Προς το περιεχόμενο

γιατι ψωνιζω απο το εξωτερικό ...

ZELDA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά με τις εταιρίες κινητής αφήστε το καλύτερα.

Αγγλία περισσότερα λεπτά προς όλους, πολύ φθηνότερο πάγιο, τριπλάσια επιδότηση.

Εδώ vodafone cosmote wind μας έχουν ρουφήξει το αίμα.

Άκου κει 10 ευρώ το μήνα για 350MB internet! Άντε μου και στο διάολο! και 60" ελάχιστος χρόνος κλήσης!

Physics, χίλια δίκια. Ας όψεται που είναι προϊόν το οποίο, αντίθετα από τον τίτλο του θέματος, δε μπορούμε να το ψωνίσουμε από το εξωτερικό δυστυχώς.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλά μπερδεύτηκε φαντάζομαι κ σύγκρινε ανόμοιες καταστάσεις. Το 4άρι/8gb από 14 Οκτωβρίου στην αμερική θα κοστίζει όντως $99 αλλά με συμβόλαιο. Το 700άρι εδώ αφορά σε αγορά συσκευής άνευ συμβολαίου, right? Οπότε, σκέτο στο αμέρικα, πόσο πάει?

δεν μπορεις να το αγορασεις χωρις συμβολαιο στο αμερικα. μονο μεταχειρισμένο το βρισκεις σκετη συσκευη. 2 χρονια συμβόλαιο για τις παραπανω τιμες.

Δημοσ.

έχω κάνει αγορές απο αμερική , απο amazon uk , game uk

γιατι απλά βρίσκω ότι θέλω που μπορεί να μην υπάρχει εδώ ,ο ένας λόγος και δεύτερος γιατί αυτά που ήθελα ήταν φθηνότερα

Δημοσ.

αστα να πανε. ασε που το 3GS το μοιραζουνε τζαμπα στην αμερικη. Σωστα τα λες αλλα πεταξες επική κοτσανα

Την επική κοτσάνα που ακριβώς την είδες;

Διάβασε την τελευταία γραμμή από το παρακάτω άρθρο του In.gr

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231131793

Μετά πάνε και στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple και δες τις τιμές. 99$.

Τις τιμές δεν τις έβγαλα από το μυαλό μου.

Πάνε μετά στο Vodafone.gr και δες πόσο δίνουν εδώ την ίδια συσκευή.

Να σου πω εγώ: 672 ευρώ το 16gb και 792 ευρώ το 32gb.

Να πούμε ότι απαιτείται και συμβόλαιο για να πάρει ο Αμερικανός το Iphone?

ΚΛΑΙΜΕ. Πόσο πιστεύεις ότι δίνει τον μήνα πάγιο ή πόσο θα 'πρεπε να δίνει για να καλυφθεί

η διαφορά της ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣ τιμής;

Vodafone.gr : Με συμβόλαιο Unlimited 100 που σημαίνει unlimited προς Vodafone και σταθερά, 580 λεπτά προς άλλα νούμερα,

unlimited sms σε vodafone, 360 free sms σε άλλα νούμερα και 1.5 gb δεδομένων ίντερνετ, με πάγιο 100 ευρώ που μεταφράζεται σε κανά 140

μετά από φόρους και παπαριές, πακέτο δηλαδή που αμφιβάλλω πόσοι Έλληνες μπορούν να το πάρουν, σου κάνει τελικά έκπτωση για την συσκευή 130 ευρώ.

Πες μου ότι πιστεύεις πως πολλοί Αμερικανοί πληρώνουν για πάγιο 180$ το μήνα.

Αλλά ας σου πω πάλι εγώ: Πακέτο ΑΤ&Τ, η εταιρία δηλαδή που σου δίνει το Iphone.

39$ το μήνα πάγιο με 450 λεπτά δωρεάν οποιαδήποτε στιγμή και 5000 λεπτά δωρεάν τις νυχτερινές ώρες και τα Σ/Κ

και άλλα 15 δολλάρια, σύνολο 54 για το ίντερνετ.

Επαναλαμβάνω, 54$ πάγιο, δηλαδή 40 ευρουλάκια. Αυτό είναι το συμβόλαιο και με αυτό παίρνεις Iphone 4 με 99$.

Τιμές που πήρα ακριβώς πριν 5 λεπτά από τις επίσημες ιστοσελίδες Vodafone και Apple.

Η επική κοτσάνα ποια είναι ακριβώς;

Δημοσ.

40Χ12+99=579.δεν ειναι και λιγα.

Physics, χίλια δίκια. Ας όψεται που είναι προϊόν το οποίο, αντίθετα από τον τίτλο του θέματος, δε μπορούμε να το ψωνίσουμε από το εξωτερικό δυστυχώς.

τι κριμα που δε πουλαει το ebay λυβυης βενζινη... :devil:

Δημοσ.
Η επική κοτσάνα ποια είναι ακριβώς;

Έλα, αυτή είναι:

Δηλαδή κυριολεκτικά, εδώ παίρνεις 1 και εκεί με τα ίδια λεφτά αγοράζεις 10!

