Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση συστήματος - Με καλύπτουν 120W;

macabre_sunsets

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να φτιάξω ένα σύστημα αποτελούμενο από:

Μητρική: ASUS 1155 P8H67-I DELUXE

Επεξεργαστής: Intel Core i3 2100

Μνήμη: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα - μάλλον 2x 2GB SODIMM

Σκληρός δίσκος: Για αρχή ένας 2.5" μηχανικός

Τροφοδοτικό έχω ένα picoPSU 150W που τροφοδοτείται από ένα «τούβλο» 120W (άρα υποθέτω πως 120W είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να καταναλώσει το σύστημα). Δεδομένου του «αδύναμου» τροφοδοτικού, θα μπορεί να τροφοδοτηθεί καταλλήλως και επαρκώς το παραπάνω σύστημα; Εάν όχι, υπάρχει κάποια αντιπρόταση στην παραπάνω σύνθεση;

Σκοπός του συστήματος είναι η αναπαραγωγή ταινιών (1080p) καθώς επίσης και το παίξιμο των διαφόρων flash παιχνιδιών του facebοοk (στα οποία ο AMD E350 δεν φαίνεται να είναι αρκετός).

Δημοσ.

Με τίποτα είναι πολύ μικρο και θα έχεις πρόβλημα, όχι μονό όταν ο υπολογιστής είναι σε Load, αλλά μπορεί να μην ανοίγει καθόλου.

Τι θα έλεγες γι' αυτό:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17866&cat=17

Καλό, επώνυμο και οικονομικό.

Δημοσ.

Ο σκοπός μου είναι να χρησιμοποιήσω το picoPSU που έχω, όχι να πάρω άλλο τροφοδοτικό. Απλά ψάχνω (Mini ITX) μητρική/επεξεργαστή που να μπορεί να τα σηκώσει το picoPSU (εκτός από Intel Atom/AMD E-350).

Δημοσ.

Με τίποτα είναι πολύ μικρο και θα έχεις πρόβλημα, όχι μονό όταν ο υπολογιστής είναι σε Load, αλλά μπορεί να μην ανοίγει καθόλου.

Μ' αρέσει που είσαι τόσο σίγουρος.

Εμένα τα νούμερα αυτά μου λένε ότι το pico δε θα έχει πρόβλημα, αλλά ίσως να θέλεις να σιγουρευτείς ότι το τούβλο όντως μπορεί να δώσει αυτά που γράφει επάνω.

Δημοσ.

Και εγώ κάτι τέτοια νούμερα είδα σε διάφορες σελίδες και μου δημιουργήθηκε η απορία αν όντως είναι έτσι.

Πώς μπορώ να σιγουρευτώ για το «τούβλο»; Υπάρχει κάποιος τρόπος ή trial and error;

Δημοσ.

Εγώ σε video πολύ καλά βλέπω να τα πηγαίνει πάντως .

Μπορεί η χρήση του να είναι στο 80% άλλα δεν το λες οτι ζορίζεται μέχρι και call of duty παίζει ;)

Δημοσ.

Εμένα τα νούμερα αυτά μου λένε ότι το pico δε θα έχει πρόβλημα, αλλά ίσως να θέλεις να σιγουρευτείς ότι το τούβλο όντως μπορεί να δώσει αυτά που γράφει επάνω.

Δεν καταναλώνει μονό ο ανεπεξέργαστης ρεύμα. Είναι καλύτερα να το υπερκαλύψει όχι να αφήσει διαφορά 10W !!!

Δημοσ.

Σε βίντεο/ταινίες είναι μια χαρά ο Zacate. Στα flash μας τα χαλάει.

Δεν νομίζω πως με 120W μπορώ να υπερκαλύψω την αναγκαία κατανάλωση. Μου αρκεί το να την καλύπτω, έστω και με 10W διαφορά, σε Full Load καταστάσεις. Βέβαια αυτό το λέω τώρα, υποθέτοντας πως δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ Full Load ο υπολογιστής.

Με undervolting/underclocking, εάν γίνεται, έχω περισσότερες ελπίδες;

Δημοσ.

Δεν καταναλώνει μονό ο ανεπεξέργαστης ρεύμα. Είναι καλύτερα να το υπερκαλύψει όχι να αφήσει διαφορά 10W !!!

Σ' ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Να σε πληροφορήσω και γω με τη σειρά μου ότι:

• 110W δεν μπορεί σίγουρα να φάει μόνος του ο 2100 του οποίου το TDP είναι 65W
  • στο link που έδωσα παραπάνω τα γραφήματα έχουν υπότιτλο "System Power in Watts"
  • η μικρή διαφορά των 10W μπορεί να διορθωθεί απλά βρίσκοντας καλύτερο τούβλο, μιας και το pico φτάνει τα 150W το οποίο δίνει 36% περιθώριο πάνω από το load power των 110W
  • καλό θα ήταν να κάνουμε και κανένα Google πρωτού εκφράσουμε απόψεις με βεβαιότητα

Δημοσ.

Βλέπω πως ο i3 2100T ίσως να είναι προτιμότερος από τον i3 2100 μιας και έχει 35W αντί για 65W TDP. Ελπίζω και η κατανάλωσή του να είναι αντίστοιχα μικρότερη, δίνοντας μεγαλύτερο περιθώριο από τα 10W.

Δημοσ.

Βλέπω πως ο i3 2100T ίσως να είναι προτιμότερος από τον i3 2100 μιας και έχει 35W αντί για 65W TDP. Ελπίζω και η κατανάλωσή του να είναι αντίστοιχα μικρότερη, δίνοντας μεγαλύτερο περιθώριο από τα 10W.

Σίγουρα, αν δε σε χαλάνε 15 ευρώ παραπάνω και οι κατώτερες επιδόσεις είναι πολύ καλή επιλογή. Αν δεν έχεις ήδη αγορασμένη τη CPU παίρνεις αυτόν.

Δημοσ.

Μόνο το picoPSU έχω αγορασμένο, για αυτό έχω βάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης.

Είτε για τον 2100Τ είτε για «μεγαλύτερο τούβλο», δυστυχώς κάπου θα πρέπει να δώσω λεφτά από ό,τι φαίνεται.

Σχετικά με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στον επεξεργαστή, α) θα έχει πρόβλημα με την μητρική που έχω βάλει στο μάτι και β) ταινίες θα παίζει άνετα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...