Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Έχω στα χέρια μου έναν Laptop το οποίο έχει έξοδο VGA. Ταυτόχρονα μία TV αρκετά παλιά HD Ready η οποία δεν έχει HDMI, παρά μόνο DVI. Με αντάπτορα συνδέω το Laptop στη TV και όταν βάζω να δω ταινία έχοντας ρυθσμίσει την ανάλυση 1280x720 (συνιστώμενη ανάλυση), η ταινία εμφανίζεται σε μία μικρή λορίδα στο κέντρο της οθόνης, με τις μαύρες μπάρες να είναι σχεδόν διπλάσιες από την ταινία ξεχωριστά η κάθε μία. Όπως καταλαβαίνεται σχεδόν αδύνατο να δει κάποιος ταινία έτσι. Έχω δοκιμάσει και x768 ανάλυση, η οποία είναι η μέγιστη, αλλά τα πράματα είναι χειρότερα μιας και προστίθεται και περισσότερη θολούρα από πριν. Στο σύστημα της υπογραφής μου με την TV της υπογραφής μου, οι μπάρες που έχω πάνω και κάτω είναι πολύ μικρές. Πάντα με το ίδιο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο γιατί συμβαίνει? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
juventinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την αναπαραγωγή της ταινίας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Media Player Classic Home Cinema. Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
juventinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξέρω μήπως χρειάζεται καμια ρύθμιση το aspect ratio, εαν έχει τέτοια επιλογή ο mp. Τώρα είδα οτι στο pan n' scan έχει κάτι ρυθμίσεις. Εάν θές παίξε λίγο και με αυτές μήπως δείς καμια διαφορά. Δυστυχώς δεν έχω σαφή απάντηση στο ερώτημά σου, αλλά για κάτι τέτοιο μου κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 αλλαξε το Aspect ratio της τηλεορασης. η τανια σε τι αναλογια ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 1. Αν πειράξω το Ascpet Ratio μέσα από το πρόγραμμα προφανώς και θα φτιάξει μη έχοντας τόσο μεγάλες μπάρες πάνω και κάτω, αλλά θα χάσω πληροφορία από την ταινία. 2. Δοκίμασα όλες τις αναλογίες της TV. Αυτό που θυμάμαι είναι πως το ίδιο πρόβλημα υπήρχε όταν έβαζα να δω ταινία από το PC ή και από DVD ακόμα σε CRT TV (4:3). S Ρωτάω μήπως φταίει η TV λόγω ότι είναι 720p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
juventinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Λογικά το υποστηρίζει το σήμα. Εάν δε φτιάχνει μέσα απο το πρόγραμμα, μόνο απο ρύθμιση της κάρτας γραφικών. Σε πολλές περιπτώσεις εάν σου έχει κλειδώσει κάποιες αναλύσεις και δεν παίζουν, θα πρέπει να βγάλεις τη ρύθμιση απο την κάρτα γραφικών που σου δείχνει διπλή οθόνη και να βλέπει οτι έχεις μόνο την tv σαν μόνιτορ και όχι και την οθόνη του laptop. Και απο εκεί λογικά παίζεις με τις αναλύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 το desktop το βλεπεις κανονικα στην τηλεοραση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Λογικά το υποστηρίζει το σήμα. Εάν δε φτιάχνει μέσα απο το πρόγραμμα, μόνο απο ρύθμιση της κάρτας γραφικών. Σε πολλές περιπτώσεις εάν σου έχει κλειδώσει κάποιες αναλύσεις και δεν παίζουν, θα πρέπει να βγάλεις τη ρύθμιση απο την κάρτα γραφικών που σου δείχνει διπλή οθόνη και να βλέπει οτι έχεις μόνο την tv σαν μόνιτορ και όχι και την οθόνη του laptop. Και απο εκεί λογικά παίζεις με τις αναλύσεις. Σε μία οθόνη φυσικά. Μόνο στην TV παίζω. Δοκίμασα και με δύο βέβαια. το desktop το βλεπεις κανονικα στην τηλεοραση? Αν βάλω την μέγιστη (768), μοιάζει να είναι σωστά, αφού το Desktop δεν περισσέυει ή δεν αφήνει κενά. Είναι όμως θολά. Όταν βάζω όμως 720 (recomended) χάνω στο desktop αφού είναι σαν να κάνει zoom. Η ποιότητα όμως είναι καλύτερη. Για να μην σας κουράζω, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό στις 720P TVS με αναλογικό σήμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Φίλε δες εδώ το 1080p είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από το 720p δεν γίνεται να δεις ταινία γυρισμένη σε 1080 σε οθόνη 720 χωρίς τεράστια πλαίσια γιατί όπως λες και εσύ χάνεται πληροφορία,όπως και να το ζουμάρεις δουλειά δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος είναι να της μετατρέπεις σε 720p με π.χ. το φρfree make video που είναι γρήγορο και ποιοτικό, ώστε πλέων να βγάζει μόνο μικρές μπάρες για να ισορροπήσει το aspect ratio,αν θες το αλλάζεις και αυτό και το κάνεις ο,τι είναι η tv σου αλλά θα αλλοιωθεί η εικόνα,θα είναι «τραβηγμένη» δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν και εγώ. Δηλαδή στο Home Cinema που έχω στο σπίτι μου (της υπογραφής μου) δεν έχω αυτό το πρόβλημα λόγω ότι είναι Full HD η TV? Κάνει Upscale και τα 720p έργα? Πρέπει να σημειώσω ότι και 720p ταινία που έβαλα στο Laptop να παίξει στην HD Ready TV ήταν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με 1080p ταινία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Έχει μεγάλη σημασία και το aspect ratio αν η tv σου είναι 16:9 που οφείλει να είναι τουλάχιστον αλλά η ταινία είναι γυρισμένη σε 2.39:1 τότε θα έχεις μεγάλες μπάρες ακόμα και αν είναι 720 η ταινία,μόνο αν σου το κάνει πάντα, δηλαδή ακόμα και σε ταινίες σε 16:9(αν τέτοια είναι η tv σου),έχεις πρόβλημα με κάποια ρύθμιση από μεριάς laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 πάντως εγώ και σε hdmi full-hd ταινία και tv να παίζει από Laptop, χρειάστηκε να προσαρμόσω το μέγεθος του κάδρου στην οθόνη για να μην κόβεται .. Έχει όμως σχετική δυνατότητα η κάρτα nvidia του laptop (από το controlpanel της nvidia το ρύθμισα και όχι από το media player). ή μπορείς να δοκιμάσεις vlc player μήπως και έχει κάποιες επιλογές που σε συμφέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Σε μία οθόνη φυσικά. Μόνο στην TV παίζω. Δοκίμασα και με δύο βέβαια. Αν βάλω την μέγιστη (768), μοιάζει να είναι σωστά, αφού το Desktop δεν περισσέυει ή δεν αφήνει κενά. Είναι όμως θολά. Όταν βάζω όμως 720 (recomended) χάνω στο desktop αφού είναι σαν να κάνει zoom. Η ποιότητα όμως είναι καλύτερη. Για να μην σας κουράζω, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό στις 720P TVS με αναλογικό σήμα. βαλε 720 εχεις nvidia Η ατι? και οι 2 εχουν μια επιλογη που λεγεται overscan/underscan ψαχτο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Είναι Laptop με ένα πολύ μούφα πρόγραμμα της nVidia. Δεν τα έχει αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.