Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών...

g4ston3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα ξεκίνησαν πρίν από λίγες μέρες,όταν για άγνωστο λόγο πανω που έπαιζα το αγαπημένο μου FM 2011,ξαφνικά η οθόνη έκανε ένα "zap",το σύστημα κόλλησε,δείχνοντας κανονικά το παιχνίδι,λίγη επιφάνεια εργασίας(παίζω σε windowed mode),ενώ παρουσιάστικαν και ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΙΟΝΙΑ. Υπέθεσα πώς "έτυχε".Την επόμενη μέρα το ίδιο.Την παράλη το ίδιο.Πέρασα τους τελευταίους drivers [280.26] και δοκίμασα να ξαναξεκινήσω.Όλα καλά και ωραία,μετά από καμία ώρα,τσούπ πάλι τα ίδια.Πήγα το pc σε βενζινάδικο και ότι υπήρχε το πέρασα από κομπρεσέρ να ξεσκονιστεί.Ξανά μετά αρχίζω το manager και μέχρι το βράδυ όλα καλά.Την άλλη μέρα όμως ΠΑΛΙ τα ίδια.Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο αδερφός μου όταν παίζει counter(στο ίδιο pc).

Είναι πολύ πιθανό να φταίει και όλο το σύστημα(όντας παλιό γαρ),αλλά τόοοοοσο καιρό γιατί δεν έκανε τσούκες?

Τα specs του pc είναι:

Intel Pentium D @2.8 Ghz

2 Gb Ram

1TB WD HDD

MSI 6600 GT 128MB DDR-3(δανεική από φίλο "προσωρινά")

PSU:iMemory 600w

Υγ.:Για το pc έχει παρθεί η απόφαση να αναβαθμιστεί αλλάζοντας τα απαραίτητα(cpu,mobo,graphic card,ram)και λόγω περιορισμένου budget,καταλήξαμε στην επιλογή να μπεί πάνω πακέτο AMD Llano(http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Upgrade-packs/Turbo-X-Upgrade-Ultimate-Power.htm),με την προοπτική (στο μέλλον)να μπεί πάνω μια 4άρα ram ακόμα(ίσως και 2x4gb)και μιά κάρτα ATi για να παίξουμε με το "Crossfire",για καλύτερη απόδοση στα γραφικά.Το θεματάκι που έχω είναι άν είναι αρκετά τα watt του psu για να "σηκώσουν" το επιχείρημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απελπισμένος Manager-όβιος

Δημοσ.

Αφού η 6600GT είναι δανεική, με ποια αντιμετωπίζεις το πρόβλημα;

Το τροφοδοτικό σου είναι no name, αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και απ' την κάρτα γραφικών που θα βάλεις αργότερα.

Δημοσ.

Η παλιά κάρτα ξεψύχησε πρίν λίγο καιρό και βολεύτηκα έτσι.Η κάρτα(http://www.tomshardware.com/reviews/rig-run-oblivion,1279-4.html) είναι πάνω στο pc αυτή την στιγμή και με αυτή αντιμετωπίζω το πρόβλημα.Αυτό με το τροφοδοτικό που είπες δεν το έπιασα(Το τροφοδοτικό σου είναι no name, αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα.),αλλά και ο κολλητός μου το ίδιο έχει πάνω σε πολύ ανώτερο pc και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.Η αναβάθμιση που ανέφερα θα γίνει μόλις συγκεντρωθούν τα λεφτά,μέχρι τότε δυστυχώς το pc θα μείνει ως έχει.

Επίσης,θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ αναλυτικά specs για την κάρτα γραφικών για να δω τα απαιτούμενα watts που χρειάζεται η κάρτα(στο site της εκάστοτε εταιρίας ίσως?).

Δημοσ.

Στο link έχει την 1600ΧΤ και την 6600GT.

Εσύ για ποια θες να δεις πόσα καταναλώνει;

Τέλος πάντων, ~42W και ~48W maximum καταναλώνουν αντίστοιχα.

Δημοσ.

Nvidia GeForce 6600GT 128 MB - MSI NX6600GT<----Αυτή είναι πάνω τώρα.

Η ερώτηση ισχύει και για την νυν και για την μέλλουσα,γιατί τα ελληνικά e-shops δεν δίνουν αρκετές τεχνικές πληροφορίες.

Δημοσ.

Nvidia GeForce 6600GT 128 MB - MSI NX6600GT<----Αυτή είναι πάνω τώρα.

Η ερώτηση ισχύει και για την νυν και για την μέλλουσα,γιατί τα ελληνικά e-shops δεν δίνουν αρκετές τεχνικές πληροφορίες.

Και το κεντρικό θέμα είναι να βρούμε την λύση στο πρόβλημα(να μην κολλάει το pc[no offence]).:)

Δημοσ.

αν θες να κανεις ολικη αναβαθμιση, δωσε ενα μπατζετ, γιατι μπορει να συμφερει καποια αλλη λυση απο Llano.....!!!

εκτος κι αν θες να αλλαξεις μονο καρτα γραφικων, προς το παρον.

Δημοσ.

Ως προς την αναβάθμιση το πακέτο που ψάχνω είναι apu llano,mobo,ram και τα διαθέσιμα λεφτά παίζουν στα 300 με +- μέγιστο τα 50€.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...