nzeppos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ναι, γύρισα το Pirelli σε bridged mode και το συνέδεσα στη WAN πόρτα του Speedtouch (WL-520GU). Υποτίθεται πως έκανα στο Speedtouch και τις σχετικές ρυθμίσεις για να κάνει κλήση PPPoE αλλά τελικά δεν δούλεψε τίποτα. Κανονικά έπρεπε να κάτσω να διαβάσω λίγο περισσότερο τις λειτουργίες του, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Μετά έμπλεξα και με το hard reset και τα παράτησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Ναι, γύρισα το Pirelli σε bridged mode και το συνέδεσα στη WAN πόρτα του Speedtouch (WL-520GU). Υποτίθεται πως έκανα στο Speedtouch και τις σχετικές ρυθμίσεις για να κάνει κλήση PPPoE αλλά τελικά δεν δούλεψε τίποτα. Κανονικά έπρεπε να κάτσω να διαβάσω λίγο περισσότερο τις λειτουργίες του, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Μετά έμπλεξα και με το hard reset και τα παράτησα ελπιζω να μην εβαλες απλα pppoe στο speedtouch γιατι ετσι θα καταλαβει κληση Pppoe στον ευατο του.και το cli του speedtouch ειναι τεραστιο και ειναι ολο απο cli.περα απο τα βασικα ολα τα αλλα ειναι απο cli δυστυχως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biomecanoid Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 και πιο μικρο να ειναι το παραπανω ρευμα απο το ρουτερ θα ειναι σιγουρο.εκτος αν δεν τον νοιαζει για το ρευμα και τα λεφτα που θα δωσει για το Pc.βεβαια το pc ειναι πιο φτηνο απο ενα καρτακι cisco αλλα ειπε οτι θελει κατι ετοιμο έεεε άμα θες κάτι πολύ καλύτερο δεν το αποφεύγεις, το έτοιμο θα είναι ακριβό , η οποιαδήποτε λύση με linux θα είναι φτηνή και ότι καλύτερο, απλός θέλει να αφιερώσεις χρόνο. ο καθένας ζυγίζει τα πράγματα ανάλογα με αυτά που μπορεί να κάνει και τα λεφτά που εχει να διάθεση. εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και η λύση linux έχει αποδειχτεί πως είναι η καλύτερη και μπορεί να γίνει customised σε οποιεσδήποτε ανάγκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 ελπιζω να μην εβαλες απλα pppoe στο speedtouch γιατι ετσι θα καταλαβει κληση Pppoe στον ευατο του.και το cli του speedtouch ειναι τεραστιο και ειναι ολο απο cli.περα απο τα βασικα ολα τα αλλα ειναι απο cli δυστυχως. Χμμμ, θυμάμαι ότι στο PPPoE είχε μια δυνατότητα για να επιλέξεις ποιά πόρτα θα είναι η WAN. Στο drop down menu όμως υπήρχαν μόνο επιλογές για "None" και για LAN 1-4, αλλά όχι η ξεχωριστή WAN θύρα του router. Δεν ξέρω μήπως έκανα καμια πατατιά εκεί. Πάντως σίγουρα δεν υπήρχε ξεχωριστή επιλογή αν θέλεις να κάνει κλήση στον εαυτό του ή αλλού. Όσο για το CLI, εντάξει δεν έφτασα μέχρι εκεί. Όλες τις δοκιμές τις έκανα με web interface. Όπως είπα δεν είχα χρόνο να φάω όλο το πρωινό για να διαβάσω το documentation του Speedtouch. Θα προσπαθήσω πάλι πάντως, αυτή τη φορά από CLI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 έεεε άμα θες κάτι πολύ καλύτερο δεν το αποφεύγεις, το έτοιμο θα είναι ακριβό , η οποιαδήποτε λύση με linux θα είναι φτηνή και ότι καλύτερο, απλός θέλει να αφιερώσεις χρόνο. ο καθένας ζυγίζει τα πράγματα ανάλογα με αυτά που μπορεί να κάνει και τα λεφτά που εχει να διάθεση. εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα και η λύση linux έχει αποδειχτεί πως είναι η καλύτερη και μπορεί να γίνει customised σε οποιεσδήποτε ανάγκες. δεν θα διαφωνησω.