testit Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Βασικά οι καινούργιες οι tv-out έχουν 7-pin (και όχι 4) και αυτό προκειμένου για οικονομία χώρου και χρημάτων να μεταφέρουν και s-video και composite σήμα..Συνεπώς αν κάποιος προσπαθήσει να στείλει s-video σήμα σε scart της tv η οποία δεν υποστηρίζει s-video σήμα θα πάρει την γνωστή α/μ οθόνη..Αυτό που θα χρειαστεί να κάνει κανείς για το πολυπόθητο χρώμα σε αυτή την περίπτωση είναι να στείλει το composite σήμα του pc στην tv με τα κατάλληλα καλώδια και τους αντάπτορες.. ποια είναι τα κατάλληλα καλώδια κι αντάπτορες; από 7πινη έξοδο tv out μιας ati radeon x1300 με ανταπτοράκι της μάνας του έβγαινε στα τρία βασικά χρώματα rgb (τύπος rcα) κι από εκεί με ειδικά καλώδια (ομοαξονικά) τη σύνδεσα στην αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασης (YUV ή Pb klp), αλλά έλειπε το μπλε χρώμα τα έδειχνε κοκκινοπράσινα!
Tzolis Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Χαιρετώ την οικογένεια του Insomnia! Αυτό το topic είναι και ο λόγος που γράφτηκα στο forum, αλλά και στο παρελθόν σε "περίεργες" αναζητήσεις μου στο Internet, ουκ ολίγες φορές είχα βρεθεί στο forum αυτό! Αλλά για να μην είμαι off-topic... Το πρόβλημα μου εμένα είναι το εξής με το S-Video και την TV... Είχα ένα desktop PC με μια NVidia FX 5200 128 MB με s-video tv-out και περιείχε 2 καλώδια: 1 απο s-video σε video (female) και 1 video (male-female). Η TV έχει scart οπότε πήρα έναν adapter video, s-video, audio σε scart και δούλευε μια χαρά!!!!! (επομένως ξέρουμε οτι η TV υποστηριζει s-video (ή οχι???....)) Οπως και να έχει, ακριβώς τα ίδια καλώδια πήγα να χρησιμοποιήσω και για το Laptop τώρα (στην ίδια TV με τον ίδιο adapter...) και αρχικά μου τα βγάζει ασπρόμαυρα (βέβαια το ίδιο πρόβλημα είχα και με το desktop μεχρι να το ρυθμίσω...) ΑΛΛΑ... Μετά τις ρυθμίσεις στο Laptop, ναι μεν είχα χρώματα, αλλά ηταν "τρεμάμενα"!!! Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω, αλλά είναι σαν να περνάνε κυματα μικρά κατά μηκος της τηλεόρασης έντονου χρωματισμού (κάτι σαν παράσιτα τελοσπάντων) και ειδικά οταν είχες άσπρο ή ανοιχτά χρώματα σε στράβωνε! Φυσικά όσο μείωνα των χρωματισμό από τις ρυθμίσεις της TV, το φαινόμενο μειωνόταν και οταν γινόταν τελείως ασπρόμαυρη χανόταν... Πολύυυυ μικρή βελτίωση παρουσιάστηκε όταν δοκίμασα καινούργιο adapter και καλώδιο 4-pin s-video (male-male) Να σημειωθεί ότι το Laptop είναι Acer 5673 με κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon X1600 256 MB (+256MB HyperMemory) και δοκιμάστηκαν όλα τα mode προβολής στην TV (clone, primary, secondery) και τa καλώδιa είναι 3 μέτρα και στις 2 περιπτώσεις (πιστεύω normal μήκος) Αυτά τα λίγα!!
_filippos_ Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Έχω ενα desktop με μια GeForce2 Mx400 tv-out. Σϋνδεσα το pc με την tv μέσω s-vhs και πιο συγκεκριμένα καλώδιο svhs-svhs που φεύγει απο το pc και ακουμπά σε αντάπτορα Scart-svhs κι αυτός μετά συνδέεται στην Τv. Στην αρχή απογοητεύτικα γιατί έβλεπα κι εγώ την ασπρόμαυρη οθόνη κι επιπλέον η εικόνα δεν γέμιζε όλη τη τηλεόραση αλλά άφηνε μια μαύρη μπάρα στο κάτω μέρος. Πάνω που ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω την σύνδεση composite μιας και η κάρτα συνοδευόταν μαζί με καλώδιο svhs-rca, εγκατέστησα το tvtool και κατάφερα όχι μόνον να εμφανίζεται η εικόνα σε όλη την επιφάνεια της tv αλλά είχα κι εγχρωμη εικόνα! Η ερώτησή μου τώρα είναι... Όπως φαίνεται , τα πάντα είναι θέμα ρυθμίσεων... αλλά πως αυτές θα γίνουν μέσα απο το software της nvidia (το τελευταίο που κυκλοφορεί στην σελίδα της) και όχι απο 3rd party? Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω το LinuxMCE, ελπίζω εκεί να μην αντιμετωπίσω προβλήματα με τo ρυθμισμα της tv.
