Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
oraios...alla pos akrivos to ekanes???to idio pragma 8elo k go..exo sundesei ti tv me kalodio apla 8elona deixnei ergo eno ego douleuo sto pc..thx

η καρτα μου βγαζει δυο οθονες. το κουτακι το συνδεσα στην δευτερη οθονη και μεσα απο τα προπερτης εβαλα την δευτερη οθονη να ειναι συνεχεια της πρωτης οχι να δειχνη τα ιδια με την πρωτη. μετα ανοιξα το bsplayer και τραβηξα το παραθυρο μεσα στην δευτερη οθονη και το εκανα φουλσκριν.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γεια σας,

υπάρχει καλώδιο VGA σε SCART ? Τι απόδοση έχει; Δυστυχώς ο η/υ που πρέπει να συνδέσω δεν έχει TV-OUT...

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια στους Admins για το φοβερό site καθώς και ένα μπράβο στα μέλη για την παροχή των γνώσεων τους στους υπολοίπους:wink:

Θα ήθελα και γω να υποβάλλω την δυσκολία μου με την σειρά μου σχετικά με το αιώνιο πρόβλημα της ασπρόμαυρης TV:evil:

Έχω ένα laptop της Acer με gforce 7600 SE και έξοδο s-video..Ήθελα να το συνδέσω με την TV η οποία είναι μια κλασσική ασημένια BLUESKY 20'' με μια είσοδο SCART που συνηθίζαμε να την βλέπουμε στον Μαρινόπουλο και στα Carrefour.. Αγόρασα ένα καλώδιο 5μ. της ProLink με S-video (αρσενικό) στην μια άκρη και SCART (αρσενικό) στην άλλη..Επιπρόσθετα έχει και επιχρυσωμένες άκρες για λιγότερες απώλειες και για αυτό το χρυσοπλήρωσα και 16γιουρα:-?

Έχω κάνει Clone View και έχω βάλει Β/PAL και όρισα σύνδεση μέσω S-video...Δυστυχώς βαρέθηκα να βλέπω ασπρόμαυρη οθόνη :cry: ...Σας παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς τίποτα ας το postari γιατί σκοπεύω να κλάψω τα λεφτά μου και τον χρόνο που σπατάλησα..:-|

Υ.Γ. Έχω χάσει το manual της TV και δεν μπορώ να δώ αν αναγνωρίζει καν S-video σήμα....

Δημοσ.

Και εγω εχω το ιδιο προβλημα με εσενα φιλε και απο οτι εχω καταλαβει μονο οι καινουριες τηλεορασεις αναγνωριζουν σωστα το σημα s-video των νεων λαπτοπ !

Εγω εχω ενα acer 5652 wlmi και μια παλια sony tv και εχω το ιδιο προβλημα ! Επισης καταλαβα οτι ο μονος τροπος να βαλεις λιγο χρωμα στην ζωη σου ειναι ενας μετατροπεας απο VGA>S-video σαν αυτο

Δημοσ.

Ξέρεις τι σκέφτομαι φίλε sotosko? μήπως κάνω καμιά μ****κία με τις ρυθμίσεις ή μήπως χρειάζεται να πάρω κανένα μετατροπέα για την τηλεόραση που θα μετατρέπει την scart σε s-video (female) θύρα και να πάρω εκ νέου ένα καλώδιο s-video (male) και στις 2 άκρες γιατί κάπου διάβασα ότι παίζει και αυτό με την scart να κάνει καμιά κουτσουκέλα..:confused: ..

Πάντως αν κάποιος γνωρίζει να μου πεί αν i BLUESKY 20'' η κλασσική ασημένια δέχεται σήμα s-video θα του είμουν υπόχρεος για να μην παιδεύομαι άδικα..

Δημοσ.

οι καινούργιες κάρτες γραφικών αντί στάνταρ S-video out έχουν ένα που μοιάζει αλλά έχει 2 pin παραπάνω, ξέρει κανείς (και έχει δοκιμάσει) αν εκεί μπορείς να βάλεις κλασσικό καλώδιο s-video και να παίξει οκ ? τι κάνουν αυτά τα 2 εξτρά πιν

Δημοσ.

Εγώ έβαλα κλασσικό s-video καλώδιο επάνω στην tv-out της κάρτας(και μένα με 2 παραπάνω είναι) και είναι οκ...Βέβαια είναι ασπρόμαυρα αλλά εμένα κάτι άλλο φταίει και όχι η tv-out..:confused:

Δημοσ.

