Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι "κλοπή"!

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εσύ θέλησες στη ζούλα να περάσεις είδος πολυτελείας χωρίς να πληρώσεις ούτε καν ΦΠΑ είναι και αυτό κλεψιά.

Το ότι ορισμένοι δασμοί είναι πάρα πολύ υψηλοί είναι κλεψιά επίσης.

Τον εκτελωνισμό μπορείς να τον κάνεις και μόνος.

Θα νιώσεις όλο το μεγαλείο του Ελληνικού δημοσίου. Εμπειρία ζωής.

Δημοσ.

ρε εγω πηρα χτες ενα λαπτοπ και μου ζητησαν 180 ευρω εξτρα... οταν ρωτησα γιατι μου ειπαν οτι ειναι "ΦΠΑ"!!!!

δεν ειναι ντροπη και κλεψια ο ταμιας στο πλαισιο για 1 λεπτο δουλεια να μου παιρνει 180 ευρω γι αυτο το "ΦΠΑ";;;

φιλε τοπικ σταρτερ πηρες το ρισκο σου και δυστυχως το χασες, και μαλιστα αυτος που πηγε να παρανομησει εισαι εσυ.

Δημοσ.

Και εγώ να δεις με κάτι πλεκτά.Παράγγειλα 20 και η πρώτη παραγγελία ήταν 6.Δεν ήταν πολύ ακριβά,από ebay.Ήρθαν και ήθελαν άλλα τόσα παραπάνω από την αξία τους φόρο.Έβαλα μέσο και πλήρωσα λιγότερα αλλά έγαφα strike για τα άλλα 14 που δνε πλήρωσα μετά στο ebay της άλλης παραγγελίας.Θα σύμφερε να πήγαινα Περού να τα έπιανα από εκεί.

Δημοσ.

Λοιπόν φιλαράκο με την μπλούζα των 300 δολλαριών, άκου για να μαθαίνεις κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι:

1. Εκτελωνισμό θα κάνεις θες δε θες.

2.....

.......Α, και επίσης, ούτε 300 δολλάρια θα έδινα για μία ζακέτα...

Σας ασπάζομαι.

Ρε φίλε αν δε διάβαζα τα προηγούμενα θα νόμιζα ότι σε έβρισε τη μάνα.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/379403-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

http://www.insomnia.gr/topic/219743-fedex-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b5%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/

στα παραπανω θα βρεις τον τροπο για να γλυτωσεις κανα 100ε και θα διαβασεις παρομοιες καταστασεις.

απλα ο εκτελωνιστης ειναι αυτος που αποφασιζει σε ποιον κωδικο θα το βαλει.γι αυτο οσοι εχουν γνωστο πληρωνουν καλυτερες τιμες.

απο κει και περα το σιτε ,τι φορους ζηταει?!!ποιας χωρας φορους και για ποιο λογο?ρωτα την courier εταιρια που στο φερε και πες της γιατι δεν το στελνουν πισω.

το σιτε το ηξερες?ηξερες οτι θα στο στειλουν απο αμερικη ενα προιον made in paris?

αν δεν κανω λαθος καθε μερα που το αργεις πληρωνεις και ενα ποσο για αποθηκευση:P

Δημοσ.

Φίλε spok αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Επειδή δεν λέει να χάσεις τα 300$ σου προτείνω να πας να το εκτελωνίσεις μόνος σου. Θα γλιτώσεις αρκετά λεφτά και δεν είναι τίποτα, σε 2 ωρίτσες θα έχεις ξεμπερδέψεις και θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι για μια ακόμα φορά τι μπουρδέλο είναι το δημόσιο (θα περάσεις από καμιά 15 γκισέδες για μια υπογραφή, γαμώ την γραφειοκρατία τους).

Κατά τα λοιπά για μελλοντικές αγορές από US υπάρχουν sites που μπορούν να σου δώσουν τελική τιμή για παραλαβή του προϊόντος από τα χέρια σου. Και ούτε τελωνεία, ούτε μπασταρδοcourrier. Επί παραδείγματι http://www.getit247.com/ , το οποίο χρησιμοποιώ εγώ ανελλιπώς είτε http://www.byserv.com/

Το ποσό για αποθήκευση το πληρώνεις στην Ολυμπιακή. Για 5 μέρες είναι 0 ευρώ αλλά μετά αρχίζουν και πέφτουν καμπάνες. Σπεύσε σήμερα.......ή μάλλον αύριο γιατί σήμερα οι σκληρά εργαζόμενοι του δημοσίου απεργούν :-D

Δημοσ.

