Προς το περιεχόμενο

Core 2 Duo 6600 2.76

Inler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα εχω το εξης θεμα..Ο επεξεργαστης εδω και 4.5 χρονια λειτουργει με μια stock ψυχτρα και παστα που ειχα βαλει...Σε θερμοκρασια εφτανε και το καλοκαιρι μεχρι 64...Απο χθες και με αφορμη την αντικατασταση της μητρικης(μου χαλασε και βρηκα την ιδια) ανεβαινει η θερμοκρασια μεχρι τους 73..Το θεμα ειναι οτι καθαρισα την παστα απο την ψυχτρα νομιζωντας οτι εχω και θα βαλω αλλη(τελικα ειχε ξεραθει) και αφησα μονο οτι εχει απομεινει πανω στον επεξεργαστη..Τι μπορει να φταιει μηπως δεν εχει κουμπωσει καλα η ψυχτρα; Επαιξα ενα 2K και εκει που εφτανε το καλοκαιρι μεχρι 63 χθες βραδυ εφτασε 73(παντα με στροφες 100%)..Και κατι αλλο ποιες ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες;

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το μόνο που έχεις πάνω είναι λίγη ξεραμένη πάστα? Την καθαρίζεις και βάζεις καινούρια, όχι τσιγκουνιές.

Δημοσ.

Όπως είπε ο cosbuster, καθαρίζεις καλά και βάζεις καινούρια.

Νορμάλ θερμοκρασίες είναι μέχρι 60-65 tops, αν και δε νομίζω πως και στους 75 διατρέχεις κάποιο κίνδυνο (τουλάχιστον αν δεν το αφήσεις μόνιμα έτσι). Νορμάλ θερμοκρασίες όταν είσαι στο desktop και δεν κάνεις τίποτα είσαι μια χαρά αν βρίσκεσαι στους 40-45.

Τέλος, μετά από 4.5 χρόνια θα σου πρότεινα να αλλάξεις τουλάχιστον ανεμιστήρα αν όχι και ψύκτρα μαζί, γιατί λογικά θα έχει αρχίσει ήδη να κάνει την ηλικία του γνωστή με τα γνωστά βογγητά των ταλαιπωρημένων ρουλεμαν.

Δημοσ.

Σωστα καταλαβες...Πριν υπηρχε ξεραμενη πανω σε επεξεργαστη/ψυχτρα τωρα ειναι μονο στον επεξεργαστη..Και επειδη σκουπισα την παστα χθες απο την ψυχτρα δικαιολογειται αυτη η αυξηση 10 βαθμων; Απο θορυβο η ψυχτρα οντως βαραει λιγο..

Δημοσ.

Σωστα καταλαβες...Πριν υπηρχε ξεραμενη πανω σε επεξεργαστη/ψυχτρα τωρα ειναι μονο στον επεξεργαστη..Και επειδη σκουπισα την παστα χθες απο την ψυχτρα δικαιολογειται αυτη η αυξηση 10 βαθμων; Απο θορυβο η ψυχτρα οντως βαραει λιγο..

Εγώ θα περίμενα ακόμα μεγαλύτερη άυξηση, φτηνά τη γλίτωσες.

Δημοσ.
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0217252&catid=021100 αυτη ειναι καλη; Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ξεραμενη ηταν και πριν απλα σκουπισα οτι ειχε μεινει στη ψυχτρα..Δηλαδη αν βαλω θα πεσει η θερμοκρασια σωστα..Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και την αγνοια αλλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με κατι τετοιο...
Δημοσ.

Αυτό που κάνει η πάστα είναι να γεμίζει τα μικρά κενά που υπάρχουν μεταξύ CPU και Cooler για καλή απαγώγή θερμότητας. Μπορεί να ξερένεται μετά αλλά τα κενά παραμένουν γεμισμένα. Αν εσύ απλά την βάλεις ξερή δεν ξέρεις που και πως θα κάτσει οπότε είναι σαν να μήν έχει μπει καλά.

Δημοσ.

Σε αυτο που λες οκ..Αλλα ο επεξεργαστης εχει πανω του οση ειχε και πριν δεν την αφαιρεσα απο αυτον...

Εκτος απο multirama που αλλου μπορω να βρω αμεσα;

Δημοσ.

Σε αυτο που λες οκ..Αλλα ο επεξεργαστης εχει πανω του οση ειχε και πριν δεν την αφαιρεσα απο αυτον...

Όταν η πάστα είναι υγρή, γεμίζει μόνη της τα κενά. Άμα την βάλεις ξεραμένη θα πρέπει να κάτσει 100% όπως ήταν πριν πράγμα αδύνατο αφού καθάρισες την πάστα που ήταν πάνω στην ψύκτρα οπότε μιλάμε για μια τελέιως διαφορετική επιφάνεια.

Η καλύτερη λύση για να βρεις άμεσα πάστα είναι τα μικρά μαγαζάκια με είδη υπολογιστών τα οποία συνήθως παραβλέπουμε.

Δημοσ.

Το πιασα τωρα που ειναι ξεραμενη δεν εφαρμοζει καλα με την ψυχτρα..Σε ζαλισα πρωι-πρωι...Που μπορω να βρω για να μην κατεβαινω Πειραια; Και απο τον εξεξεργαστη την καθαριζω με λιγο βαμβακι με οινοπνευμα;

Δημοσ.

Ναι, οινόπνευμα με μπατονέτες ή ότι άλλο σε βολεύει. Συγκέκριμένα για το που θα βρεις άμεσα δεν έχω ιδέα :unsure:

Δημοσ.

Το προβλημα σου ειναι καθαρα θεμα παστας οπως σου εχουν ηδη πει.

Τωρα μπορεις να κανεις 2 πραγματα.ειτε να βαλεις καποια φθηνη ψυχτρα επανω που θα σου μεινει κιολας οπως αυτη Cooler Master Hyper TX 3 15.99

ειτε θα παρεις μια φθηνη παστα απλα για να κανεις απλα την δουλεια σου οπως αυτη Prolimatech Thermal Paste PK-1 Nano 1G 1,50 €

Δημοσ.

Πηρα απο Multirama την εβαλα θα δουμε με τον καιρο....Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...