Βασικά οι καινούργιες οι tv-out έχουν 7-pin (και όχι 4) και αυτό προκειμένου για οικονομία χώρου και χρημάτων να μεταφέρουν και s-video και composite σήμα..Συνεπώς αν κάποιος προσπαθήσει να στείλει s-video σήμα σε scart της tv η οποία δεν υποστηρίζει s-video σήμα θα πάρει την γνωστή α/μ οθόνη..Αυτό που θα χρειαστεί να κάνει κανείς για το πολυπόθητο χρώμα σε αυτή την περίπτωση είναι να στείλει το composite σήμα του pc στην tv με τα κατάλληλα καλώδια και τους αντάπτορες..

Δημοσ.

Να κάνω και μια χαζή ερώτηση??

Μπορώ να στείλω s-video σήμα στο DVD ,από το pc, (με καλώδιο) έχοντας το συνδεδεμένο με SCART στην tv και να βλέπω το desktop μου?

Μη γελάτε...........

Δημοσ.
Εγώ έβαλα κλασσικό s-video καλώδιο επάνω στην tv-out της κάρτας(και μένα με 2 παραπάνω είναι) και είναι οκ...Βέβαια είναι ασπρόμαυρα αλλά εμένα κάτι άλλο φταίει και όχι η tv-out..:confused:

Ευχαριστώ για την απάντηση, τώρα χρησιμοποιώ s-video -> s-video in στην τηλεόραση μου, παλιότερα που είχα s-video -> scart μου έβγαιναν και εμένα ασπρόμαυρα, επίσης κάποια στιγμή μου έβγαιναν ασπρόμαυρα και έφταιγε το καλώδιο (αλλά εμένα είναι 10μέτρα απόσταση) και με ένα καινούργιο καλό έπαιξε μια χαρά

Δημοσ.

Για το θέμα της σύνδεσης κ του χρώματος στην TV που βλέπω να αναφέρεται συνέχεια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 πιθανές συνδεσμολογίες για την σύνδεση της κάρτας γραφικών σας με TV-OUT σε αναλογική τηλεόραση.

Το βασικό που θα χρειαστούμε λοιπόν είναι ένα καλώδιο αρκετά μακρύ από το pc μας μέχρι την TV.

Ποιό καλώδιο όμως, και με ποιές ρυθμίσεις στην κάρτα γραφικών μας;

1. Σύνδεση με πρωτόκολλο S-Video (Super Video) και βύσμα mini-din.

To S-Video (Y/C) μεταφέρει χρώμα © + φωτεινότητα (Y) σε ξεχωριστά pins στο mini din

με ξεχωριστή γείωση για το κάθε σήμα, έναντι του composite.

Αυτό βοηθάει στο να μεταφερθεί το σήμα όσο πιο ακέραιο γίνεται.

Εξού κ θεωρείται καλύτερος τρόπος μεταφοράς από το composite σε rca.

Υποστηρίζει NTSC, PAL ή SECAM.

print3qn5.th.gif

S-video σε βύσμα mini-din

2. Σύνδεση με πρωτόκολλο Composite και βύσμα rca.

Ο παλιότερος τρόπος μετάδοσης εικόνας κ ο πλέον βασικός.

Στο Composite (YUV) έχουμε την φωτεινότητα (Υ) μαζί με τους παλμούς συγχρονισμού της εικόνας. Μόνο του θα δείξει ασπρόμαυρα.

Το χρώμα εδώ μεταφέρεται ανάμεσα στα U + V. Εδώ είναι η βασική διαφοροποίηση του NTSC με το PAL/SECAM.

Η πληροφορία του χρώματος "φορτώνεται" με διαφορετικό τρόπο στο καθε ένα. (εικ. Διάγραμμα σήματος Composite)

Το Composite υποστηρίζει κ αυτό NTSC, PAL ή SECAM, κ θεωρείται κατώτερο από το S-Video ως προς την ποιότητα.

print5so7.th.png

Διάγραμμα σήματος Composite

print4ka8.jpg

Composite σε βύσμα rca

Το 1ο που θα χρειαστεί να τσεκάρετε είναι αν η τηλεόραση υποστηρίζει το πρωτόκολλο S-Video.

Αν βλέπετε mini-din υποδοχή επάνω της είναι προφανές ότι υποστηρίζει.

Αν όχι θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο manual ή στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να δείτε

αν υποστηρίζεται S-Video από κάποια scart υποδοχή κ αν ναι από ποιά. Εναλλακτικά trial & error.

Αν υποστηρίζεται αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να συνδέσετε το pc σας με την TV.

Αν δεν υποστηρίζεται κ παρόλα αυτά το συνδέσετε μέσω scart adaptor π.χ. οι πιθανότητες είναι 2. Η καλή είναι ότι θα παίζει ασπρόμαυρα.

