Προς το περιεχόμενο

Αποζημιωση μηχανης απο ατυχημα

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω τη βοηθεια σας σε κατι πολυ σημαντικο.Συνοψιζω τα γεγογοτα

Επεσε μια κυρια πανω στη μηχανη μου(ηταν παρκαρισμενη) και την εκανε κομματια.Κανω φιλικο διακανονισμο και περιμενω 1μηνα να ανοιξει ο φακελος λογω αυγουστου-διακοπες.

Μου την βγαζουν ασυμφορη προς επισκευη και προσφερουν 800ε αποζημιωση βασιζομενοι το car.gr και στην παλαιοτητα της μηχανης.Παθαινω το 1ο εγκεφαλικο.Τους λεω τελεσιδικα οτι προ του ατυχηματος δεν θα την πουλαγα λιγοτερο απο 2500ε και οτι βαση ερευνας στην χρυση ευκαιρια οι τιμες ειναι απο 2000-2800ε.

Ζηταω το φακελο μεσο mail και μου γραφουν υψος ζημιας μαζι με εργατικα 4000ε,οτι ηταν κακοδιατηρημενηΜου και οτι ειχε ζημιες προ του ατυχηματος.

Η μηχανη ηταν σε παρα πολυ καλη κατασταση και αριστα διατηρημενη.

Τι κανω σε αυτη την περιπτωση?Μπορω να διεκδικησω το ποσο των 2500ε κατα την κριση μου εξωδικαστικα?Υπαρχει καποιος δικηγορος επι του ταπητος θεματος να με συμβουλεψει ή να μεσολαβησει,γιατι νιωθω οτι με κοροιδευουν και με αδικουν?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Μίλα με την ασφαλιστική σου για να ενεργοποιήσεις τη νομική κάλυψη και να αναλάβει δικηγόρος της ασφαλιστικής να κυνηγήσει την υπόθεση.

Αν σου έβγαλαν τιμή βάσει του car.gr είναι μεγάλοι απατεώνες.

Δημοσ.

erwdios αυτο ειπα και εγω σχετικα με την τιμολογηση.οτι ειναι απαραδεκτο να τιμολογουν μεσω αγγελιων τριτων προσωπων.πως πρεπει να γινεται κανονικα η τιμολογηση απο τη στιγμη που το μοντελο ειναι του 93 και δεν υπαρχει τιμοκαταλογος?

Δεν εχω νομικη προστασια στο συμβολαιο μου,οποτε...αλλος τροπος?

Δημοσ.

erwdios αυτο ειπα και εγω σχετικα με την τιμολογηση.οτι ειναι απαραδεκτο να τιμολογουν μεσω αγγελιων τριτων προσωπων.πως πρεπει να γινεται κανονικα η τιμολογηση απο τη στιγμη που το μοντελο ειναι του 93 και δεν υπαρχει τιμοκαταλογος?

Δεν εχω νομικη προστασια στο συμβολαιο μου,οποτε...αλλος τροπος?

Αν δεν έχεις νομική προστασία απευθύνεσαι σε δικηγόρο. Στο χώρο των αυτοκινήτων που είχα εργαστεί για κάποια χρονάκια, η αξία καθοριζόταν κατά προσέγγιση, σύμφωνα με την τιμή που έδιναν τα περιοδικά του χώρου.

Τώρα βέβαια για ένα μηχανάκι 18 ετών δεν ξέρω τι παραπάνω μπορείς να διεκδικήσεις, όσο καλοδιατηρημένο κι αν ήταν.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις νομική προστασία απευθύνεσαι σε δικηγόρο. Στο χώρο των αυτοκινήτων που είχα εργαστεί για κάποια χρονάκια, η αξία καθοριζόταν κατά προσέγγιση, σύμφωνα με την τιμή που έδιναν τα περιοδικά του χώρου.

Τώρα βέβαια για ένα μηχανάκι 18 ετών δεν ξέρω τι παραπάνω μπορείς να διεκδικήσεις, όσο καλοδιατηρημένο κι αν ήταν.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο.