απλα οι μισοι θελουν κατι ευκολο και να το πεταξουν σε μια ακρη και να τελειωνουν για αυτο και εχω βαρεθει να βλεπω cisco στην ζωη μου. Χμμμ, θυμάμαι ότι στο PPPoE είχε μια δυνατότητα για να επιλέξεις ποιά πόρτα θα είναι η WAN. Στο drop down menu όμως υπήρχαν μόνο επιλογές για "None" και για LAN 1-4, αλλά όχι η ξεχωριστή WAN θύρα του router. Δεν ξέρω μήπως έκανα καμια πατατιά εκεί. Πάντως σίγουρα δεν υπήρχε ξεχωριστή επιλογή αν θέλεις να κάνει κλήση στον εαυτό του ή αλλού. Όσο για το CLI, εντάξει δεν έφτασα μέχρι εκεί. Όλες τις δοκιμές τις έκανα με web interface. Όπως είπα δεν είχα χρόνο να φάω όλο το πρωινό για να διαβάσω το documentation του Speedtouch. Θα προσπαθήσω πάλι πάντως, αυτή τη φορά από CLI. συνηθως Pppoe μπορει να γινει σε οποιαδηποτε Lan που ειναι το default αφου εκει θα συνδεσεις το Pc σου ισως να υπαρχει η επιλογη μονο απο cli οπου εκει ναι θελει καμποσο διαβασμα και ειναι λιγο σπασιμο νευρων καθως καποια πραγματα αλλαζουν απο firmware se firmware η απο μοντελο σε μοντελο να το πω καλυτερα.βεβαια αν σε cli γραψεις menu εκει θα σου βγαλει επιλογες να διαλεξεις αντι να γραφεις.οπως και στο cli με ερωτηματικο αν θυμαμαι μπορεις να δεις τις υπολοιπες επιλογες μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sculper Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 http://www.grandstream.com/ από εδώ δεν σε βοηθά κάτι??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 http://www.grandstream.com/ από εδώ δεν σε βοηθά κάτι??? Εμ, απ' ότι κατάλαβα αυτοί πουλάνε IP τηλέφωνα; Δεν βλέπω πώς μπορείς να με βοηθήσει, καθώς δεν θέλω να αλλάξω τηλέφωνο αλλά router Άσε που εφόσον η CYTA δεν δίνει τα στοιχεία για το VoIP, δεν νομίζω να μπορώ να βάλω δικό μου IP phone (ή εν πάση περιπτώσει αν βάλω θα δουλεύει μόνο με τρίτο πάροχο VoIP). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Εμ, απ' ότι κατάλαβα αυτοί πουλάνε IP τηλέφωνα; Δεν βλέπω πώς μπορείς να με βοηθήσει, καθώς δεν θέλω να αλλάξω τηλέφωνο αλλά router Άσε που εφόσον η CYTA δεν δίνει τα στοιχεία για το VoIP, δεν νομίζω να μπορώ να βάλω δικό μου IP phone (ή εν πάση περιπτώσει αν βάλω θα δουλεύει μόνο με τρίτο πάροχο VoIP). δεν θες τηλεφωνο εσυ που να ειναι ethernet και να εχει απλα μεσα τα στοιχεια tou sip.καλη λυση το τηλεφωνο αλλα παλι εχεις το ιδιο θεμα οτι δεν ξερεις τα στοιχεια αλλιως τα εβαζες και σε αλλο ρουτερ και συνδεες ενα ασυρματο πανω που ειναι πιο φτηνο.ναι δεν μπορεις να βαλεις δικο σου ip phone. o μονος τροπος ειναι αν μπορει καποιος να παρει root access sto thomson.εχω ακουσει οτι γινεται και μετα να παρει τα στοιχεια της συνδεσης του voip και να το σεταρει μονος του.αν κανει το πρωτο που ισως καποιος να το εχει πετυχει οπως εγινε και με αλλο παροχο που τα στοιχεια βρεθηκαν στο ιντερνετ τοτε το δευτερο ειναι ευκολο.βαζεις προγραμμα που να κανει reveal τα αστερακια και τα βλεπεις.απλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μπορεις να περασεις ολες τις ρυθμισεις που εχει κανει ο παροχος οποτε ισως καποια πραγματα να ειναι διαφορετικα απο τις default ρυθμισεις.επειδη εχω κανει κατι παρομοιο και εχω σεταρει Manual voip ναι μεν παιζει αλλα εβαλα τους codec σε priority χειροκινητα β.οταν σηκωνω το τηλ δεν εχω τον κλασσικο ηχο του τηλεφωνου αλλα εχω ενα συνεχομενο σαν απο τηλεφωνικο κεντρο.