τι διαφορετικο κανουν αυτοι!?θα το εκελωνισει ο δικος τους?σου ερχονται με τα κουτια και τις αποδειξεις πανω?

γιατι θα μπορουσαν απλα να τα παραλαμβανουν εκει στο σπιτι τους(νεα υορκη) και μετα να τα στελναν χυμα στον ελληνα συνεργατη σαν μεταχειρισμενα ή gift εφοσον ειναι ιδιωτης προς ιδιωτη.οι πιθανοτητες εκτελωνισμου ειναι λιγες οποτε να στηριζονται σε αυτον τον τροπο

Δημοσ.

Ρούχα έχω πάρει μόνο, τα οποία δεν έχουν κουτιά. Απόδειξη από US τι να την κάνω; Εδώ καλά καλά δεν με ενδιαφέρουν οι ελληνικές αποδείξεις......μόνο οι βενζίνες που καίω με φτάνουν για το όριο.

Από σω γνωρίζω έχουν "δικό" τους εκτελωνιστή αλλά δεν παίρνω και όρκο. Δεν με ενδιαφέρει εξάλλου η διαδικασία που ακολουθούν, με ενδιαφέρει να ψωνίζω ρούχα που δεν μπορώ να βρω Ελλάδα, σε τιμές ταμάμ χωρίς να μπλέκω με τελωνεία και να πληρώνω αστρονομικά ποσά σε courrier.

Δημοσ.

Οχι.Κατουρα λιγο ρε ξερολα.

Για να το λες εσύ, μάλλον θα το έχεις δοκιμάσει και πιάνει...

Αλλά θα πάω σε λίγο, γιατί πρώτα έχω να γράψω δυο τρία πραγματάκια...

Ρε φίλε αν δε διάβαζα τα προηγούμενα θα νόμιζα ότι σε έβρισε τη μάνα.

Δικαίωμά σου. Αλλά κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το άδικο δεν είναι πάντα των άλλων...

Α, και, κάποτε, θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε προσεκτικά επίσης.

Δεν τον έθιξα πουθενά τον OP. Του είπα τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν. Αν δεν το αντέχεις εσύ (διότι αυτόν δεν τον είδα να παραπονιέται), μπορείς να διαβάζεις από το επόμενο post και μετά.

Enjoy.

Το ποσό για αποθήκευση το πληρώνεις στην Ολυμπιακή

Τα βλέπεις @green gordon που τα 'λεγα ο ξερόλας;

Στην Ολυμπιακή πληρώνεις το ποσό για την αποθήκευση;

Ή στην courier (που το παρέλαβε από την αεροπορική εταιρεία που το μετέφερε) και φυλάει στις αποθήκες της μέχρι να ολοκληρωθεί ο εκτελωνισμός;

Αν εσύ ήσουν στη θέση του OP και το διάβαζες αυτό, πού θα πήγαινες να ρωτήσεις για το κόστος της αποθήκευσης; Στην Ολυμπιακή;

Και πόση ώρα θα ξόδευες από γραφείο σε γραφείο μέχρι να ανακαλύψεις ότι αυτό που διάβασες στο forum ήταν τελικά ανακριβές.

απλα ο εκτελωνιστης ειναι αυτος που αποφασιζει σε ποιον κωδικο θα το βαλει.

Τα ξαναβλέπεις @green gordon που τα 'λεγα ο ξερόλας;

Ο εκτελωνιστής είναι αυτός που αποφασίζει σε ποιον κωδικό θα το βάλει;

Ή ο τελωνειακός υπάλληλος με τον οποίο θα συναλλαγεί ο εκτελωνιστής;

Αν εσύ ήσουν στη θέση του OP και το διάβαζες αυτό, ποιόν θα έψαχνες να βρεις για να σου ολοκληρώσει τον εκτελωνισμό; Έναν εκτελωνιστή;

Θα σου χρέωνε τότε ακριβώς όσο και η courrier που το μετέφερε. Γιατί αυτή είναι η δουλειά του και χρεώνει γι' αυτό.

Και την έχει πατήσει πολύς κόσμος που νόμιζε ότι θα έκανε μόνος του τον εκτελωνισμό και από λάθος έψαξε να βρει εκτελωνιστή αντί για τελωνειακό υπάλληλο.

Εσύ λοιπόν που δεν είσαι ξερόλας, τί θα έλεγες αν τα γνώριζες αυτά;

Άσε, ξέρω... Θα έλεγες να κατουρήσω και λίγο. Πολύ παραγωγικό...

