Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

εντάξει σαν παραγωγή τα εβδομαδιαία documentary του bbc μάλλον ανώτερα είναι, και είναι πιθανό και η ιστορία να μην είναι πολύ καλή αν πάει προς το πολύ εμπορικό, τύπου love story και τέτοια

αλλά θα το δω για να δω ποια σημεία είναι καλά και ποια όχι

καλό είναι που δραστηριοποιούνται και προσπαθούν πάντως

αν έβγαζαν οι δικοί μας κάτι τέτοιου επιπέδου σαν tv movie - documentary (αν υπήρχε καλό υλικό που δεν βλέπω να κινείται προς τα εκεί) θα ήταν κατόρθωμα και θα το βλεπα με ευχαρίστηση και εκτίμηση

Δημοσ.

Μα αυτό είναι το θέμα, η ποιότητα της παραγωγής πάει και ανάλογα με το προφίλ της κάθε χώρας. Για δεδομένα Τουρκίας, μου φαίνεται εξαιρετική προσπάθεια στο οπτικό κομμάτι (για να μην πω για Ελλάδας). Στο σεναριακό, ίδωμεν.

Δημοσ.

Προπαγανδα φουλ θα πεφτει μεσ την ταινια.

Θα πεσει πολυ γελιο με τα καραγκιοζιλικια τους.

εαν εμεις καναμε κατι τετοιο θα ειχαμε την ιδια τυχη αντιστοιχα με τα σκιτσα το μωαμεθ

Δημοσ.

Όσο παλιά κι αν φαίνεται η ημερομηνία της άλωσης, είναι πολυ φρέσκια για τους Έλληνες. Η άλωση, η Τουρκοκρατία, η γενοκτονία του Πόντου και της Μικράς Ασίας, το Κυπριακό ζήτημα. Θα ξυπνήσει μνήμες όχι και τόσο μακρινές. Ας ελπίσουμε να έχει κάποια ιστορική βάση αλλιώς οι αντιδράσεις θα είναι πολλές και ακραίες. Εγω δεν είμαι ξενοφοβικός (ίσα ίσα, το αντίθετο θα έλεγα) αλλα εκνεύριζομαι όταν βλέπω μυθοπλασία ντυμένη ιστορία (χρησιμοποιώντας ονόματα και ημερομηνίες) να προβάλεται στο σινεμά.

Το σινεμά είναι μεγάλο μέσω προγάνδας και πολλοί κάνουν το λάθος να θεωρούν αυτό που βλέπουν γνώση. Οι ξένοι δεν ξέρουν την ιστορία μας και θα τα αντιληφθούν όλα σαν ιστορική πραγματικότητα. Επικίνδυνη ταινία κατ'εμέ. Για να δούμε!!!

Δημοσ.

Προπαγανδα φουλ θα πεφτει μεσ την ταινια.

Θα πεσει πολυ γελιο με τα καραγκιοζιλικια τους.

Γελιο-ξεγελιο ειδικα αμα την κανουνε προκλητικη, θα κοψουνε και χρημα απ τα κοροιδα (που χωρις ντορο δεν θα την βλεπανε).

Οι αντιδρασεις ψιλοσταντε. Οι γραφικοτατοι καρατζαφυρο-Αδωνικοι θα κραζουνε ειτε την δουνε 3 φορε$ ειτε καμιά φορα, επειδη καπου καπως κατι διαβασαν, τους ειπανε κλπ.

Οι γραφικοτεροι ψευτοπροδευτικοι (απο αυτους πιο τραβανε πιο πολυ ζορι με τα εθνικα ζητηματα των αυτοχθονων του αμαζονιου παρα με τα της βαλκανικης) θα χαιρετισουνε την προσπαθεια, θα την βρουνε ενδιαφερουσα αλλα με λιγες διασκεδαστικες ανακριβεις υπερβολες και θα περιμενουνε πως και πως να ξεσπαθωσει ο ελληνακος (που εχει μαθει να μισει τους τουρκους) ωστε να δωθει η καραμελα κατηχηση για τον σφαγεα μεγαλεξαντρο και τον ιμπεριαλισμο της μεγαλης ελλαδος (μισο να χασμουρηθω προκαταβολικα)...

Παντως τα 9ευρα θα πεφτουνε βροχη (χαρας ευαγγελια για τα ανυδρα village κλπ! Εδω τρωμε στην μαπα τα τουρκικα σηριαλ και τα βραζιλιανικα, εκει θα κολωσουμε;

Παντως εμενα δεν με τραβαει το θεμα, οπως δεν με τραβαει πχ ταινια για την εισβολη των ναζι στην πολωνια (εννοω τις μαχες αυτες καθε αυτες οχι τις ιστορικες εξελιξεις της εναρξης β'ππ)

Δημοσ.

