...και κατέληξα στα ντραμς...

Καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Δημοσ.

Καλά ρε αθεόφοβοι..

Βάλατε τόσες κοπέλες να παίζουν τράμς.. και δεν βάλατε αυτό;

Έ καλά δε βάλαμε αυτό, πάντως Cindy Blackman βάλαμε. Αγαπάμε Cindy...

(όμως τη Sheila πιό πολύ :P )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...