Προς το περιεχόμενο

Crossfire X

bep1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ηθελα να μαθω (επιδη το σκεφτομαι σοβαρα το θεμα) αν με τον νεο μου υπολογιστη που θα κανω αξιζει να κανω crossfire x (με 2 sapphire hd 6770). Υπαρχει υποστηρηξη απο τα games για crossfire x η οχι. Τα παιχνιδια που θα παιζω ειναι για παραδειγμα NFS Shift 2, Dirt 3 και το πολυ αγαπημενο μου Test Drive Unlimited 2 που πιο πολυ αυτο με ενδιαφερει, θα υποστηριζουν το cf x (ειδικα το τελευταιο) η τζαμπα η δευτερη hd 6770;;;

Εχω ψαξει λιστα με τα παιχνιδια που υποστηριζουν cf x, αλλα δεν βρηκα τιποτα, αν βρειτε κατι εσεις θα ηθελα πολυ να την δω. Ευχαριστω.

Υ.Γ: Αν οχι hd 6770 τοτε σιγουρα hd 6850, θα ελεγα και για της νεες hd 7000 series αλλα ακομα δεν ξερω τιμες.

Δημοσ.

Ναι το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να δοσω πολα λεφτα και τον θελω οσο πιο γρηγορα τον υπολογηστη, γιαυτο θελω μια σχετικα φθηνη καρτα και μετα με αλλη μια φθηνη (τηνιδια διλαδη) να κανω crossfire και να εχω μια με της επηδοσεις μιας hd 6850/6870 ας πουμε, καταλαβατε;;

Εγω μονο racing games παιζω, θελω να παιζω σε 1080p οι υπολοιπες ρυθμησεις ασ ειναι και στο low δεν με πειραζει αρκει αν υπαρχουν 1-2 ρυθμησεις για το αμαξι αυτες να ειναι λιγο ψηλα δεν ζηταω παρα πολλα. Επιδη για χρηματα ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματαγιαυτο θελω μια με 120(hd6770) η το πολυ μια με 150-160(hd 6850) και μετα να παρω αλλη μια σε κανα 2 μηνες, απλος ρωταω πια games δεν υποστηρηζουν cf x αν ξερετε βεβαια.

Μπορειτα να μου βρειτε μια λιστα με games που το υποστηρηζουν αυτο;;;

Δημοσ.

Μεινε με την onboard και αφου δεν καιγεσαι για παιχνιδακια ( θα ειναι και Δεκεμβρης κιολας ) παιρνεις μια used 6950 2gb και εισαι αρχοντας... εγω αυτο θα εκανα.

Δημοσ.

Ότι λέει ο Νικόλας πάνω^^^, αν μπορείς να περιμένεις λίγο πήγαινε απευθείας σε 6950 και μην μπλέκεις με CF. Στην ανάλυση αυτή θα σε καλύψει για πολύ καιρό η 6950.

Όσο αφορά τα παιχνίδια που ρωτάς είναι λιγοστά αυτά στα οποία δεν λειτουργεί σωστά το CF στην πράξη αλλά σε κάποια όντως υπάρχουν θεματάκια κατα καιρούς. Δύσκολο να σου πεί κάποιος ποιά είναι αυτά τα παιχνίδια στα οποία ίσως να έχεις πρόβλημα και τώρα και στο μέλλον, αυτό θα το διαπίστωνες στην πράξη.

Πάντως αν θέλεις να κινηθείς σώνει και καλά σε CF τότε καλύτερα πήγαινε σε HD6850 για αρχή καθώς η διαφορά τιμής με την υποδεέστερη HD6770 είναι μικρότερη απο την διαφορά τους σε επιδόσεις και δεν αξίζει κατ εμέ τόσο η αγορά της 6770 (γύρω στα 30-35€ διαφορά έχουν). Απο την άλλη και η 6850 θα σε καλύψει στην πλειονότητα των περιπτώσεων στα 1080p και όταν δείς ότι πραγματικά χρειάζεσαι κάποιο boost στα γραφικά βάζεις άλλη μία και μάλιστα αν μπορείς και used για οικονομικότερα (αν βρεθεί κάτι εκείνη την περίοδο). :)

edit: @ bep1995 πές μας επίσης και απο τι αποτελείται το νέο σου σύστημα για να έχουμε εικόνα. :)

Δημοσ.

Ότι λέει ο Νικόλας πάνω^^^, αν μπορείς να περιμένεις λίγο πήγαινε απευθείας σε 6950 και μην μπλέκεις με CF. Στην ανάλυση αυτή θα σε καλύψει για πολύ καιρό η 6950.

Όσο αφορά τα παιχνίδια που ρωτάς είναι λιγοστά αυτά στα οποία δεν λειτουργεί σωστά το CF στην πράξη αλλά σε κάποια όντως υπάρχουν θεματάκια κατα καιρούς. Δύσκολο να σου πεί κάποιος ποιά είναι αυτά τα παιχνίδια στα οποία ίσως να έχεις πρόβλημα και τώρα και στο μέλλον, αυτό θα το διαπίστωνες στην πράξη.