Δεν τρέχει τίποτα. Κάνουν λάθη οι άνθρωποι. Τα παραδεχόμαστε και πάμε παρακάτω.

Δημοσ.
Requires new two-year AT&T wireless service contract, sold separately to qualified customers; credit check required; must be 18 or older. Existing AT&T customers who want to upgrade from another phone or replace an iPhone 3G or iPhone 3GS should check with AT&T or use www.apple.com/iphone/buy. For those who are not eligible for an early upgrade or who wish to buy iPhone 3GS as a gift, the price is $449.

336 ευρω.

Δημοσ.

Να κοιτάτε κριτικές και αξιολογήσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα του skroutz,αν μπαίνετε σ'όποιο να'ναι δε σας φταίει κανείς...

Δημοσ.

*Το ότι ένα φυσικό κατάστημα είναι ακριβότερο από ένα ηλεκτρονικό φαντάζομαι ότι το καταλαβαίνεται όλοι γιατί. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το καθαρό κέρδος του φυσικού καταστήματος είναι μικρότερο από του ηλεκτρονικού.

*Πέρα από αυτό ένα φυσικό κατάστημα θα πρέπει να έχει απόθεμα. Αυτό σημαίνει κεφάλαιο δεσμευμένο, φύρα, στοκ προϊόντα κλπ

*Ένα φυσικό κατάστημα αγοράζει από την Ελληνική αντιπροσωπία. Η philips της Γερμανίας δε πουλάει ίδια τιμή με τη philips της Ελλάδας (παράδειγμα είναι, δε γνωρίζω για τη philips συγκεκριμένα). Όπως επίσης δε πουλάει την ίδια τιμή σε όλους.

*Ένα φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα εισάγει από τη Κίνα 5 περούκες ενώ ένα Γερμανικό 25. Είναι λογικό να μην αγοράσει στην ίδια τιμή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο Κινέζος δε θα του δώσει καν τα 5 κομμάτια γιατί έχει ένα όριο μικρότερης παραγγελίας. Έτσι αναγκάζεται ο Έλληνας να αγοράσει από το Γερμανό τις 5 περούκες με ότι αυτό συνεπάγεται.

*Η κατανάλωση στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη και είναι λογικό πολλά προϊόντα να είναι ακριβότερα. Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Όταν το γερμανικό μαγαζί πρέπει να πουλήσει Χ λαμπτήρες για να βγάλει τα έξοδα του το Ελληνικό που πουλάει Υ (Χ>Υ) είναι λογικό να πουλήσει ακριβότερα για να βγάλει τα έξοδα του.

*Ο έμπορος στην Ελλάδα πληρώνει τελωνεία και ένα κάρο κερατιάτικα κλπ όπως αναφέρεται και στο θρετ με το πουλόβερ. Πράγματα τα οποία δε πληρώνει κάποιος που παίρνει ένα απλό δέμα με ταχυδρομείο.

*Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές γνωστές επιχειρήσεις που χρωστάνε σε όποιον έχει ΑΦΜ οι οποίες εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία που τους προστατεύει και πουλάνε στην ουσία κάτω του πραγματικού κόστους που έχουν. Στα τρυφερά τους εν ολίγοις αν μπαίνουν μέσα η όχι αναγκάζοντας πολλές υγιείς επιχειρήσεις να κλείσουν.

*Ο Έλληνας είναι πολύ δύσκολο να πουλήσει έξω γιατί ο έξω σου στέλνει με τη TNT Γερμανίας π.χ. σου στέλνει δέμα 20kgr με 50ευρώ και αν ένα κατάστημα ελληνικό στείλει Γερμανία θα του χρεώσουν 100ευρώ. Λογικό γιατί η ΤΝΤ Ελλάδας διακινεί τρίχες μπροστά στην ΤΝΤ Γερμανίας.

*Τέλος στην Ελλάδα δεν παράγει και πολλά πράγματα. Είναι λογικό ένα προϊόν που κατασκευάζεται στην Αμερική (πέρα από το ότι η διαφορά στη κατανάλωση είναι τεράστια) να πωλείται φθηνότερα εκεί από ότι στην Ελλάδα.

Δημοσ.

40Χ12+99=579.δεν ειναι και λιγα.

Για κάντο όλο αυτό επί δύο, αφού τα συμβόλαια στην Αμερική είναι διετή.

Τώρα αυτό που λέτε οι δύο σας είναι επική κοτσάνα. Συμβόλαιο είναι... Πέρνετε τα λεφτά που αξίζει μία υπηρεσία (του να τηλεφωνάς, να στέλεις sms κτλ) και την προσθέτετε στην τιμή του κινητου;;;

Εγω πρίν τρία χρόνια που πήρα συσκευή με συμβόλαιο που πληρώνεις 40+ € το μήνα, μου έκαναν έκπτωση 70€. Άρα με την λογική σας το κινητό μου το πήρα (45*12)+(Τιμή αγοράς)= 540+ (τιμή αγοράς)

Αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει γύρω στα 300€. ΆΡΑ εγω έχω τώρα ένα κινητό που το είχα πάρει 840 ... ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ΛΟΓΙΚΗ σας είναι απίστευτα ΛΟΓΙΚΗ.

Δημοσ.

ψωνίζω απο εξωτερικό οτιδήποτε δεν χρειάζεται πάνω από ένα άτομο για να κουβαληθεί εδώ και 10 χρόνια. Στην Ελλάδα κάτι γινότανε με κάνα skroutz είχα παράπονα άλλα που και που αλλά έπαιρνα και το κατιτις από ελληνικό κατάστημα.

Οπως αναφέρεται πιο πάνω φυσικά δεν φτένε μόνο οι μαγαζάτορες για αυτό αλλά και το κράτος που διαλυει και περιορίζει τα πάντα. θέλεις δεν θέλεις είναι ελεύθερη αγορά όλοι χάνουμε και τα λεφτουδάκια μας πάνε έξω

Κύπρο που είμαι τώρα είναι τρις χειρότερα, εδώ η τιμή που θα σου πει ο άλλος αν είναι "μαγαζί" το κλασσικό συνοικιακό και όχι το τεράστιο franchise είναι random. Ρίχνει εξάπλευρο ζάρι και σου λέει ότι του καπνίσει στα @@ του σίγουρα αρκετά χειρότερα από ελλάδα (αν και με τον μισθό εδώ ψιλο στα @@ σου η διαφορα 5-15%)

Δημοσ.

Ο κόσμος αλλάζει μαζί και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το εμπόριο.

Προς το παρόν υπάρχουν φυσικά καταστήματα τα οποία κλείνουν σιγά σιγά και e-shops κλπ

Ο καταστηματάρχης δε μπορεί να ανταγωνιστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς τη προστασία της αντιπροσωπίας.

Ο αγοραστής είναι φυσικό να θέλει να αγοράσει από εκεί που βρίσκει φθηνότερα.

Το πράγμα μπλέκεται από γεγονός ότι όλα είναι αλυσίδα. Ο πωλητής εξαρτάτε οικονομικά από τον αγοραστή και ο αγοραστής εξαρτάτε οικονομικά από τον πωλητή.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι άρχισαν τα εργαστάσια να πουλάνε απευθείας στον καταναλωτή π.χ. dell (το μέλλον μετά τα ebay, amazon και e-shops γενικά) και το γεγονός ότι «Στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας
τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και
 οι ζημιές κοινωνικοποιούνται.»
(Εδουάρδο Γαλεάνο-Συγγραφέας) φανταστείτε τι έχει να γίνει στο μέλλον.

Δημοσ.

Τώρα αυτό που λέτε οι δύο σας είναι επική κοτσάνα. Συμβόλαιο είναι... Πέρνετε τα λεφτά που αξίζει μία υπηρεσία (του να τηλεφωνάς, να στέλεις sms κτλ) και την προσθέτετε στην τιμή του κινητου;;;

Εγω πρίν τρία χρόνια που πήρα συσκευή με συμβόλαιο που πληρώνεις 40+ € το μήνα, μου έκαναν έκπτωση 70€. Άρα με την λογική σας το κινητό μου το πήρα (45*12)+(Τιμή αγοράς)= 540+ (τιμή αγοράς)

Αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει γύρω στα 300€. ΆΡΑ εγω έχω τώρα ένα κινητό που το είχα πάρει 840 ... ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ΛΟΓΙΚΗ σας είναι απίστευτα ΛΟΓΙΚΗ.

Προφανώς μόνο εγώ το βλέπω έτσι και είμαι ο περίεργος.

Προσθέτουμε την τιμή του συμβολαίου στην τιμή του κινητού και βγάζουμε έτσι την τιμή του κινητού...

Περίεργα πράγματα. Δηλαδή ο απεριόριστος χρόνος ομιλίας ουσιαστικά (αφού μιλάμε για 5000+ free λεπτά ή τα sms ή το ίντερνετ)

δεν θεωρείται υπηρεσία που θα 'πρεπε να πληρώνεται, θεωρείται κάτι εξτρά που μας το κάνουν δώρο με την συσκευή.

Μ' αυτήν την λογική όσο περισσότερο μιλάω στο κινητό και άρα μεγαλύτερο λογαριασμό πληρώνω κάθε μήνα, αυτομάτως

αυξάνει και την αξία του κινητού μου.

Λες και θα έπαιρνα το Iphone και δεν θα 'κανα παράλληλα και συμβόλαιο με κάποια εταιρία ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ,

θα το είχα για διακοσμητικό στο σπίτι το τηλέφωνο...

Δημοσ.

το να μη χρειαζεται καποιος τα 600000000000 λεπτα ομιλιας καθε μηνα και να μη θελει 100 ευρω το μηνα παγιο το χεις σκεφτει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...