Συνφωνα με το λινκ http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/28529.asp μπορω να απαιτησω εξόλοκληρου το ποσο για την επισκευη ή κανω λαθος?

τραβα βαλε 50 αγγελιες στο car.gr με ψεφτικες μηχανες στα 20.000 η καθεμια

ειμαι λιγο φλωρος με λαμογιες :D

βεβαια,αυτο μου γεννα ερωτηματα....πως ξερω αν αυτοι βαλανε ψευτικες αγγελιες για να δημιουργησουν εικονικη τιμολογηση? :unsure:

Μίλησε με την DAS. Ποια ασφαλιστικη σου έβγαλε αυτο το κοστολογιο;

http://www.das.gr/default.asp?id=3017009&lcid=1032

Η chartis που ανηκω.Και η αιτιουσα,οπου μεταφερθηκε ο φακελος ειναι η demco.Σημερα που προσπαθησα να μιλησω ευγενικα με τον προισταμενο και να μου δωσει να καταλαβω πως εγινε η τιμολογηση,γιατι ειναι αβασιμη με την ερευνα σε εφημεριδες που εκανα,μονο που δεν με εβρισε.Μου μιλησε επιθετικα λεγοντας οτι δεν θα συζητησουμε παραπανω το θεμα και αν θελετε τα 800ε ελατε ακομα και αυριο να τα παρετε.Μα ειναι τροποι αυτοι?Πληρωνουμε για ασφαλεια και στο τελος ειμαστε μονοι?

Μπορω να απευθυνθω στο ΙΝΚΑ με καταγγελια?

Αυτη η Das ειναι δωρεαν ή με πληρωμη greekparot?

Προς το παρων μιλησα με την ΜΟΤΕΚ και τους ανεφερα το σκηνικο απο το τηλεφωνο και με mail.Μου ειπαν οτι θα απαντησουν μεχρι μεθαυριο και θα κανουν οτι καλυτερο προς ικανοποιηση μου με εξωδικαστικο συμβιβασμο.Για να δουμε...

Δημοσ.

η νομικη προστασια που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ στα ασφαλιστρα,ειναι για να καλυπτει την ιδια την ασφαλιστικη,οχι εμας.και ας λενε οτι ειναι για εμας.την εχω παθει,αφου σε ατυχημα ζητησα την καλυψη τους,με γραψανε,και οταν ειδαν οτι θα φανε χοντρη ζημια,τρεχανε και μου ζητουσαν να τους βοηθησω.πηγα στο δικαστηριο και τους ΕΚΑΨΑ.να μαθουν να κοροιδευουν.οποτε μην βασιζεσαι στην νομικη προστασια της ασφαλειας σου.

απο την αλλη,αν απαιτησεις την επισκευη,δεν νομιζω να την αρνηθουνε.καντην κουκλα με μεταχειρα ανταλακτικα-τιμολογια,

βαλε και τα εργατικα απο συνεργειο δικο σου,και κατεθεσε τα να σε αποζημειωσουν.εννοειται οτι θα τα φουσκωσεις ενα 30% γιατι και αυτοι θα θελουν να κοψουν ενα 40%......

Δημοσ.

η νομικη προστασια που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ στα ασφαλιστρα,ειναι για να καλυπτει την ιδια την ασφαλιστικη,οχι εμας.και ας λενε οτι ειναι για εμας.την εχω παθει,αφου σε ατυχημα ζητησα την καλυψη τους,με γραψανε,και οταν ειδαν οτι θα φανε χοντρη ζημια,τρεχανε και μου ζητουσαν να τους βοηθησω.πηγα στο δικαστηριο και τους ΕΚΑΨΑ.να μαθουν να κοροιδευουν.οποτε μην βασιζεσαι στην νομικη προστασια της ασφαλειας σου.

απο την αλλη,αν απαιτησεις την επισκευη,δεν νομιζω να την αρνηθουνε.καντην κουκλα με μεταχειρα ανταλακτικα-τιμολογια,

βαλε και τα εργατικα απο συνεργειο δικο σου,και κατεθεσε τα να σε αποζημειωσουν.εννοειται οτι θα τα φουσκωσεις ενα 30% γιατι και αυτοι θα θελουν να κοψουν ενα 40%......