Δεν θα την δω οπως δεν θα εβλεπα μια Ελληνικη παραγωγη με παρομοιο θεμα.

Ποσο μαλλον να πληρωσω κιολας.

Καλα κανουν παντως η εξωτερικη πολιτικη γινεται και μεσα απο το σινεμα και ο λαος αυτος

ειναι μανουλα και στη διπλωματια και στα ψεματα.

Δημοσ.

Παιδιά άλλο ο εθνικισμός ή ξενοφοβία και καρτζαφεριαδωνικοί και άλλο το να μην δέχεσαι απο τον οποιοδήποτε να διαστρεβλώνει την ιστορία. Δεν λέω οτι αυτό θα κάνουν οι Τούρκοι στην ταινία αλλα μάλλον κάτι τέτοιο θα δούμε. Δεν παίζει τουρκική παραγωγή να δείξει τις φρικαλεότητες που έκανα. (Και οι Έλληνες έσφαξαν Τούρκους, στην Τριπολιτσά αλλα το έχει παραδεχτεί ο ίδιο ο Κολοκοτρώνης και άμα γυριζόταν ταινία για τότε θα πέριμενα να δώ και πάλι την αλήθεια)

Εδω οι Τούρκοι δεν παραδέχονται οτι έσφαξαν τους Έλληνες της μικράς ασία που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες μέχρι πρότινος, θα παραδεχτούνε για πρίν 600 χρόνια;;;; Δεν παίζει...

Δημοσ.

Οι γραφικοτεροι ψευτοπροδευτικοι (απο αυτους πιο τραβανε πιο πολυ ζορι με τα εθνικα ζητηματα των αυτοχθονων του αμαζονιου παρα με τα της βαλκανικης) θα χαιρετισουνε την προσπαθεια, θα την βρουνε ενδιαφερουσα αλλα με λιγες διασκεδαστικες ανακριβεις υπερβολες και θα περιμενουνε πως και πως να ξεσπαθωσει ο ελληνακος (που εχει μαθει να μισει τους τουρκους) ωστε να δωθει η καραμελα κατηχηση για τον σφαγεα μεγαλεξαντρο και τον ιμπεριαλισμο της μεγαλης ελλαδος (μισο να χασμουρηθω προκαταβολικα)...

Γελώ. :-) (όχι ειρωνικά)

Υπάρχει τέτοια μερίδα όντως. Αλλά το ''ψεύτο'' στο προοδευτικοί, με ψευτοχάλασε. (Δεν έχω την μύγα. Έλα ψάξε αν δεν πιστεύεις). Η μισή αλήθεια κρύβεται σε αυτά που γράφεις, ή ίσως και όλη αλλά καλυμμένη όπως πάντα με το ''να δείξω ότι ξέρω & είμαι προοδευτικός''. (άντε ίσως να έχω κανα φτερό :devil: )

Δημοσ.

άντε ίσως να έχω κανα φτερό :devil: )

Seth Brundle: That's not too terrible is it? Most people would give anything to be turned into something else.

Ronnie: Turned into what?

Seth Brundle: Whaddaya think? A fly. Am I becoming a hundred-and-eighty-five-pound fly? No, I'm becoming something that never existed before. I'm becoming... Sellersfly. Don't you think that's worth a Nobel Prize or two?

Για την ιστορια, δεν εχω τιποτε εναντιον στα προοδευτικα ανοιχτομυαλα, ατομα, τουναντιον!

*Ψευδοπροοδευτικα: τραγικα ατομα που ανηκουνε σε τουλαχιστον σε μια απο τις παρακατω κατηγοριες:

α) δεν μπορουνε να καταλαβουνε την ειρωνια του να ονειρευεσαι ξυλο κρεμαλα χωρις δικες και πολλα-πολλα σε οσους υποστηριζουνε τον φασισμο

β) μου εξηγουνε σε σπιτισιο παρτυ τρισημιση το πρωι το ποσο σημαντικο ειναι να πλενουμε την συσκευασια του γιαουρτιου πριν το ανακλυκλωσουμε

γ) ειναι ικανοι να παρακολουθουνε μια ζωη ταινιες και μουσικες που δεν τους αρεσουνε (τις ψαγμενες της καστας τους πχ ειτε ρεμπετικο, ειτε jazz, ειτε mahler δεν εχει σημασια) απλα επειδη ΠΡΕΠΕΙ.

Δημοσ.

Seth Brundle: That's not too terrible is it? Most people would give anything to be turned into something else.

