UpAllNight Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά καλησπέρα, Χθες το βράδυ καθώς καθόμουν στον υπολογιστή ο εξωτερικός μου δίσκος γύρισε, όπως τον είχα όρθια τοποθετημένο, και έπεσε οριζόντια. Από εκείνη τη στιγμή σταμάτησε να εμφανίζεται στον υπολογιστή μου. Κάθε φορά που τον συνδέω στην πρίζα κάνει "ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ" για αρκετή ώρα και μετά σταματάει τελείως, ενώ δεν ανάβουν καθόλου τα φωτάκια του. Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συμβουλή ας την πει καθώς μέσα στον σκληρό έχω πολύ σημαντικά πράγματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
RottenLungs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μια φορά μου είχε συμβεί και αυτό που έκανα ήταν να τον βγάλβ απο την θήκη του και να οτν ξαναβάλω. Εμένα λογικά είχε κουνηθεί και είχε βγεί απο την θέση του. Για δοκίμασε το. Εμένα δουλεύει κανονικά εδω και κανα 6μηνο και...
stm00192 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Αμα τα αρχεια σου ήταν τόοοοσο σημαντικα γτ δεν υπήρχε back up?? Λυπηθηκαμε τα 40Ε που έχει ένας δεύτερος σκληρος?? Θα είχαμε γλυτώσει τους μπελάδες όμως τώρα!! Τεσπα.. απο την στιγμή που τα δεδομένα σου είναι πολυ σημαντικά και ο σκληρός είναι εκτος εγγύησης ... βγάζεις το σκληρό απο το εξωτερικό κουτι του και τον μετατρέπεις σε εσωτερικό ... αν είσαι τυχερος και τον βλέπουν bios και windows τοτε περνεις τα αρχεια σου και ηρεμέις! Αν είσια λιγοτερο τυχερος και τον βλέπει το bios αλλα όχι τα windows δοκιμάζεις καποιο προγραμμα ανακτησης οπως το active@file recovery. Αν δεν τον βλέπει ούτε το bios τότε πας για εταιρεια ανακτησης δεδομένων με τσουχτερο χαρατσακι 300+ ευρουλακια και όχι τοσο σιγουρα αποτελεσματα!! Χμμμ ξαφνικά φανταζουν λίγα τα 40 του δεύτερου σκληρου εεε?? Ευχομαι μιας που δυστυχως επαθες, πλεον να εμαθες και απο εδω και περα να κρατας back up!!
UpAllNight Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Αμα τα αρχεια σου ήταν τόοοοσο σημαντικα γτ δεν υπήρχε back up?? Λυπηθηκαμε τα 40Ε που έχει ένας δεύτερος σκληρος?? Θα είχαμε γλυτώσει τους μπελάδες όμως τώρα!! Τεσπα.. απο την στιγμή που τα δεδομένα σου είναι πολυ σημαντικά και ο σκληρός είναι εκτος εγγύησης ... βγάζεις το σκληρό απο το εξωτερικό κουτι του και τον μετατρέπεις σε εσωτερικό ... αν είσαι τυχερος και τον βλέπουν bios και windows τοτε περνεις τα αρχεια σου και ηρεμέις! Αν είσια λιγοτερο τυχερος και τον βλέπει το bios αλλα όχι τα windows δοκιμάζεις καποιο προγραμμα ανακτησης οπως το active@file recovery. Αν δεν τον βλέπει ούτε το bios τότε πας για εταιρεια ανακτησης δεδομένων με τσουχτερο χαρατσακι 300+ ευρουλακια και όχι τοσο σιγουρα αποτελεσματα!! Χμμμ ξαφνικά φανταζουν λίγα τα 40 του δεύτερου σκληρου εεε?? Ευχομαι μιας που δυστυχως επαθες, πλεον να εμαθες και απο εδω και περα να κρατας back up!! Λοιπόν τα αρχεία δεν είναι τόσο σημαντικά αλλά κυρίως συναισθηματικής αξίας καθώς τα μαζεύω χρόνια και επίσης είναι ό,τι έχω στον υπολογιστή μου. Επίσης όταν ένας φάκελος είναι 250GB ο άλλος 150GB κλπ και ο δίσκος είναι 1,5Τ είναι λίγο δύσκολο να κάνεις Back up. Ακόμη όταν αγοράζεις ένα σκληρό δίσκο δε σκέφτεσαι να αγοράσεις και έναν 2ο μη σου χαλάσει ο πρώτος όπως δεν αγοράζεις και έναν 2ο υπολογιστή μη σου χαλάσει ο καλός. Πέρα από αυτό o σκληρός μου είναι αυτός στη φωτογραφία και φοβάμαι πως για να τον ανοίξω πρέπει να τον σπάσω
stm00192 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ακόμη όταν αγοράζεις ένα σκληρό δίσκο δε σκέφτεσαι να αγοράσεις και έναν 2ο μη σου χαλάσει ο πρώτος όπως δεν αγοράζεις και έναν 2ο υπολογιστή μη σου χαλάσει ο καλός. Πέρα από αυτό o σκληρός μου είναι αυτός στη φωτογραφία και φοβάμαι πως για να τον ανοίξω πρέπει να τον σπάσω O συσχετισμος που κάνεις είναι εντελος ακυρος ... οι σκληροι ως το μοναδικο μηχανικό εξάρτημα ενός υπολογιστη (περα απο τα ανεμηστηρια βέβαια) είναι απο τα πιο ευαισθητα κομμάτια ενος υπολογιστή και μπορει να σε αφησουν ανα πασα στιγμή και χωρις προειδοποιηση ειδικα απο την στιγμη που μπαινει στην συναρτηση και η πιθανότητα ατυχήματος!! Παράλληλα ομως είναι και το πιο σημαντικό εξαρτημα για το χρήστη ειδικά αν εκέι αποθηκευει ευαισθητα δεδομένα όπως εργασίες, αρχεια δουλειάς, φωτογραφιες,προσωπικά βίντεο. Κοινως όλη του την ζωη, οποτε οπως καταλαβαίνεις το σχετικο του κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα.. Μια καμένη καρτα γραφικών ή οποιοδηποτε αλλο ελλατωματικό εξαρτημα δεν έχει σημαντικό αντικτυπο στο χρήστη που στην χειρότερη αντε να μεινει 1 - 2 μερες χωρις υπολογιστή! Απο την αλλη η απωλεια σημαντικών δεδομένων μπορει να καταστρέψει ένα χρηστη και μπορει να του επιφέρει μεχρι και την απολυση του η την επώλεις εξαμηνου σε σχολη σε καποιες ακρέες περιπτώσεις μεν που έχουν συμβεί δε. Ελπιζω απο τα παραπάνω να καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η υπαρξη τουλάχιστον ενος δεύτερου σκληρου αλλά όχι ενός δεύτερου υπολογιστή! Παρα πολυς κόσμος εδω μεσα συμπεριλαμβανομένου και εμένα που είτε εχει καει τουλαχιστο μία φορά είτε απλα είναι προνοητικός έχει και δευτερο και πολλές φορές και τρίτο σκληρό δισκο για back up! Για την αποσυναρμολόγηση του σκληρού δες το παρακάτω link http://fiddlings.wordpress.com/2009/08/05/disassembling-a-seagate-free-agent-desk-1tb/
UpAllNight Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Τελος παντων ευχαριστω για το link, ελπιζω να βοηθησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.