Αν δεν υποστηρίζει η τηλεόραση σας S-Video από καμία υποδοχή τότε σας μένει η επιλογή του Composite με το αντίστοιχο καλώδιο.

Ανάλογα με το τί υποστηρίζει η τηλεόραση σας θα χρειαστεί να κάνετε κ τις αντοίστιχες ρυθμίσεις στα properties της κάρτας γραφικών σας.

Ρυθμίσεις κάρτας γραφικών

Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι με μια Nvidia 6600.

H διαδικασία είναι παρόμοια + με τις ΑΤΙ.

Με συνδεδεμένο το καλώδιο tv-out στην τηλεόραση πηγαίνουμε στα properties της κάρτας γραφικών.

Επιλέγουμε [nView Display Settings] από το αριστερό menu του classic control panel.

Ενεργοποιούμε όποιο mode μας εξυπηρετεί στο nView Display Mode.

Κάνουμε δεξί κλικ επάνω στην 2η οθόνη [TV], κ πηγαίνουμε select TV Format=> Advanced.

print1is4.th.gif

Εικόνα 1.

Στο καινούριο παράθυρο επιλέγουμε Composite ή S-video ανάλογα με το τί καλώδιο έχουμε συνδέσει την κάρτα γραφικών μας στην TV.

Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε PAL/B στο Signal Format, για τηλεόραση αγορασμένη στην Ελλάδα.

print2ob3.th.gif

Εικόνα 2.

Ώρα για ταινεία. ;)

/sc

Δημοσ.

λοιπόν να πω και εγώ το πρόβλημα μου. Με ένα καλώδιο s-video που βγάζει σε scart συνέδεσα το Laptop με την τηλεόραση (παλιας τεχνολογίας 14 ιντσών). Αφού δεν έβλεπα πολύ καλά, έκανα κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις και άλλαξαν και οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης αλλά και της οθόνης. Το αποτέλεσμα είναι μετά από πολλές προσπάθειες και restart, η εικόνα της οθονης να μην είναι καθόλου καλή ενώ οι ρυθμίσειες ήταν ίδιες με πριν.Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Ρε παιδιά βοήθεια..

Είχα μια ΑΤΙ με έξοδο S-Video, όλα καλά με την TV. Αγόρασα πρόσφατα 2 κάρτες με το nVidia 7600GT και τις έβαλα σε SLI στο mobo μου. Και οι 2 έχουν 2 DVI και μία S-Video out (που σε αυτό πολεμάω με την TV). Το θέμα είναι ότι σε διάταξη SLI (επιλογή multi-GPU από το nVidia panel) δεν μου δίνει επιλογή παρά το Single view. Αν τις βγάλω από multi-GPU μου βγάζει 2 κάρτες και όλες τις nView επιλογές (Dualview, etc).

Πως μπορώ να έχω και το SLI ενεργό, και το σήμα στην S-Video out όταν το επιλέξω?? Την TV δεν την αναγνωρίζει (έχω ασύρματο πομπό-δέκτη) αλλά με την ATI δεν είχα πρόβλημα...

Thx

PS.: Έχω δοκιμάσει ήδη το Force TV αλλά δεν... Επίσης έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω το multi-GPU SLI - και να παίξω με τα DualView, Clone - αλλά πάλι δεν.. Και η παλιά ΑΤΙ αλλά και οι καινούργιες nVidia έχουν 7-pin S-Video, το ίδιο ακριβώς με το καλώδιο (plug) του ασύρματου πομπού...

Δημοσ.
Πως γίνεται μαζί με εικόνα να στείλω και ήχο στην TV;

Επισης γινεται αν η καρτα γραφικων παιρνει συνδεση SPDIF

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Exw mia ATIX1600

exw syndesh sthn vga to monitor... kai sthn hdi exw syndesh meso adaptora (pou eixe h karta dvi2vga) mia samsung lcd tv sthn vga ths

se video meso player, se powerdvd, se doryforikh (dvbdream) den exw problhma...ti enoow... oti mporw na kanw fullscreen ena video sthn tv kai sto monitor tou pc kanw kati allo....sta video douleuei teleia

to provlhma einai stis photografies ! otan kanw fullscreen se mia photo tote auth synexeia emfanizetai fullscreen sto monitor tou PC (sto primary dhladh)

auto symbainei kai me to acdsee kai me to picasa kai me to image viewer twn windows...

exw dokimasei na kanw kai maximize to acdsee sto secondary monitor(tv) alla me to pou pataw diplo click or slideshow... emfanizetai h photo sto primary monitor!

exei kaneis idea ti mporei na ftaiei????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...