Γι' αυτό το ξαναλέω ο ξερόλας, και σε όσους γράφουν, και σε όσους τα διαβάζουν:

Καλό θα ήταν όσοι δεν γνωρίζετε τη διαδικασία παραγγελιών από το εξωτερικό και εκτελωνισμού να μην πετάτε μπαρούφες, διότι παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας που δε σας φταίει σε τίποτα.

Να είστε πιο υπεύθυνοι σε όσα γράφετε, ή αλλιώς να μην γράφετε.

Σας ξανα-ασπάζομαι. Και πάω για κατούρημα όπως μου συνέστησαν προσφάτως.

Δημοσ.

Λοιπόν φιλαράκο με την μπλούζα των 300 δολλαριών, άκου για να μαθαίνεις κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι:

1. Εκτελωνισμό θα κάνεις θες δε θες.

2. Σε συμφέρει να πας να κάνεις τον εκτελωνισμό μόνος σου, όχι μέσω της Courier.

3. Θα σου φάει μία ολόκληρη μέρα, αλλά θα γλυτώσεις τουλάχιστον τα μισά από αυτά που σου ζητάνε.

4. Όσο καθυστερείς τόσο θα αυξάνεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις, διότι η courier θα αρχίσει να σου χρεώνει έξοδα αποθήκευσης (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη).

5. Το κράτος δεν σου χρεώνει 300 ευρώ για τον εκτελωνισμό, η courier σου τα χρεώνει. Άρα οι βλακείες περί του κλοπής από το Ελληνικό κράτους περιττεύουν (τουλάχιστον σε ΑΥΤΗ την περίπτωση). Εξάλλου, αν έχεις τη σήμερον ημέρα 300 δολλάρια για μία ζακέτα, δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει το ποσό που σε χρεώνει το κράτος για τους φόρους...

6. Με τσαμπουκά στο courier θα πάρεις τα .... τους, δεν πρόκειται να σου κόψουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το ίδιο ισχύει και αν πας στο Βενιζέλο και κάνεις τσαμπουκά στους τελωνειακούς. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες όταν κάποιος σου έλεγε ότι πλήρωσε 300 δολλάρια για μία ζακέτα...

7. Φτηνό εκτελωνιστή δεν θα βρεις διότι ελάχιστοι θα σου κόψουνε κόστος για τόση γραφειοκρατία, άρα θα σου έρθει τα ίδια λεφτά με την courier.

Ψάξε λοιπόν στο internet (είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεις) οδηγίες για να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό, και από εδώ και πέρα, μάθε και εσύ και όλοι οι insomniacs ότι ΑΝ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΜΕ COURIER (UPS, FEDEX, KLANEX κ.λπ.) ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ COURIERS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΌ. Άρα, την επόμενη φορά, ή ζητάς ρητώς από τον αποστολέα να σου στείλει το δέμα με USPS (αν είναι από Αμερική) ή τέλος πάντων με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ και ΟΧΙ με courrier, ή πας εσύ στην Αμερική και το παίρνεις αυτοπροσώπως.

Οι νόμοι λένε ότι ένα προϊόν που εισάγεται στην Ελλάδα, φορολογείται αν η αξία του είναι άνω των 50 δολλαρίων. Όσοι παραγγέλνετε λοιπόν από το εξωτερικό και το γνωρίζετε, είστε απλώς γραφικοί (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) όταν παραπονιέστε ότι το τελωνείο σας γδέρνει και ότι "λειτουργούν ως πειθήνια όργανα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών". Ο νόμος έτσι λέει ότι πρέπει να γίνει.Δεν εξετάζω το αν ο νόμος αυτός είναι άδικος ή όχι. Εξετάζω απλώς ότι ο νόμος είναι αυτός και, σ' όποιον δεν αρέσει, ας πάει στην Αυστραλία ή στην Αμερική ή στο Τιμπουκτού να ζήσει. Ή τέλος πάντων ας προσπαθήσει να αλλάξει τον νόμο. Αλλά όσο ο νόμος είναι αυτός, κλείστε το στόμα σας αν δεν έχετε κάτι παραγωγικό να πείτε και κόψτε τη γκρίνια.

Τέλος, καλό θα ήταν όσοι δεν γνωρίζετε τη διαδικασία παραγγελιών από το εξωτερικό και εκτελωνισμού να μην πετάτε μπαρούφες, διότι παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας που δε σας φταίει σε τίποτα. Και όχι τίποτε άλλο, μετά δεν μπορεί (αυτός ο κόσμος) να σας ζητήσει και τα ρέστα. Να είστε λοιπόν πιο υπεύθυνοι σε όσα γράφετε, ή αλλιώς να μην γράφετε.

