Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας απηυδήσει πλέον με το VoIP router της CYTA (Pirelli P.RG A4201, το γνωστό "μαύρο") θα βγω στη γύρα για νέο μηχανάκι.

Συγκεκριμένα το UPnP του router επιμένει να μην δουλεύει με συνέπεια, με αποτέλεσμα άλλες εφαρμογές να λειτουργούν αυτόματα (πχ. μTorrent) ενώ άλλες με την καμία (πχ. Origin, Steam).

Το δε port forwarding φαίνεται να έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα. Είτε με dynamic, είτε με στατική ΙΡ, οι πόρτες που ανοίγω πχ. στο Fifa φαίνονται ανοιχτές (με pfportchecker) αλλά το παιχνίδι εξακολουθεί να δείχνει ότι έχω restrictive firewall. Η μόνη λύση που έχω βρει είναι αυτή του DMZ, αλλά μιλάμε για PC οπότε δεν...

Σε φίλους που δοκίμασαν το ίδιο παιχνίδι, μέσω του ίδιου Origin client, το UPnP αρκούσε. Ομοίως και σε εμένα, που δοκίμασα ένα παλιό DLink και αμέσως το πρόβλημα λύθηκε...

Αναβάθμιση του Pirelli από 1.12 σε 1.24 δεν βοήθησε. Συνεπώς νέο VoIP router της προκοπής. Έχουμε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο να προτείνουμε;

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Tο έχω γράψει πολλές φορες εδώ πως άμα θέλετε να κάνετε σοβαρή δουλειά στο internet πρέπει να βάλετε ενα dedicated linux pc για Router/Gateway/Firewall με το router σε bridge mode και να κάνει dial την PPPOE σύνδεση το linux.

Υπάρχουν πολλά και καλά έτοιμα Distros έτσι το router δεν κάνει σχεδόν καμια δουλειά και όλες οι δουλειές μεταφέρονται στο linux, κατά αυτό το τρόπο το router όσο και χαλια να είναι θα δουλεύει.

τώρα άμα δεν θες αυτή την λύση πάρε ένα καινούργιο compatible με openwrt η ddwrt

Δημοσ.

Καλή ιδέα αλλά αν ήταν να έχω dedicated μηχανάκι μόνο και μόνο για να μπαίνω στο Internet, θα έπαιρνα μια κάρτα WIC-1ADSL (έστω και στα 8MBps, για περισσότερα είναι πολύ ακριβή), να την καρφώσω στα Cisco routers μου και να μοιράζω δίκτυο από εκεί. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μάθαινα και 2 πράγματα παραπάνω.

Η ιδέα με το λινουξοPC είναι εξίσου ωραία αλλά δεν μου περισσεύει fanless μηχανάκι (γιατί να βάλω έστω και μικρό tower με ανεμιστήρια και τέτοια δεν υπάρχει περίπτωση, καθώς α) το ρεύμα είναι ακριβό, β) θα πιάνει έξτρα χώρο και θα με σφάξει η γυναίκα και -κυρίως- γ) θα κάνει φασαρία). Ίσως στο μέλλον να υλοποιήσω μια τέτοια λύση, χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχάνημα και για NAS.

Ομοίως σκέφτομαι και τη λύση του routerboard αλλά δεν έχω όρεξη να πολυμπλέξω. Θέλω να πάρω κάτι έτοιμο που να μπει στην πρίζα και να δουλέψει άμεσα.

Σχετικά με το router τώρα, έχουμε κάποια προτεινόμενη μάρκα ή μοντέλο; OpenWrt και dd-wrt υπάρχουν πολλά. Υπ' όψιν μιλάμε αποκλειστικά για VoIP routers.

Δημοσ.

το dedicated pc ήταν για το pc router ΟΧΙ για άλλο 2o desktop pc

Eγώ πάντως έχω για router έχω ένα mini-itx pc μικρό αθόρυβο και καταναλώνει λίγο ρεύμα αλλα είναι πολύ δυνατό για routing. Eνα linux η freebsd κάνει πολύ περισσότερα ακόμα και από τα cisco, σαν αντικειμενο εχεις πολλά να μάθεις από το linux.