εχω ενα delay οταν κανω την κληση μεχρι να μου κανει established την γραμμη.κατα τα αλλα οταν μιλαω παιζει μια χαρα.επισης δεν ξερω αν εχει κατσει πανω στο vpi 8/35 η αν παιζει σε vpi 8/36 απο default.δεν το εχω ψαξει παραπανω.no time. ayto ειναι το μειονεκτημα του voip.οτι δεν μπορεις να το βαλεις σε οτι ρουτερ θες απο default γιατι καμια εταιρεια δεν τα δινει.εκτος απο viva/voipbuster kana skype και τετοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Είχα μια εξέλιξη στο γνωστό θέμα. Αφού δεν ξαναμπήκα στον κόπο να ασχοληθώ με τεχνικές router-πάνω-σε-router κλπ (κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και όρεξης), έτυχε σήμερα να δω ένα thread στο adslgr. Στο οποιο thread οι τύποι ανακάλυψαν το admin password του Pirelli της Cyta. Πλέον μπορώ να δω όλα τα μενού του router, άρα και όλες τις ρυθμίσεις του VoIP. Το επόμενο βήμα ήταν να βρω το password του VoIP account, μέσω του RouterPassView (που διαβάζει το backup configuration file του router). Πλέον έχω όλα τα στοιχεία για να προχωρήσω σε αγορά VoIP router της προκοπής (ή ακόμα καλύτερα να αρχίσω το στήσιμο του CCNA: Voice lab για να τα μάθω και στην πράξη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Είχα μια εξέλιξη στο γνωστό θέμα. Αφού δεν ξαναμπήκα στον κόπο να ασχοληθώ με τεχνικές router-πάνω-σε-router κλπ (κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και όρεξης), έτυχε σήμερα να δω ένα thread στο adslgr. Στο οποιο thread οι τύποι ανακάλυψαν το admin password του Pirelli της Cyta. Πλέον μπορώ να δω όλα τα μενού του router, άρα και όλες τις ρυθμίσεις του VoIP. Το επόμενο βήμα ήταν να βρω το password του VoIP account, μέσω του RouterPassView (που διαβάζει το backup configuration file του router). Πλέον έχω όλα τα στοιχεία για να προχωρήσω σε αγορά VoIP router της προκοπής (ή ακόμα καλύτερα να αρχίσω το στήσιμο του CCNA: Voice lab για να τα μάθω και στην πράξη). απλα ενημερωτικα δεν ειναι μονο τα στοιχεια του voip που θα πρεπει να φτιαξεις.για να παιξουν και αλλα πραγματα χρειαζονται και αλλες ρυθμισεις.πχ εγω το εχω setarei manual το voip σε αλλη εταιρεια και περα απο το να βαλω τα στοιχεια αλλαξα και τους codec Που παιζει.επισης θελει και αλλες αλλαγες.εγω πχ δεν εχω αλλαξει για το Tone και οταν το σηκωνω αντι να εχω το κλασσικο το τουτ τουτ εχω ενα συνεχομενο σαν να ειναι τηλ.κεντρο.επισης δεν μπορω να στειλω dtmf tones.λογικα ολα ρυθμιζονται απλα δεν εχω χρονο να το ψαξω παραπανω.για thomson αυτα.για to pirelli δεν ξερω.επισης καποιες εταιρειες στο voip φτιαχνουν σαν διαφορετικο Interface που παιρνει αλλη Ip.δεν ειναι υποχρεωτικο αλλα λεμε πως το φτιαχνουν αυτες.εκτος αν καποιος καταφερει να βρει και τις ρυθμισεις .αν και συνηθως ειναι απο cli και ειναι πιο δυσκολο.εκτος αν κατεβασει το config και να το συγκρινει με ενα default config απο generic firmware για να δει τι χρειαζεται και ποιες ειναι οι διαφορες.αρκει και το config Να ειναι σε κατανοητη μορφη.αλλα ναι ακομα και τα extra feautures να μην παιξουν το βασικο ειναι οτι βαζεις οτι ρουτερ θες.μετα σιγα σιγα θα της βρεις τις ρυθμισεις.και το Thomson εχει απειρες ρυθμισεις για to voip ποια χωρα ειναι το dect κτλ κτλ.