Πάντως αν θέλεις να κινηθείς σώνει και καλά σε CF τότε καλύτερα πήγαινε σε HD6850 για αρχή καθώς η διαφορά τιμής με την υποδεέστερη HD6770 είναι μικρότερη απο την διαφορά τους σε επιδόσεις και δεν αξίζει κατ εμέ τόσο η αγορά της 6770 (γύρω στα 30-35€ διαφορά έχουν). Απο την άλλη και η 6850 θα σε καλύψει στην πλειονότητα των περιπτώσεων στα 1080p και όταν δείς ότι πραγματικά χρειάζεσαι κάποιο boost στα γραφικά βάζεις άλλη μία και μάλιστα αν μπορείς και used για οικονομικότερα (αν βρεθεί κάτι εκείνη την περίοδο). :)

edit: @ bep1995 πές μας επίσης και απο τι αποτελείται το νέο σου σύστημα για να έχουμε εικόνα. :)

Μια επανάληψη του παραπάνω post και από μένα :)

Δημοσ.

Λοιπον το συστημα μου θα αποτελειτε απο τα εξης:

GIGABYTE 990ΧA-UD3 AM3+

AMD PHENOM II X4 955 3.2 GHZ (η τον fx-4100)

SEAGATE SATA3 3.5'' 320GB 7200 16MB

CORSAIR VENGEANCE DDR3 4GB 1600MHZ

AEROCOOL STRIKE X

CORSAIR BUILDER SERIES V2 600 WATT 80+

DVDRW LG 22X

SAPPHIRE RADEON HD6770 1GB VAPOR-X (CF X)

Δημοσ.

Λοιπον το συστημα μου θα αποτελειτε απο τα εξης:

GIGABYTE 990ΧA-UD3 AM3+

AMD PHENOM II X4 955 3.2 GHZ (η τον fx-4100)

SEAGATE SATA3 3.5'' 320GB 7200 16MB

CORSAIR VENGEANCE DDR3 4GB 1600MHZ

AEROCOOL STRIKE X

CORSAIR BUILDER SERIES V2 600 WATT 80+

DVDRW LG 22X

SAPPHIRE RADEON HD6770 1GB VAPOR-X (CF X)

Ωραία. :)

Το συστηματάκι σου είναι μια χαρά και το psu (που με ενδιέφερε κυρίως) σηκώνει απροβλημάτιστα 2 x 6850 αν αποφασίσεις για CF (με τους κατάλληλους 6pin αντάπτορες, λόγω 2 x pci-e συνδέσεων ενώ θα χρειαστείς 4 x 6pin pci-e, οι οποίοι το πιθανότερο να περιέχονται στο κουτί των καρτών).

Γνώμη μου, όπως είπα και πρίν, αν μπορείς να περιμένεις πήγαινε απευθείας σε HD6950 και μην μπλέκεις με CF. Αν τώρα επείγεσαι για αγορά Value for money κάρτας αγοράζεις μια HD6850 και κάνεις την δουλειά σου άνετα στην πλειονότητα των περιπτώσεων στα 1080p. Όταν δείς ότι χρειάζεσαι επιπλέον δύναμη μελλοντικά ψάχνεις για μεταχειρισμένη δεύτερη HD6850 απο αγγελία (για να σου βγεί φθηνότερα η αναβάθμιση) ή αγοράζεις καινούργια. Πάντως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα και με την μία HD6850, ιδιαίτερα αν δεν βάζεις στο max όλα τα settings.

Κάτι τελευταίο μιας και σε ανάλογο σύστημα με Phenom 955 διατηρούσα CF με HD5850 για αρκετό καιρό. Κοίταξε να ανεβάσεις τον επεξεργαστή μέσω multi στα 3,6 - 3,8 για να σου δίνει ένα boost στα γραφικά. Eίναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Ειδικά αν προβείς σε αγορά της HD6950 ή πάς σε HD6850 CF. :)

!!!Edit: Την ΗD6770 που παραθέτεις την έχεις αγοράσει ήδη ή είσαι υπο σκέψη? Διότι αν την έχεις αγοράσει αλλάζουν τα δεδομένα.

Δημοσ.

Τιποτα δεν εχω αγορασει, ολα τα παραπανω ειναι υπο πλανο (σχεδιαζω να τα παρω σε 5-6 μηνες, απλος απο τωρα θελω να εχω μια αποψη γενικα) η hd 6850 εχει μεσα 2 καλωδια pci-e 4pin to 6pin, επωμενος αμα παω σε 6850 θα παρω μονο μια

Αυτο το λες επειδη ισως ο cpu να κοβει την αποδοση της gpu;;; Πιστευω quad core στα 3,2 Ghz ειναι μια χαρα ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.

Τιποτα δεν εχω αγορασει, ολα τα παραπανω ειναι υπο πλανο (σχεδιαζω να τα παρω σε 5-6 μηνες, απλος απο τωρα θελω να εχω μια αποψη γενικα) η hd 6850 εχει μεσα 2 καλωδια pci-e 4pin to 6pin, επωμενος αμα παω σε 6850 θα παρω μονο μια

Ok. :)

Πάντως αν είσαι κυρίως gamer και αφού θα κάνεις την κίνηση σε 5-6 μήνες, καλό είναι να πάς σε HD6950 για να είσαι ok για αρκετό καιρό.

Αν τώρα δεν είσαι και τόσο gamer, συμβιβάζεσαι με παραχωρήσεις στα φίλτρα σε ορισμένα απαιτητικά παιχνίδια τότε μια χαρά θα σου είναι και η HD6850 στην Οθόνη σου. Απλά θα χρειαστείς πιο σύντομα αναβάθμιση.

Σκέψου πάντως (εφόσον απο 6850 και πάνω θα πάς σε single gpu) και την περίπτωση της HD6870 με ~30€ παραπάνω απο την HD6850, αν δεν μπορείς να διαθέσεις για HD6950. :)

Όσο αφορά τα καλώδια, αφού τελικά φαίνεται ότι πάς σε μία κάρτα δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τους αντάπτορες της συσκευασίας που έχουν οι κάρτες. Είτε πάς σε 6950, είτε σε 6870, είτε σε 6850, θα χρειαστείς 2 x 6pin pci-e για να τις τροφοδοτήσεις τις οποίες διαθέτει ήδη το τροφοδοτικό που σκέφτεσαι να αγοράσεις. :)

edit: Τον cpu καλό είναι να τον ανεβάσεις, ειδικά αν αποφασίσεις να πάς σε HD6950. Άλλωστε ο συγκεκριμένος είναι black edition (ΒΕ) που σημαίνει ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής για να μπορεί ο χρήστης να τον ανεβάσει αν επιθυμεί, εύκολα, γρήγορα και απροβλημάτιστα. Θα πάρεις δωρεάν περισσότερη απόδοση, κρίμα δεν είναι? :)

Δημοσ.

Και πως τον ανεβαζω ξερεις να μου πεις, σορρυ αλλα δεν εχω ασχοληθει με αυτο το θεμα :D

Δημοσ.

Όταν με το καλό τον πάρεις, ρίξε ένα διάβασμα στο παρακάτω νήμα:

http://www.insomnia.gr/topic/327102-overclock-amd-955-965-thread/

Οποιαδήποτε απορία έχεις λοιπόν, αφού διαβάσεις πρώτα, την γράφεις στο εν λόγω νήμα και θα σε βοηθήσουν. :)

Δημοσ.

Thanks!!!

Tίποτα. :)

Υπόψη, φρόντισε να αγοράσεις τον 955 με revision c3 ο οποίος αναγνωρίζεται απο τον κωδικό (HDZ955FBGMBOX) που αναγράφεται στο κουτί. Έχει καλύτερο overclockability απο τον προγενέστερο με revision C2 (HDZ955FBGIBOX) και είναι πιο δροσερός. Σου παραθέτω φωτό απο cpu-z του δικού μου 955, ο οποίος δουλεύει στα 3,8 με στόκ τάση μόνο με αλλαγή του πολλαπλασιαστή απο το 16 (stock) στο 19. Η συχνότητα αυτή ανεβαίνει όποτε χρειαστεί π.χ τρέχοντας μια εφαρμογή ή κάποιο παιχνίδι, δεν είναι μόνιμα έτσι απο την στιγμή που έχεις ενεργοποιημένο το cool 'n' quiet* στο bios. Θα τα δείς στην πορεία αυτά, όταν με το καλό το αγοράσεις. :)

*edit: το cool 'n' quiet αν θυμάμαι καλά δουλεύει μέχρι τα 3,5 - 3,6Ghz, απο κεί και πάνω δεν δουλεύει.

post-175857-0-42574100-1317846513_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι οκ να παω σε 6950 αλλα δεν υπαρχει σαλιο, μπορει να το παρο το pc σε 5-6 μηνες αλλα και παλι ειναι παρα πολυ ζορικα τα πραγματα και την 6850 πολυ το σκευτομαι για να την παρω. Τωρα για το αλλο θεμα, gamer δεν με λες, μονο racing παιχνιαδια παιζω και ειδικα το tdu2, μονο και μονο για το tdu2 σκευτομαι να παρω τη 6850 γιατι δεν υποστιρηζει crossfire (μ@λ@κι@) αλιος βουρ για την 6770 vapor-x θα πηγαινα (που ισος και να το κανω) αλλα θελω να βγει η σειρα 7000 πρωτον ηια μηπως και πεσουν οι τιμες στις 6000 η για μηπως υπαρξει καποια στα 120 € που θα ειναι καλυτερη απο την 6770 (λιγο δυσκολο δηλαδη).

Λιγο καθυστερισα να το γραψω το παραπανω μηνυμα χαχααχ λολ :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...