Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών;

tierney

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είχα να ανοίξω καιρό το pc μου και σήμερα που πήγα να το βάλω μπρος μου έβγαζε κάτι artifacts περίεργα:

http://imageshack.us/photo/my-images/534/photo1udf.jpg

πάτησα να μπω στα windows και μου έβγαλε αυτό;

http://imageshack.us/photo/my-images/690/photoavy.jpg

Έκανα reboot, την έβγαλα, την καθάρισα, καθάρισα την υποδοχή στη μητρική, δοκίμασα άλλη οθόνη, τίποτα.

Εχω windows vista, αν βοηθάει κάπου αυτό...

Μήπως γνωρίζει κανείς τι μπορεί να παίζει;; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών είναι;

Άμα έχεις άλλο PC να την δοκιμάσει καλά θα ήταν αλλά μάλλον έχει καεί.... Την έχεις καθαρίσει ποτέ; Πάστα της είχες αλλάξει; Πόσο καιρό την είχες;

Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών είναι;

Άμα έχεις άλλο PC να την δοκιμάσει καλά θα ήταν αλλά μάλλον έχει καεί.... Την έχεις καθαρίσει ποτέ; Πάστα της είχες αλλάξει; Πόσο καιρό την είχες;

Είναι η Gainward HD4850 1024mb. Δυστυχώς δεν έχω άλλο pc να την δοκιμάσω.. Δεν την είχα καθαρίσει ποτέ, ούτε πάστα, τιποτα..

Χμμ.. αν θυμάμαι καλά την έχω 3 χρόνια..

Δημοσ.

Τι θερμοκρασίες έχει η κάρτα γραφικών; Δες με το hwmonitor.

Η gainward νομίζω έχει 3 χρόνια εγγύηση, είσαι μέσα στα 3 χρόνια ή τα πέρασες; Την απόδειξη ψάξε βρες...

Δημοσ.

Οκ θα το ψάξω thanks.. Βέβαια κάποιοι άλλοι μου είπαν οτι επειδη παιζει θεμα boot ίσως να ειναι κατι άλλο.. μπορεί να μην εγινε καλα η τελευταια ενημέρωση των vista και να θελει format..

Δημοσ.

Αυτό με το boot είναι λογικά επειδή δεν έκλεισε σωστά την τελευταία φορά και το άλλο γιατί μπορεί να μην έχει σωστό δίσκο για εκκίνηση... Δεν πρέπει να είναι πρόβλημα αυτό, ρυθμίζεται απο το BIOS...

Άσχετο, άμα πατήσεις κανονική εκκίνηση ή safe mode δεν μπαίνει; Πάτα F8 αμα είναι λίγο πριν σου πετάξει αυτήν την οθόνη και επέλεξε τελευταίες σωστές ρυθμίσεις.

Αφού απο την στιγμή που παίρνει μπρος πάντως βγάζει γραμμές πρέπει να έχει κολλήσει η κάρτα :/ Άμα έχει εγγύηση την πας πίσω, αλλιώς την ανοίγεις και αλλάζεις πάστα και ότι γίνει.

(Υ.Γ έχει 2 εξόδους η κάρτα ε; Δοκίμασε και απο την 2η... Αλλά δεν νομίζω...)

Δημοσ.

Αυτό με το boot είναι λογικά επειδή δεν έκλεισε σωστά την τελευταία φορά και το άλλο γιατί μπορεί να μην έχει σωστό δίσκο για εκκίνηση... Δεν πρέπει να είναι πρόβλημα αυτό, ρυθμίζεται απο το BIOS...

Άσχετο, άμα πατήσεις κανονική εκκίνηση ή safe mode δεν μπαίνει; Πάτα F8 αμα είναι λίγο πριν σου πετάξει αυτήν την οθόνη και επέλεξε τελευταίες σωστές ρυθμίσεις.

Αφού απο την στιγμή που παίρνει μπρος πάντως βγάζει γραμμές πρέπει να έχει κολλήσει η κάρτα :/ Άμα έχει εγγύηση την πας πίσω, αλλιώς την ανοίγεις και αλλάζεις πάστα και ότι γίνει.

(Υ.Γ έχει 2 εξόδους η κάρτα ε; Δοκίμασε και απο την 2η... Αλλά δεν νομίζω...)

Βασικά μπήκα με safe mode και οι δισκοι διαβάζονται κανονικά. Πήγα στο menu της καρτας γραφικών, και μου έβγαλε μήνυμα ότι ή δεν ειναι περασμενα τα drivers ή δεν λειτουργουν κανονικά.. Να τα ξαναπεράσω και βλέπουμε;

Ποια η γνώμη σου;

Επισης αν τωρα κάνω κανονικό τερματισμό, την επόμενη φορά θα μπορέσω να μπω κανονικά στα windows? Ή χρειαζεται να κάνω κάτι περισσότερο για να μην μου πετάει το "reboot" μήνυμα στην αρχή;

Ευχαριστώ και πάλι..

Συνέχεια:

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers σε safe mode και μου εβγαλε μήνυμα "Failed to load detection driver". Υπέθεσα ότι θα ήταν λόγω του safe mode, έκανα κανονικο shut down, και πήγα να μπω κανονικά στα windows αλλα μου πετάει μπλε οθόνη με το εξής μήνυμα:

http://imageshack.us/photo/my-images/695/photo1gi.jpg

και κάνει ξανά reboot..

Δημοσ.

Αυτό που είπα για τους δίσκους ήταν για την εικόνα που σου έβγαλε στο boot οτι δεν βρίσκει δίσκους (η 2η), δεν είδε τον σωστό δίσκο μάλλον...

Anyway, αφού μπούταρε (έστω και σε safe mode) δεν έχεις θέμα με αυτά...

