Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται σε περιπτωση που καποιος μαθητης δεν εχει υπολογιστη για να διαβασει τα σχολικα ebooks?

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Alchemist αγνοεις οτι υπαρχουν οικογενειες που ειναι στο νοικι κλπ, και ειδικα στις εποχες μας δεν εχουν ουτε 300 ευρω για πεταμα ετσι?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελα βρε nick, αφού όλοι οι ελληνες έχουν μαύρα κ γυρνάνε στα μπουζούκια λέμε. Δεν υπάρχει ούτε μισός έλληνας που πραγματικά περνάει δύσκολα οικονομικά κ βγάζει το μήνα με το ζόρι, ποιος τις κυκλοφορεί αυτές τις αηδίες, απορώ.

Δημοσ.

Alchemist αγνοεις οτι υπαρχουν οικογενειες που ειναι στο νοικι κλπ, και ειδικα στις εποχες μας δεν εχουν ουτε 300 ευρω για πεταμα ετσι?

662,20 ευρω ηταν ο μισθος μου αυτο το μηνα και ειμαι στο νοικι, δεν αγνοω την κατασταση... Σορρυ αν φανηκα επιθετικος αλλα 1)η συγκεκριμενη αλλαγη ειναι θετικη Imho, 2) οι περισσοτεροι εχουν βρει λυση στο θεμα (απο γνωστους: δανειστηκαν βιβλια απο παλιοτερους / βγαλαν φωτοτυπιες / αγορασαν μια φτηνη προταση) απλα γκρινιαζουν για να γκρινιαζουν, οπως και στις οποιεσδηποτε αλλαγες πανε να γινουν σε οποιοδηποτε τομεα.

Δημοσ.

Ναι γιατί αν περνάνε έτσι αβίαστα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα, χωρίς γκρίνια, πάει τον κλαίγαμε...

Δημοσ.

Ναι γιατί αν περνάνε έτσι αβίαστα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα, χωρίς γκρίνια, πάει τον κλαίγαμε...

Για να διαμαρτυρυθω για κατι πρεπει να εχω μια καλυτερη πληρως αιτιολογημενη αντιπροταση, σε αυτη τη φαση ολοι απλα γκρινιαζουν χωρις ουσια...Γκρινιαζουν για τα παντα "αβιαστα" οπως ειπες...

Υ.Γ. Οποιος "γκρινιαξε" για το γενικο καλο και οχι για το καθαρα προσωπικο του και μονο συμφερον ας μου πεταξει πρωτος τις ντοματες...

Υ.Γ.2. Σαν να ξεφυγαμε λιγο, σορρυ για την εριστικη παρεμβαση μου...

• Moderators
Δημοσ.

ασε τις εργασιες.τα βιλια ειναι το προβλημα.με τις φωτοτυπιες τι γινεται; τις πληρωνει το κρατος; τις δινει το κρατος το ιδιο;

τι επισημη αποφαση εχει βγει πανω στο θεμα;

Implying ότι υπάρχει κράτος...

Δημοσ.

ωραια φωτοτυπιες.παμε τωρα στο επομενο θεμα:

Τι γινεται οταν η διευθυνση του σχολειου ανακοινωνει επισημα οτι καποια βιβλια δεν μπορουν να δοθούν με την μορφη φωτοτυπιων,επειδη εχει χαλασει το φωτοτυπικο του σχολειου και η υποθεση προς το παρον εχει μεινει εκει;

Δημοσ.

οταν μπηκες στο πανεπιστημειο δεν ειχες/πηρες υπολογιστη; δεν σε υποχρεωσε κανεις αλλα ξερεις οτι δεν γινεται να κανεις δουλεια χωρις υπολογιστη. αλλαζει τπτ που θα γινεται αυτο απο το γυμνασιο;

Δημοσ.

Kανοντας τον δικηγορο του διαβολου εχω 2-3 επιχειρηματα.

Α. Δεν νοειται εν ετει 2011 οικογενεια διχως Η/Υ. Ακομα και οικονομικες δυσκολιες να εχει, εναν Η/Υ των 300 ευρω μπορει να αγορασει. Ακομα και να μη μπορει να αγορασει των 300 ευρω, μπορει να βρει πολυ πολυ φθηνοτερο μεταχειρισμενο η ακομα καλυτερα ενα ebook reader. Ακομα και να της χαρισουν εναν πολυ παλιο pc που να ανοιγει pdf ειναι ευκολο.