Και επειδή την μυρίζομαι τη δουλειά ότι κάποιοι θα πεταχτούν να πουν διάφορα, σας το ξεκαθαρίζω από τώρα πως ούτε τελωνειακός είμαι, ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε κρατικοδίαιτος είμαι, ούτε λαμόγιο, ούτε έχω (ή θέλω να έχω) σχέση με την πολιτική. Α, και επίσης, ούτε 300 δολλάρια θα έδινα για μία ζακέτα...

Σας ασπάζομαι.

Ρε φιλαράκο γιατί βγάζεις τόση κακία; Γιατί κάνεις τον ξερόλα και λες ότι το κράτος δεν σε χρεώνει. Μάθε ότι το κράτος από αυτά τα γ......α τα 300 ευρώ παίρνει 12% περίπου τέλη εισαγωγής + 23% ΦΠΑ + χαρτόσημο πάμε κοντά στο 40% της αξίας του προϊόντος. Από την άλλη σωστά λες ότι τα παίρνουν και οι της κούριερ. Πάντως χαλάρωσε λίγο, δεν σου ζήτησα λεφτά για να κάνω τον εκτελωνισμό, άνοιξα το θέμα για να καταδείξω αφενός την "κλεψιά" που γίνεται (όχι μόνο σε μένα) ώστε να προφυλαχθούν άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, αφετέρου για να ακούσω καμία ιδέα πως μπορώ να γλιτώσω άδικα χαράτσια. Τέλος για το αν δεν έδινες 300 δολλάρια για μια ζακέτα αυτό το ασπάζομαι, γούστο και καπέλο του καθένα που θα διαθέσει τα λεφτά του.

Δημοσ.

Ρούχα έχω πάρει μόνο, τα οποία δεν έχουν κουτιά. Απόδειξη από US τι να την κάνω; Εδώ καλά καλά δεν με ενδιαφέρουν οι ελληνικές αποδείξεις......

απλα ηθελα να δω πως δουλεουν...πιθανοτατα οπως εγραψε εφοσον δεν ερχονται με αποδειξεις και tags.

ο εκτελωνιστης ειναι αυτος που αποφασιζει σε ποιον κωδικο θα το βαλει.γι αυτο οσοι εχουν γνωστο πληρωνουν καλυτερες τιμες.

Τα ξαναβλέπεις @green gordon που τα 'λεγα ο ξερόλας;

Ο εκτελωνιστής είναι αυτός που αποφασίζει σε ποιον κωδικό θα το βάλει;

Ή ο τελωνειακός υπάλληλος με τον οποίο θα συναλλαγεί ο εκτελωνιστής;

Αν εσύ ήσουν στη θέση του OP και το διάβαζες αυτό, ποιόν θα έψαχνες να βρεις για να σου ολοκληρώσει τον εκτελωνισμό; Έναν εκτελωνιστή;

Θα σου χρέωνε τότε ακριβώς όσο και η courrier που το μετέφερε. Γιατί αυτή είναι η δουλειά του και χρεώνει γι' αυτό.

ο εκτελωνιστης με τον τελωνειακο υπαλληλο που μονο αυτος ειναι υπαλληλος του κρατους καλως ή κακως ειναι 'παρεακι'με οτι και να σημαινει αυτο(και δεν το λεω στον αερα).απο κει και περα παιξε με το νοημα.

του δωσα λινκ να κανει την διαδικασια μονος του(αν τον βοηθησουνγιατι σιγουρα θα τον σπρωξουν σε εκτελωνιστη).

σε αλλο ποστ εχωγραψει και για τους κωδικους..(taric,cif)

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα, μέσω paypal, από γνωστό διεθνές πόρταλ, μια ζακέτα. Κόστος 300 ευρώ και 16 ευρώ για μεταφορικά. Το πακέτο ήρθε με ιδιωτική κούριερ στο Βενιζέλος κι ακούστε να πάθετε, μου ζητούν περίπου άλλα 300 ευρώ (έξοδα εκτελωνισμού συν φόροι) για να το παραλάβω... Αυτό δεν είναι "κλοπή"; Από τη μια ζητούν για δύο λεπτά δουλειά (ουσιαστικά συμπλήρωση ένος εγγράφου) 120 για εκτελωνισμό και τα άλλα φόροι για το κράτος! Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού.

Οταν εκανες την παραγγελια προφανως δεν γνωριζες την νομοθεσια. Δεν ηξερες, δεν ρωταγες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...