Απο την στιγμή που η κάρτα έχει καεί φυσικό είναι να μην λειτουργεί σωστά... Πετάει τίποτα generic drivers απλά για να δείχνει κάτι και δεν σε αφήνει να βάλεις κάτι άλλο γιατί δεν μπορεί λόγο ελαττώματος στα τσιπάκια... Άρα drivers άσε τους... Μάλιστα απεκατέστησε τους για να μπορείς να μπεις και με κανονική εκκίνηση (σβήσε τους μέσα σπο safe mode και μετά ξεκίνα κανονικά).

Η γνώμη μου είναι οτι έχεις μια καμένη κάρτα :mellow:

Η μπλε οθόνη γράφει κάτι για ΑΤΙ άρα... Δεν σηκώνει... Safe mode και βγάλσιμο driver ATI...

Εγγύηση έχεις τελικά; Άμα δεν έχεις προχωράς παρακάτω, άμα έχεις όμως δεν θα σε χάλαγε μια καινούργια κάρτα απο την εγγύηση :P

Δημοσ.

Πήγα από Control Panel -> προσθαφαίρεση προγραμμάτων, να απεγκαταστήσω το "ATI Control κάτι", που έχει, αλλα δεν δίνει καν την επιλογή για Uninstall. Μόνο repair. Το πατησα και λέει ότι σε Safe Mode δεν λειτουργεί ο windows installer (?).. κάτι τέτοιο.. Γίνεται να απεγκαταστήσω τους drivers αλλιώς;

Στη μπλε οθόνη δείχνει όντως ένα αρχείο .sys που σχετίζεται με την κάρτα γραφικών..

Για εγγύηση δεν έψαξα γιατι δεν έχω ιδέα που μπορει να ειναι η απόδειξη.

3 ερωτήσεις:

1) Μπορώ να πάρω στο e-shop και δίνοντας τα στοιχεία μου, να βρουν την παραγγελία μου πριν 3 χρόνια και να μου πουν αυτοι αν ειμαι εντος εγγύησης, σε περίπτωση που δεν βρω την απόδειξη;

2) Αν όντως είμαι εντός εγγύησης, μπορώ να πάρω μία πιο καινούρια κάρτα, πληρώνοντας τη διαφορά, ή παίρνω ακριβώς το ίδιο μοντελο;

3) Αν τελικα δεν εχω εγγύηση, και απευθυνθώ στο Πλαισιο που ειναι πιο κοντα στο σπίτι μου, μπορω να αγοράσω μια καινούρια καρτα, να την κουμπωσω, να δω αν όντως λύνεται το πρόβλημα, και εαν ειναι κατι αλλο, να την επιστρέψω πίσω και να παρω άλλο προιόν ή να χρησιμοποιήσω το πιστωτικό για να μου ελέγξουν και να μου φτιάξουν το pc;

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Απο την διαχείριση συσκευών δεν φεύγουν; Στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών απεγκατάσταση drivers, αλλιώς πάτα στο MSCONFIG και βγάλε όλα της ΑΤΙ μπας και πάρει έτσι.

Πάντως αυτό δεν θα σου κάνει κάτι, αφού είναι καμένη η κάρτα (έχεις πολλές πιθανότητες... Πάρα πολλές...) απλά αμα βγάλεις τους drivers θα μπορείς να μπουτάρεις σε normal mode και να κάνεις λίγο την δουλειά σου μέχρι να δεις τι θα κάνεις παρακάτω...

Όσο για το e-shop δεν ξέρω, κανονικά αμα τους πεις το τηλέφωνο που είχες δώσει στην αγορά ή κάποια πιστωτική που την χρέωσες ή αμα έχεις και λογαριασμό εκεί κάτι μπορεί να γίνει... Βέβαια είναι και θέμα οτι μπορεί να δίνουν αυτοί 2 χρόνια και μετά ο 3ος να πάει καπάκι αντιπροσωπεία... Πρέπει να ρωτήσεις το eshop αφού βρουν την αγορά και μετά αμα πούνε όχι ρώτα την εταιρεία καπάκι.

Άμα είναι μέσα στην εγγύηση και δουν οτι είναι καμένη τότε άμα υπάρχει θα σου δώσουν την ίδια αλλιώς παίρνεις πιστωτικό στην τιμή αγοράς. Αυτό με το κάρτα παρόμοιων επιδόσεων δεν μπορώ να σου πω, ανάλογα τι έχουν αλλιώς αμα είναι πολύ καλύτερη αυτή που θες πρέπει να πληρώσεις διαφορά...

Αν δεν έχεις εγγύηση πάρε την κάρτα και βάλε την σε κάποιο PC φίλου (να έχει ATI κατα προτίμηση για να μην τρέχετε με drivers) και εκεί πρέπει να βγάλει τα ίδια artifacts.... Άμα δεν βγάλει τρέξε εκεί το furmark και δες αμα πετάξει πάλι τίποτα.

Άμα δεν έχει πάλι εγγύηση μπορείς να την ανοίξεις να αλλάξεις πάστα ή να την βάλεις στον φούρνο...

Άμα πάρεις απο ΠΛΑΙΣΙΟ νομίζω μπορείς να την επιστρέψεις μέσα σε 14 μέρες και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω αλλά δεν είμαι σίγουρος για την κατάσταση που πρέπει να είναι η συσκευασία... Κάτσε μπας και ξέρει κανένας που πήγε πρόσφατα γιατί εγώ έχω να πάω εκεί...... Καιρό....

Άσχετο, η μητρική σου δεν έχει onboard κάρτα γραφικών έτσι; Για να έχεις να κάνεις την δουλειά σου δηλαδή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...