Ronnie: Turned into what?

Seth Brundle: Whaddaya think? A fly. Am I becoming a hundred-and-eighty-five-pound fly? No, I'm becoming something that never existed before. I'm becoming... Sellersfly. Don't you think that's worth a Nobel Prize or two?

Για την ιστορια, δεν εχω τιποτε εναντιον στα προοδευτικα ανοιχτομυαλα, ατομα, τουναντιον!

*Ψευδοπροοδευτικα: τραγικα ατομα που ανηκουνε σε τουλαχιστον σε μια απο τις παρακατω κατηγοριες:

α) δεν μπορουνε να καταλαβουνε την ειρωνια του να ονειρευεσαι ξυλο κρεμαλα χωρις δικες και πολλα-πολλα σε οσους υποστηριζουνε τον φασισμο

β) μου εξηγουνε σε σπιτισιο παρτυ τρισημιση το πρωι το ποσο σημαντικο ειναι να πλενουμε την συσκευασια του γιαουρτιου πριν το ανακλυκλωσουμε

γ) ειναι ικανοι να παρακολουθουνε μια ζωη ταινιες και μουσικες που δεν τους αρεσουνε (τις ψαγμενες της καστας τους πχ ειτε ρεμπετικο, ειτε jazz, ειτε mahler δεν εχει σημασια) απλα επειδη ΠΡΕΠΕΙ.

Tsifoti να συμπληρώσω την λίστα σου και με την εξής κατηγορία:

δ) βρίσκουν τα πάντα ψευτοκουλτούρα και δήθεν, επειδή απλά δεν αρέσουν στους ίδους (και απλα δεν μπορούν τα δεχτούν). Είναι η κατηγορία του κλασικού έλληνα που τα ξέρει όλα, βάζει τα πάντα σε κατηγορίες και δεν μπορεί να συνηδητοποιήσει οτι στον κόσμο δεν μπορείς να βάζεις στα πάντα ταμπέλα εκτός απο τον εαυτό σου. Συνηθίζουν να γκρινιάζουν όλοι την ώρα και να είναι οι μεγαλύτερες κουτσομπόλες όταν βγαίνουν έξω. Για να δώσω ένα παράδειγμα και να γίνει πιο κατανοητεί η κατηγορία μου: ΜΠΡΑΦ

Δημοσ.

Tsifoti να συμπληρώσω την λίστα σου και με την εξής κατηγορία:Συνηθίζουν να γκρινιάζουν όλοι την ώρα και να είναι οι μεγαλύτερες κουτσομπόλες όταν βγαίνουν έξω. Για να δώσω ένα παράδειγμα και να γίνει πιο κατανοητεί η κατηγορία μου: ΜΠΡΑΦ

Γραφω μονο για την τελευταια λεξη κλειδι. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η Τασω καββαδια δεν ητανε κακος ανθρωπος. Ο Οζζυ δεν τρωει νυχτεριδες οταν πειναει. Ο mikeius (mpraf / faeenamalaka ) δεν ειναι μισανθρωπος.

ΕΝΑΣ ΡΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ. Το παλικαρι επειδη εχω διαβασει νομιζω τα παντα που εχει γραψει, ειναι ευστροφος με πολυ χιουμορ, παρατηρητικος και εχει γαμω τις πενες.

Απλα του παει αυτος ο ρολος και για αυτο τον κραταει. Οπως ο stephen Colbert κανει την συντηρητικαρα, ο Ρενος Χαραλαμπιδης τον φανφαρα, και η μαλβινα εκανε την ξινη λαικια, ετσι και mikeius κανει τον εκνευριστικα δυστροπο - το κοινο τρολαρει ο ανθρωπος, ενταξει δεν ειναι και o Sasha Barron Cohen, αλλα επειδη καιγομαι ρε γμτ στο ψαξιμο της κωμωδιας και στην χωρα εχουμε τρελο comedy ελλειμα (με λιγες καλουτσικες εξαιρεσεις) ο Mikeius προς το παρον εχει να δωσει (οταν μιλαει και καλα σοβαρα ειναι λιγο αδιαφορος, φαση Κανακη).

ΕΔΙΤ: Θα ηθελα να μπορουσα να γραψω ενα ενδιαφερον εγκωμιο για τον Mikeius αλλα θα ητανε σαν την ανατομια του βατραχου

Δημοσ.

Και εμένα μ'αρέσει ο ΜΠΡΑΦ κι ας μην συμφωνώ ούτε με τα μισά. Τον ανέφερα για να δείξω το στύλ συμπεριφοράς στο οποίο αναφέρομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...