CROM271 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Λοιπον. Ενας φιλος μου εσβησε κατα λαθος καποιες φωτογραφιες και βιντεο απο την ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη. Δεν ηξερε πως υπαρχουν προγραμματα για ανακτηση αρχειων και εβγαλε καποιες φωτογραφιες επειτα απο την κατα λαθος διαγραφη. Θα ηθελα να μου πειτε καποια καλα προγραμματα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ωστε να ανακτησουμε οτι μπορουμε. Το γεγονος οτι εβγαλε καποιες φωτογραφιες μετα την κατα λαθος διαγραφη κανει την κατασταση λιγο πιο δυσκολη ωστοσο εχω διαβασει πως καποια προγραμματα εχουν ανακτησει αρχεια μετα απο 5 format!!! http://www.insomnia.gr/topic/96455-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD/ Το παραπανω topic ειναι απο το 2004 και πολλα μπορει να εχουν αλλαξει οσον αφορα τα προγραμματα. Περιμενω τις προτασεις σας σχετικα με τα προγραμματα που μπορουμε να δοκιμασουμε
washcloud Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Και 15 φορμάτ να κάνεις, πάνω-κάτω δε σβύνεται τίποτα, καθώς φορμάτ ΔΕ σημαίνει "σβύσιμο του δίσκου", αλλά επαν-εγγραφή κάποιων ("λίγων") πληροφοριών που αφορούν το σύστημα αρχείων και τα περιεχόμενά του. Μ' άλλα λόγια, όταν κάνεις φορμάτ, είναι (περίπου) σα να κολλάς...νέα εττικέτα σε μια κασσέτα, και ξαναγράφεις πάνω της. Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αν η έννοια φορμάτ χρησιμοποιείται για να περιγράψει την επανεγκατάσταση λειτουργικού, μιας κι αφ' ενός γράφονται πολύ περισσότερες πληροφορίες στον δίσκο, αλλά και πάλι, είναι συγκριτικά λίγες, και αρχεία μπορούν και πάλι ν' ανακτηθούν. Το χειρότερο είναι να ξαναγραφτούν επιπλέον αρχεία - όπως καλή (/κακή) ώρα έκανε ο φίλος σου. Και το χείριστο είναι όταν αυτό γίνεται σε μέσα όπως αυτό που χρησιμοποιεί μια φωτογραφική (flash memory, μικρού μάλιστα μεγέθους). ...τεσπα, απλά ας χρησιμοποιήσει το Active File Recovery, κι ό,τι βρει.
N0tisOO7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Χρησιμοποίησε το Recuva το οποίο είναι δωρεάν, μικρό και με πολύ καλά αποτελέσματα επιτυχίας ανάκτησης, το οποίο διατίθεται και σε portable έκδοση. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και το Active @ File Recovery, το οποίο είναι εμπορικό αλλά η demo έκδοση του θα σε βοηθήσει (μέχρι 64ΜΒ ανάκτηση) ή το FreeUndelete.
CROM271 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Ok ευχαριστω παιδια. Οτι αλλο εχετε δοκιμασει και ειναι καλο πεστε το. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και το Active @ File Recovery, το οποίο είναι εμπορικό αλλά η demo έκδοση του θα σε βοηθήσει (μέχρι 64ΜΒ ανάκτηση) ή το FreeUndelete. Στο site του Active @ File Recovery λεει πως η Demo εκδοση ειναι ως 64ΚΒ και οχι ΜΒ. Αρα δεν βολευει. Εκτος αμα μου το φερει δωρο κανενας θειος Α και κατι αλλο. Υπαρχει καμια διαφορα αν χρησιμοποιησω την portable εκδοση ή την κανονικη (με εγκατασταση)? Θα εχω τα ιδια ακριβως αποτελεσματα ή ισως με εγκατασταση μπορει να ''λειτουργει'' καλυτερα το προγραμμα και να μου δωσει καλυτερα αποτελεσματα?
N0tisOO7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Όχι το ίδιο είναι, απλά η portable έκδοση βολεύει όταν δεν θες να το εγκαταστήσεις και το χρησιμοποιήσεις μια φορά, δεν εγγράφει αρχεία στο μητρώο και δεν απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στο υπολογιστή και απαιτεί μόνο της χρήσης RAM. Επίσης μπορείς να το έχεις και κάθε φορητή συσκευή (CD, memory card, usb flash). Πάντως το Recuva είναι κορυφή ως δωρεάν αλλά το Active @ File Recovery από θείο είναι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.