πχ εγω σε codec εβαλα g.729 Που θυμαμαι ειναι ο πιο καλος πιο γρηγορος(σε ποιοτητα δεν θυμαμαι) και τον εβαλα σε priority 1(αν και ολους τους αλλους τους εκανα disable οποτε οτι και priority να βαλω δεν θα αλλαζε κατι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Ωραίος, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χωρίς να έχω ξανασχοληθεί με VoIP telephony, έχω την εντύπωση ότι πλέον έχω τις περισσότερες (αν όχι όλες) απ' τις ρυθμίσεις που χρειάζομαι. Πχ. μπορώ να δω τους codecs (PCMA και μετά G279), τις ρυθμίσεις για το DTMF (outband RFC 2833), τη διεύθυνση του realm, τους proxy servers, εννοείται username/password κλπ. Για κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως την δηλωμένη MAC του router που χρειάζεται (; ) για το 10άρι δίκτυο της Cyta, λογικά θα δώσω λύση με MAC spoofing. Τελοσπάντων, βλέποντας και κάνοντας. Απλώς προς το παρόν το έχω αφήσει στην άκρη, πρώτον για οικονομικούς λόγους και δεύτερον γιατί ο βασικός λόγος που ήθελα την αλλαγή του router δεν υφίσταται πλέον (έκοψα το Fifa... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Ωραίος, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χωρίς να έχω ξανασχοληθεί με VoIP telephony, έχω την εντύπωση ότι πλέον έχω τις περισσότερες (αν όχι όλες) απ' τις ρυθμίσεις που χρειάζομαι. Πχ. μπορώ να δω τους codecs (PCMA και μετά G279), τις ρυθμίσεις για το DTMF (outband RFC 2833), τη διεύθυνση του realm, τους proxy servers, εννοείται username/password κλπ. Για κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως την δηλωμένη MAC του router που χρειάζεται (; ) για το 10άρι δίκτυο της Cyta, λογικά θα δώσω λύση με MAC spoofing. Τελοσπάντων, βλέποντας και κάνοντας. Απλώς προς το παρόν το έχω αφήσει στην άκρη, πρώτον για οικονομικούς λόγους και δεύτερον γιατί ο βασικός λόγος που ήθελα την αλλαγή του router δεν υφίσταται πλέον (έκοψα το Fifa... ) καλα και το dmz να αφηνες δεν θα ειχες θεμα και ας ειναι Pc.αν ηθελες εκοβες τα υπολοιπα απο software firewall. εχω ρυθμισα σε αλλη εταιρεια Username pass,codec,kai registrat servers. δεν εχω φτιαξει τιποτε αλλο ουτε για dtmf,ουτε 10αρα ip ουτε κατι με mac address.και το θεωρω χλωμο να εχουν βαλει κατι για mac address αλλα ναι οπως ειπες και αυτο φτιαχνεται.για αρχη δοκιμασε να βαλεις codec,servers,username,pass και δοκιμασε το να δεις αν θα παιξει.και μετα κανεις τα υπολοιπα.dtmf και ολα αυτα.καποια στιγμη πρεπει να κατσω να δω και το δικο μου μπας και το φτιαξω καλυτερα.σιγουρα δεν θα ειναι κατι δυσκολο αλλα που χρονος.ρουτερ παλι θα αλλαζα και ας μην επαιζα fifa μονο και μονο επειδη νευριαζω να μου το δινουν Locked και να μην εχω πληρη προσβαση και να εχουν αυτοι το remote και εγω κομμενο telnet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Ήρθε το Vigor2700vg. Σήμερα το βράδυ ελπίζω να προλάβω να αρχίσω το σκάλισμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 ξεκινα το flash και καλες δοκιμες.τα πολλα απο telnet.γραψε εντυπωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Όπως είπαμε και στο άλλο thread, καλές οι εντυπώσεις, εύκολο το φλασάρισμα, εντελώς σε άλλη κατηγορία το μηχανάκι αλλά τη συγκεκριμένη δουλειά που ήθελα δεν την έκανε. Δεν το βάζω κάτω όμως, παρήγγειλα ήδη RS232 to TTL converter για να ξανασπάσω τους κωδικούς του Pirelli (σύμφωνα με αυτό τον οδηγό) και να το ψάξω περισσότερο. Ακόμα και τίποτα να μην καταφέρω, κάτι παραπάνω θα μάθω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα