Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα επιστροφής εξωτερικού σκληρού δίσκου

krixos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Σήμερα αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό τύπου NAS Server και συγκεκριμένα τον FreeAgent GoFlex Home STAM3000200 3TBαπό το Getitnow.Ο δίσκος δουλεύει μια χαρά αλλά υπάρχει το εξής προβληματάκι:είναι πολύ αργός στην μεταφορά δεδομένων.Η ταχύτητά του φτάνει maximum τα 6-7 ΜΒ το δευτερόλεπτο ενώ ακόμη και ένας παλιός WesternDigital με usb2 που έχω φτάνει τα 18-19.Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά προσπαθώ να μάθω αν γίνεται να τον επιστρέψω και να πάρω κάτι άλλο.Τον χρησιμόποίησα περίπου 1 ώρα αλλά δεν έχω πετάξει τίποτα από την συσκευασία.Τους πήρα τηλέφωνω και μου είπαν ότι εφόσον έχει ανοιχτεί δεν γίνεται.Αν και το έψαξα στο forum δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς ισχύει εφόσον έχει ανοιχτεί για αυτό αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει. :mellow:

Δημοσ.

Από ό,τι βλέπω ο δίσκος έχει μόνο Ethernet σύνδεση, σωστά; Τον συνδέεις κατευθείαν πάνω στον υπολογιστή σου ή μέσω κάποιου modem/router/switch; Εάν ισχύει το τελευταίο, τότε είναι Gigabit το modem/router/switch; Επίσης, ο υπολογιστής σου φαντάζομαι πως έχει Gigabit Ethernet, σωστά;

Δημοσ.

Τον συνέδεσα και στο router και στο laptop.Οι ταχύτητες είναι το ίδιο.Τώρα οσων αφορά αν είναι Gigabit το router βοήθησε με λίγο γιατί από router δεν ξέρω και πολλά :huh:

Δημοσ.

Πες ποιο μοντέλο laptop/router έχεις για να δούμε αν είναι Gigabit ή όχι. Εάν δεν είναι (και είναι 100mbit), τότε οι ταχύτητες που «πιάνεις» είναι σχεδόν μια χαρά/φυσιολογικές οπότε δεν μπορείς να ισχυριστείς ελλατωματικό προϊόν και να το γυρίσεις πίσω.

Δημοσ.

Το laptop που έχω είναι το hp pavilion g6 1004ev.Για το router θα γράψω αργότερα γιατί δεν θυμάμαι,θέλω να δω στο κουτί.Είναι της HOL ένα άσπρο με κάτι ανάγλυφα σχέδια σαν λουλούδια.Ξέχασα να γράψω ότι η σύνδεση που έχω είναι 24αρα,αν έχει σημασία.Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Από ό,τι βλέπω, το laptop σου δεν έχει Gigabit. Φαντάζομαι πως ούτε το modem σου έχει, αν κατάλαβα καλά ποιο είναι. Οπότε δυστυχώς την πάτησες - οι ταχύτητες είναι φυσιολογικές.

Νομίζω πως εφόσον ανοίξεις ένα προϊόν και εφόσον αυτό δουλεύει όπως πρέπει, δεν μπορείς να το πας πίσω για αλλαγή. Παρ' όλα αυτά, περίμενε να σου απαντήσει κάποιος με περισσότερη σιγουριά για το αν μπορείς να κάνεις κάτι να το αλλάξεις.

Δημοσ.

Τουλάχιστον αν ξέρει κάποιος ας πει τρόπους για να εκμεταλλευτώ καλύτερα τις δυνατότητες του δίσκου.

Δημοσ.

Δυστυχως απο την στιγμή που το λαπ σου δεν υποστηριζει gigabit ethernet δεν υπαρχει κατι να κανεις!!

Δημοσ.

Ούτε στο σταθερό μπορω να κάνω κατι?

Στο σταθερό μπορείς να βάλεις μια Gigabit Ethernet κάρτα και να είσαι άρχοντας!

android.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.Αν θέλετε για να τελειώνουμε με το θέμα προτείνετε και καμιά κάρτα και είμαστε κομπλέ. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...