freelove Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 i dikia mou tv exei kai scart kai s video kai rca!! ti mou prwtinete na kanw gia na dw oti paizei sto pc kai stin tv?? einai peripou 10 metra makria apo to pc!!! apo thema poiotitas poia einai kaluteri lusi? kai an kserete apo poio katastima na to agwrasw? thanks
panos-volos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 οσες καρτες εχουν Tvout (hdtv) εξοδο,με κανονικη τηλεοραση συνδεονται; ή μονο σε Hdtv;
madsc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 οσες καρτες εχουν Tvout (hdtv) εξοδο,με κανονικη τηλεοραση συνδεονται;ή μονο σε Hdtv; Θα πρέπει να διευκρινήσεις τί έξοδο (τύπο βίσματος) έχει η vga σου κ τί είσοδο η τηλεόραση σου. /sc
panos-volos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 ειναι αυτη εδω: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.515647 η tv μου εχει την κλασσικη video in - audio in και scart..
madsc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Καλώδιο S-Video σε S-Video πάνω σε scart adaptor με s-video είσοδο. Αυτό θα δουλέψει αν η τηλεόραση σου υποστηρίζει s-video από το scart. [Το βλέπεις από το manual της tv σου.] Αν δεν υποστηρίζει, s-video adaptor σε composite στην κάρτα σου [συνήθως έχουν έναν μαζί] & rca σε rca καλώδιο [για μεταφορά εικόνας] από τον adaptor στο video in της tv σου. Αυτά για την μεταφορά εικόνας. Για τον ήχο θα χρειαστείς ξεχωριστό καλώδιο. /sc
slaughter Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2007 παιδες θέλω να ρωτήσω έχω πάρει μια κάρτα γραφικών της asus (βλέπε εδώ) το θέμα είναι οτι έχει από ότι λέει HDTV TV OUT. εγω θελω να την συνδέσω με μια απλή TV. τώρα εχω μια geForce FX5200 με απλό 4pin S Video κ την συνδέω με ενα καλώδιο svideo to scart και όλα παίζουν μια χαρά . Η καινούργια κάρτα έχει 7pin svideo κ μαζί στο κουτί έχει ενα καλώδιο svideo se 3 βίσματα (1 μπλέ, 1πράσινο κ 1 κόκκινο) αντί του κλασσικού svideo se 1 κίτρινο (τα περιγράφω απλά) δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα κ φοβάμαι μήπως δεν κάνει το καλώδιο που έχω (το λιγότερο) ή αν δεν δουλεεύει το HDTV TV OUT σαν απλό TV OUT σε απλή τηλεόραση Plz help όποιος ξέρει ή έχει δοκιμάσει !!!!
gizmo78 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2007 Την ιδια απορια εχω και εγω για την καινουργια μου 8800. Τι να τα κανω τα τρια χρωματιστα καλωδια rgb, η τηλεοραση μου μονο scart δεχεται. Αραγε υπαρχει scart που να δεχεται αυτα τα 3 καλωδια οπως το παλιο 1 κιτρινο; Με αρκετο googlαρισμα παντως δεν βρηκα τπτ. Βοηθεια παιδια!
AfterForever Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ έχω το εξής κουφό. Μετά την αλλαγή drivers (μη ρωτήσετε τι και πως) δε βλέπω τίποτα από βίντεο. Όχι προστασίες και τέτοια, ένα απλό βιντεάκι μουσικής να βάλω, δε φαίνεται με το media player. Τι να κάνω; Asus A9250. ευχαριστώ
slaughter Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ έχω το εξής κουφό. Μετά την αλλαγή drivers (μη ρωτήσετε τι και πως) δε βλέπω τίποτα από βίντεο. Όχι προστασίες και τέτοια, ένα απλό βιντεάκι μουσικής να βάλω, δε φαίνεται με το media player. Τι να κάνω;Asus A9250. ευχαριστώ βασικά ο media player δεν ειναι κ η καλύτερη λύση. δοκίμασε με τον media player classic (το βρίσκεις μέσα στο k lite codec pack)
miltossat Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Ενας φιλος μου εχει την asus en8500gt. Θελαμε να την συνδεσουμε με την τηλεοραση... Μολις βαλαμε το καλωδιο πίσω στην καρτα η οθονη εσβησε. Σημα στην τηλεοραση δεν ειδαμε και η καρτα 2 μερες μετα καηκε.. Με την εγγυηση του δοσαν μια ιδια καινουρια.... Δοκιμασαμε και με αυτην να κανουμε συνδεση με την τηλεοραση και παλι εγινε ζημια... Οταν βαζω τους οδηγους της καρτας τα windows μετα την επανεκκινηση εμφανιζονται κατεστραμενα γραφικα... αλλα η καρτα με τους οδηγους των windows δεν εχει προβλημα...Καμια ιδεα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα