ZELDA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν αλήθεια σας λέω μα το θεό, μου πέρασε από το μυαλό και είπα ας βγω να ψωνίσω έναν υγραντήρα και έναν ιονιστή απο την τοπική μου αγορά να αφήσω κάνα φράγκο τέτοιους δύσκολους καιρούς , αφού πρώτα λοιπόν είχα κάνει την καθιερωμένη έρευνα αγοράς μου πχ μπαίνω στο κοτσόβολο και βλέπω ιονιστης τιμή ιντερνετ 65 , τιμή καταστήματος 95 λεω εντάξει κοτσόβολος είναι αυτός, αφήνω το pc και παω στο μαγαζί του κοτσοβολου - καλημέρα γεια σας , θα ήθελα εναν υγραντήρα - μάλιστα απο εδώ κοιτάω λέω που ? - ορίστε μα αυτος είναι αφυγραντήρας ? - μα τόσο υγρασία έχει εδώ τι θα τον κάνεις αφυγραντηρα πρεπει να πάρεις λειτουργώ θέρμανση με κλιματισμό και ξεραίνετε ο αέρας και.... - να γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και μπλα μπλα καλά.. ευχαριστώ καλο μεσημέρι.. δευτερη στάση κατάστημα φίλου ρωτάω εκεί , με τα πολλά μου κανει μια τιμή 15 ευρω περισσότερο για τον υγραντήρα το μοντελο που ηθελα τον τσιμπάω ρωταω και για ιονιστή αλλά τέλος πάντων δεν τα βρήκαμε (ήθελα αλλο μοντέλο)αλλά με εξυπηρέτησε αρκετά οφειλώνα πω , λέω δεν πειράζει θα πάω από ιντερνετ να βρω τον ιονιστή που θέλω και τον παραγγέλνω απο τηλέφωνο , παίρνω το πρώτο κατάστημα που βρήκα στο σκρουτζ, το σηκωνει μια κοπελα με γλυκια φωνουλα - καλημερα θελω να κανω την παρραγελια του τάδε ιονιστή τηλεφωνικά δεν γίνεται πρεπει να κανετε εγγραφή στην σελίδα και να ακολουθησετε την διαδικασία ... - ρε κοπελιά δεν έχω ιντερνετ - -λυπάμαι κυριε ! - OMG! Άλλο και τουτο - έρχομαι σπίτι παταω το μοντελο του ιονιστή στο σκρουτζ και ανακαλύπτω οτι ενώ γράφουν σε απόθεμα , δεν είναι σε κανένα κατάστημα και το καλύτερο είναι οτι έχουν όλα τα site τον ίδιο κωδικό προιοντος (της αποθήκης μάλλον ) ο ένας μου έλεγε 2 μερες ο άλλος 3 και ο άλλος 8 του συγκεκριμένου ιονιστή με τα πολλα φρίκαρα και δε πήρα ούτε ιονιστή και ουτε πρόκειτε να πάρω απο Ελλάδα έτσι οπως το κόβω. ηθικό δίδαγμα δεν ξαναψωνιζω απο site τύπου σκρουτζ.. δεν ξαναψωνιζω απο μαγαζιά τύπου κοτσόβολος με την καμία όσες φορές το εκανα χρυσοπλήρωσα αυτο που πηρα + τους τοκογλυφικούς τόκους που κοπανάνε.. έμαθα να λεω όχι και να φεύγω , καιρός να μάθουν να κάνουν και αυτοί οι "έμποροι " έρευνα αγοράς προσθέστε και αλλα ηθικά διδάγματα και ιστορίες ειμαι περίεργος να ακουσω Ελληνοφρένια
giorgos147 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 ηθικό δίδαγμα δεν ξαναψωνιζω απο site τύπου σκρουτζ.. Από όλα αυτά, το μόνο που έχω να πω ότι το Skroutz δεν είναι κατάστημα.
sam sam Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 1.δεν ειναι καταστημα το σκρουτζ 2. αν εσυ δεν ξερεις να αγοραζεις δεν φταιει η ελλαδα, παντου υπαρχουν σωστη και οχι επιχειρηματίες... 3, απο οτι καταλαβα δεν εχεις αγορασει ουτε και απο εξωτερικο ακομα (ιονιστη) αρα δεν ψωνιζεις ουτε απο εξωτερικο...
ZELDA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 ακου σαμ , καταρχην μην είσαι τοσο επιθετικος και δευτερον ποτέ δεν είπα οτι δεν υπάρχουν καλοι μαγαζάτορες ίσα ισα το επαινώ αν το πρόσεξες, πες μου απο πού συμπερανες ρε φίλε εσύ οτι δεν ξέρω να αγοράζω απο τα γραφόμενα μου ? υ.π το ξερω οτι δεν ειναι καταστημα το σκρουτζ χαιρω πολυ ρε μάγκες ... που ακριβως είδες οτι το σκρουτζ το εγραψα για καταστημα ? παίρνω το πρώτο κατάστημα που βρήκα στο σκρουτζ η διατύπωση αν δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι "δεν ξαναψωνιζω απο τα αγνωστα site Pου βγαζει κατα 80 % το σκρουτζ διοτι δεν εχουν τίποτα απο στοκ . , συγνωμη αν σε μπερδεψα 3, απο οτι καταλαβα δεν εχεις αγορασει ουτε και απο εξωτερικο ακομα (ιονιστη) αρα δεν ψωνιζεις ουτε απο εξωτερικο... απο εξωτερικό ψωνιζω αρκετά συχνα και θα συνεχίσω απο ότι φαινετε.. γιατι ο Ελληνάρας δεν βαζει μυαλο , μονο αν το βαλει το λουκετο στο μαγαζι του ισως μπορεσει να καταλαβει τι εκανε λαθος διοτι δεν ψαχνει εναλλακτικες. ξερεις δεν ειμαστε ολοι απο Αθηνα 8εσσαλονικη να εχουμε την πολυτελεια να παμε σε μεγαλα καταστηματα , εκτος αν θεωρεις μεγαλο καταστημα το κοτσοβολο .
giorgos147 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 υ.π το ξερω οτι δεν ειναι καταστημα το σκρουτζ χαιρω πολυ ρε μάγκες ... που ακριβως είδες οτι το σκρουτζ το εγραψα για καταστημα ? Όταν γράφεις ηθικό δίδαγμα δεν ξαναψωνιζω απο site τύπου σκρουτζ.. είναι σαν να μιλάς για κατάστημα. Τέλος πάντων. /Τέλος OffTopic
ZELDA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 δε μου φταιει το σκρουτζ ρε παιδια ΕΛΕΟΣ τα στοκατζιδικα μου την εδωσαν, ουτε το κοπο να αλλαξουν το κωδικο της κεντρικης αποθηκης εκαναν ημαρτων..
scullyist Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 γιατι ψωνιζω απο το εξωτερικό ... Υποσυνείδητα πιστεύω ότι λειτουργεί η άκρατη επιθυμία να μεγαλώσω τη συλλογή μου από γραμματόσημα. Ενσυνείδητα, όποιος έχει το προιόν πιο φθηνά κερδίζει, so.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 δε μου φταιει το σκρουτζ ρε παιδια ΕΛΕΟΣ τα στοκατζιδικα μου την εδωσαν, ουτε το κοπο να αλλαξουν το κωδικο της κεντρικης αποθηκης εκαναν ημαρτων.. Αν αλλα γραφεις κι αλλα εννοεις το ΕΛΕΟΣ με caps δεν πηγαινει σε εμας που δεν φανταστηκαμε την μεταφραση του "δεν ξαναψωνιζω απο σαιτ τυπου σκρουτζ". Anyway απο κακους επαγγελματιες ειδικα στην Ελλαδα θα δεις οσους θες. Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ολοι ετσι.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Γενικά υπάρχει πολύ μπάχαλο σε ελληνικά σιτε-μαγαζιά. Τον τελευταίο καιρό έκανα πολλές αγορές και ακόμα μεγαλύτερη έρευνα αγοράς μέσω ιντερνετ. Τα περισσότερα "μαγαζιά"(μπουρδέλα θα έλεγα εγώ) δεν έχουν ενημερωμένες τιμές αλλά πιο χαμηλές και καλά περσινού καταλόγου όπως λένε αλλά δεν έχουν προλάβει να τις αλλάξουν(παπαριές-ψέμα κανονικό). Τα προιόντα πολλές φορές δεν υπάρχουν σε διαθεσιμότητα, και οι τρόμπες δεν το γράφουν. Άλλη μια συνηθισμένη παγαποντιά γράφουν τις τιμές χωρίς ΦΠΑ, και μερικοί δεν το λένε πουθενά ότι δεν περιλαμβάνεται, παρά το βλέπεις μόνο όταν έχεις συμπληρώσει το καλάθι στο τέλος, και σου έρχεται ταμπλάς. Και μέσα σε όλα αυτά είναι και η προχειρότητα και ο αντιεπαγγελματισμός που σημαίνει ελλειπή ενημέρωση για την εξέλιξη της παραγγελίας, καθυστέρηση στην αποστολή και ελλειπή ενημέρωση στα σιτε. Επίσης είναι και το θέμα των τιμών που μερικές φορές έχουν τεράστιο κέρδος. Επικοινονώντας με αντιπροσωπείες μερικών προιόντων διαπιστώνω ότι το κέρδος των καταστημάτων μπορεί να φτάσει πάνω απο 70%(σπάνια περίπτωση). Το παράλογω κέρδος διαπιστώνεται επίσης από μια απλή έρευνα αγοράς, κατά την οποία σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να διαπιστώσει κανείς τρομακτικές διαφορές ανάμεσα στις τιμές των σιτε. Μετά από τέτοιες εμπειρίες δίνω απόλυτο δίκιο σε όποιον ψωνίζει από εξωτερικό, και δεν νοιάζομαι καθόλου για την "στήριξη των εγχώριων προιόντων", γιατί όταν σε γαμάνε δεν μπορείς να τους στηρίζεις
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Το οτι τα μαγαζια δεν εχουν στοκ καταλαβαινετε που οφειλεται ετσι? Για τις "ατασθαλειες" στα σαιτ τους ναι ευθυνονται αν αυτες ειναι κατα συροην. Η το εχεις το μαμημενο το σαιτ για να εξυπηρετεις και να σε εξυπηρετει, η κλειστο.
Arcanaloth Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Τι να λέμε τώρα, εδώ ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει χαρτάκια και φιλτράκια για τα τσιγάρα του από τα περίπτερα και τα παίρνει από το ίντερνετ πλέον. Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ ίντερνετ (ebay,amazon) και ελληνικών καταστημάτων είναι τραγικές, πλέον δεν λυπάμαι κανέναν. Ήθελα να αγοράσω ένα μίνι πολυεργαλείο, συγκεκριμένα αυτό: http://www.ebay.com/itm/BLACK-SQUIRT-PS4-LEATHERMAN-PLIERS-SCISS-TOOL-831195-/230634174749?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b2de391d Τιμή όπως βλέπετε, 27$ δηλαδή 20 ευρώ. Πάω σε τοπικό μεγαλοκατάστημα Θεσσαλονίκης που ειδικεύεται σε τέτοια αντικείμενα. Τιμή: 80 ευρώ. Παθαίνω πλάκα. Ακριβώς 4πλάσια τιμή. Δεν με ενδιαφέρει τι ενοίκια πληρώνει και τι μισθούς, αυτή η διαφορά δεν δικαιολογείται με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Το παρήγγειλα φυσικά από ίντερνετ και σε μια βδομάδα ήταν σπίτι μου. Τσεκάρω από περιέργεια και ένα φακό led που πήρα με 14$ (10 ευρώ)και δωρεάν μεταφορικά (http://www.ebay.com/itm/Fenix-E01-Nichia-White-GS-LED-10-Lumens-AAA-Battery-Waterproof-EDC-Flashlight-/190582455184?pt=US_Flashlights&hash=item2c5f997b90). Τιμή καταστήματος: 32 ευρουλάκια. Λυπάμαι, δεν θα πάρω. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι κόσμο απευθύνονται πλέον ή αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αλλάξαν τα πράγματα. Αυτή την στιγμή το Iphone 4 το παίρνει ο Αμερικανός (με τον ανάλογο μισθό που έχει φυσικά, όχι με το 700άρι που παίρνει ο Έλληνας) με 99$ (74 ευρώ)και εδώ το πουλάνε 700 ευρώ. Δηλαδή κυριολεκτικά, εδώ παίρνεις 1 και εκεί με τα ίδια λεφτά αγοράζεις 10! Και άντε αυτό είναι εξτρίμ παράδειγμα, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για το συγκεκριμένο είδος, γενικά όμως στα πάντα τέτοιες διαφορές βλέπεις. Μέχρι και μαστίχες από το ίντερνετ πλέον, ας κλείσουν τα πάντα αν δεν αλλάξουν τακτικές.
Dimitris362 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Τι να λέμε τώρα, εδώ ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει χαρτάκια και φιλτράκια για τα τσιγάρα του από τα περίπτερα και τα παίρνει από το ίντερνετ πλέον. Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ ίντερνετ (ebay,amazon) και ελληνικών καταστημάτων είναι τραγικές, πλέον δεν λυπάμαι κανέναν. Ήθελα να αγοράσω ένα μίνι πολυεργαλείο, συγκεκριμένα αυτό: http://www.ebay.com/itm/BLACK-SQUIRT-PS4-LEATHERMAN-PLIERS-SCISS-TOOL-831195-/230634174749?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b2de391d Τιμή όπως βλέπετε, 27$ δηλαδή 20 ευρώ. Πάω σε τοπικό μεγαλοκατάστημα Θεσσαλονίκης που ειδικεύεται σε τέτοια αντικείμενα. Τιμή: 80 ευρώ. Παθαίνω πλάκα. Ακριβώς 4πλάσια τιμή. Δεν με ενδιαφέρει τι ενοίκια πληρώνει και τι μισθούς, αυτή η διαφορά δεν δικαιολογείται με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Το παρήγγειλα φυσικά από ίντερνετ και σε μια βδομάδα ήταν σπίτι μου. Τσεκάρω από περιέργεια και ένα φακό led που πήρα με 14$ (10 ευρώ)και δωρεάν μεταφορικά (http://www.ebay.com/itm/Fenix-E01-Nichia-White-GS-LED-10-Lumens-AAA-Battery-Waterproof-EDC-Flashlight-/190582455184?pt=US_Flashlights&hash=item2c5f997b90). Τιμή καταστήματος: 32 ευρουλάκια. Λυπάμαι, δεν θα πάρω. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι κόσμο απευθύνονται πλέον ή αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αλλάξαν τα πράγματα. Αυτή την στιγμή το Iphone 4 το παίρνει ο Αμερικανός (με τον ανάλογο μισθό που έχει φυσικά, όχι με το 700άρι που παίρνει ο Έλληνας) με 99$ (74 ευρώ)και εδώ το πουλάνε 700 ευρώ. Δηλαδή κυριολεκτικά, εδώ παίρνεις 1 και εκεί με τα ίδια λεφτά αγοράζεις 10! Και άντε αυτό είναι εξτρίμ παράδειγμα, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για το συγκεκριμένο είδος, γενικά όμως στα πάντα τέτοιες διαφορές βλέπεις. Μέχρι και μαστίχες από το ίντερνετ πλέον, ας κλείσουν τα πάντα αν δεν αλλάξουν τακτικές. αστα να πανε. ασε που το 3GS το μοιραζουνε τζαμπα στην αμερικη. Σωστα τα λες αλλα πεταξες επική κοτσανα
scullyist Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Απλά μπερδεύτηκε φαντάζομαι κ σύγκρινε ανόμοιες καταστάσεις. Το 4άρι/8gb από 14 Οκτωβρίου στην αμερική θα κοστίζει όντως $99 αλλά με συμβόλαιο. Το 700άρι εδώ αφορά σε αγορά συσκευής άνευ συμβολαίου, right? Οπότε, σκέτο στο αμέρικα, πόσο πάει?
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Καλά με τις εταιρίες κινητής αφήστε το καλύτερα. Αγγλία περισσότερα λεπτά προς όλους, πολύ φθηνότερο πάγιο, τριπλάσια επιδότηση. Εδώ vodafone cosmote wind μας έχουν ρουφήξει το αίμα. Άκου κει 10 ευρώ το μήνα για 350MB internet! Άντε μου και στο διάολο! και 60" ελάχιστος χρόνος κλήσης! T-mobile με 50 δολάρια το μήνα unlimited talk, sms, web. Έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.