Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι "κλοπή"!

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα, μέσω paypal, από γνωστό διεθνές πόρταλ, μια ζακέτα. Κόστος 300 ευρώ και 16 ευρώ για μεταφορικά. Το πακέτο ήρθε με ιδιωτική κούριερ στο Βενιζέλος κι ακούστε να πάθετε, μου ζητούν περίπου άλλα 300 ευρώ (έξοδα εκτελωνισμού συν φόροι) για να το παραλάβω... Αυτό δεν είναι "κλοπή"; Από τη μια ζητούν για δύο λεπτά δουλειά (ουσιαστικά συμπλήρωση ένος εγγράφου) 120 για εκτελωνισμό και τα άλλα φόροι για το κράτος! Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

επρεπε να τους ελεγες να το εστελναν ιταλια και με 100 ευρω εισιτηρια (πηγαινε-ελα) αεροπλανου να πηγαινες να το επαιρνες

Δημοσ.

Πλακα κανεις!!!!Για ζακετα???

Ρε παιδια επειδη το σκεφτομαι να αγορασω μεσω ebay μπορει να την παθω ετσι και μετα να μη μπορω να κανω τιποτα?

Δημοσ.

δεν ειναι απλη ζακετα, την επλεκαν στο χερι για 5 μηνες, τυφλες μοναχες σε μοναστηρι στο θιβετ, εχει και ταμπελακι γνησιοτητας με χειρογραφο κεντημα 吐蕃

Δημοσ.

Ρε παιδια επειδη το σκεφτομαι να αγορασω μεσω ebay μπορει να την παθω ετσι και μετα να μη μπορω να κανω τιποτα?

Πρώτα κοιτάμε στο UK

Δημοσ.

Αν κάνεις την αγορά από Ευρώπη δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αν είναι από ΗΠΑ ή από αλλού ζήτησε να στο στείλουν με κανονικό ταχυδρομείο, όχι ιδιωτικές εταιρείες κούριερ,και καλού - κακού ας βάλουν κι ένα "used".

Δημοσ.

Καπου ειχα ακουσει οτι αν βαλει ο αποστολεας πανω οτι ειναι για δωρο πληρωσεις πιο λιγα,κατι τετοιο.

Δημοσ.

Καπου ειχα ακουσει οτι αν βαλει ο αποστολεας πανω οτι ειναι για δωρο πληρωσεις πιο λιγα,κατι τετοιο.

Αν αγοράσεις από ΗΠΑ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πωλητές στέλνουν με USPS (αντίστοιχτα ΕΛΤΑ στην Αμερική) και εδώ παραλαμβάνεται και παραδίδεται από τα ΕΛΤΑ. Το πολύ - πολύ να πληρώσεις 3 ευρώ. Πρόσεχε μη στο στείλουν με κούριερ, τότε θα πάθεις ό,τι κι εγώ. Και το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να το επιστρέψεις γιατί θα σου κρατήσουν τους φόρους όλους. Εγώ προσπαθώ να βρω τρόπο να δω τι θα κάνω.

Δημοσ.

Δεν τα ξερες πιο πριν ε?Πιο πολυ κοιταω απο UK γιατι απο ΗΠΑ πολλοι δε τα στελνουν worldwide.

Το ήξερα ότι υπάρχει αυτό το καθεστώς, αλλά δεν υπολόγιζα ότι θα με "γδύσουν", υπολόγιζα ότι θα πληρώσω έαν κατοστάρικο για εκτελωνισμό το πολύ.

Πριν δυο χρόνια πήρα ένα κινητό με TV από Κίνα. Περίπου 60 - 70 ευρώ. Το έστειλαν με κούριερ και μου ζητούσαν να πληρώσω γύρω στα 150 ευρώ για εκτελωνισμό κλπ. Τους είπα να το κρατήσουν, τους το χαρίζω...

Τώρα όμως είναι 300+ ευρώ και δεν τα χαρίζεις έτσι.

Δημοσ.

300 για μια ζακετα? Δεκανει.

πι-ες. Αν εγινε εκτελωνισμος δε νομιζω οτι μπορεις να πας να το εκτελωνισεις μονος σου , οποτε η τα πληρωνεις ή το στελνεις πισω με οτι συνεπαγεται αυτο.

Δημοσ.

300 για μια ζακετα? Δεκανει.

πι-ες. Αν εγινε εκτελωνισμος δε νομιζω οτι μπορεις να πας να το εκτελωνισεις μονος σου , οποτε η τα πληρωνεις ή το στελνεις πισω με οτι συνεπαγεται αυτο.

Και στις δύο περιπτώσεις χάνω δηλαδή. Γι' αυτό το αναφέρω ως "κλοπή". Δεν είναι δυνατόν να φορολογούν εμένα, εσένα με 70% και άλλοι να περνούν ελεύθερα ό,τι θέλουν. Αυτό που παίζει με τα ελληνικά τελωνεία είναι σκάνδαλο. Και το λέω μετά λόγου γνώσης. Ρώτησα ένα παλαιό εκτελωνιστή και μου είπε πως αν του το είχα πει νωρίτερα θα το έβγαζε το πακέτο με πολύ λίγα ευρώ. Τι να πω. Σκέφτομαι τι να αποφασίσω να κάνω τελικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...