Προς το περιεχόμενο

Εχει τρεξει κανεις το Code Blocks σε MAC OS-X?

aredhel_vlsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, εχω μια απορια. Σημερα εγκατεστησα το Code Blocks σε Windows και παει μια χαρα. Το προβλημα ειναι στα MAC (αν ειναι δυνατον) Κατ αρχην μου εχει κλεισει unexpectadly 2 φορες απο μονο του, και ενω δοκιμασα να κανω ενα απλο compile το "hello world" μου βγαζει αυτο το μηνυμα "1 project - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping..." ουσιαστικα δεν εμφανιζει κονσολα. Μηπως πρεπει να κανω καποια settings για τον compiler? κατι ειδα για gnu gcc να μαρκαρω αλλα μου βγαζει ενα καρο επιλογες ! Υπαρχουν settings που πρεπει να γινουν?

Ευχαριστω

Βασικα εχει θεμα το dmg γιατι κλεινει παλι, εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?

Το βρηκα απο εδω http://www.codeblocks.org/downloads/26 . Απετυχα και με τα δυο, τι κανω λαθος? Αντιγραφω το dmg στο φακελο applications και τρεχω καθε φορα το dmg, τι στο καλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα αν διευκολυνει αυτο, καπου διαβασα οτι πρεπει να θεσεις το path για τα configurations του compiler and debuging απο τα settings . Αλλα που ξερω εγω που ειναι τα binary αρχεια? Please help.

Ευχαριστω αλλα δεν θελω προς το παρον να βαλω xcode γιατι ηδη πειραματιζομαι με το code blocks σε pc , και μου τη δινει να δοκιμαζω ενα σωρο προγραμματα , αν μπορω να κανω τη δουλεια μου μ ενα , θα το κανω.

Αλλες προτασεις?

Βασικα το κατεβαζω ηδη :rolleyes: Αν καταλαβα καλα το code blocks θελει xcode, κατι το οποιο αγνοουσα. Ξερεις τι γινεται, ξεκινας απο κατι και μετα μπαινεις σ ενα ψαξιμο για το τι θα εγκαταστησεις στο pc, τι στο mac, και με κουραζει ολο αυτο.. Να φανταστεις εγω θελω να κανω λιγο εξασκηση στη C , στη συνεχεια θα κανω embedded C ..

Οταν κανω installation μιας εφαρμογης, πχ του code blocks, ουσιαστικα περναω το dmg αρχειο μεσα στο Applications. Δε θα πρεπε να εχει το σχημα της συντομευσης οπως πχ το google chrome και του google earth? Γιατι ακομα φαινεται σαν volume με ονομα .dmg? Αυτο ειναι κατι που το παθαινω και με το adium. ουσιαστικα παταω στα dmg και εμφανιζονται σαν volumes στο Desktop. Γιατι συμβαινει αυτο? Sorry αν ειναι off topic αλλα το παθαινω μ αυτο.

To dmg είναι κάτι σαν iso που φωρτόνεται σαν εικονικό volume έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις install μια εφαρμογή.

Αφού γίνει install η εφαρμογή , κάνεις unmount το dmg αυτό.

Βασικα το κατεβαζω ηδη :rolleyes: Αν καταλαβα καλα το code blocks θελει xcode, κατι το οποιο αγνοουσα. Ξερεις τι γινεται, ξεκινας απο κατι και μετα μπαινεις σ ενα ψαξιμο για το τι θα εγκαταστησεις στο pc, τι στο mac, και με κουραζει ολο αυτο.. Να φανταστεις εγω θελω να κανω λιγο εξασκηση στη C , στη συνεχεια θα κανω embedded C ..

Χο χο χο !!!

Θες να ασχοληθείς με embedded systems και σε κουράζει να στήνεις εργαλεία; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :P

Σόρρυ που στο λέω έτσι αλλά, και αφού σε κουράζει "όλο αυτό", μην ασχοληθείς με embedded systems.

Εκτός και εάν την extended C για embedded systems την θες για κάποιο άλλο λόγο...

Επίσης, έχω δει ότι πολλές εταιρείες που "παρέχουν" τα δικά τους IDE για embedded programming, δεν ξέρω γιατί αλλά, δείχνουν να μην "νοιάζονται" για τους MAC users. Π.χ. TI.

@timonkaipumpa Δε θα ασχοληθω με embedded C , αυτο ειναι ενα σταδιο που πρεπει να κανω. Εχεις να μου πεις κατι χρησιμο σ αυτο που ρωτησα?

@skiabox σ ευχαριστω πολυ, προφανως εκανα κατι λαθος με το dmg

@timonkaipumpa Δε θα ασχοληθω με embedded C , αυτο ειναι ενα σταδιο που πρεπει να κανω. Εχεις να μου πεις κατι χρησιμο σ αυτο που ρωτησα?

Εάν ήθελες να ασχοληθείς με embedded systems τότε αυτά που σου είπα θα σου ήταν αρκετά χρήσιμα. :)

Επίσης, ΜΗΝ κατεβάσεις το XCode. Είναι στο CD που σου έδωσε η Apple με το λειτουργικό (σε ένα από τα δύο που έχεις εκεί μέσα).

Μπορώ να προτείνω το NetBeans όμως αντί για CodeBlocks (εκτός και εάν έχεις ήδη κάποιο project που τρέχει σε CB και δες να δουλέψεις εκεί πάνω).

Ή και το XCode αυτό καθεαυτό.

Υ.Γ.

Αλήθεια, γιατί θες να ασχοληθείς με μία επέκταση της C για embedded systems εάν δεν πρόκειται να προγραμματίσεις τέτοια; Απλή απορία.

Το οτι στα Mac αρκετα πραγματα διαφερουν το γνωριζω. Αν το ειχα προχειρο το cd εδω που ειμαι πιθανως να μην το κατεβαζα.

Αυτο που ρωτησα, ειναι τι "settings " πρεπει να κανεις για mac στο codeblocks και αν ειχε κανεις το ιδιο προβλημα. Προφανως εκει καπου κανω λαθος γιατι σε pc δουλευει μια χαρα. Προτιμουσα το codeblocks για να μη δουλευω σε διαφορετικα πραγματα καθε φορα που αλλαζω μηχανημα.

επειδή ασχολούμε και με τα 2 (c & embedded c) θα σου πω τι έκανα εγώ:

Έχω κάνει εγκατάσταση virtualbox σε macbook4.1, έχω βάλει debian stable και καπάκι εκεί πάνω τις εφαρμογές που χρειάζομαι [δεν είνα μόνο το code block που είπε και ο Timonkaipumpa. Θέλεις αρκετά εργαλεία και πάντα τους κατάλληλους compiler για τους επεξεργαστές που χειρίζεσαι. Αυτό απο μόνο του θέλει αρκετούς καφέδες και υπομονή)

Το παραπάνω έκανε δουλειά σε εμένα που δεν έχω βαριές εφαρμογές για embedded. Αν πας σε ποιο ζόρικες καταστάσεις τότε θέλεις καθαρά ένα σύστημα για το παραπάνω άθλημα, dedicated).

Windows, απλά δεν ασχολήθηκα καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία και οι "συγκινήσεις" μπορεί να αποβούν μοιραίες.

The_Mentor

Έχεις δουλέψει καθόλου το IAR Embedded Workbench;

Εάν ναι... έχεις υπόψη σου πώς μπορεί να στηθεί (εάν μπορεί) σε MAC OS; Εάν όχι, έχεις υπόψη σου κανένα IDE για 8051 CPU και TI boards;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...