Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συνήθως η ακμή ενος πολιτισμού,ακολουθείται και από εδαφική επέκταση.

απο πραγματιστικη αποψη.

το θεμα εδω ειναι πως βλεπει αυτο το ιστορικο γεγονος απο ηθικη αποψη,ενας συγχρονος πολιτης αυτου του λαου.

αν νιωθει υπερηφανεια γιατι ο προ-προπαππους του βιαζε και σκοτωνε για το μεσαιωνικο "5 years plan" του λαου του,εδω υπαρχει προβλημα.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απο πραγματιστικη αποψη.

το θεμα εδω ειναι πως βλεπει αυτο το ιστορικο γεγονος απο ηθικη αποψη,ενας συγχρονος πολιτης αυτου του λαου.

αν νιωθει υπερηφανεια γιατι ο προ-προπαππους του βιαζε και σκοτωνε για το μεσαιωνικο "5 years plan" του λαου του,εδω υπαρχει προβλημα.

Η ηθική,είναι για τους βλάκες και τους αδύναμους.

Δημοσ.

Οταν σε εποχες που ίσχυε ο νομος του δυνατότερου, ο βιασμός και ο σκοτωμος είχε να κανει με την επιβίωση και μονο.

Δημοσ.

Οταν σε εποχες που ίσχυε ο νομος του δυνατότερου, ο βιασμός και ο σκοτωμος είχε να κανει με την επιβίωση και μονο.

ο βιασμος πως κολαει με την επιβιωση; ο σκοτωμος το καταλαβαινω. σε σκοτωσα πριν προλαβεις να με σκοτωσεις. ο βιασμος ομως; σε βιασα γιατι ημουν σε αυτοαμυνα;

Δημοσ.

Πάντα υπάρχει και θα υπάρχει το δίκαιο του ισχυρού.

Δημοσ.

ο βιασμος πως κολαει με την επιβιωση; ο σκοτωμος το καταλαβαινω. σε σκοτωσα πριν προλαβεις να με σκοτωσεις. ο βιασμος ομως; σε βιασα γιατι ημουν σε αυτοαμυνα;

Σε βιασα γιατι εφυγα απο οτ σπιτι πριν 10 χρόνια, πηδαει την γυναικα μου καποιος συγχωριανός, η μοναδική γυναικα που εχω παει ειναι μια πορνη που κόλλησε ψείρες, ήρθα σε μια χωρα 5.000χλμ μακρυα από το σπίτι μου και τραυματιστηκα 5-6 φορές, εχω 1 μακακα να με διατάζει και να μου λεει τι να κανω, αν φύγω θα με σκοτώσουν για λιποτάκτη, κοιμαμαι σε σκηνες ολη μου σχεδόν τη ζωη, περπατάω καθε μέρα 30χλμ με πληρη εξάρτηση, πολέμησα σε 30 μάχες και τώρα που επιτέλους εσπασα την πολιορκία θελω να τα μαμησω ολα και να αρπαξω οσα περισσοτερα λάφυρα μπορώ μηπως και έχω μια καλύτερη ζωη στο μελλον. Νομιζω αυτο ήταν στο περιπου το σκεπτικο των περισσότερων στρατιωτών.

Δημοσ.

σιγουρα καπως ετσι σκεφτοντουσαν.μονο που δεν εχει καμια σχεση με την επιβιωση.

ισως και να εχει γιατι αν δεν εκδηλωσεις τα καταπιεσμενα συναισθηματα σου μπορει να οδηγηθεις στην τρελλα

Δημοσ.

Κακώς τους λέμε Βυζαντινούς και Βυζάντιο. Η ονομασία πρωτοαναφέρθηκε το 1557 από τον Hieronymus Wolf. Έκτοτε επικράτησε στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στον υπόλοιπο κόσμο. Θα έπρεπε δηλαδή κατά συνέπεια να αναφερόμαστε στους ευατούς μας ως Γραικοί επειδή έτσι μας αποκαλούν οι άλλοι;

Όσο για την ταινία, καλά κάνουν και προβάλουν μια περίοδο ακμής της ιστορίας τους.

Εμείς τι κάνουμε είναι το ζήτημα.

Ποια εναλλακτική προς το Βυζαντινούς ονομασία προτείνεις;

Ούτε ειδικός είμαι, ούτε ιστορικός. Πάντως η ονομασία είναι λάθος.

Οι άνθρωποι την εποχή εκείνη σε καμμία περίπτωση δεν αυτοαποκαλούνταν έτσι.

Νομίζω ότι έπαιζε πολύ το "Ρωμαίοι", έστω κι αν δεν είχαν πλέον καμία σχέση με τη Ρώμη.

Όσο για το τρέιλερ, τί ακριβή παραγωγή και μαμακίες; Μάπα τα ψηφιακά εφφέ, το NOVA 2 για Android πιό φωτορεαλιστικό είναι.

Δημοσ.

Ή έννοια Ρωμιός και Ρωμιοσύνη από εκεί προέρχεται.

Και οι Άραβες και οι Πέρσες Ρωμαίους τους αποκαλούσαν.

Δημοσ.

Ή έννοια Ρωμιός και Ρωμιοσύνη από εκεί προέρχεται.

Και οι Άραβες και οι Πέρσες Ρωμαίους τους αποκαλούσαν.

Ιωνες κ ελληνες πιο πολυ.

Παιδιά ηταν θέμα ιματζ,γιαυτό τοτε ο κάθε κατσαπλιας(βλεπε καρλομαγνος)ηθελε να λέγεται ρωμαιος αυτοκράτορας

Δημοσ.

Απορουσα πως και δεν εχουν κανει ακομα μια τετοια ταινια στο hollywood. Μαλλον επειδη νικανε μουσουλμανοι?

Απορω παντως που ειναι το κακο στο να κανουν μια τετοια ταινια (για το ! στον τιτλο το λεω).

Επειδή δε θα πουλήσει στο σινεμά μια πολιορκία στην οποία νικάνε οι Ουρουκ-Χάι... :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...