Δεν συνηθίζω να αλλάζω router γιατί πολλές φορες ο πάροχος σου την λέει που άλλαξες modem και αρνείται να σε βοηθήσει άμα τυχόν εχεις πρόβλημα η γίνει κάποια βλάβη. Επίσης άμα χαλάσει το original modem του παρόχου ΠΡΕΠΕΙ να στο αλλάξουν άμα παρεις μονος σ router και χαλάσει το πληρώνεις μονος σου.

Δημοσ.

το dedicated pc ήταν για το pc router ΟΧΙ για άλλο 2o desktop pc

Εχμ ναι το κατάλαβα... Αυτό εννοούσα κι εγώ, ότι θα έχω ένα μηχάνημα που η μόνη δουλειά που θα κάνει, θα είναι να κάνει το router/firewall .:)

Eγώ πάντως έχω για router έχω ένα mini-itx pc μικρό αθόρυβο και καταναλώνει λίγο ρεύμα αλλα είναι πολύ δυνατό για routing. Eνα linux η freebsd κάνει πολύ περισσότερα ακόμα και από τα cisco, σαν αντικειμενο εχεις πολλά να μάθεις από το linux.

Δυστυχώς όμως στην παρούσα χρονική περίοδο δεν έχω χρόνο/όρεξη να ασχοληθώ με λινουξοειδή configurations. Η ιδέα ωστόσο παραμένει καλή και θα την έχω υπ' όψην.

Δημοσ.

Aμα εχεις οποιοδήποτε pc ακόμα και P3 κάνει την δουλειά. τώρα τον θόρυβο υπάρχουν παρα πολλοί τροποι να τον εξάλειψης.

Επίσης και το μέγεθος μπορεί να μειωθεί αφού δεν θα έχει cdrom και μπορεί να μην έχει καν σκληρό και να βάλεις card-flash

Πριν από το mini-itx είχα ένα P3 600mhz

Δημοσ.

Aμα ο isp σου πει τα voip setting για το τηλέφωνο σου μπορείς να βάλεις ένα voip τηλέφωνο μαζί με ένα απλό router που δεν είναι voip και έτσι αυξάνεται ο αριθμός τον modem-ρόυτερς που μπορείς να διαλέξεις. Εγω εχω το Siemens Gigaset C450IP

Δημοσ.

ΟΚ thanks για την πρόταση. Επειδή σύντομα θα αρχίσω διάβασμα για το CCNA: Voice της Cisco θα πάρω μερικά ακόμα εξαρτήματα για το lab μου, στα οποια θα συμπεριλαμβάνονται 2-3 IP phones. Οπότε ίσως τρενάρω το θέμα μέχρι τότε, για να μην χρειαστεί να αγοράσω router τώρα. Διαφορετικά μπορεί να κοιτάξω το TG784, που όμως δεν είναι εύκολο να βρεθεί απ' όσο έχω καταλάβει (ενώ το φθηνότερο που είδα έχει ένα κατοστάρι).

edit: χμμμ, σύμφωνα όμως με όσα λέει ο poulinos εδώ, η CYTA δεν δίνει τις ρυθμίσεις για το VoIP τηλέφωνο, άρα τζίφος. Καλού-κακού θα τους ρωτήσω πάντως.

Μία άλλη ιδέα που έχω σκεφτεί (αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι υλοποιήσιμη, θα την δοκιμάσω σήμερα) είναι να χρησιμοποιήσω το Pirelli της CYTA σε bridged mode (άρα σαν απλό modem;), να το συνδέσω στη WAN πόρτα κάποιου άλλου -απλού- router/AP και να χρησιμοποιώ αυτό για το firewall/upnp/port forwarding. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ξέρω αν θα δουλεύει το τηλέφωνο (που προφανώς θα παραμείνει συνδεδεμένο πάνω στο Pirelli).

Δημοσ.

απο την αρχη που το διαβασα πηγα να πω ξεχασε το γιατι η cyta δεν θα σου δωσει username και Password εκτος αν καταφερεις με κανα τροπο να αποκτησεις root privilege στον ρουτερ(εχω ακουσει οτι γινεται σε Thomson) και μετα με προγραμμα να παρεις το Username και το Pass.αυτο το εχω κανει σε thomson.

εγω σε λυση Pc δεν θα πηγαινα.ωραια λυση αλλα οχι για Home use να καις ρευμα απο το πρωι ως το βραδυ.

τωρα για cisco εφοσον θες να πας σε cisco Πτυχιο ναι μπορεις να παρεις μια τετοια καρτα οπως εχουν και καρτες me fxs κτλ οποτε και θα εκανες τηνδουλεια σου αμα ειχες τα στοιχεια και θα μαθαινες.αλλα δυστυχως οι τιμες για τα καρτακια ειναι ακριβες.new ξερω οτι εχουν πανω απο 200 το καθενα με βαση κατι καρτακια χ21 και bri που εχω δει.οποτε και αυτα πανω κατω τα ιδια τα κοβω.μην πω και κανα 400 αρι το καρτακι New.μετα σε ebay δεν ξερω τι θα βρεις.ολα αυτα αν βρεις στοιχεια voip

Δημοσ.

και πιο μικρο να ειναι το παραπανω ρευμα απο το ρουτερ θα ειναι σιγουρο.εκτος αν δεν τον νοιαζει για το ρευμα και τα λεφτα που θα δωσει για το Pc.βεβαια το pc ειναι πιο φτηνο απο ενα καρτακι cisco αλλα ειπε οτι θελει κατι ετοιμο

Δημοσ.

Σε Cisco έχω βρει αρκετά φτηνά τις κάρτες για dsl μέχρι 8MBps. Όταν όμως αυτή τη στιγμή κλειδώνω στα 16,5 είναι μάλλον δύσκολο να δεχθώ τόσο μεγάλη αλλαγή. Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι η τιμή, καθώς όπως είπες αυτές οι κάρτες είναι πολύ ακριβές. Για παράδειγμα την HWIC-1ADSL θυμάμαι πριν κανα χρόνο την είχα βρει στα 400-500 ευρώ, αν και τώρα πρέπει να έχει πέσει ακόμα και στα μισά.

Από την άλλη και η λύση-Cisco δεν είναι η καλύτερη δυνατή, γιατί κι εκεί πρέπει να έχω 2-3 μηχανάκια μέσα στο σαλόνι να δουλεύουν 24/7, με αρκετή φασαρία κλπ. Πιο πολύ για το διάβασμα του CCNA: Voice θα χρησίμευαν. Και φυσικά όσο η CYTA κρατάει απόρρητες τις ρυθμίσεις για το VoIP, δεν πρόκειται να βγάλω άκρη.

Ξέχασα να αναφέρω ότι στις ενδιάμεσες μέρες συνέχισα το "σκάλισμα" με το Pirelli σε Bridged mode και το τηλέφωνο δούλευε κανονικά. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα να βρω λύση για σύνδεση στη WAN πόρτα ενός Speedtouch και τα παράτησα. Μέσα σ' όλα έκανα και hard reset στο Pirelli και έχασε τη σύνδεση με το Internet (δούλευε μόνο στο εσωτερικό 10.x.x.x . δίκτυο της CYTA). Εκ των υστέρων διάβασα/διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί το συνηθισμένο επακόλουθο με αυτές τις εταιρίες (CYTA, HOL, On κλπ) είναι να πρέπει να πάρεις το support τους για να σου ξαναστείλουν τις ρυθμίσεις στο router. Τελικά δεν πήρα κανένα τηλέφωνο και το router επανήλθε από μόνο του μέσα σε ένα μισάωρο περίπου (φαντάζομαι μέσω CWMP).

Πλέον μάλλον θα παγώσω το θέμα μέχρι νεωτέρας και το πολύ-πολύ να συνδέω ένα άλλο απλό ρουτεράκι (βλ. όχι-VoIP) όταν θέλω να παίξω.

Δημοσ.

Σε Cisco έχω βρει αρκετά φτηνά τις κάρτες για dsl μέχρι 8MBps. Όταν όμως αυτή τη στιγμή κλειδώνω στα 16,5 είναι μάλλον δύσκολο να δεχθώ τόσο μεγάλη αλλαγή. Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι η τιμή, καθώς όπως είπες αυτές οι κάρτες είναι πολύ ακριβές. Για παράδειγμα την HWIC-1ADSL θυμάμαι πριν κανα χρόνο την είχα βρει στα 400-500 ευρώ, αν και τώρα πρέπει να έχει πέσει ακόμα και στα μισά.

Από την άλλη και η λύση-Cisco δεν είναι η καλύτερη δυνατή, γιατί κι εκεί πρέπει να έχω 2-3 μηχανάκια μέσα στο σαλόνι να δουλεύουν 24/7, με αρκετή φασαρία κλπ. Πιο πολύ για το διάβασμα του CCNA: Voice θα χρησίμευαν. Και φυσικά όσο η CYTA κρατάει απόρρητες τις ρυθμίσεις για το VoIP, δεν πρόκειται να βγάλω άκρη.

Ξέχασα να αναφέρω ότι στις ενδιάμεσες μέρες συνέχισα το "σκάλισμα" με το Pirelli σε Bridged mode και το τηλέφωνο δούλευε κανονικά. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα να βρω λύση για σύνδεση στη WAN πόρτα ενός Speedtouch και τα παράτησα. Μέσα σ' όλα έκανα και hard reset στο Pirelli και έχασε τη σύνδεση με το Internet (δούλευε μόνο στο εσωτερικό 10.x.x.x . δίκτυο της CYTA). Εκ των υστέρων διάβασα/διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί το συνηθισμένο επακόλουθο με αυτές τις εταιρίες (CYTA, HOL, On κλπ) είναι να πρέπει να πάρεις το support τους για να σου ξαναστείλουν τις ρυθμίσεις στο router. Τελικά δεν πήρα κανένα τηλέφωνο και το router επανήλθε από μόνο του μέσα σε ένα μισάωρο περίπου (φαντάζομαι μέσω CWMP).

Πλέον μάλλον θα παγώσω το θέμα μέχρι νεωτέρας και το πολύ-πολύ να συνδέω ένα άλλο απλό ρουτεράκι (βλ. όχι-VoIP) όταν θέλω να παίξω.

nai na χασεις 8 Mbps δεν λεει.λογικα πανω κατω με αυτα τα 500 ευρω θα βρεις πιστευω adsl2+

ναι αμα ειναι κανα cisco router 2801 τα φανακια ειναι τρισαθλια.και χαλανε ευκολα επειδη ειναι μικρα 3χ 3 ,4χ 4 ποσο ειναι αλλα ειναι θορυβωδη.καλυτερα ειναι στα 2 u cisco που ειναι κατι 8χ 8 περιπου

αλλαναι οτι ειναι cisco και εχει φαν κανει τον θορυβο του.τα μονα που δεν εχουν φαν νομιζω ειναι 1821,και τα μικροτερα 876 886 κτλ.

λογικα θα παιξει σε bridge mode γιατι τοvoip ειναι σε αλλο vc οποτε παιζει.απλα ετσι εχεις ιντερνετ διαμεσω του αλλου ρουτερ που κανει την κληση πανω στο pirelli.

λογικα θα πρεπε να παιζει και σε wan ειτε σαν bridged ειτε κανονικα.αλλα σε Wan δεν το συνδεσες οταν το γυρισες σε bridge??η εκανες απο pc την κληση?

το 10.χ.χ.χ λογικα ειναι η Ipπου παιρνει αυτοματα για να κανει auto configure μετα οπως γινεται και με τα 585 της forthnet η μπορει να ειναι η Ip απο τον dhcp του voice.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...