B. Aν παρολα αυτα συνεχισει να μη διαθετει Η/Υ (αρα και εξοικειωση με τους Η/Υ) καταλαβαινετε οτι και 20 να παιρνει στα μαθηματα, βγαινει με μια τεραστια μορφωτικη αδυναμια για τη σημερινη κοινωνια, δηλαδη την αγνοια σε Η/Υ. Θα εχει τελεωισει σχολειο και δε θα ξερει πως χειριζονται το ποντικι, wtf?

Αν και ξερω οτι το point ειναι πως τους Η/Υ επρεπε να τους παρεχει το κρατος στα παιδια ελεω δωρεαν παιδειας, εγω απλως θιγω το θεμα οτι δεν ειναι και τοσο ρεαλιστικο να μην εχει καποιο παιδι προσβαση στην αναγνωση pdf. Κι αν εχει τετοιο προβλημα, τοτε φοβαμαι οτι θα αντιμετωπιζει πολυ πολυ σημαντικοτερα προβληματα απο το σχολειο και την εκπαιδευση.

Παρολα αυτα, μια παρομοια λογικη θα μπορουσε να πει οτι το κρατος δε δινει αμαξι στον πατερα, ουτε του πληρωνει βενζινες για να πηγαινοφερνει το παιδι στο σχολειο, αρα για ποια δωρεαν εκπαιδευση μιλαμε απτη στιγμη που σε καθε οικοδομικο τετραγωνο δεν εχει απο 1 σχολειο.

Anyway για να μην φλυαρουμε, απτη στιγμη που ξερουμε οτι η αποφαση περι pdf παρθηκε κακην κακως λογω ανωτερας βιας και οικονομικης αδυναμιας του κρατους, παρα τη λογικη των επιχειρηματων μας καλα ειναι να μη το παιζουμε τρελιτσα. Δεν ξυπνησε η Αννα και η καθε Αννα το πρωι και ειπε "θα βαλω pdf στα σχολεια για σπασιμο". Το εκανε ως προσωρινη-εκτακτη εναλλακτικη για να ανοιξουν τα σχολεια, μιας και το καλοκαιρι δεν υπηρχαν κονδυλια για εκτυπωση ολων των βιβλιων και μεχρι να τυπωθουν θα χανοντουσαν ΠΟΛΛΕΣ μερες. Θα ηταν προτιμοτερο να μην ειχε γινει ουτε αυτο?

Οσο και αν δεν την παω, στο παρον θεμα νομιζω πως δεν υπηρχε αλλη λυση.

Δημοσ.

οφφτοπικ ...

αυτο με τα τζαμπα βιβλια ακομα δεν το εχω καταλαβει ... σιγα τη δωρεαν παιδια ,δηλαδη (δωρεαν βιβλια==δωρεαν παιδια) ? προσωπικα θα προτιμουσα να σκαω καθε χρονο 100-120 ευρω για βιβλια ( το "σκαω" το λεω ειρωνικα μιας και το ποσο ειναι αστειο σε συγκρηση με αλλα και αλλα ... ) και τα χρηματα που δεν θα ειχε ξοδεψει το κρατος να πηγαιναν σε διαφορα πραγματα οπως καλυτερους χωρους , διαφορες δραστηριοτητες κλπ.

Δημοσ.

Kανοντας τον δικηγορο του διαβολου εχω 2-3 επιχειρηματα.

Α. Δεν νοειται εν ετει 2011 οικογενεια διχως Η/Υ. Ακομα και οικονομικες δυσκολιες να εχει, εναν Η/Υ των 300 ευρω μπορει να αγορασει. Ακομα και να μη μπορει να αγορασει των 300 ευρω, μπορει να βρει πολυ πολυ φθηνοτερο μεταχειρισμενο η ακομα καλυτερα ενα ebook reader. Ακομα και να της χαρισουν εναν πολυ παλιο pc που να ανοιγει pdf ειναι ευκολο.

B. Aν παρολα αυτα συνεχισει να μη διαθετει Η/Υ (αρα και εξοικειωση με τους Η/Υ) καταλαβαινετε οτι και 20 να παιρνει στα μαθηματα, βγαινει με μια τεραστια μορφωτικη αδυναμια για τη σημερινη κοινωνια, δηλαδη την αγνοια σε Η/Υ. Θα εχει τελεωισει σχολειο και δε θα ξερει πως χειριζονται το ποντικι, wtf?

Αν και ξερω οτι το point ειναι πως τους Η/Υ επρεπε να τους παρεχει το κρατος στα παιδια ελεω δωρεαν παιδειας, εγω απλως θιγω το θεμα οτι δεν ειναι και τοσο ρεαλιστικο να μην εχει καποιο παιδι προσβαση στην αναγνωση pdf. Κι αν εχει τετοιο προβλημα, τοτε φοβαμαι οτι θα αντιμετωπιζει πολυ πολυ σημαντικοτερα προβληματα απο το σχολειο και την εκπαιδευση.

Παρολα αυτα, μια παρομοια λογικη θα μπορουσε να πει οτι το κρατος δε δινει αμαξι στον πατερα, ουτε του πληρωνει βενζινες για να πηγαινοφερνει το παιδι στο σχολειο, αρα για ποια δωρεαν εκπαιδευση μιλαμε απτη στιγμη που σε καθε οικοδομικο τετραγωνο δεν εχει απο 1 σχολειο.

Anyway για να μην φλυαρουμε, απτη στιγμη που ξερουμε οτι η αποφαση περι pdf παρθηκε κακην κακως λογω ανωτερας βιας και οικονομικης αδυναμιας του κρατους, παρα τη λογικη των επιχειρηματων μας καλα ειναι να μη το παιζουμε τρελιτσα. Δεν ξυπνησε η Αννα και η καθε Αννα το πρωι και ειπε "θα βαλω pdf στα σχολεια για σπασιμο". Το εκανε ως προσωρινη-εκτακτη εναλλακτικη για να ανοιξουν τα σχολεια, μιας και το καλοκαιρι δεν υπηρχαν κονδυλια για εκτυπωση ολων των βιβλιων και μεχρι να τυπωθουν θα χανοντουσαν ΠΟΛΛΕΣ μερες. Θα ηταν προτιμοτερο να μην ειχε γινει ουτε αυτο?

Οσο και αν δεν την παω, στο παρον θεμα νομιζω πως δεν υπηρχε αλλη λυση.

Και όμως υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν διαθέτουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα τον υπολογιστή πως θα τον βρούνε η ακόμα πως θα λειτουργήσει; Το θέμα δεν είναι για το αν έγινε για καλό η για κακό αυτό, το θέμα είναι ότι έγινε απότομα και η ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό.

Εαν εγώ σου έλεγα πριν τέσσερις μήνες δεν θα έχεις βιβλία αλλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να διαβάζεις PDF θα είχες και τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεις τον τρόπο από το να στο πω μια βδομάδα πριν τη σχολική χρονιά.

Δημοσ.

Και όμως υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν διαθέτουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα τον υπολογιστή πως θα τον βρούνε η ακόμα πως θα λειτουργήσει; Το θέμα δεν είναι για το αν έγινε για καλό η για κακό αυτό, το θέμα είναι ότι έγινε απότομα και η ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτό.

Εσύ το πάς στο άλλο άκρο τώρα. Με την ίδια λογική ας άνοιγες topic που να λέει: "Δεν έχει ρεύμα, πώς θα διαβάσει στο σπίτι του;"

Δημοσ.

Εγω σημερα δε ξερω οικογενεια που δεν εχει εστω ενα λαπ τοπ.Πριν 5-6 χρονια οκ.Αλλα σημερα ειναι πολυ σπανιο.

Ισως σε απομονωμενα,ορεινα χωρια να μην εχουν.Αλλα χρειαζεται στο μαθητη,καλο ειναι να εξοικιωνεται απο μικρος στις νεες τεχνολογιες.

Δημοσ.

Εαν εγώ σου έλεγα πριν τέσσερις μήνες δεν θα έχεις βιβλία αλλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να διαβάζεις PDF θα είχες και τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεις τον τρόπο από το να στο πω μια βδομάδα πριν τη σχολική χρονιά.

ανευθυνοτητα απο μερους τους αλλα τωρα δεν γινεται αλλιως, θα χορεψουν ολοι σε αυτο το ρυθμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...