Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με δίσκο - corrupt master file table

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω έναν εξωτερικό δίσκο samsung (1.5T usb+esata).

Δουλεύει κανονικά μέσα σε windows. Το drive sentinel και το Hdtune αναφέρουν 100% Health.

Θέλω όμως να κάνω κάποιες εργασίες μέσω dos. Δοκίμασα το ntfs pro και ntfs for dos και σε κανένα δεν δουλεύει σωστά!

Το πρώτο μου αναφέρει corrupt master file table και το άλλο απλά κολλάει.

Εχω κάνει φορμάτ αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Οπότε φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρουν να παραμείνουν αρχεία,δοκίμασες να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και να τα δημιουργήσεις από την αρχή;Έτσι θα ξανά φτιαχτεί το file table.

Εναλλακτικά μπορείς να το επισκευάσεις και με το testdisk,αν τελικά έχεις αρχεία στων δίσκο.

Δημοσ.

Οπότε φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρουν να παραμείνουν αρχεία,δοκίμασες να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και να τα δημιουργήσεις από την αρχή;Έτσι θα ξανά φτιαχτεί το file table.

Εναλλακτικά μπορείς να το επισκευάσεις και με το testdisk,αν τελικά έχεις αρχεία στων δίσκο.

Δοκίμασα τα πάντα. Delete, format και ξανά από την αρχή! Αυτό είναι το παράξενο.

Τα αρχεία δεν με ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Εχω έναν εξωτερικό δίσκο samsung (1.5T usb+esata).

Δουλεύει κανονικά μέσα σε windows. Το drive sentinel και το Hdtune αναφέρουν 100% Health.

Θέλω όμως να κάνω κάποιες εργασίες μέσω dos. Δοκίμασα το ntfs pro και ntfs for dos και σε κανένα δεν δουλεύει σωστά!

Το πρώτο μου αναφέρει corrupt master file table και το άλλο απλά κολλάει.

Υποθέτω ότι σου βγάζει αυτό το σφάλμα

corrupt master file table

μπες απο recovery mode η και απο τα κανονικά αλλά πιθανόν θα σε βγάζει σε dos περιβάλλον και δώσε

>chkdsk /f
chkdsk /r

και είσαι έτοιμος B)

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι όταν δίνω chkdsk /R μου βγάζει... corrupt master file table και δεν εκτελεί καν το chkdsk :mrgreen:

Θα ξαναδοκιμάσω να δουλέψω σε dos απο recovery console. Ισως να είναι υπάρχει πρόβλημα ή περιορισμός με το ntfs for dos.

Δημοσ.

Κανονικά με οποιοδήποτε πρόγραμμα για partition και να των σβήσεις και να των ξανά φορμάρεις θα έπρεπε να έφτιαχνε,αν κάνεις ένα low level format και επιμένει να σου λέει αυτήν την βλακεία πρέπει δυστυχώς να συμφιλιωθείς με το ενδεχόμενο να τα έχει κλάσει ο δίσκος.

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι όταν δίνω chkdsk /R μου βγάζει... corrupt master file table και δεν εκτελεί καν το chkdsk :mrgreen:

Θα ξαναδοκιμάσω να δουλέψω σε dos απο recovery console. Ισως να είναι υπάρχει πρόβλημα ή περιορισμός με το ntfs for dos.

Μπορείς να δοκιμάσεις και την εξής αλλά θα τη δόσεις εκκινώντας απο το cd των windows

>
fixmbr

Να πω ότι το chkdsk /f βάζεις και το drive εσύ το έβαλες :shifty:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...