Προς το περιεχόμενο

Γαλα με μειωμενη λακτοζη;


Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι γινεται με αυτα τα γαλατα; Πχ ενα γαλα που λεει 80% λιγοτερη λακτοζη, τι ακριβως εννοει;

 

Οτι την εχουν αφαιρεσει ή οτι απλα εχουν προσθεσει λακταση μεσα και την διασπα μετα τη λακτοζη; Μαλλον το δευτερο ισχυει.

 

Οταν την διασπα, τι ακριβως γινεται; Παιρνουμε ολα τα σακχαρα παλι; Δλδ εαν εχει 4γρ υδατανθρακα (ολα σακχαρα) στα 100ml, τι γινεται με την λακτοζη;

 

Νομιζω απαντηθηκε εμμεσως.Χωρις λακτοζη ειναι πιο ευπεπτο,τιποτε αλλο δεν αλλαζει στα διατροφικα του συστατικα.

Δημοσ.

εγώ έπινα ατέλειωτο γάλα παλιότερα. αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια κάτι εχει αλλάξει και όταν πίνω γάλα πλέον μου σκάνε κλανίδια. αν πιώ τέτοιο (έχει ένα advance στο ψυγείο και ψήνομαι) θα μου σκάνε λιγότερα ή καθόλου;

 

Αυτο το προβλημα το χα και γω απο μικρος.Ειχα δυσπεψια στην λακτοζη και μολις επινα γαλα τουαλετα.Ξυπναγα το πρωι και δεν μπορουσα να πιω γαλα ποτε.Δεν το καταλαβαιναν τοτε οι γονεις μου γιατι δεν μπορω να πιω γαλα οπως πινουν ολα τα παιδια, ουτε εγω φυσικα. Τώρα πριν 3-4 χρόνια ήπια γαλα με μειωμένη λακτοζη και εκτος οτι δεν με πειραξε καθολου εχει και μια ωραια ηπια γευση.

 

+1 για γαλα με μειωμενη λακτοζη.

Δημοσ.

Συμβαίνει το δεύτερο, διασπούν τη λακτόζη σε σάκχαρα. Για αυτό και αυτά τα γάλατα είναι πιο γλυκά.

Δημοσ.

εγώ έπινα ατέλειωτο γάλα παλιότερα. αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια κάτι εχει αλλάξει και όταν πίνω γάλα πλέον μου σκάνε κλανίδια. αν πιώ τέτοιο (έχει ένα advance στο ψυγείο και ψήνομαι) θα μου σκάνε λιγότερα ή καθόλου;

 

Και σε εμενα μου εχει συνβει αυτο τα τελευταια 3-4 χρονια. Δυσενεξια σε ολα τα προιοντα γαλακτος(γαλα-τυρι-γιαουρτι-παγωτο κτλ).

Μεγαλη πικρα.

 

Μεγαλη ανακουφιση μου εχει δωσει αυτο: http://www.e-gynaika.gr/featured/kefir/ , το οποιο το φτιαχνω μονος μου στο σπιτι , χρησιμοποιωντας τιποτα αλλο απο γαλα κ τους μυκητες αυτους (κεφιρ). Δεν με πειραζει καθολου κ εχει κ τελεια γευση (σαν πηχτο ξινογαλο με μπυρα). Δοκιμασε το.

Δημοσ.

Νομιζω απαντηθηκε εμμεσως.Χωρις λακτοζη ειναι πιο ευπεπτο,τιποτε αλλο δεν αλλαζει στα διατροφικα του συστατικα.

Λακτζοη = σακχαρο.

 

Αν βγαζουν τελειως την λακτοζη, τοτε θα επρεπε να ειχε και μειωμενα σακχαρα, αλλα εχει τα ιδια! Οποτε απλα προσθετουν λακταση και η διασπαση γινεται στο σωμα. Δλδ παιρνουμε κανονικα ολα τα σακχαρα της λακτοζης, απλα χωνευεται πιο ευκολα.

Δημοσ.

Κοιτα αυτο που εχω δει εγω στο super ειναι γαλα με 70 % λιγοτερη λακτοζη,αυτο γραφουν.Μεχρι πριν λιγους μηνες που ετρωγα ζωικα προιοντα,το ειχα δοκιμασει και μου αρεσε ,ηταν πιο ευπεπτο.Αλλα επειδη προσωπικα εχω στον οργανισμο μου το ενζυμο λακταση,δεν εχω δυσανεξια στο γαλα.Ουτε ποτε με επρηζε,ουτε με φουσκωνε.:)

 

Οποτε οποιο γαλα και να πιω δεν εχω προβλημα.Το 75% της ανθρωποτητας εχει βασει επιστημονικων στοιχειων δυσανεξια στην λακτοζη.Ισως επειδη απο την πλευρα του πατερα μου υπηρξε καποτε ενας συγκεκριμενος Σκανδιναβος προγονος,γιατι εχω διαβασει οτι αυτοι οι λαοι εχουν την λακταση πολυ περισσοτερο απο αλλους λαους.

Δημοσ.

Τωρά έμαθες το κεφίρ;Ακόμα και περίπτερα το πουλούν.

 

1ον : Προς τι η ειρωνια? Με ξερεις απο καπου?

2ον : Αν το ξερεις εσυ πανσοφε ΝεοΕλληνα απο την γεννηση του χωροχρονου , καποιος αλλος ισως οχι.

3ον : Δεν ρωτησες εσυ για το προβλημα.

4ον : Το κεφιρ της μεβγαλ στα περιπτερα δεν εχει καμια σχεση με το προιον που φτιαχνουμε μονοι μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...