για πες τι εγινε

Δημοσ.

Εγω μια φορα που εχω παει δικαστηριο για τροχαιο και ειχα Νομικη προστασια η ασφαλιστικη (αν θυαμαμαι καλα ηταν ο Φοινικας)μου εστειλε δικηγορο δωρεαν στο ειρινοδικειο της Ομονοιας τοτε.

Δημοσ.

για πες τι εγινε

σε διασταυρωση,μιας λωριδας ανα κατευθηνση, εχει σταματησει λεωφορειο και μου δεινει προταιρεοτητα να διασχεισω τον δρομο,αφου μπροστα απο το λεφωρειο εχει μποτιλιαρισμα.εκεινη την στιγμη ακριβως προσπερναει το λεφωρειο μια μοτοσυκλετα,η οποια καρφωνεται στην μπροστα αριστερη ροδα μου.το συμβαν εχει τελεστει δλδ στο αντιθετο ρευμα,αλλα ο μακακας μπατσος δεν το καταγραφει,αλλα καταγραφει μονο οτι εγω ειχα στοπ.τρεχω στην νομικη προστασια μου και καλα και τους εξηγω οτι ο μηχανοβιος διενεργωντας διηθηση(απαγορευεται) με τρακαρε.να κανουμε μηνυση κλπ κλπ κλπ.......μου λενε οχι,θα πληρωσουμε το μηχανακι και θα το αφησουμε.....η ζημια σε μενα ειναι 100-150 ευρω,οποτε λεω να το αφησω ετσι.

αλλα ο εξυπνος ο μηχανοβιος αρχισε να ζηταει ηθικες βλαβες ,καινουρια μοτο κλπκλπ.εκει η ασφαλιστικη ζοριστικε.με περνουν τηλ να παραστω σε δικαστηριο για να πω αυτα που εγραψα περι διηθησης-προσπερασης και να μην πληρωσουν πολλα.

πηγα στο δικαστηριο και οντως τους ειπα οτι ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ και ελπιζω να φαγανε καλο παλουκι.οταν τους ελεγα εγω να κανουμε πρωτοι εμεις μηνυση δεν ηθελαν,ας τα λουστουν......

Δημοσ.

Και καλα εκανες.Μεχρι τωρα το μονο που ακουω περι νομικης προστασιας απο ασφαλιστικες ειναι οτι τα κανουνε πλακακια με τις ασφαλιστικες και δεν βρισκεις το δικιο σου ως εχει.

Απο τη στιγμη που εχει σπασει ο σκελετος της μηχανης δεν νομιζω να ειμαι σε θεση να ζητησω επισκευη.Επισης συμφωνα με το αρθρο που παρεθεσα το θυμα εχει το δικαιωμα να ζητησει πληρη αποζημιωση για τα ανταλλακτικα(μετεχειρα ή καινουρια) ανευ παλαιοτητας.

Επισης το αλλο θεμα που μου δημιουργησε μεγαλη εντυπωση ειναι οταν ειπα στην ασφαλιστικη οτι μεσα σε 2μηνες εκανα 800ε για ταξι προς εξυπηρετηση των αναγκων μου και οτι βαση νομου πρεπει να με καλυψουν,εκει αρχισανε να τα μασανε.Στην αρχη μου λεγανε οτι μονο δικαστικως μπορω να τα παρω,αλλα μετα τους ανεφερα οτι δεν ισχυει αυτο(αναφερθηκα και σε σχετικο αρθρο μιας δικηγορου της autotritis).Το αποτελεσμα ηταν να επικρατησει νευρικοτητα κατα το διαλογο,χωρις καμια ορθη απαντηση απο μερους τους.

Μπορω να κανω καταγγελια και στο ΙΝΚΑ απο τη στιγμη που δεν εξυπηρετουμαι βαση νομοθεσιας?Ειναι απαραδεκτη η σταση τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...